*Fotografija je simbolična
Podjetje Žito je iz prodaje odpoklicalo pekovske izdelke, za katere je dobavitelj prejel obvestilo proizvajalca, da vsebujejo sledi, ki niso označene na deklaraciji.

Dobavitelj pekovskega izdelka je prejel obvestilo proizvajalca, da vsebujejo sledi gorčičnih semen, ki pa niso označene na deklaraciji med alergeni v sledovih.

Podjetje Žito zato iz prodaje umika naslednje sveže pečene pekovske izdelke:

- pecivo bio pirino mešano (60 gramov) - uporabno najmanj do 2. 12. 2019
- kruh bio pirin mešan, rezan in pakiran (800 gramov) - uporabno najmanj do 3. 12. 2019
- kruh bio pšenični beli, rezan in pakiran (1 kilogram) - uporabno najmanj do 3. 12. 2019
- kruh bio ajdov mešan, rezan in pakiran (800 gramov) - uporabno najmanj do 3. 12. 2019
- kruh bio ovseni mešan, rezan in pakiran (800 gramov) - uporabno najmanj do 3. 12. 2019

Prav tako iz prodaje umikajo pol pečen zamrznjen pekovski izdelek kruh bio pirin mešan (400 gramov) - uporabno najmanj do 19. 5. 2020.

Podjetje Žito kupce opozarja, da živila ne predstavljajo tveganja za običajnega potrošnika, potrošnikom, občutljivim na gorčična semena, pa svetujejo, da živil ne zaužijejo ter se za vračilo izdelka obrnejo na podjetje oziroma na mesto nakupa.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Karasss (nepreverjen)

Se samo spitavlen da de se zapirala pekarna oz.prodajalna mlinopeka???saj ob policijski postaji sobota ge se zdaj kople se samo čaka ka se stavba zrujši.No nesmin pozabit vgojno me dočaka hladen pogled prodajalke katera se neve pozdraviti in odzraviti...mislin ka ji nekaj falij???No pa še nekaj ka ne pozabim san Mirko me pa zelo moti ka v tej prodajalni se prodaja 2do tri dni stare rejtaše ????daj te no Pojbič ge je rejd???

Starejše novice