Brezdomci od 11. decembra več ne bodo smeli prodajati Kraljev ulice pred Hoferjevimi trgovinami.

Slovensko javnost je razburila vest o tem, da je podjetje Hofer po vsej Sloveniji prepovedalo ponujanje uličnega časopisa Kraljev ulice pred njihovimi poslovalnicami. 

Društvo za pomoč in samopomoč brezdomcev Kralji ulice je kmalu za tem na svojem Facebook profilu potrdilo informacijo, da Hofer prepoveduje ponujanje Kraljev ulice pred njihovimi poslovalnicami.

Hofer se na informacijo, ki je razburkala Slovence, še ni odzval, so pa toliko bolj ostri odzivi iz slovenske politične in drugih sfer.

Ob tem so se pojavili tudi pozivi k bojkotu tega trgovca. Kot poroča Žurnal24, med trgovci, ki pred svojimi trgovinami ne dovolijo ponujanja Kraljev ulice najdemo tudi Mercator. Iz Lidla pa sporočajo, da takšne prepovedi nimajo.

Prav včeraj so sicer na Hoferjevem družbenem omrežju Facebook objavili fotografijo - kako ironično - odprtega pisma Miklavžu. Uporabniki pa zdaj Hoferjevemu Miklavžu vračajo milo za drago: Pišejo mu pisma, da si želijo vrnitev Kraljev ulice.

Ostri odzivi tudi iz političnega vrha ... To le zapisal evropski poslanec in nekdanji predsednik državnega zbora Milan Brglez.

Ostro so se odzvali tudi iz zavoda Danes je nov dan, zasebnega zavoda, ki se ukvarja z razvojem digitalnih rešitev za politično participacijo, transparentnost in nadzor: »Odločno nasprotujemo tovrstni segregaciji in te pozivamo k bojkotu Hoferja, obenem pa te prosimo, da z denarjem, ki ga na ta račun prihraniš, pomagaš Kraljem ulice!« 

Ob tem so objavili spodnji posnetek.

Kdo so Kralji ulice? 

Društvo za pomoč in samopomoč brezdomcev Kralji ulice je samostojna nevladna humanitarna organizacija z nepridobitnimi cilji. Njihovi programi so namenjeni brezdomnim in drugim socialno izključenim skupinam prebivalstva.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Čistilko (nepreverjen)

Končno, to več nej bilo vzdržno.

alkimist

Te je što vlejko za rokav, ti zel denarnico, se drou za teuf?
Ka je nevzdržno? To ka človek stoji pred trgovino in prosi 1€ za časopis? Si ga težko glejdo kda si s svojimi 150 kilami šou mimo njega, v vozički pa krmil za 100€, a?

In reply to by Čistilko (nepreverjen)

Čistilko (nepreverjen)

Vabim te v Ljubljano, pa da si sam svojo sliko narediš kako "prodajajo" to revijo. Takšnih marketinških potez še nisi videl.

In reply to by alkimist

Bindi (nepreverjen)

Trbej prvo kaj znati o projekte. Prodajalci majo svoja pravila pri prodaji, če jih kršijo, nesmijo več odavati. Probleme delajo lažni prodajalci pa drugi klosarji. Hofer zdaj tou zna in je prepoved preklico.

In reply to by Čistilko (nepreverjen)

Micka. (nepreverjen)

Vsaka reklama je dobra.

vodka (nepreverjen)

Biu san v enon Ljubljanskon merkatori pagledo enoga takšnoga prodajalca te recije. Kak je skasero kakši evro je že biu v bifeju šteri je biu v sklopi mercatora pa je že meo kupico v rokaj. V momenti je zaslužek obrno v blago.

pasus (nepreverjen)

fuj hofer! tja vec ne grem!!

komandant markk (nepreverjen)

jaz si bom kupil svojo trgovino
in pred vrati bodo lahko vsi klošarji iz cele slovenije
in migranti
in ostali ne bodi ga treba folk
to pomeni kanon futer
Bom imel veliko prometa
kajti v to mojo trgovino bodo zaradi
zgoraj navedenega hodili nakupovati
samo družbeni priviligiranci
katere hranimo itak mi pošteni davko plačevalci
in politiki leve politične obcije

In reply to by pasus (nepreverjen)

Gost46 (nepreverjen)

tako trgovina ima da ti propadne za mesec dana

In reply to by komandant markk (nepreverjen)

Starejše novice