Vsestranski Sandi Horvat se predstavlja z novim avtorskim izdelkom, pesmijo Hvala, ki jo posveča svojemu pokojnemu dedku.

29-letni glasbenik, ki prihaja iz Murske Sobote je pevec, skladatelj, multi-instrumentalist in producent. Kot pripadniku romske manjšine mu je bila glasba položena v zibelko, že v najstniških letih se je udeleževal romskih taborov in sodeloval pri različnih gledališko-glasbenih predstavah. 

Glasbeno aktiven že več kot desetletje

Med izrednim izobraževanjem na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani in v Mariboru se je začel zanimati za oblikovanje zvoka, ter svoje osnovno znanje nadgrajeval v zasebnih institucijah.

Do svojega 18. leta se je naučil igrati na več instrumentov, kot učenec in kot mentor se je udeleževal različnih glasbenih delavnic. Že 10 let nastopa kot večstranski glasbenik, vodi ali sodeluje pri različnih kulturno-umetniških projektih v Sloveniji in tujini.

Nazadnje je s Pepsonom vabil na Goričko

Prvič se je širši prekmurski javnosti predstavil v oddaji Zvezde Pomurja, ki se je predvajala leta 2014 na televiziji TV Idea. Sledil je prvi singl Sanjati ne smem leta 2015, zasledili smo ga tudi ob prekmurski pevki Almi Merklin, kjer so nas akterji ponesli v "socialistična 60-ta" v spotu Do Nagega.

Sodeloval je tudi z znanimi imeni kot so Lado Bizovičar v glasbeno-gledališki predstavi Slovenska književnost od A do Ž. Ter z našimi lokalnimi domačini Skupino Špirit, s katerimi so izdali tudi pesem Igrali bomo špiriti.

V zadnjem obdobju se je poslušalcem najbolj vtisnil v spomin s pesmijo Pridi na Goričko v sodelovanju s Pepsonom, ki je za sodelovanje s Sandijem leta 2017 prejel številne pohvale in priznanja. Pridi na Goričko je postala pesem tedna na Valu 202, pesem meseca na Radio Slo1, ter pesem leta na Radiu Murski Val. 
 

Hvala, govori o hvaležnosti. O občutku, ki ga v prazničnih časih še toliko bolj čutimo. Sandi s pesmijo pošilja naslednje sporočilo: "Ste se že zahvalili svojim najbližjim? Svojim staršem? Bratu? Prijatelju? Sebi? Če bi se lahko še zadnjič komu, za kaj točno bi se zahvalili? Zahvalil bi se svojemu dedku, ki mi je zapustil svojo zakladnico spominov. Hvala daje občutek minljivosti, skromnosti, spoštovanja, predvsem pa hvaležnosti, ki je v današnjem času še najbolj primanjkuje. Pesem posvečam svojemu pokojnemu dedku, kateri mi je zapustil svoje spomine na otroštvo. A žal, da bi se lahko zahvalil, je zdaj prepozno. Vzemite si čas za svoje najbližje. In recite hvala. Da ste."

Glasba/Besedilo: Sandi Horvat
Recording/Aranžma/Produkcija: Sandi Horvat
Mix/Master: Sandi Horvat
VideoCam: Knut Borzutzki Arhiv ( Posthuman Collab.)
VideoEdit: Sandi Horvat
Sunny Records

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Olosh (nepreverjen)

Sandi majstore, TOP!!! Hats off :)

Ful klikov (nepreverjen)

LoooL

BaKi

Boug pomagaj...

Starejše novice