V Velenju danes poteka že 12. kongres stranke SD, kjer bodo postavili novo organizacijsko shemo. Cilj 12. kongresa SD je, da bi tudi skupaj pogledali v prihodnost, se pripravili na nove izzive in Slovenijo spremenili v socialdemokratsko družbo.

V SD so odločeni, da bodo stranko in skupnost organizirali za upravljanje velikih sprememb, ki jih prinašajo povezana podnebna, okoljska, socialna, ekonomska, politična in varnostna tveganja. Na kongresu so se osredotočili predvsem na tri ključne točke: zeleno in solidarno prihodnost ter razvoj. 

Zelena razvojna politika je mnogo več kot le odgovor na podnebne spremembe in izziv prilagajanja na posledice globalnega segrevanja, ki v beg silijo desetine milijonov ljudi. Odgovor vidijo v delitvi ekonomije, zaščiti virov in brezogljičnem pridobivanju energije ter prepovedi uporabe okoljsko spornih industrijskih praks.

Pod drugo točko so usmerjeni v solidarno prihodnost. Socialno pravilo socialnih demokratov je odprava družbene neenakosti in kopičenje denarja, pa tudi skrb za kakovostno zdravstveno oskrbo, izobraževanje in dostojne pokojnine. Svojo politiko pa bodo v nadaljnje organizirali tudi v smeri razvoja. 

Predsednik SD-ja Dejan Židan je v nagovoru na kongresu dejal, da želi stranko peljati naprej, saj ima jasno in prepričljivo vizijo. Socialna demokracija bo sposobna upravljati spremembe v dobro ljudi, v dobro skupnosti in v dobro narave. 

V govoru je omenil tudi, da koalicijo načenja pomanjkanje medsebojnega zaupanja in da odločitev stranke Levica obžalujejo, saj verjamejo, da bi lahko skupaj naredili več za ljudi danes in jutri.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pomurc (nepreverjen)

Smešno, glede na to, da so v vladi, ki sprejema ukrepe, ki niso niti približno zeleni, solidarni, kaj šele razvojni...

Stare strasne (nepreverjen)

ruske lazi ...

In reply to by pomurc (nepreverjen)

rbd (nepreverjen)

No potem pa povprašajte Hana, Židana, Bevk in njim podobni, Katičeva, Bačičeva ti vsi se dobesedno po kolenih zavzemajo za solidarnost, svoj razvoj, ekonomski so za ukinitev dodatnega zavarovanja, za davčno obremenitev najbogatejših za 135 milijonov odpustka za najbogatejše tako so za zeleno in ekološko čisto državo, da sem tudi sam zelen od besa in laži, ki jih trosijo, čemu kongres, če v stvarnosti delujejo drugače pa razkrijte največjega med njimi Hana od kod je pridobil premoženje - kadrovanje njim je pa hudo domače?

KOMUNIZEM V V … (nepreverjen)

Kako dolgo še bodo zavajali in lagali slovenskomi narodi. Saj so pa oni celi čas (24 let) v vladi, ja kaj so pa delali - vsi povprek kradli. Nikjer drugje samo v Sloveniji še zmeraj komunizem.

Fghnjak (nepreverjen)

Zahtevamo hitro cesto. Haha, o bo kaj od SD? Ta pravi saleski lobiji mafijasi so se zbrali.

Anon2103 (nepreverjen)

"Usmerjeni v zeleno"

Se njihov predsednik še vedno vsaki den vozi iz MS v LJ in nazaj z Audijon, šteri troši 6-7 litrof na 100 km?

Joužek22 (nepreverjen)

Rdejče pa zelejno pa sociala glij nejde fküper.

rbd (nepreverjen)

Najlepši del dela poslancev SD je ko v preiskovalni komisiji postavlja vprašanja poslanka Bojana Muršič, ki je kupovala trenerke in spreminjala na računu v pisarniški material in ona zdaj nekoga zasliša in Han, ki s svojo firmo dela zamaške za pivovarno Laško od trgovca do glavnega ideologa stranke žalostno?

df (nepreverjen)

zraven pa se pelje še12 avtomobilov za spremstvo

In reply to by rbd (nepreverjen)

Bonge (nepreverjen)

Dokejč do tej na vladi se nan nede boukše godijlo. Kaviar komunisti !!!!!

Starejše novice