FOTO: Jure Banfi
Prodaja Term Banovci ljutomerskemu poslovnežu tik pred koncem.

Sava Turizem je Terme Banovci in Terme Lendava v strateških smernicah za prihodnja leta prepoznala kot destinaciji, primerni za prodajo. Če je še pred kratkim kazalo, da je postopek prodaje Term Lendava v zaključni fazi, Term Banovci pa v začetni, so se zadeve zdaj obrnile.

V Lendavi zapleti, v Banovcih tik pred koncem

Država namreč prodaje Term Lendava madžarskemu kupcu - državnemu podjetju Comitatus, ki je za Terme Lendava ponudil devet milijonov evrov ne podpira. Na ministrstvu za gospodarstvo pravijo, da nakup s strani madžarskega kupca ni strateško premišljen in ni v skladu s strategijo trajnostnega razvoja slovenskega turizma. Kljub temu pa so predstavniki državnih skladov SDH in KAD v nadzornem svetu družbe Save Turizem glasovali za prodajo Term Lendava. Prav tako je prodajo potrdila tudi skupščina družbe, ki je spet sestavljena iz istih predstavnikov.

Kupnina že nakazana

Je pa zato očitno manj preglavic pri prodaji Term Banovci slovenskemu kupcu, saj je posel v zaključni fazi. 

Srečko Karba direktor ljutomerskega podjetja Karba mge – montažni gradbeni elementi je po naših informacijah že plačal kupnino za Terme Banovci, in sicer v višini 4,6 milijona evrov.

Karba nam je v telefonskem pogovoru potrdil, da je posel dogovorjen, bo pa trajalo še nekaj mesecev, da bo posel tudi zaključen, kar bi naj se po naših informacijah zgodilo v sredini maja. 

Želijo si razvoja Term Banovci

Sicer pa Karba dodaja, da si želijo razvijati Terme Banovci, saj bi radi izboljšali trenutno stanje, bodo pa pa po zaključenem poslu obdržali tudi okrog petdeset zaposlenih. Da je posel dogovorjen in je prodaja v zaključni fazi, so nam potrdili tudi iz Save Turizem

Če bo prodaja Term Banovci in Lendava sklenjena, bo največje slovensko turistično podjetje Sava Turizem združevalo štiri destinacije, in sicer Sava Hoteli Bled, Terme 3000, Terme Ptuj in Zdravilišče Radenci. 

Članek je nastal v sodelovanju s časopisom Delo. 

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gost25 (nepreverjen)

In v termah bodo prodajali gume, kar jim gre odlično izpod rok ostalo pa je vse znanstvena fantastika!!!!

čarni vrag (nepreverjen)

Ne klofaj tja v tri dni. Kakšne gume pa prodaja novi lastnik Karba?

In reply to by gost25 (nepreverjen)

tujadržava (nepreverjen)

Tej terme bi nujno nucale prenovo

afta he (nepreverjen)

Za število gostov so dovolj velik bazenski komplek za jesensko zimske mesece. Za poletni čas pa premale, povečati bazene tako zunanje kot notranje. Moje skromno mnenje. Lepo da se je našel lokalni podjetnik ki vidi tu priložnost. Samo upam, da ni kupil z bančnim kreditom, ki bi ga bilo potrebno čez leta odpisati v breme države.

k .... ... (nepreverjen)

bo pa pridelal izgube b' vidu da ne nos d'nara ...

Arnavinna

Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top
**************
Ne gre dobro z dekleti? Ja, vsi ljudje imajo radi velike stvari in dolga dejanja. Poskusite > > > > www.XXmacho.Com

bhangad singh (nepreverjen)
bhangad singh (nepreverjen)
bhangad singh (nepreverjen)

Starejše novice