Po pravem trilerju, ki se je v sredo odvijal v četrtfinalu Pokala Slovenije, je pred nogometaši Mure nov zahteven obračun. V goste na Fazanerijo prihaja poletna Olimpija, ki v zadnjem času igra odlično.

V nedeljo je na vrsti derbi med Muro in Olimpijo, ki na Fazanerijo vedno privabi veliko število gledalcev. Tudi tokrat ne bo nič drugače, saj so iz soboškega prvoligaša že včeraj sporočili, da je za tekmo proti Olimpiji na voljo le še tisoč vstopnic.

V Murski Soboti se bosta v nedeljo pomerili vodilni ekipi lige. Olimpija, ki je zbrala 33 točk trenutno vodi, Mura pa si drugo mesto deli z Aluminijem in Mariborom, vse tri ekipe so zbrale 28 točk. Sicer pa imajo dvoboji Mure in Olimpije že "dolgo brado", zato smo preverili nekatere zanimive informacije in statistične podatke. Olimpija je sicer edina ekipa, ki je Mura po vrnitvi med prvoligaše še ni uspela premagati.

Ekipi sta se nazadnje pomerili 24. avgusta letos, v srečanju sedmega kroga PLTS pa se je srečanje končala z remijem 1 : 1. Muro je takrat v vodstvo popeljal Luka Šušnjara, izenačil pa je Tomislav Tomić. V lanski sezoni je Olimpija dobila dve srečanji, dvakrat pa sta se ekipi razšli brez zmagovalca.

Kako se bo končalo srečanje v Fazaneriji?

Choices

Olimpija redko slavi na Fazaneriji

Od leta 1991 sta se ekipi v Murski Soboti pomerili na 28 tekmah, dvanajstkrat je zmaga pripadla črno-belim, devetkrat se je srečanje končalo z delitvijo točk, Olimpija pa je dobila sedem dvobojev.

Gledano v celoti so sicer Ljubljančani uspešni, saj so na 55 medsebojnih dvobojih dobili 26 tekem, 12 tekem se je končalo brez zmagovalca, 16 tekem je pripadlo črno-belim. Gol razlika je 86 : 60 v korist Olimpije.

Mura je sicer zadnjo prvoligaško tekmo proti Olimpiji dobila 25. marca 2012, ko je v 26. krogu PLTS na Fazaneriji slavila z 1 : 0, edini zadetek na srečanju je dosegel Nusmir Fajić. Ekipi sta od takrat odigrali še natanko deset tekem, na katerih pa Mura slasti zmage ni več okusila.

Tokratno srečanje bo sodil Damir Skomina, kot stranska sodnika mu bosta pomagala Matej Žunič in Manuel Vidali, za goloma pa bosta Matej Jug in Mihael Antić.

Olimpija igra ofenzivno in agresivno

Ante Šimundža, ki se je s svojimi varovanci v sredo veselil napredovanja v polfinale Pokala Slovenije verjame, da so njegovi nogometaši dovolj dobro pripravljeni, da se zoperstavijo Olimpiji.

"Izredno težek nasprotnik, izredno težka tekma. Gre za kvalitetnega nasprotnika, ki igra zelo ofenzivno in agresivno. Po drugi strani pa smo mi tisti, ki igramo doma. Verjamem, da bo stadion bolj poln, kot je bil na tekmi z Domžalami in verjamem, da nas bodo ponesli tako kot vsako tekmo. Kar se tiče fizične pripravljenosti, pa verjamem, da smo dovolj dobri, da bomo kljub pokalni tekmi v odličnem stanju".

Spomnimo, da je Mura doslej enkrat osvojila naslov jesenskega prvaka, in sicer v sezoni 1997/98, ko je imela pred Mariborom osem točk prednosti. Črno-beli so na koncu sezono končali kot podprvaki.

S spleta

Komentarji (47)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Juhuhu (nepreverjen)

No way

Sadiki (nepreverjen)

Who gives a f.... ?

Kmet V (nepreverjen)

Lejko ja, ge san os James Bond???

Xyzkra (nepreverjen)

Mura bo osvojila prvenstvo ter pokal. Rasturimo te žabare pa njihove grintave dregonse kateri nemajo pojma kako pričati slovensko.

LaViolet (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

maribor je sampijon ! Pa noben drugi.

In reply to by Xyzkra (nepreverjen)

Hmmmm (nepreverjen)

Ja, v izgovarjanji na sodnike ste šampijoni. Nega ga kluba na ton sveti, šteri tak glasno prek trenera, športnoga direktora, novinarskih konferenc, klubske spletne strani, videov itd. za vsak neodločen izid oz. poraz krivi sodnike...

In reply to by LaViolet (nepreverjen)

žg (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Vam se ni treba bunit, ker vam sodniki nonstop sodijo neobstoječe penale in ponavadi še kakega gostujočega igralca vmes izključijo, zato se muraši ne rabite bunit na sodnike..kapiš kmet prekmurski??

In reply to by Hmmmm (nepreverjen)

Hmmmmmm (nepreverjen)

Ja, sodnik van je kriv, ka vas ena Sežana, štera neje v zadnjih 5 letaj dobila 30M od UEFE, poniža.... Je pa tudi rejsan, ka njihov športni direktor teh penez neje zapil kak je pač vaš... Ja, so sodniki rejsan čist na strani Mure. Letos je Mura dobila 3 penale. Od tega dva čistiva, enoga nebi vsi sodili, ampak kontakt je vseeno bil. Sodniki pa so izključili enkrat igralca nasprotne ekipe. In to za dva prekrška, štera sta oba bila upravičeno za žuti karton. Rejsan smo favorizejrani. Igralec Maribora pa neprimerno kaznovani z dvema žutima kartonoma za dva faula za žuti karton. Seveda pravo žrtveno jagnje je tej Maribor. Zaj če si že insajder: Ka ste za montejranje videoposnetkov oz. kolažov o sodnikih posebno koga zaposlili ali što je prevzel to nalogo? Ker dela ma absolutno za pun delovni čas...

In reply to by žg (nepreverjen)

žg (nepreverjen)

Naj mi nekdo prevede pisanje tega bizgeca.

In reply to by Hmmmmmm (nepreverjen)

S... (nepreverjen)

Ka je picek? Konec je klošarenja po MB ulicah, pa maš čas za majmunizejranje po interneti?

In reply to by žg (nepreverjen)

Hmmmmmm (nepreverjen)

Če ne razmeš prekmurščine, ne lejči po prekmurskih portalaj pa ne provocejraj... Menej boli za Maribor in zato ne lejčen po vaših...

In reply to by žg (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Olimpija je v niti eni točki, na niti eni poziciji nej boukša od Mure. Začajmo s treneron, Šimunđa je dosta boukši od Hađića, golman Obradović je dosta boukši od Vidmarja, obramba je enakovredna, sredina je enakovredna, napad ma Olimpija mogoče malo boukši, samo za nianso, poleg toga špilamo doma, na fazaneriji smo mij gazde. ZMAGA!!!

Hmmmm (nepreverjen)

Se strinjan, ka je Murin golman enakovreden Olimpijinomi pa ka sta obrambi negi enakovredni. O treneraj zaj nemo razpravlo. Ante je zagotovo večjo trenersko ime, ma večje uspehe, medten ka je Safet še novi v ton poklici. Safet pa kljub vsemi fejst v pozitivo šten, ka špila napadalno in lepo na oko. To cenin fejst pri treneraj. Ampak Olimpijina sredina pa napad sta za Muro drugi svet. Edina Muraša, štera bi lejko špilala pri Olimpiji, sta Kouter ali pa Bobi. Verjetno pa nebi bil dodaana vrednost. Na drugi strani bi si vsak Muraš v ekipi želo nogometaše ala Tomić, Savić, Menalo, Čekiči, Jurčevič... Kak koli obrnemo, Olimpija je igralsko dosta močnejša od Mure. To se ne da skriti. Je pa tekma doma, Ante je taktično gledano zelo dober trener in je pozitiven rezultat v vsakon primeri možen. Poraz pa sigurno nebi bil nikšna katastrofa...

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Tomić pa Savić sta boukšiva, Cekici, Jurčević, Vukušić, Kidrič pa Menalo so pa nivo Koutera, Šušnjare, Mulića, Bobija, Horvata, pa Maroše.

In reply to by Hmmmm (nepreverjen)

Hmmmm (nepreverjen)

Menalo je dooosta bouksi od nasih...

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

Karl Marx - ti očitno še nisi gledal ne Mure, ne Olimpije. Olimpija je svetlobna leta pred Muro. Jasno, MARIBOR pa pred vsemi. MARIBOR ŠAMPION!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Može (nepreverjen)

No konac ovoga tedna sam na goričkem kod bratranca..
Pijem mu živac kada mu pričam da budimo sa lahkočo prelazit muro..
Mi smo najbolji u Sloveniji,ja sam dolazio u Ljubljano,kada vas više pola nije bila rodjena in smo u skupnosti igrali još u jugoligi,a za Muro širom juge nobedan nije još čul..
Prije dolazka sem pratil najviše Zemun,a sada Olimpijo..

- (nepreverjen)

zabačene DF zopet na dele. gamad zamazana

In reply to by Može (nepreverjen)

df (nepreverjen)

DF ka po nauvon srbo-hrvaški pijšeš. Majmun prizadeti.

In reply to by Može (nepreverjen)

black panter

green drekonsi & bosanska deca,to so za časa Yuge kričali boysi pa torcida da so gostovali v ljubljani,pa še zdaj je tak, zelene čefurčine

In reply to by Može (nepreverjen)

crno bela falanga (nepreverjen)

Ve kdo, če bo občina držala obljubo in naslednje leto 2020, posodabljala stadion?
Dograditev tribune med severno in južno, ter premaknitev igralne površine proti glavni tribuni?
Nekam so potihnili na občini...

čarni vrag (nepreverjen)

Malo so ohladi. Letos so bili reflektori, zdaj pa malo pavze.

In reply to by crno bela falanga (nepreverjen)

df (nepreverjen)

DF je majmun.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Nede s toga nika. Vsi čakajo ka da pejneze NZS ali država samo se bojin, ka je država vse pejneze fukola v stožice. Mura nüca za kompletno dograditev stadiona najmenje 5 miljounov, za stožice smo pa davkoplačevalci (tüdi Prekmurci) dali 130 miljounov. Prekmurci predstavljamo okoli 4 procente vseh Slovencon, torej smo v stožice prispevali 5 miljounov. V Soboti stadiona nemamo, mogli smo pa dati 5 miljounov v Lublano za njuf stadion. Nej je pošteno.

In reply to by crno bela falanga (nepreverjen)

AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

Stožice so projekt CELE SLOVENIJE. Fazanerija pa peščice ljudi, kateri se hodijo izživljat tja, ker doma morajo molčati.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

biokanta (nepreverjen)

Stožice so bile mišljene kak reprezentančni stadion, keroga si je olimpija prilastila... Projekt z nej eno, z desetimi figami v žepi...

In reply to by AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

Anon2103 (nepreverjen)

Lejko, to so že večkrat dokazali. Pitanje je samo kelko do dečki pri stvari?

dadu (nepreverjen)

ko mura igra nima pogpore sodnikov če pa je penal je pač in to ne pomeni da sodniki pomagajo muri to ni nafta kera je v velenju zelo slabo igrala rudar je bil dosti bolši a žal ni mogel dati gola naftaši pa so imeli več sreče kak pamete po srečeno so dale gole pate se one bahajo ka si želijo muro vejpa mura vougre raztrga amen

Mali mujcek (nepreverjen)

FIKRET je zadnji splavar na reki Tari v Črni Gori .

Keeway (nepreverjen)

Če bo Mura špilala, kot zadnjih nekaj kol, nima niti najmanjših možnosti! Žal!

Arto

Vse je možno, Olimpija ma več posameznikov, ki lejko samo rejšijo tekmo, v smisli ekipne igre pa smo mi boukši. Naša glavna prednost pa je naš domač teren. Dajmo Mura!

navijač (nepreverjen)

ne vem kako lahko uprava podpira igralca ki gre na veselico se tam napije in potem še pretepa ,to ni športnik.

Busybee (nepreverjen)

Df provokator tablete maš pripravljene?

sere keš (nepreverjen)

prodam 4 mesece staro brejo svinjo

cigan (nepreverjen)

Jaz se do zdaj nisem nikoli zmotil pri svojih nasvetih in komentarjih!! Mura je dokazala, da jo lahko premaga najslabša ekipa in da igralci trenutno niso v formi. Kljub temu , da igra doma, ne bo premagala Olimpije!! Če se bo maksimalno potrudila, lahko do konca jeseni pribori še samo tri točke. In to je to, Mura in veeeeeeeeliki gbradovič.

biokanta (nepreverjen)

Že v ton enon komentari si parkrat mimo vseko, rejsan se razmiš... Derbi nema s formof nikše veze, bar tou bi lejko znau...Ge san ani pravo ka de MURA met prvimi tremi, pa ka mo se borili za dvojno krono... Pomali bou, či nej letos pa drujgo leto...

In reply to by cigan (nepreverjen)

biokanta (nepreverjen)

*lani

In reply to by biokanta (nepreverjen)

krobikar1

Ante de pripravo igralce, ka do leteli, pa premagali Olimpijo,...v Soboti se zna, što je gazda!

br (nepreverjen)

V soboti je gazda Nafta, pa to se zna, ne rabiš spraševati.

In reply to by krobikar1

čarni vrag (nepreverjen)

Ne boj dosaden s to Nafto! Njen domet je druga liga.

In reply to by br (nepreverjen)

Viola (nepreverjen)

Mi mariborcani smo imbecili in ponosni smo na to.

12 (nepreverjen)

Tezka bo in treba se bo maks zbrat in odigrat pred polnim stadionom

AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

Kako že pravi "južna poslovica " : SANJA SVINJA KUKURUZ.

black panter

Ajajaj je tele

In reply to by AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

OTIKA (nepreverjen)

NE, ZRELA JE DA POPUŠI 3 KOMADE

Lendvadedes (nepreverjen)

Hajra Beltinci

Mirko Papirko (nepreverjen)

Hajra Nafta!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice