Fotografija je simbolična
Neznanci ustrelili psa in ga zakopali na robu gozda.

Pomurski policisti so bili včeraj s strani občana iz območja občine Križevci obveščeni, da mu je nekdo ustrelil psa in ga zakopal.

Po zbranih podatkih je bilo ugotovljeno, da je bil pes minuli ponedeljek, okrog 13.30 ure, izpuščen iz boksa, da se sprehodi po neograjenem dvorišču. Čez nekaj časa je občan slišal pok in ugotovil, da psa ni na dvorišču. Začeli so ga iskati, vendar neuspešno. Včeraj je bil na robu gozda za hišo najden zakopan pes.

Opravljen je bil ogled kraja. Ugotovljeno je bilo, da je imel pes strelno rano. O dejanju so bile obveščene pristojne službe. Sledi zbiranje obvestil v smeri kaznivega dejanja mučenja živali.

S spleta

Komentarji (30)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
stoli (nepreverjen)

kelko lidi v Križevcaj pa ma pištolo? Lokalni mesar, mogoče kakšen upokojeni mesar + lovci. Keri od teh je najbližji sosid? Najti ga pa njemi jajca s kurcon vkraj vrezte pa te njegove dragulje zakoplite pri šumi. Pa seveda javno objavite ime pa priimek idiota.

Nečloveško (nepreverjen)

Gnoj!

Mura je večna (nepreverjen)

tak se dela

In reply to by Nečloveško (nepreverjen)

slovencelj (nepreverjen)

Kako mučenje živali nekaj?! Pes je umrl od strelne rane na mestu, kjer je bil ustreljen. Sicer bi pritekel domov. Kaki bultli ste vsi skupaj. Lahko bi vas bilo sram, da pišete take članke! Raje napišite članek o mučenju ljudi, ki delamo za to miloščino. Nimamo denarja za počitnice, avta,...nič od nič.

slvkos (nepreverjen)

vsak naj svojega psa ima na svojem ne pa da ga spušča na tuje in le ta tam opravi potrebo

In reply to by slovencelj (nepreverjen)

Slovencelj (nepreverjen)

Ti si prizadeti!

In reply to by slovencelj (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

to je bil sigurno pizadeti pes

In reply to by Slovencelj (nepreverjen)

1212 (nepreverjen)

Nimaš denarja za.....imaš pa življenje. Ta ubogi pes, ki nikomur ni storil nič slabega, pa je moral umreti zaradi enega idiota, kateri iz dolgčasa strelja naokoli. Dajte njegovo ime....mu jajca skupaj z brezmožgansko glavo odstrelim. Golazen človeška.

In reply to by slovencelj (nepreverjen)

gostja 426 (nepreverjen)

Ustrelitev se šteje po Zakonu o zaščiti živali za neprimerno usmrtitev živali, zdrave živali ni dovoljeno usmrtiti.
Če nimaš nobenega znanja in razgledanosti, potem ni čudno, da nimaš dobre službe, vse to je povezano. Treba je kaj znati in ti bo v življenju lepše.

In reply to by slovencelj (nepreverjen)

Mura14 (nepreverjen)

Narodo si se kak idiot pa crkno bos kak idiot.. Fala kurce ka si sirmacek pa ka si nikaj nemres privosciti, zdaj bar vidin ka je malo pravice na svejti.

In reply to by slovencelj (nepreverjen)

Domačin (nepreverjen)

Spravi se delat pa bos mel za pocitnice

In reply to by slovencelj (nepreverjen)

cosmos

slovencelj
Butl si očitno edini tukaj ti kreten zabit.Kot ti je že nekdo napisal se spravi delat ne pa visiš na sociali lenuh.

In reply to by slovencelj (nepreverjen)

Putin (nepreverjen)

Preverite lovce kateri zivijo blizu te kuce.

Anonimnež111 (nepreverjen)

Tudi če bi pes bil spuščen in hodil srat k sosedu na vrt to še ni opravičilo, da je nekdo psa enostavno ustrelil. Tudi mi živimo na Goričkem pa mamo problem s sosedovim psom, pa mi na kraj pameti ne pade, da bi bogi živali kaj napravil. Takšne stvari se rešujejo z lastnikom. Če pa ne gre, se pa pokliče policijo. Po parih položnicah se stvari rešijo.

lppilo... (nepreverjen)

Ko bodo obosdili med vojne in povojne umore civilistov, otrok, žensk in genocid na slovenci, ki so bili drugačne mnejna kot boljševiki, takrat bo družba zrela za korak proti mučenju živali in ravnanju z njimi. A imeti srednjega velikega psa v 40m2 stanovanju pa ni mučenje? kot da mu tisti 1x sprehod pomeni olajpanje. Ljudje ki imajo srednje velike in velike psame v blokih so veliki egoisti in ne gledajo na okolje v katero žival ne sodi.

Melsi75 (nepreverjen)

A celo den psa v boksi 2x2 metra je pa po tvoje vredi ?

In reply to by lppilo... (nepreverjen)

AntiFuzbal (nepreverjen)

Je**m van seme čoravo, strahopetci ka se na psa spravlate. Ime pa priimek storilca objaviti ka de ga lejko pravica srečala. Tista prava, nej “uradna”... Banda prokleta na kolek s ten strejlašon, da bi sifilis, krvavo grižo pa pljučnico naidnouk faso, izrodek neinteligentni!

Vipko
buldog

Poglej ti farizeje... ubogi pes, ki "umre", po drugi strani pa to ni "človek" , to je idiot, k.rca njemi kraj vrezati, na kolek z njim....
Po drugi strani pa vse lahko koljemo.... milijoni prašičev, goved (ja, celo odojki, telički, žrebeta...), konj, ovc, piščancev, gosi, rac, rib.... ne vem kaj še vsega konča pod streli pištol, elektriko, nožem, na trnkih, zadušeno, v pasteh. To pa je v redu, kajne? Če si mesar, lovec, ribič ali karkoli se že imenujejo licencirani eksekutori živali je pa v redu? In koline so dobile svoje mesto med šegami in običaji v naši pokrajini. Ono, ljudski običaj.
Toliko besed o "čutečih živalih"... samo pes ali maček sta sveti živali, samo ona dva čutita? Ostalo pa je meso? V čem je razlika med živalmi? Pa ne mi odgovarjat, da v človekovem odnosu. Kaj smo mi bogovi, da sodimo in razsojamo in jih delimo na ljubljence, meso, one iz risank (volkec, medo), škodljivce in nadležne insekte?
Mi torej lahko kdo pojasni, v čem je razlika med tem ustreljenim psom, ki je končal v gozdu in odojkom, ki z jabolkom konča na naši mizi? Aja, cilj posvečuje sredstva. In eksekutorja.

Farizej (nepreverjen)

Prašič in pes sta lastnina. Ne moreš kar nekomu ustreliti in zakopati psa, kot ne moreš kar nekomu ustreliti prašiča. Tudi, če si lastnik ne moreš kar ustreliti svojega psa in tudi prašiča ne. Za prašiče, ki so živali, ki jih imamo za meso, pač velja pravilnik o zakolu..
No to je razlika.

In reply to by buldog

Vipko
buldog

Kaj pa če ga ustreli lastnik? To pa je v redu? Se pravi, da je razlika v papirju?

In reply to by Farizej (nepreverjen)

vodka (nepreverjen)

Pa je pa pes moral plačati za norost svojega lastnika. Pes brez nagobčnika divja po okolici in potem se sprašujemo zakaj se nekaj takega zgodi. Kaj bi pisali, če bi ta pes napedel in ogrizel kakšnega otroka, povzročil nesrečo na cesti...?

Grk Zober

Vodka: v tem primeru bi se ugotovilo, da pes ni bil dovolj "čuteč". obiskovati bi moral "psihologa za pasje zadeve".

klantoš (nepreverjen)

Ne bom pametoval, ampak mislim , da ga je lovec. Čeprav ga ne bi smel. Če vsak dan pes leta ob gozdu in v gozdu in ob tem mogoče preganja divjo žival, ga bo prej ali slej lovec "ukokal". Polovica neodgovornih lastnikov ima pse v boksih ali na verigi in potem sledi sprostitev, ki pa ni pod nadzorom. Tudi sam sem lastnik psa in nikoli ne leta sam okoli. Če pes ne obvlada odpoklica, ga je treba peljat na dolg sprehod na povodcu, tudi če smo na vasi. Sem proti , da nekdo pokonča psa, ampak če sem jaz lovec in to rekreacijo gledam vsak dan, bo enkrat zmanjkal. Zdaj pa minusi, neodgovorni lastniki psov!

cosmos

Klantoš
Lahko bi bilo kot pišeš vendar je psa nekdo zakopal v bližini hiše kar po moje zapiti lovec ne bi naredil razen če se je zbal,da bo kažnjen.
Psu morajo izvleči kroglo ter bodo tako našli krivca,če je bil kdo od lovcev.

In reply to by klantoš (nepreverjen)

cosmos

Psa mu je po vsej verjetnosti ustrelil nekdo kateri mu je hotel kaj pokrasti ali pa kak sosed iz nevoščljivosti največji sum pa obstaja na kakega pritegnjenega zapitega lovca kateri streljajo kar vse povprek kar se giblje.
Kakorkoli kdo je to naredil je navaden izmeček in,če bi to meni naredil ter bi ga našel ta več ne bi bil med živimi,ker je pes sigurno več vreden kot pa taka nesnažna drhal.

administrator (nepreverjen)

oh kako imam jaz rad zapite lovce

Mura je večna (nepreverjen)

lovci so carji
ko bom velik bom lovec

In reply to by administrator (nepreverjen)

Putin (nepreverjen)

Jaz pa bom lovec na lovce!

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

gostja 426 (nepreverjen)

kaj pa je to takega če kdo poči kakšno ščene
zakaj pa je sral za vsakim grmom

gostja 426 (nepreverjen)

to je bil zelo human lovec
Zakopal ga je
in s tem izvršil poslanstvo sodobnega človeka
ki mrtve pokopava
kaj bi šele rekli da ga je ustrelil in pustil za grmom -bedaki

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice