Po pritožbi je Višje delovno in socialno sodišče v Ljubljani odločilo v prid Sabine Gutalj. Gutaljeva vesela, občina napoveduje vložitev izrednega pravnega sredstva

Spomnimo, po izredni odpovedi Sabine Gutalj leta 2015 z delovnega mesta vodje oddelka za splošne zadeve je omenjena iskala pravico na sodišču in zahtevala, da jo občina vrne v službo.

Po tožbi Gutaljeve je prvostopenjsko sodišče odločilo v njeno korist, nato je drugostopenjsko sodišče po pritožbi soboške občine odločilo, da se sojenje mora ponoviti. Na prvi stopnji je potem na ponovnem sojenju prišlo do preobrata, sodišče je namreč odločilo v prid občine.

Sodniki odločili, da so bili očitki zoper Gutaljevo neutemeljeni

Po pritožbi Gutaljeve pa je sedaj Višje delovno in socialno sodišče v Ljubljani z dnem 15.1.2019 sodno razvezalo pogodbo o zaposlitvi med Mestno občino Murska Sobota in Sabino Gutalj ter razsodilo, da je bila izredna odpoved pogodbe o zaposlitvi iz aprila 2015 nezakonita. Mestna občina Murska Sobota je dolžna Gutaljevi izplačati vse plače od odpovedi do sodne razveze ter denarno povračilo zaradi sodne razveze v višini 7 plač.

Zdaj že bivši direktor občinske uprave Srečko Đurov in drugi predstavniki občine so sicer Gutaljevi očitali, da je do izredne odpovedi prišlo zaradi njenega šikaniranja in žaljivega odnosa do sodelavke ter neopravljanja nalog. To bi naj vodilo v izgubo zaupanja ter posledično uvedbo disciplinskega postopka in na koncu v izredno odpoved pogodbe o zaposlitvi. 

Gutaljeva je v izjavi za javnost zadovoljna, da je sedaj senat treh sodnikov zaključil, da ni dokazan odpovedni razlog, ker ni dokazana niti ena od kršitev, ki jih je delodajalec navedel v sklepu o izredni odpovedi.

Poleg tega, pa naj bi višje sodišče izrecno zapisalo, da šikaniranja in žaljivega odnosa do nekdanje sodelavke ni bilo, kar je na sodišču potrdila celo nekdanja sodelavka sama. Prav tako pa je senat odločil, da ni izpolnjen pogoj, da z Gutaljevo ne morejo nadaljevati delovnega razmerja in se je za sodno razvezo pogodbe odločil, ker naj bi bilo navedeno delovno mesto ukinjeno.

Gutaljeva sicer trdi, da se je spremenilo zgolj ime oddelka in se bo glede te odločitve posvetovala z odvetnikom o nadaljnjih korakih.

Poleg vseh plač bo dobila še denarno povračilo

Sodišče je tudi odločilo, da mora soboška občina od prenehanja delovnega razmerja, torej od aprila 2015 do 15. 1. 2019 obračunati nadomestilo bruto plače, ki bi jo prejemala, če bi delala, plačati vse davke in socialne prispevke ter izplačati neto plačo z obrestmi. Občini je še naložilo plačilo denarnega povračila Gutaljevi v znesku 18.271,33 evrov.

Občina v izjavi za javnost trdi, da bi lahko ta znesek namenili za investicije, ampak da do zaključka sodnega postopka niso dodatno zaposlovali, zato naj bi dosojeni znesek v resnici prihranili.

Občina izgubila, ampak ohranila čast in dostojanstvo zaposlenih?

Občina sicer v svoji izjavi za javnost še trdi, da bodo sodbo spoštovali, ampak se z njo ne strinjajo, saj se jim zdi nesprejemljivo, da je sodišče naprej razsodilo v prid zakonitosti izredne odpovedi na prvi stopnji in nato tudi Višje delovno in socialno sodišče ugotovilo, da so bile očitane kršitve občine zoper Gutaljevo dokazane, ampak to ni bilo dovolj za izredno odpoved. To dodatno utemeljujejo z odločitvijo sodišča, da je sodna razveza pogodbe o zaposlitvi upravičena.

Omenili so še, da naj bi ohranili čast in dostojanstvo zaposlenih na mestni občini, kljub temu, da so delno izgubili pravdo. 

V nadaljevanju objavljamo izjavo za javnost Mestne občine Murska Sobota v celoti:

Sodbo sodišča bomo spoštovali, se pa z njo ne strinjamo in to kljub temu, da je sodišče sodno razvezalo pogodbo o zaposlitvi z go. Gutalj. Zdi se nam nesprejemljivo, da sodišče na prvi stopnji ugotovi, da je izredna odpoved bila zakonita, da tudi Višje delovno in socialno sodišče ugotovi, da so kršitve, ki jih je mestna občina očitala ge. Gutalj dokazane, da pa niso tako hude, da bi opravičevale odpoved zaposlitve, a očitno spet dovolj močne, da je sodna razveza pogodbe o zaposlitvi upravičena. Zato bo mestna občina zoper sodbo, ki je dokončna in jo je potrebno izvršiti, v predpisanem roku vložila izredno pravno sredstvo.

Mestna občina Murska Sobota bo morala plačati visok znesek. Res je, da bi ga lahko namenili za različne potrebne investicije. Res je tudi, da namesto ge. Gutalj do zaključka sodnega postopka nismo dodatno zaposlovali, tako, da smo dosojeni znesek dejansko prihranili. Ne moremo pa mimo vsega, kaj so morale podrejene sodelavke in sodelavci ge. Gutalj v kritičnem času v sodelovanju z njo prestati. Zato ne glede na ceno, ki jo bomo plačali, lahko ugotovimo, da smo delno izgubili pravdo, a ohranili smo čast in dostojanstvo zaposlenih na mestni občini.

Objavljamo tudi izjavo za javnost Sabine Gutalj:

Vesela sem, da me je višje sodišče po skoraj petih letih opralo vsake krivde in odločilo, da je izredna odpoved nezakonita! Senat treh sodnikov je zaključil, da ni dokazan odpovedni razlog, ker ni dokazana niti ena od kršitev, ki jih je delodajalec navedel v sklepu o izredni odpovedi!

Najbolj me veseli, da je višje sodišče izrecno zapisalo, da se je očitek o šikaniranju sodelavke izkazal za neresničen! Senat je izpostavil, da je šikaniranje zanikala celo sodelavka sama ter izpovedala, da sva imeli v redu in korektne odnose!

Kdo je v tej zadevi na koncu ohranil čast in dostojanstvo je jasno, zato so izjave občine, ki se sedaj želi v očeh javnosti oprati krivde sama, povsem deplasirane in smešne.

Senat je presodil, da me je Mestna občina M. Sobota dolžna prijaviti v vsa socialna zavarovanja in mi za čas od prenehanja delovnega razmerja do 15. 1. 2019 obračunati nadomestilo bruto plače, ki bi jo prejemala, če bi delala, odvesti zakonito določene davke in prispevke ter izplačati neto plača z zakonitimi zamudnimi obrestmi za vsak mesec od 11. dne v mesecu za pretekli mesec, v 15 dneh, pod izvršbo. Tožena stranka mi je dolžna plačati tudi denarno povračilo v znesku 18.271,33 EUR v 15 dneh, pod izvršbo ter povrniti stroške postopka.

Prav tako je senat odločil, da ni izpolnjen pogoj, da z mano ni mogoče nadaljevati delovnega razmerja! Senat ni verjel trditvam delodajalca, da z mano ni mogoče nadaljevati delovnega razmerja. Za sodno razvezo pogodbe se je senat odločil izključno iz objektivnih razlogov ker naj bi bilo delovno mesto, ki sem ga zasedala, zaradi reorganizacije ukinjeno. 

Ker je senat zaključil, da sem nič kriva stranka in da mi iz teh razlogov delovno razmerje ne more prenehati, preneha pa mi zgolj zato, ker naj bi bilo moje delovno mesto ukinjeno, se bom v zvezi s to odločitvijo v prihodnjih dneh posvetovala z odvetnikom o nadaljnjih korakih glede revizije, saj smo sodišču predložili vse dokaze iz katerih je razvidno, da se je spremenilo zgolj ime oddelka in sicer iz oddelka za splošne zadeve, v sekretariat za splošne zadeve, medtem ko je opis del in nalog vodje obeh oddelkov ostal enak!

Sabina Gutalj
 

S spleta

Komentarji (64)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost30 (nepreverjen)

Đurof samo sranje pa dolgove napravo, zaj pa sanjsko službo načelnika za nagrado dobo. Kda de što odgovarjal ?!

darsovec (nepreverjen)

hahaha..tak je.

In reply to by Gost30 (nepreverjen)

brrr (nepreverjen)

Isto je na glasbenoj v Beltincih. Kljub temu, da je Zavec( ravnatelj gš ) vse zavozil, je sanjsko službo obdržal. Tako ti zlobneži odgovarjajo za svoja NEzakonita ravnanja! Sramota!

In reply to by Gost30 (nepreverjen)

faran (nepreverjen)

Ta Zavec je rejsan "pravi" vernik. Dati delavcu 3 zaporedne odpovedi, pove le to, da je z njim nekaj hudo narobe. Povsem bolano! On je nič drugega kot obseden s to profesorico. Iživlja se prek vseh meja. Mi farani pa plačujemo zdravljenje njegovih kompleksov. Rajše naj se pobere od tu. Sploj si ne zasluži niti enega koraka na tej šouli, niti župniji. Vse je zmanipulejrou okoli sebej. Naj nas več ne zavaja! Sram naj ga bo v kaj nas je porinil! Je to sploj človek?

In reply to by brrr (nepreverjen)

Slovenecpravi (nepreverjen)

Kdo pa daje obcini pravico, da se bo pritozevala naprej? Dvakrat ste izgubili.... Odvetniki in takse stanejo... Naj župan placa odvetnike in takso iz svojega zepa pa bomo potem videli kako bo imel voljo se pravdati naprej. Poln kufer imam ljudi in podjetij, ki izkoriscajo davkoplacevalska sredstva in nihce za nic ne odgovarja. Naj da zupan pa durov iz svojega zepa zdaj ta denar!

darsovec (nepreverjen)

haha..pravijo ka je občina vseeno ohranila čast in dostojanstvo..tou me spominja na režim v "jugi"

In reply to by Slovenecpravi (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

Res veliko čast in dostojanstvo je s tem ohranila, ko je izgubila tožbo. Kaj pa dana odpoved na osnovi neresničnih indic, kje pa so dokazi. Muca popapala. Najlažje se je tožiti za tuj denar.

In reply to by darsovec (nepreverjen)

GospodSrmak (nepreverjen)

To je tak v toj naši državi, ge slaboga delavca nemreš odpistiti ka ti na sodišče ide pa po par letaj zmaga, tvoja firma pa v ton časi že propadne lejko od toga. Ovi ka dobro delajo pa najebejo!

V javni upravi je še hujše, poven van. Jevšek je bil kar pogumen ka je to vupo narediti, resno pa je, ka je sodišče loterija.

Nemcavci77 (nepreverjen)

Tu se ges strinjan. Ali sudijja naj sudi.

In reply to by GospodSrmak (nepreverjen)

Mali bog (nepreverjen)

MOMS je pogrnila na celi črti, to je zdaj jasno. Nekdo bi za tole moral odgovarjati, ker trošite za pravdanje davkoplačevalski denar. A jasno je, da odgovarjal ne bo nihče.
Nauk za vas: pazite, da s Pomurskimi lekarnami ne boste končali na sodišču. Ker boste tudi tam izgubili.

Vili ka pičke pili (nepreverjen)

Bravo gospa GUTALJ .

220v (nepreverjen)

mislin ka nišče v ton primeri nema čiste vesti

In reply to by Vili ka pičke pili (nepreverjen)

SeveLado (nepreverjen)

Sodelavci komaj čakajo ka se vrne na svoje delovno mesto in nadaljuje s svojim delom... haha

In reply to by Vili ka pičke pili (nepreverjen)

Strokovni-Anal… (nepreverjen)

AJDE MALO KA MO NA TEKOČOM:

Župani v MS so gibili volitve zaradi takšnih primerov.

Sabina G. je bila za bivšoga gazdo občine ŠtihEca isto kak je Perhavecova za Jeveška. Največja antireklama pa minus. Pa oba dva župana sta toga nej razmila. Obe teti sta fejst ambiciozni pa sta si zelo podobni v tem ka izkoriščata oblast, sta z vsemi na svejti posvajenivi in na koncu na rezultati skasira njuni gazda. Jevšek ma takšnih še neka med njimi je tudi z bakovec deklina Nives kera je bila v prvi vrsti pri Štiheci pa v prvi vrsti pri Jevšeki. Konflikt, bolana preračunljivost te pa izkoriščanje, dobrikanje pa vsak keden več svajenih ----posledično tudi z Jevšekon.

Tak kak je bila za časa Štiheca Sabina je gnes Brigita. In tisti starejši ka se spomnimo tu je še ena velka podobnost. Kda je prišel Štihec za župana je natiral Brigito Perhavec kera se je te zavolo toga v politiko zavlekla - SD, sin je celo grato še Židanov oproda.

Zdaj kda je Jevšek prišel je Jevšek odslovil Sabino G., kera se je zavlekla v politiko - oz bar ščej se - v LMŠ, samo tan je še en PErhavec-LANG keri ji štrene mejša, pa še en največjij patronov in ponosov moderne Sobote - Zoran KOS.

Ka je najbole tragikomično Brigita je šefica moži od Sabine. In športno področje v soboti je vzorno urejeno! (malo morgen) Ne vupajo ga dirati, po domače.

Ma pa Jevšek eno srečo z Brigito, kere Štihec pri Sabini neje meu. Falabougi je Brigita bila bole modni hit za časa župana Slavica Tončija, zdaj pa več nej. Zdaj je še samo hit.

Občani se pa pijtajmo, če smo zadovolni z to bando, takšno in inačišno. Ovi vsi so si dobro plačane občinske službe rihtali za časa Štiheca, Jevška, Slavica ešče Gerenčera. Svoje obveznosti pa rate za posojila smo jin mi odplačali. Njihovo deco pa rodbine smo mij davkoplačevalci v službe gemali. Slikali so se pa uni. Na občinarske pa svetniške veselice v srbijo so oni odli. Po pisarnaj so se oni veselili, te pa en drugoga branili.

Pa uni so si rihtali projekte za naše pejneze. Pa lejko je to Mensana, pa občina, pa ZKT pa ka koli.... Žalost. Na občino so gledali kak plen. Občinsk i svetnijki so gratali direktori občinskij firm pa zavodov. Klumali so pa se bojali. Mij pa ene pa iste volimo že 30 lejt. Nej so oni krivi, oni so bougi, če opici daš puško v rokej de pač strejlala. Mi smo krivi.

Naj se majo!

Občan Tonči.

Nemcavci77 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Zanimivo. Praf mas. Samo vejice ti nejdejo

In reply to by Strokovni-Anal… (nepreverjen)

Gogigo (nepreverjen)

Malo pogledi svoje komentarje,tebi glih tudi nejdejo vejice.

In reply to by Nemcavci77 (nepreverjen)

darsovec (nepreverjen)

svašta-ka vse ne zvejš-tak ka politika je k...a in bo ostala.ajajaj.

In reply to by Strokovni-Anal… (nepreverjen)

LOTOmojster33 (nepreverjen)

To maš točno prav.
----> Vprašanje za miljon dolarov - Sabina je bila verjetno zavolo vseh okoliščin konec za Štihca, de zavolo te sodbe pa kazni konec tudi za Jevška? <----

In reply to by Strokovni-Anal… (nepreverjen)

butalec (nepreverjen)

Konec, ja. samo kje de končo!
Ha-ha-ha-ha!
Mehko postlano!
Kda boš zvedo, de te kap!!
(san mislo, ka to že vsi znate, samo očitno nej; te pa še malo čakajte na zanimivo novico)
Sakam te!

In reply to by LOTOmojster33 (nepreverjen)

oblekaš (nepreverjen)

ges pa znan, ka de velka živina v eni državi bivše juge

In reply to by butalec (nepreverjen)

Xyzkra (nepreverjen)

Se strinjan s tabo. Vsi so isti je epilog te zgodbe mi pa norci kateri jih volimo. Nega nika pametnoga v MS, vsi keri pridejo na oblast gledajo samo za sebe.

In reply to by Strokovni-Anal… (nepreverjen)

darsovec (nepreverjen)

no sobočanci pa do vamvlekli pejneze iz žepa ka sofinancirate občinske stroške.ajajaj

brankoslav (nepreverjen)

Ges pa mislin ka, če bi lidje na Ljubljanskon sodišči Sabino osebno poznali in bi gda koli kaj koli z njo delali, bi včasik spremenili mnenje in tudi sodbo. Kak je že eden zgoraj napiso.... v Sloveniji slaboga delavca nemreš odpistiti, tudi če ti škodo dela. Zato pa je naša javna uprava leglo nesposobnih pozpetnikov, keri so na svoja mesta prišli po političnih linijah, zdaj se jih pa nišče nemre rejšiti ka pač naš zakon toga ne dopušča. Mislin ka je čas ka se pri nas spremeni delovna zakonodaja. Če lejko nekoga zaposliš po politični liniji, je pravilno ka ga te tudi lejko odpustiš po politični liniji. Vseposejdi v tujini je tak, samo pri nas lejko sakši na sodišči zmaga v takšnih primerih.

Busybee (nepreverjen)

Jevšek odjebo si!!

jjjjan (nepreverjen)

HHHah, jes pa tak pravin; slaboga delavca je nej težko odpistiti bole je problem kda pametnoga odpistiš! Kak v ton opisanom primeri, sicer pa se do zdaj nihče od uslužbencov občine MS nej pritožo čez slabo delo Gutljeve niti je nej nišče mel proti njej, razen ....- se zna što je šef občine.

brankoslav (nepreverjen)

Ges mislin ka je v Sloveniji totalno zgrešeni tej sistem zaposlovanja v politiki. Zato pa mamo tak velko javno upravo (to ne leti na policaje, učitele, gasilce, vojake... ampak na birokrate po pisarnaj) ka se nišče nemre nikoga rejšiti keri njemi ne paše. Verjetno se strinjate ka sakši kolektiv, tak javni kak privatni najboukše dela, če se vsi razmijo med sebov. Isto je v politiki. Samo poglednite trenutno koalicijo, kregajo se sakši den med sebov. Zatou ges mislin ka bi mogli vpelati prakso kak jo majo v tujini, najbole v Ameriki. Gda pride kakšen politik na vodstveno mesto si more san sestaviti ekipo s kero de najboukše delo in gda odide ide z njin ekipa in pride z novin človekon nouva ekipa. Nemre tou biti kak je pri nas, ka en župan iz ene politične opcije dobi mandat pa zaposli svoje lidij, te pa pride nouvi župan iz druge stranke pa se tistih prejšnjih lidij nemre rejšiti. Nouve nemre zaposliti ka njemi tou zakon ne dovoli, stari njemi pa delajo zgago in mečejo polene pod nogej. Zatou pa Slovenija že 29 lejc cepeta na mesti ka razni uradniki pa birokrati bremzajo vse stvari po politični liniji. Gda v Ameriki izvolijo novoga župana tej takoj na prvon javnon nastopi predstavi svojo novo ekipo sodelavcov. Nišče ne pita ge so stari ka je jasno ka so mogli iti, če je šou stari župan. Pri nas pa če glih je zakon strogi na ton področji razni župani in ministri in predsedniki vlad sigdar najdejo luknje ka zaposlijo svoje nouve lidij. Najbole je tou enostavno, če pač odprejš novo delovno mesti z nekšin brezveznin nazivon in tan zaposliš svojoga. In ker kak že rečeno staroga kadra od predhodnika nemreš odpistiti se bohoti naš biroktaski aparat. Zato pa mamo po občinaj in ministrstvaj mali milijon referentov pa svetovalcov pa vodij raznih komisij pa ne ven ka še vse nej. Ges san včasik za to ka se uvede fleksibilna delovna zakonodaja, ge boš lejko človeka odpusto, če ga več ne rabiš oziroma ne odgovarja tvojo politični opciji ali pa ga pač ščejš zamenjati z bole efektivnin delavcon. Tou bi vala tak v javni upravi kak v privat sektori. Ka mislite zakoj več nišče ne zaposluje za nedoločen čas? Ka če nede več zadosta dela in pa če biš zaposlo manjaka se ga več ne rejšiš. Če ga pa odpistijš de te pa toužo in de ista fora kak s to Sabino.

In reply to by jjjjan (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

In sedaj se oddelek imenuje sekretariat za splošne zadeve, njegov vodja pa verjetno politkomisar. Delovno mesto so ukinila, da so privarčevali. A prej pa je leta in leta bila potrebna. A to samo na plačilnem seznamu ali je kaj delala. Po takem je samo hodila v službo ne pa delat. Se pravi na občini so tudi delovna mesta, ki niso potrebna, a če si naš imaš službo.

Gostitelj123 (nepreverjen)

Mogli so spremeniti ime ka so te lejko nekoga na novo zaposlili gutaljevo pa odpistile, če se spoznaš v zakone. Trenutno pa še nikoli nej bilo telko zaposlenih v občini kak je pa zdaj, raznorazni svetovalce kerin te na privat račune nakažujejo za svetovanje ali pa tajnica ma svojo tajnico itd

In reply to by afta he (nepreverjen)

Mlilostnamarija (nepreverjen)

Pm ode božičnica Božo ?‍♂️

Gost30 (nepreverjen)

hahaha prišparali so prej, of je čista zgüjbo kompas

kronika (nepreverjen)

Namesto Gutaljeve je na njeno delovno mesto prišel Drago Ružič tako, da se občina spreneveda, da guči, ka je nihče nej delo njenega dela. Celo eno pravnico več so mu zaposlili zraven, samo da se ne bi poznalo, da je na občini več ni.

čarni vrag (nepreverjen)

Stalno san se pito, kakši vrag je toga Đurova v Soboto prneso. Izgleda, da zato ka je tu delo škodo. Pa ta zgublena tožba de občino koštala bar 150.000 Eur, če še nej več. Kriv pa seveda nej nišče. Tragikomična je izjava, da so plačo Gutaljeve prišparali. Če to drži je bilo delo Gutaljeve nepotrebno in to že kakšnih 20 let. Če so pa komi plačali, da je po odpovedi prevzel njeno delo, pa so plačo nej prišparali. Dragi soobčani! Ko te si trli noge po luknjstih soboških pločnikaj, se spomnite na modro občinsko vodstvo, ki je za zgubljeno pravdanje zabilo cca. 150.000 Eur. Naj de vam toplo pri srci.

yxcvb (nepreverjen)

Barabe na račun ovc lahko delajo kar ščejo. Potrjen primer tega je GŠ v Beltincaj. Ravnatelj te glasbene šoule se ima za dobrega gospodarja čeprav je naredil škodo za isto tako cca 150 000 EUR! Seveda še naprej uživa ta položaj! Zakaj bi sploj odgovarjal?! Pa ide se zgolj za 150 000 EUR ! Pa še ovc ne manjka prav nasprotno! Take neodgovorne in nevestne osebe na takih položajih so pravzaprav zaželjene, kar takšne zgodbe žal le potrjujejo! Največja družba teh pokvarjencev so njihove ubigljive ovčice. Žalostno ampak zelo resnično

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

sd Samo Denar (nepreverjen)

Pa ne pozabte, ka so nej tak dugo nazaj tudi zgubili tožbo z eno gospo ;-) Vupan ka še pomnite :-) če nej pitajte vsemogočo direktorico ;-) P......c.

Gost30 (nepreverjen)

debelo deklico?

In reply to by sd Samo Denar (nepreverjen)

sd Samo Denar (nepreverjen)

jp njo njo pitajte koga je odpistila pa so tožbo zgubili ;-)

In reply to by Gost30 (nepreverjen)

Lp890 (nepreverjen)

Pizda jin materna vsem na občini.

u pokojni-c (nepreverjen)

Zato pa mamo takšne sodbe ka te sr-t stisne ka je vsakši malo pismeni lehko pravnik in sodnik?

Mojamoja (nepreverjen)

Vse se vrača, vse se plača. Sodbe ne sprejemaš, jo boš pa spoštoval ?? Sak ne ostane nič drugega, kakšno svetohlinstvo. Ladja tone, "podgane" bodo šle vsaka na svojo stran. Dolgovi za vse "oh in sploh" investicije pa bodo ostali občanom. In župan se posmehljivo nastavlja novinarčkom POP TV- rešitelj naroda. Naredite svoje lekarne in prodajajte vse po 1,5 € v stilu " kupljeno - prodano". Mega uspeh, boste videli. Samo za narodov blagor.

jjjjan (nepreverjen)

Se je po slovesu občinskega šerifa Srečka Đurova, župan Aleksander Jevšek skril v "mišjo luknjo"?!
Kaj se dogaja na županstvu Občine Murska Sobota, da je brez redne seje občinskega sveta že vse od meseca junija? Glede na okvirni terminski načrt sta izostali seji v mesecu septembru in oktobru.
V Fokusu
NOVICESobota, 16. november 2019 ob 22:35

Kako je mogoče, da so se kolesja Mestnega sveta mestne občine Murska Sobota ustavljena vse od meseca junija, se v komentarju sprašuje uredništvo pomurske-novice.si. Takrat je namreč občinski svet občine zasedal zadnjič, vse do danes pa župan seje še ni sklical.Glede na okvirni terminski načrt sta izostali seji v mesecu septembru in oktobru. Morda je vse v najlepšem redu, proračun za leto 2019, ki je bil s strani mestnega sveta potrjen, je sprejet, investicije se izvajajo, občinska uprava skupaj z županom “pelje” vse, kot je po planu. Pa je res tako? Naj spomnimo. S 1. oktobrom se je na direktorski položaj mariborske Upravne enote umestil zloglasni Srečko Đurov, direktor občinske uprave in desna roka župana Aleksandra Jevška, oba člana Židanove partije reformiranih komunistov SD, Đurov pa sin nekdanjega oficirja agresorske JLA. V Mursko Soboto je prišel pred petimi leti po partijskem ukazu, enako mu je partija "uredila" prestižni položaj direktorja UE v Mariboru, ker je svoje delo v Murski Soboti opravil v veliko zadovoljstvo omrežja globoke države. Tudi z njegovo epizodo svetovalca generalnemu direktorju Pošte Sloveinja so bili strici očitno zelo zadovoljni. In kakšna je zapuščine Srečka Đurova, ki so mu strici nagradno uredili direktorovanje na mariborski upravni enoti? Seznam okostnjakov, ki silijo iz omar županstva je dolg, uredništvo pomurske-novice.si je izpostavilo le najpomembnejše. Nezakonit nakup prostorov v lastništvu Galexa, ne transparentnost podjetja CEROP pri izgradnji objekta MENSANA, sporno sodelovanje s podjetjem Zgodba d.o.o., pred vrati dokončna sodba odpuščene sodelavke… V javnosti nakup prostorov na Grajski ulici nasproti Zdravstvenega doma Murska Sobota ni doživel kakšne posebne reakcije. Županstvo, verjetno je bil motor vsega Srečko Đurov, je v totalni vojni zoper javni zavod Pomurske lekarne in njenega direktorja Ivana Zajca, potegnila najbolj podlo črto, ustanovitev samostojnega občinskega zavoda javnih lekarn. Toda, za slednjo ni imela pooblastila, zato je poteza župana Aleksandra Jevška, ko je izvedel nakup v višini 313.100 EUR (in denar nakazal na račun podjetja CNMT d.o.o.) zagotovo nezakonita. Sklicevanje na to, da je mestni svet to aktivnost potrdil v NRP (Načrt razvojnih programov) in s tem dal zeleno luč županu, je seveda smešna. Mestni svet v novi sestavi ni nikoli odločil o tem, da bo Mestna občina Murska Sobota ustanovila svoj lekarniški javni zavod. O tem dokončno ni odločil niti občinski svet v prejšnjem mandatu. Toda, zgodilo se seveda ni nič, vprašanje pa je ali bodo o tej ne zakonitosti spregovorili nadzorniki občine in župana vprašali, od kod pravna podlaga, da sproži aktivnosti za začetek postopkov za izstop iz ustanoviteljstva Pomurskih lekarn, razdelitev premoženja ter ustanovitev novega javnega zavoda! Izgradnja objekta MENSANA nezakonita? Računsko sodišče ima v svoji reviziji jasne pomisleke, zato je sklepati, da podjetje CEROP (Center za ravnanje z odpadki Puconci), ki ga vodi direktor Franc Cipot, ni registrirano za “tovrstne akrobacije” ampak so ga pomurske občine ustanovile za zbiranje in predelavo odpadkov. Obvod, kjer se je pod pretvezo izgradnje objekta ponovne uporabe predmetov vzpostavilo medgeneracijsko središče, ki ga obvladuje SD kader in celo družinska naveza, je s prodajo hrane in restavracijo več kot nezakonit. Toda, nadzor, ki bi ga po pooblastilu občinskega sveta morali izvajati župani občin, je popolnoma izostal.“Mensana” je v letu 2018 poslovala z izgubo, v pomoč pa ji je seveda “priskočilo” podjetje CEROP. Kako? Z dokapitalizacijo v višini slabih 41.000 EUR! Z denarjem preplačanih položnic? Občina Murska Sobota (oz. župan Jevšek) še naprej sodeluje s podjetjem Zgodba d.o.o., za katero je Nadzorni svet murskosoboške občine že v prejšnjem mandatu ugotovil nezakonitost, stranka SDS pa celo sprožila postopek pred KPK (Komisija za preprečevanje korupcije) in Računskim sodiščem. Toda, nihče nam nič ne more, kroži verjetno beseda med pripadniki stranke SD in povezanimi, zato v letu 2019 podjetju Zgodba d.o.o., katere sedaj že (https://nova24tv.si/slovenija/politika/murskosoboski-zupan-jevsek-vplet… )bivši lastnik (v ozadje se je umaknil zaradi pritiskov) je med drugim tudi strankarski prijatelj župana Jevška Matevž Frangež, že 18.474,46 EUR. Do danes skupaj pa kar 111.293,90 EUR. Kmalu bo znan tudi razplet sodbe o nezakonitosti razveljavitve pogodbe o delu z eno izmed bivših zaposlenih na občini. Vse kaže, da je “režije” o zavlačevanju postopkov konec. Spomnimo, da je zaposlena občino zaradi nezakonite odpovedi delovnega razmerja tožila, tožbo na prvi stopnji dobila, murskosoboška občina pa se je na odločitev sodišča pritožila. Uspela je na ponovnem sojenju na prvi stopnji, kjer pa je zaradi zamenjave sodnika (s sodnico) in celotnega senata uspela brez prič sodbo obrniti v svoj prid. Toda, sedaj bo dokončno odločilo Višje delovno in socialno sodišče v Ljubljani. Sodba bo znana kmalu, predvidoma konec meseca. Če bo sodišče prikimalo že znani prvi odločitvi sodbe na prvi stopnji o nezakoniti prekinitvi delovnega razmerja, se bo občina okrepila s prihodom odpuščene nazaj na delovno mesto, “lažja” pa bo za za dobrih 200.000 EUR! Neuradno, menda so sodniki presodili v prid nekdanje zaposlene!

sd Samo Denar (nepreverjen)

Vrvli te mi, ka de, tudi župan drugo leto zapusto to barko ;-) In što koli de nasledenji, de ga bolela glava kda de vido, kak smo tak zakreditirani ka nede mogo čista nika napraviti ;-) Še itak se nišče ne pohvali kelko nam drvarnica dobička nosi ;-) zakaj le ? :-)

Melsi15 (nepreverjen)

Včeraj je v Soboških novinaj pisalo ka drvarnica odlično posluje z velkin obiskon s celoga sveta in je zgodba o uspehu. Čudno ka nobenih podatkov o ton uspehi vo ne dajo....hmmmm ;)

In reply to by sd Samo Denar (nepreverjen)

butalec (nepreverjen)

Te pa tij še tudi ne vejš, kama odhaja naš župan?
No, boš pač lepo presenečen!!

In reply to by sd Samo Denar (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ges san čul ka v Severno Makedonijo.

In reply to by butalec (nepreverjen)

istina prava (nepreverjen)

Poleg vseh plač pripada gospe Sabini tudi odškodnina za nezakonito odpoved, neto okrog 6000 eurov!

Munt (nepreverjen)

V drvarnico lejko pride rejsan dosta lujdi.,ali kakšen je asek? Jevšek dela stvari od šteri se nede slujžilo, spomeniki, betonejranje centra in drvarnica itd.. Firme in delavnih mest nega, taka Jevšek "adijo"

đoko. (nepreverjen)

Pa ka bi rad, ka ta ti občina pa država fabrike zidali? Vej smo pa več nej v komunizmi. Tisti ka se najbole proti komunisto zdejrate, sigdar navijate za socialistične rešitve. Nej čüdo ka van je šef največji še živeči Slovenski komunjara.

In reply to by Munt (nepreverjen)

ee (nepreverjen)

Država oz. občina mora zagotoviti samo dobre pogoje. Npr. brezplačno zemljišče, brezplačne komunalne storitve, brezplačno koriščenje javnih storitev. Za obdobje majmanj 20 let... itd. Denar dela denar, drek dela drek...

In reply to by đoko. (nepreverjen)

đoko. (nepreverjen)

Torej je največ od vseh te po ton takšon zajebo Štihec, keri je doubo pejneze od Evrope za ureditev SOIC in te za velke pejneze odava tista zemlišča kera zdaj tan prazna stojijo. Če bi te tiste parcele raztalo investitoron bi verjetno še zdaj biu župan. Samo ka , če je biu preveč lakomen. V Trzini pa Domžalaj so pred lejtami za 1€ za ar odavali parcele, zato pa sta zdaj tou dvej najboel razvitivi občini. Po drugi strani pa če glih se vas večina zgraža nad Expanajon, ureditvijo mestnoga središča in podobnih stvare.... poglente tou iz druge strani. Tudi takše stvari so magneti za investitore. Urejeno in napredno mesto. Tudi tisti električni avtoji za rentanje so ena od takšnih stvari, pa še dosta več mamo toga. Te stvari delajo mesto za Mesto in nej nekšo zabačeno selo. Mogouče pa nej trbej k nan vabiti velke firme ge de narod delo za minimalca, ampak menše firme z velko dodano vrednostjo. Mislin ka je tu prihidnost. Ka tiste firme kere pridejo se izkoriščat lokalne lidij, župani se pa v takšnih primerih obnašajo kak zvodniki, keri svoje prebivalce dvalejo v najem multinacionalkan za drobiž, davek pa ide v tujini, so slabša reklama za nekšo mesto, od nekših menših visokotehnoloških podjetij. Pa še ob prvih znakih kakšne krize do pobrali šila in kopita in zbrisali domov ali pa v cenejše države.

In reply to by ee (nepreverjen)

jjjjan (nepreverjen)

, “lažja” pa bo za za dobrih 200.000 EUR! Neuradno, menda so sodniki presodili v prid nekdanje zaposlene!

S-LOVE-NIJA (nepreverjen)

TAK JE. ZAJ DA JE SRANJE VKUP SKUJO ZAJ IDE. PA UN NIČ KRIV NIČ DUŽEN ! TO STE SI ZVOLILI SOBOČANCI, TO SO VAŠI KOMUNISTI!

SDS-ovec (nepreverjen)

Ka SDS smo v Soboti izvolili?

In reply to by S-LOVE-NIJA (nepreverjen)

Sobočanec II (nepreverjen)

Tou je ofa v starok kinoji komandejra s pozadine in se skrije gda kaj zagusti. Njou bi trbelo miniti pa bi velki mir grato v maloj Soboti.

RR (nepreverjen)

Iskanje pravice na M.Soboškem sodišču je isto kak če bi doma v banji zlato isko.Večina sodnikov in advokatov je med sebov povezanih povezuje pa jih alkohol ,droge, kurbarija.

bingelj (nepreverjen)

Mene samo zanima, kaj na vse to sedaj pove gospod Srećko Đurov? Tudi okrog novih Sobočkih apotek je sedaj vse tiho.

micka2 (nepreverjen)

Bomo jo izplačali z našparanim neodvozom odpadkof.

Busybee (nepreverjen)

Pa naj zdaj vsemogočni šerif Jevšek sam plača odškodnino! Očitnotno pozabo da so neki novi časi in ne živimo več v komunizmu ko se je nasprotnikov loteval z policijskimi metodami! Šerif v tvojem žargonu bi rekli da zgolj utemeljeni sum ni dovolj!!! Ti pa Durov sta dva navadna zdrkanca!!!

!!! (nepreverjen)

"Bo" isto kot je ravnatelj GŠ v Beltincaj. Kuha že 4 ali 5 let tej profesorici, iživlja se za tuj denar, župnijo je spravil v drek s svojimi nezakonitimi potezami, cca 150 000 eur škode je povzročil vsem nam! In? Še vedno je na svojem delovnem mestu! Verjetno za nagrado, za vse slabo kar je storil. Mi pa bomo odplačevali njegove napake. Šolnina na glasbenoj naenkrat zvišana! Vsi plačujemo njegovo neodgovorno ravnanje. On se fajn špila leta in leta, mi pa dražjo šolnino imamo. Tak nam trebej. Podpirajmo ga še naprej! Profesorji niti plačila za malico ne dobijo. Ta profesorica nad kero se iživlja, že nekaj let sploj nima službe zaradi njega in njegovih motnih poslov...

In reply to by Busybee (nepreverjen)

joško1 (nepreverjen)

s policijskimi

In reply to by Busybee (nepreverjen)

joško1 (nepreverjen)

V javni upravi se bo težko zaposlila.

Božidar Hren (nepreverjen)

Žal tovrstno kadrovanje ni tuje nobeni občini v pomurju, kdor ni z njimi je proti njim, tako je v Ljutomeru, Veržeju, Križevcih, Soboti in še kje. Če si naklonjen županu/županji in njegovim/njenim podrepnikom je vse ok, drugače pa je potrebno človeka degradirati in odstaviti.

STRPNEŽ (nepreverjen)

Župan Jevsek in Đurov naj placata odškodnino z svojega žepa ne ka mi moramo placati

??? (nepreverjen)

"Bosta" isto kot sta ravnatelj GŠ v Beltincaj ( Matej Zavec ) in direktorica zavoda( dom+ glasbena) Ambruževa ( zdaj končno-zasluženo bivša direktorica ). Ta hinavec kuha že štiri, pet let tej profesorici, iživlja se za tuj denar, župnijo je spravil v drek s svojimi nezakonitimi potezami, cca 150 000 eur škode je povzročil vsem nam! In? Še vedno je na svojem delovnem mestu! Verjetno za nagrado, za vse slabo kar je storil. Mi pa bomo odplačevali njegove napake. Šolnina na glasbenoj naenkrat zvišana! Vsi plačujemo njegovo neodgovorno ravnanje. On se fajn špila leta in leta, mi pa dražjo šolnino imamo. Tak nam trebej. Podpirajmo ga še naprej! Profesorji niti plačila za malico ne dobijo. Ta profesorica nad kero se iživlja, že nekaj let sploj nima službe zaradi njega in njegovih motnih poslov... Milo rečeno SRAMOTA!

In reply to by STRPNEŽ (nepreverjen)

sd Samo Denar (nepreverjen)

banda rdeča ,mi prekmurci, pa največje budale ka to volimo.M.S. leglo komunistov,me sram ka v takem mestu živim .šerif vam tak odide drugo leto,verjetno de te palček namesto njega :-( pozor nej san za janšo ali kaj podobnega,san za SOBOTO in SOBOTA si zasluži domačega župana,ne nucamo koroščev pa štajercov ka bi nam TE LEJPI MALI VARAŠ vodili ;-)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice