Danes je na soboškem okrajnem sodišču potekala obravnava, kjer Tadej Bürgermeister iz Puconcev toži Karla Pojbiča, sicer direktorja Mlinopeka, ki je hkrati starešina Lovske družine Križevci.

Vse skupaj izvira iz spora, ki se je reševal sodišču, ko Bürgermeistra križevski lovci niso vzeli v svoje vrste in jih je omenjeni tožil. Takrat naj bi namreč Pojbič, po končani poravnavi, razžalil Bürgermeistra in mu izrekel žaljivko "baraba".

Ta domnevno izrečena žaljivka je Bürgermeistra tako prizadela, da Pojbiča sedaj zasebno toži.
 

Pojbič je na Žitni konferenci v Ljubljani

Tožene stranke, Pojbiča, na današnjo obravnavo sicer ni bilo, saj je na konferenci v Ljubljani, ki je pomembna za poslovanje družbe Mlinopek, zato je bila udeležba direktorja nujna, po besedah njegovega zagovornika Dejana Rituperja.

Sodnica Simona Vinkovič Škalič ni opravičila današnje Pojbičeve neudeležbe na obravnavi, saj naj bi se na omenjeno konferenco prijavil šele 20. novembra, ko je bila že razpisana obravnava na sodišču.

Rituper je poudaril, da njegova stranka želi, da se zadeva čim prej zaključi, zato je predlagal, da se ponovno najdejo na sodišču že v ponedeljek in zagotovil Pojbičevo prisotnost. Sodnica je predlogu ugodila in razpisala obravnavo v ponedeljek, 25.11.2019 ob 13.30 uri.

Če Bürgermeistra v ponedeljek ne bo, bo tožba padla

To ni najbolj ustrezalo zasebnemu tožilcu Bürgermeistru, ki je povedal, da bo poslal pooblaščenca, če sam ne bo mogel zagotoviti svoje prisotnosti zaradi službenih obveznosti. Sodnica je pooblaščenca dovolila, saj bi v primeru neudeležbe Bürgermeistra oziroma njegovega pooblaščenca, tožba padla.

Zagovornik tožene stranke Rituper je nato predlagal, da se v ponedeljek opravi tudi zaslišanje prič in kot pričo predlagal ravno Bürgermeistra, ki toži njegovo stranko, kar je sodnica ravno tako dovolila.

V izmenjavi besed med Rituperjem in Bürgermeistrom je bilo tudi slišati, da naj bi Bürgermeister po končani poravnavi zaradi takratnega lovskega spora, zavrnil rokovanje s Pojbičem.

Kako se bo razpletel ta spor, bomo tako videli v ponedeljek, ko naj bi na sodišče prišel tudi Mlinopekov direktor Karel Pojbič, ki ga Bürgermeister toži zaradi žaljivke "baraba". Bürgermeister je sicer izjavil, da bi odstopil od tožbe v primeru opravičila s strani Pojbiča.

Kazenski zakonik za razžalitev v 158. členu predpisuje denarno kazen ali zapor do treh oziroma do šestih mesecev

S spleta

Komentarji (26)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
mrkovic11 (nepreverjen)

hahahahhhahahahaah smešno. Te pa kda što dejansko nuca sodišče pa zaradi takšnih specialcof caka 2 leti... :)

tuncika

Sodišča bi se morala v takih primerih izločiti, saj razžalitev ni tako težko - vrednostna kategorija, da se prične začetek pravdnega postopka. To lahko opravi sodišče prek mediacije, ki se za takšno prijavo določi.
Omenjenemu razžalitelju pa priporočam, naj se pogleda v ogledalo.

zavozene (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

ti se pogledne v ogledalo rajse grdoba

In reply to by tuncika

Bulki11 (nepreverjen)
Bulki11 (nepreverjen)

Mi ga v Križevcaj nigdar nemo meli, zato ka nej 100%, naj ga ma što ga šče. Že orožni list si je pridobo s pomočjo korupcije, posledice njegovega nočnega streljanja pa se najdejo v celon Prekmurju.

In reply to by tuncika

zavozene (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

bravo burgermaister...vnici ga....tao te je obnasanje enga direktora

butalec (nepreverjen)

Joj,
ges pa mijslin, ka so vsi lovci b....e, ker strejlajo Bambije!!!!!!!!!!!!!!!
Te pa še Bambija v bograč denejo, jooooj!!!!!!!!

Špela121 (nepreverjen)

Jao, si pa res ena budala.

In reply to by butalec (nepreverjen)

lovecjeger (nepreverjen)

oba vredna svojega denarja, na svoj nacin.

bamyyy (nepreverjen)

kaj pravi ssjk, kaj je definicija za “baraba”.
barába -e ž (ȃ) slabš. ničvreden človek, malopridnež: to je čisto navadna baraba; ta baraba mi še do danes ni vrnil dolga; ali še vedno hodi s tisto barabo?
Ce sodiscu dokaze, da se ni zmotil, potem to ni bila zalitev.

Sonja52 (nepreverjen)

Definitivno se ni zmotil. To bo potrdil vsak psihiater.

In reply to by bamyyy (nepreverjen)

Martina1965 (nepreverjen)

Če sodišču dokaže, da se ni zmotil, potem to ni bila žalitev.
Po katerem zakonskem členu je nekaj takega dopustno!?
Po murskosoboški koruptivni navezi?
Oni si sami pišejo zakone! Ne bi vi tukaj, kakor ne nihče drug razumel, kaj dejansko počnejo z mano!

In reply to by bamyyy (nepreverjen)

u pokojni-c (nepreverjen)

Saj se vidi iz prispevka kdo bo zmagovalec odvetnik je pa po lovski liniji in službeni pro bono, kdo pa rodovnikom kaj more, karavana gre naprej, denar je sveta vladar?

bingelj (nepreverjen)

Če so zraven lovci je vse jasno. A je kdo kdaj videl kakšnega lovca treznega, ko so imeli lov. Nekoč sem videl, da lovci nekaj nalagajo v en avto. Sem mislil da gre za kakšno večjo žival. Ko sem bil malo bližje sem videl, da so nalagali mrtvo pijanega lovskega tovariša. In taki nosijo puške okrog. Šiškovi kolegi pa še plastične ne bi smeli imeti. Okrog tega direktorja pa ne bom zgubljal besed in trošil tipkovnice.

olginfan (nepreverjen)

bravo bingelj, zaj si napiso točno tak kak je. Gnes den je primarna naloga lovskih družin gratala štetje popitih špricerov, poplaknjenih s lovsko žganjico. Lovina je samo kamuflaža za osebke, kerin bi bilau mesto na zdravljenji. Živi primer LD Mlajtinci/Lukačevci. Pa na zdravje!

In reply to by bingelj (nepreverjen)

A1 (nepreverjen)

"Kazenski zakonik za razžalitev v 158. členu predpisuje denarno kazen ali zapor do treh oziroma do šestih mesecev." Pazite kaj pišete v komentarje.

In reply to by olginfan (nepreverjen)

Martina1965 (nepreverjen)

Kakor za koga!
Pred zakonom nismo vsi enaki!

In reply to by A1 (nepreverjen)

Mirkossss (nepreverjen)

Naj njemi Pojbič omogouči ka de mel za božič na vrataobešeno pletenico ...Budala (nora ...Pojbič pogleni si malo svoje krog prijateljev saj so sami izkoriščevalci matrialisti in...goni ji u tri krasne ...če tejbe nebi bilo bi na tiston koncu samo buče rasle

Nevtralen (nepreverjen)

Ja rejsan, z mlinopekovimi pejnezame!!!! Iz mlinopeka njeme lidge bizijo, firma se njeme podejra, un se pa pravda na sodisce...katastrofa rejsan...naj ide v penzijo, naj je piglavar LD, pa te ma cas po sodiscaj odite, pa naj te dela stamoto kume sce

In reply to by Mirkossss (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Izgleda da sodišča nimajo pametnejšega dela kot reševati spole med lovci. Banksterji in drugi lopovij ne pridejo vrsto zaradi pomanjkanja sodnikov.

Martina1965 (nepreverjen)

Murskosoboško vložišče ne sprejme sodbe od kogarkoli, pravzaprav le od odvetnika, ta seveda napiše za svojo stranko tako, da je za sodišče primerno. In se začne reševati nekaj sila pomembnega, kajti tako je tudi prikazano. Potem pa se zgodila izjema, brez odv. je sosed vložil tožbo proti meni za klevetanje, zasledovanje in prisluškovanje. Njegovi prijatelji iz javne uprave so mu uredili, da je sodbo spremenil v˝sodišču primerno˝ in najel odvetnika. Ni mu bilo naloženo, da spremeni sodbo PRED VLOŽITVIJO. Prav tako so na vložišču spregledali, da nima odvetnika. Ne samo, da je bila napisana kot srhljiv roman, priložil je še identično, naslovil na moža. Torej dve, plačal pa le eno sodno takso. PRED SODIŠČEM BOM PROTESTIRALA, PREDVSEM ZARADI TEGA KER MI VINKOVIČ ŠKALIČ REKLA, NAJ TUDI JAZ USTANOVIM SKUPINO IN NAPADAM LJUDI, ČE TAISTO DELAJO MENI, NAJ DELAM TAKO NAZAJ.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Risto Kubura (nepreverjen)

Oba mi doj visita!!!

Bulki11 (nepreverjen)

Mi ga v Križevcaj nikdar nemo meli, zato ka nej 100%. Naj ga ma što ga šče. Že orožni lijst je dobo preko korupcije z vezami in poznanstvi. Posledice njegovega nočnega streljanja so pa vidne po celem Prekmurju-raubšic.

dregg (nepreverjen)

ka ga tozis , tresni ga enauk ? te pa se maloga za nesposobnost??

Tresni ga ? (nepreverjen)

Potem bo dobil do 15 tisoč kazni. Od sodišča. Takoj po tem enem udarcu plačilni nalog od mož postave. Sicer pa pravijo, da se tožijo mehkužni moški, pravi moški tresne tak kak trbej.

In reply to by dregg (nepreverjen)

Nevtralen (nepreverjen)

Stare pregovor prave " Kere nemte jeb...je lovec, nej direktor"! Ta ka g. P...boj tij dale lovec, direktor je pa naj nesce sto lejko je....!!!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice