Ste z mislimi že pri božično-novoletnih nakupih? Tole presenečenje bo kot nalašč za ljubitelje gina … Ali pač?

Začetki današnjega gina segajo v 17. stoletje, ko so Angleži to pijačo naredili za svojo, in njihova različica je danes znana po vsem svetu. Zadnja leta postaja vse bolj priljubljena alkoholna pijača tudi v Sloveniji in tako si poletja sploh več ne znamo predstavljamo brez gina v kombinaciji s tonikom.

Kuhani gin ponekod skuša konkurirati kuhanemu vinu kot pijača veselega decembra, ob tem pa nas z okusom žgane pijače iz brinovih jagod mikajo že tudi izdelovalci različnih čokoladic in pralin. Vajeni smo ga torej že v najrazličnejših oblikah. Toda … majoneza z okusom gina?! 

Gin Mayo – najboljše obeh svetov

Da, prav ste prebrali, žgano pijačo so zdaj združili še z enim najbolj priljubljenih namazov na svetu in nastal je Gin Mayo. Pa pri tem sploh ne gre samo za aromo; izdelek dejansko vsebuje dva odstotka alkohola, zato nikakor ni primeren za uživanje mladoletnih oseb. 
 

Alkoholna majoneza, ki se prileže k ocvrtemu krompirčku

Majoneza je nastala v amsterdamski restavraciji Mossel En Gin, kjer strežejo predvsem morske jedi in omenjeno alkoholno pijačo. Vendar pa ustvarjalci poudarjajo, da se omaka, obogatena z okusom gina in brinovih jagod, odlično prileže tudi h krompirčku, k hamburgerjem, jajcem, tortiljam ali čipsu.  

Izdelek je med drugim naprodaj v uradni spletni trgovini, kjer Gin Mayo ponujajo po ceni 2,31 evra za 170-mililitrsko tubo in 0.96 evra za 30-mililitrsko tubo.

Sami majoneze z okusom gina še nismo poskusili, zato o okusnosti ne moremo razpravljati. A gotovo je boljša vsaj od gina z okusom majoneze, kajne? 

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
butalec (nepreverjen)

.......... moj brat je videl, da so drugi jedli!!!
Ha-ha-ha! Zmagali!!!

tuncika

Jamie Olivier bi zagotovo potrdil kompatibinost, ujemanje (seveda ni za mladoletne). Tudi meni se zdi zelo kul taka jed v tem prazničnem času.

gingin (nepreverjen)

Gin je najbole nagroužna pijača na svejti. Gda jo zmejšaš še z nagroužnin tonikon pa je višek nagroužnosti. Ne ven v kon je fora ka je zadnje čase tej gin tak popularen. Me zanima, če bi ga keri od teh ka ga pijejo s temi čudno okusnimi tonikami lejko čistoga spiu. Sranje od pijače, tak kak vse ostale žgane pijače. Cedevita je zakon!

Morrigan (nepreverjen)

Navadna pizza z majonezo

In reply to by gingin (nepreverjen)

Googel (nepreverjen)

To ti je janša tak reku?

In reply to by gingin (nepreverjen)

Fggoolpo (nepreverjen)

Ali verjetno Jankovic, ker mu je mali prisepnil iz pozadine?

In reply to by Googel (nepreverjen)

Starejše novice