Panvita Pomgrad prvič letos izgubila doma, Maribor še naprej ostaja neporažen. Panvita Pomgrad : Maribor - 0:3 (16:25, 13:25 in 14:25).

V 6.krogu 1.DOL 2019/20 se je ekipa Panvite Pomgrada v športni dvorani Osnovne šole I v Murski Soboti včeraj pomerila z Mariborčani.

Prekmursko – štajerski derbi so pred 250 gledalci tokrat ekspresno dobili gostje, ki so za prepričljivo zmago proti Panviti Pomgradu potrebovali vsega 70 minut igre in to ne glede na to, da so še večer pred gostovanjem v Murski Soboti odigrali pet nizov v srednjeevropski ligi.

Varovanci trenerja Sebastijana Škorca so tokrat prevladovali v vseh elementih odbojkarske igre, za povrh jim je uspevalo prav vse, pri čemer na drugi strani pri murskosoboških odbojkarjih tokrat praktično ni bilo razpoloženega igralca. Sobočani so namreč s številnimi napakami še izdatno pripomogli k zmagi Mariborčanov, ki tako še naprej ostajajo neporaženi v domačem prvenstvu. 

Točka za točko

Da Mariborčani mislijo resno je nakazala že prva točka nekdanjega korektorja Panvite Pomgrada, Aljoše Bogožalca, ki je po servisu Žana Bedrača prispeval prvo točko na tekmi. In po drugi točki Mariborčanov je nato prednost samo še rasla in naraščala iz točke v točko. Po simultanki Roka Možiča in je Mariborčane Žiga Donik s servisom pripeljal do prve set žoge, a se Sobočani niso dali. Na začetni udarec blokerja Bedrača in po zapravljenem sprejemu Možiča ter Bogožalčevi napaki v napadu so si priigrali še dve točki, nato pa je Bedrač s predolgim servisom zaključil uvodni niz.  

Sobočani povsem neprepoznavni

Izenačen uvod v drugem nizu pa je nato nakazal, da bi se tekma vseeno lahko enakovredneje nadaljevala. A je že pri izidu 5:5 pri Panviti znova začel pešati sprejem sprejema in Mariborčani so spet začeli nizati točko za točko. Po raznovrstnejši in predvsem hitrejši igri z minimalnimi ali celo brez napak so razpoloženi Štajerci povsem neprepoznavnim Sobočanom v drugem nizu prepustili vsega 13 točk. 

Gladka zmaga gostov

Zadnji, tretji niz pa je bil nato zgolj še formalnost. Razigranim Mariborčanom je uspevalo prav vse, tekmo so odigrali celo brez ene same menjave, v domači vrsti pa tokrat preprosto ni bilo odbojkarja, ki bi lahko za sabo potegnil še ostale. Nezaustavljivi Rok Možič je tako na koncu izkoristil drugo zaključno žogo za zmago v tretjem nizi ter ekspresno zmago Maribora proti Panviti Pomgradu v Murski Soboti z vse prej kot pričakovano gladkih 3:0. 

S spleta

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
grrr (nepreverjen)

Tak slabe tekme pa nej bilo ze dugo....

12 (nepreverjen)

Se bo treba trenirat

Wacc (nepreverjen)

Ta metanje pejnez. Pa toga staroga tujca so pripelali ka na tekmi komaj 2 piki dal!

no1 (nepreverjen)

Tou pa resan. Vozijo se nekšne tujce. Včeraj na tekme jih je Bogožalec steroga so stirali redno razmeto, tak ka so mislili, ka je bil v dvorani potres.

In reply to by Wacc (nepreverjen)

jr (nepreverjen)

Prav žalostno je bilo za gledati, ka njin je delala ta mariborska mladina.

senjor (nepreverjen)

Mariborska mladina? Imajo samo enega mladca, ki je izvenserijski (novi Urnaut), vse ostalo ni mlado in tudi bog ve kaj ne. Ima ekipa iz MS veliko več mladičev.

In reply to by jr (nepreverjen)

U2 (nepreverjen)

Te Maribor in še boljše ekipe smo premagovali v preteklosti. Zdaj pa izgleda, da izgubljamo stik z najboljšimi. Škoda.

U3 (nepreverjen)

Te padec se je zacel ze lansko leto, ko smo izgubljali s slabimi ekipami. Da ne bo pomote.

afta he (nepreverjen)

Nisem ne vem kakšen poznavalec prekmurske odbojke, ampak vem da obstaja mladinska in kadetska ekipa. A so v zadnjih 5 letih priključili kakšnega v prvo ekipo. V MB ekipi sami mladi njihovi igralci. Kaj pa pri nas.

afna džej (nepreverjen)

Še dobro ka si slab poznavalec. Da ne bo zavajanja s tvoje strani: v MB ekipi samo EN mlad njihov igralec (izredno dober), v ekipi MS pa ŠTIRJE mladi njihovi.

In reply to by afta he (nepreverjen)

malosezamisli (nepreverjen)

hahahaha, taksnoga zavajanja pa ze dugo nej. Ti si kaksen z uprave??

Ebato (nepreverjen)

Ja z uprave san. In? :)

In reply to by malosezamisli (nepreverjen)

malosezamisli (nepreverjen)

Te pa te tak brezveze razlagate ka ne bos razmo?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice