Pred prekmursko-štajerskim derbijem smo se pogovarjali z Antejem Šimundžo, ki želi nadaljevati niz dobrih rezultatov tudi proti Mariboru.

Odkar je Ante Šimundža prevzel črno-bele, ti še niso okusili grenkobe poraza. Tokrat nekdanjega igralca vijoličastih najverjetneje čaka najtežja naloga, saj bo črno-belim nasproti stal ravno njegov nekdanji klub iz Maribora, ki trenutno zasede sam vrh državne razpredelnice. "Maribor je v tem dvoboju vsekakor favorit," pravi Šimundža, ki upa, da bo njegova ekipa ostala neporažena tudi deveto tekmo zapored.

Potem, ko so se v taboru vijoličastih bržkone do včeraj povsem osredotočali na tekmo proti Bragi, pa so v taboru Mure s pripravami na prekmursko-štajerski derbi pričeli že v ponedeljek. "Na Maribor se nismo pripravljali nič drugače, kot na ostala srečanja. Vse je potekalo po ustaljenem ritmu, tudi v to tekmo pa bomo krenili agresivno, napadalno in poizkušali v vseh elementih igre prikazati svoj maksimum," uvodoma pove strateg črno-belih, ki meni, da vijoličasti kljub igranju v Evropi ne bodo prav nič oslabljeni na nedeljski tekmi. "Da bi imela Mura prednost bi lahko govorili le v primeru, če Maribor ne bi razpolagal s tako širokim kadrom. Glede na to, da imajo na vsakem igralnem položaju praktično ekvivalentno zamenjavo, se jim tekma z Brago najverjetneje ne bo kaj preveč poznala," pravi.

Z Mariborom se lahko enakovredno kosajo

Ker je v Mariboru vrsto let deloval kot igralec in pomočnik trenerja, bi lahko rekli, da vijoličaste pozna tako dobro, kot svoj lasten žep. Vendar pa se lahko ta prednost včasih pokaže kot dvorezen meč, prav tega pa se boji tudi sam: "To, da Maribor zelo dobro poznam je ena izmed stvari, ki se je najbolj bojim. Morda jih poznam še preveč in upam, da ne bom preveč pozornosti posvečal njim in bi ob tem pozabil na moje igralce. Posvetiti se moram namreč predvsem svojim fantom ter do derbija poizkušati dvigniti nivo naše igre. Morali bomo pokazati vse svoje kvalitete, ob tem pa poskrbeti, da njihove ne bodo prišle do izraza," nam zanimivo razmišljanje predstavi Šimundža.

Ob tem dodaja, da bo moral svoje igralce prepričati, da lahko tudi sami igrajo na tako visokem nivoju kot Maribor, predvsem pa da se lahko z njimi enakovredno kosajo.
Seveda nas je zanimalo, če bodo tokrat, ko bo stal nasproti svoji nekdanji ekipi prisotne kakšne posebne emocije. "Glede na to, da se s športom ukvarjam že precej časa, bom emocije dal na stran, saj gre v tem primeru za profesionalizem. Naredil bom vse, da zmaga moja ekipa in to je Mura," pojasni in v isti sapi prizna, da takrat ko Mariborčani ne igrajo proti njegovi ekipi še vedno stiska pesti zanje.

Z načinom igre sprovicirajo srečo

Mura po njegovem prihodu igra kot prerojena, tako da mimo vprašanja o tem, kje sam vidi razloge za dobre rezultate ni šlo. Po njegovem mnenju se uspehi skrivajo v kolektivnem duhu ekipe ter v maksimalnem pristopu, požrtvovalnosti in angažiranosti na vsaki tekmi. "Ker poizkušamo venomer igrati na tak način, ob tem še sprovuciramo srečo, ki nam je bila na nekaterih srečanjih naklonjena," pripomni naš sogovornik, ki pozitivno ozračje v ekipi postavlja na prvo mesto, ob tem pa pohvali tudi celoten klub, ki stoji za mladimi nogometaši.

Za konec smo ga povprašali še za napoved nedeljskega derbija. Glede obračuna z Mariborom pravi: "Pričakujem dobro prvenstveno tekmo, saj vemo, da so bili v preteklosti derbiji med Muro in Mariborom zelo pomembni. Maribor je vsekakor favorit, saj gre za najboljši klub v Sloveniji, toda tudi mi bomo iskali svoje priložnosti. Pričakujem, da se bo na Fazaneriji zbralo veliko število gledalcev, ki bodo naš dvanajsti igralec. Upam, da nam bodo s svojo spodbudo pomagali do tako želenega dobrega rezultata".

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
jozek91

Da bi bar Muraše uspele premagate tej vijolične štajerce
:D

filco

No, to gli nebi pravo ka ma Maribor na sakšon položaji ekvivalentno zamenjavo...

mis

Okoli se guči, ka de Mura pustila zmago gostom zato, ka so nam dali 2 igralca. Prosim vas lepo, ge mislim ka je to nemogoče, če de pa to tak kristalno jasno, ka je resno tak, nede borbenosti pa tak dale, te bom mojo SEZONSko karto zakuril na stadioni. Če so pravi športniki in borci se to ne puščavle. Če bomo na nivoji, mislim da točka mora biti.

wethesebeborci

MURA ZMAGA 5:0 !!!!!

kikiriki

mislim da se boota ta dva igralca probala pokazat čim bolje da dokažeta Zahoviču ka se je zajebo ka jih je poslo iz MB

davidp

lotrič špila? oziroma de vsaj v kadri?

whitestar

@wethesebeborci, mislen tou mi je resno glupo neven kak lejko napijšeš ka mura zmaga 5:0, boj realen, če mo zmagale mo tou po resno močnon boje, ale če de točka de tou za nas tüde fejst vrejde, če de pa prišo poraz (ka pa vüpan ka se nede zgoudelo) tüde nede konec sveta, ka lejko znamo ka tou verjetno nede do konca sezone držalo! ;)

Starejše novice