Soglasje h kandidaturi za predsednico stranke Desus je potrdila ministrica Aleksandra Pivec, po poročanju STA. Na izrednem kongresu stranke, ki bo v januarju, bo poskusila prevzeti stolček Karlu Erjavcu, ki bo tudi ponovno kandidiral.

Predčasni volilni, programski in statutarni kongres stranke bo 17. januarja, rok za evidentiranje kandidatov za funkcije se izteče v petek. Poleg Erjavca in Pivčeve se še omenjajo nekatera druga imena, ki bi se utegnila potegovati za predsedniško funkcijo.

Karl Erjavec, trenutni minister za obrambo, je predsednik stranke že od leta 2005, stranka DeSUS, ki je bila od 6. vlade (leta 2000) del vsake vlade, se pa v zadnjih letih sooča z upadom javnomnenjske podpore. 
 

V boj za predsednico zaradi podpore članov

Pivčeva je v pisni izjavi za STA pojasnila, da sprva ni imela namere kandidirati za predsednico stranke, ampak se je po premisleku odločila za takšno potezo, saj je v zadnjih tednih dobila velika zaupanja in podpore članov in teritorialne organizacije stranke.

Meni, da Desus potrebuje svežo energijo, odprte odnose, skupinsko delo in soodločanje ter aktivno udeležbo pri obravnavati tem, ki so pomembne del strankinega volilnega programa. 

Pravi, da lahko ponudi nekaj novega: "Sem ženska, razmeroma mlada političarka, zato menim, da s svojim načinom razmišljanja in dela lahko ponudim novo pot sokreiranja in odločanja, drugačen pogled na delo v stranki in drugačen pristop k vodenju," in še dodala: "Jasno namreč je, da moramo kot družba na dolgi rok izgraditi boljše medgeneracijske odnose ter s tem prispevati k boljšemu življenju upokojencev, hkrati pa ustvariti razumevanje potreb starejše generacije med mladimi ter s tem med njimi ustvariti most sodelovanja, solidarnosti in razumevanja."

Pivčeva je še poudarila, da si želi predvsem soočenja dobrih programov, svoje kandidature ne smatra kot tekme z drugimi kandidati, ampak želi članom stranke ponuditi možnost demokratične izbire vodstva, poroča STA.

S spleta

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
micikaaa (nepreverjen)

ALI BO OBLJUBILA 1000€ POKOJNINE KOT ERJAVEC......

bebebeta (nepreverjen)

Ne bo. To dela Kahel.

In reply to by micikaaa (nepreverjen)

enejposej. (nepreverjen)

ne, obljubila bo 1500 evrov. se je medtem ze vse podrazilo.

In reply to by micikaaa (nepreverjen)

sivi panter (nepreverjen)

Končno si nekdo upa!!! Čas je da se ta lažnivec dokončno umakne iz politike in preneha z lažmi, kako se on zavzema za dostojne pokojnine. Vse, kar je "zrihtal" za upokojence je to, da je danes procent za izračun pokojnine 57,25%, pred njegovim zavzemanje za dostojne pokojnine, pa je bil procent 85%, pa v vseh vladah je bil poleg. Torej, Karel na smetišče politikov. Nikoli pa ne bom mogel verjeti, kako so vsa ta leta volilci tako podpirali stranko DESUS in to upokojenci in bodoči upokojenci.

coinonio (nepreverjen)

kot da je ta kaj boljsa od njega. itak mi je vseeno kdo bo, samo pri aferi sript se je pokazal kaj in kdo je . samo za evrcke se ji gre.

In reply to by sivi panter (nepreverjen)

? (nepreverjen)

Erjavec in Jurša sta navečje zlo od Janše naprej!

zlolokoer. (nepreverjen)

Jankovic jih vse prekasa, po dolgem in pocez.

In reply to by ? (nepreverjen)

Gost8 (nepreverjen)

Nej san simpatizer Erjavca, niti nej Desusa. Desus mi cilou ide na živce. Samo san pa prepričani, ka so vsi rezultati Desusa zadnjih 15 lejt njegova zasluga. Desus, tou je Erjavec. Za njin de ta stranka propadnola, ta kokouš nema nikšne šanse. Nema karizne, nišče je nede volo. Eni zgoraj pravite, ka van je tou super. Dobro, van je mogouče rejsan super, ka nede več Erjavca, tüdi meni je tou super, samo volo pa Pivcove nemo. Tüdi vi je nete. Nišče je nede volo. Tou pomejni, ka je z Desuson konec, če de predsednica ta baba štera se pijše Pivec ali kak že.

kvahelevhr (nepreverjen)

koncno bomkonec z Desvusom, to obstaj kot stranka samo v sloveniji, nikjer v evropi ni upokojnske stranke, ki je dejanskompreoblecena v .....

In reply to by Gost8 (nepreverjen)

poljeekonio (nepreverjen)

Pozar je ze vse to kandidaturo napovedal. edini raziskovalni novinar. SRIPT afera Pivec glede na dejstvo, da je ministrica 36.000 evrov pokasirala celo brez kakršnekoli napisane študije?

Buro (nepreverjen)

Razkoracena stoja.... te pa od zadaj.... naraje.... te pa cedalje hitreje....

Seveda, Erjave… (nepreverjen)

rusko rdec ...

smešus (nepreverjen)

Takšne interesne stranke bi mogli pri nas v ustavi prepovedati. Kak je lejko v parlament izvoljena stranka, kera v svojon programi napoveduje ka de delala v dobro samo ene interesne skupine. Tou je istao kak da bi v parlament prišla Gasilska stranka in bi delala samo v ineteresi gasilcov, za ostale državljane in dobrobit cele države pa bi jih bolelo med nogami. Scer san zdaj malo zabluzo, ka če bi tou pri nas spoštovali nigdar niti ena stranka nebi smela priti v parlament, ka niti ena slovenska stranka ne dela v dobrobit vseh in v dobrobit države, ampa samo v svoj dobrobit in v dobrobit določenih lobijov.

Svetlana Maka… (nepreverjen)

jaz pa bom volila karleka
a veste zakaj
zato da bo na volitvah dobil vsaj en glas
kajti drugače se leiko pizdičevič še obesi

? (nepreverjen)

In ti živiš v prepričanju, da si duhovit/a?!?

In reply to by Svetlana Maka… (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice