V Zagrebu je v ponedeljek zvečer umrl priljubljeni hrvaški televizijski, filmski in gledališki igralec Martin Sagner, najbolj znan po vlogi Dudeka v hrvaški humoristični nadaljevanki Gruntovčani. Od Sagnerja se je poslovil tudi Vinko Šimek.

Sagner se je rodil leta 1932 v Novigradu Podravskem. Njegovo kariero je najbolj zaznamovala vloga Andrije Draža Katalenića - Dudeka v nadaljevanki Gruntovčani iz sredine 70. let minulega stoletja.

Številnim gledalcem na območju bivše Jugoslavije se je v spomin zapisal kot simpatični in preprosti kmet Dudek iz Podravine.

S partnerko v nadaljevanki, hrvaško igralko Smiljko Bencet, ki je nastopala v vlogi Dudekove žene Regice, je ustvaril neponovljivo kemijo, poročajo hrvaški mediji. 

Odigral je še več deset drugih filmskih in gledaliških vlog, večinoma med letoma 1960 in 1990. Nazadnje je leta 2004 nastopil v filmu Dolga mračna noč v režiji Antuna Vrdoljaka.

Od znanega hrvaškega igralca in dolgoletnega prijatelja se je z ganljivim zapisom poslovil tudi slovenski komik ter radijski in televizijski voditelj Vinko Šimek

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gruntofčan (nepreverjen)

Sunčece mu presvetlo... :(

Risto Kubura (nepreverjen)

Dudek počivaj v miru, bil si faca!!!!

br (nepreverjen)

Legende umirajo, naj počiva v miru.

off (nepreverjen)

Legenda!! RIP

teta pehta (nepreverjen)

Kot otrok sem gledal Gruntovćane. Dudek, počivaj v miru. Hvala ti za vse.

nikolaus (nepreverjen)

A kej bo veli zaj Regica rekla

Starejše novice