V okviru letnega usposabljanja je Gasilska zveza Črenšovci pripravila gasilsko reševalno vajo z gašenjem v naravi.

Pripravili so simulacijo, kjer je požar zajel notranje prostore objekta Kantina v bližini reke Mure pri Srednji Bistrici. Izhodišče simuliranega požara se je nahajalo v kuhinji Kantine, kjer se je vnelo olje, požar pa se je razširil v notranjost gozda. 

Iz reke Mure so črpali vodo in se lotili gašenja

Objekt Kantina leži ob državni cesti Črenšovci - Razkrižje, neposredno v bližini reke Mure in mostu čez njo ter na poplavnem območju, zato dostop po glavni cesti ni mogoč. Na kraj požara v naravi so s svojimi gasilskimi vozili in opremo prihitela vsa gasilska društva v Gasilski zvezi Črenšovci in se lotila črpanje vode iz reke Mure ter gašenja objektov, podrasti in gozdnih površin.

Prvi so na kraj požara prispeli PGD Črenšovci in PGD Srednja Bistrica, ki so začeli z dovajanjem vode iz reke Mure v gasilsko avtocisterno ter nato z gasilskimi cevmi začeli z gašenjem.

Pri gašenju so sodelovale še naslednje gasilske enote: PGD Gornja Bistrica, PGD Žižki, PGD Dolnja Bistrica, PGD Trnje. Prvi sektor je vodil Janez Zadravec, drugi sektor pa Robi Trajbarič

Z vajo so gasilci ustrezno prikazali možen scenarij požara v okolju in intervencijo gašenja na obsežnem naravnem okolju.

Vajo si je ogledalo vodstvo Gasilske zveze Črenšovci in županja občine Črenšovci Vera Markoja. Prisotni so ob koncu vaje pohvalili pripravljenost in izurjenost gasilcev. 

J.Ž.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
? (nepreverjen)

Akumulatorje so odklopili???

bingelj (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Kako pa kaj akumulatorji? A so jih odklopili? Uf in ena žepna vas Črenšovci nuca tak avto?? To je stran metanje denarja.

Karton (nepreverjen)

Ni dneva ko se nebi nasel nekdo ki je fauš kaki avto kdo ima. Me prav zanima z kere žepne vasi si ti doma!!!

In reply to by bingelj (nepreverjen)

bingelj (nepreverjen)

Ne fauš. Vsaka vas bi rada imela neko super opremo, kot jo imajo večja društva. Te majhne vasice imajo potem več opreme, kot kakšna poklicna brigada, ki ima vsako uro kakšno intervencijo. Isto sranje so občine. Vsaka vas bi že bila občina. Pozem pa imaš območje, ker ni niti 50 tisoč ljudi pa občina pri občini in 20 županov. Pa vsaka vas v občini eno dobro vozilo in še kaj. Potem bi Ljubljana morala imeti v vsaki ulici gasilce in 5 vozil. Ti vaški gasilci so kak otroci v pesku. Samo peskovnik je večji in avtomobilčki so avtomobili. Vse to pa tudi stane.

In reply to by Karton (nepreverjen)

Žbunek (nepreverjen)

Trimotorni cepec... Lekaj si še nej bil v Črenšovcih .... Znanka si s kakše Banute ali Benice, pes ti brado lizal...

In reply to by bingelj (nepreverjen)

Domačin (nepreverjen)

Upam da neboš rabil tak avto met na dvorišču ampak ce slučajno pol si pomisli nato kaj sem gor meces in pises

In reply to by bingelj (nepreverjen)

Lujzekkkk (nepreverjen)

So akumolatror vkradnoli gasilci?

sandi1 (nepreverjen)

Lujzekkkk ....najprej se nauči pisati in potem nekaj lepega napiši.

In reply to by Lujzekkkk (nepreverjen)

Starejše novice