Nafta je v devetem krogu Prve lige doma gostila velenjski Rudar in kljub vodstvu z 1:0 doživela nov poraz.

Nafta : Rudar Velenje 1:2 (1:1)

Polareczki 9.; Majcen 25., 53.

RK: Rotman 55. (Rudar)

Nafta: Ajlec, Korošec (od 61. P. Vöröš), Caban, Jerebic, Matjašec, Da Silva, Tomažič-Šeruga, Vaš, Raduha (od 46. Zelko), Polareczki (od 83. Vori), Vranešević.

Rudar: Savič, Jeseničnik, Berko, Stojnić, Rotman, Tolimir, Žinko, Trifković (od 90. Rošer), Bratanović (od 78. Bizjak), Mujaković, Majcen.

Srečanje v Lendavi so bolje začeli domači, ki so si preko Arpada Vaša ustvarili prvo priložnost na srečanju. Njegov strel iz roba kazenskega prostora je za las zgrešil vrata. Le dve minuti kasneje so domači povedli. David Tomažič-Šeruga je z lepo diagonalno žogo zaposlil Rolanda Polareczkega, ki je s slabih 20 metrov zadel velenjsko mrežo. Vodstvo domačih ni trajalo dolgo, saj so gostje izenačili štirinajst minut kasneje. Luka Majcen je z natančnim strelom iz kakšnih 18 metrov zadel desni spodnji kot domačih vrat. Domači so v 33. minuti zapravili priložnost za novo vodstvo. Po kotu Vaša je bil v gneči najspretnejši Polareczki in iz bližine z glavo preusmeril žogo proti mreži gostov, ki pa so jo gostje le uspeli odbiti nazaj v polje. Ekipi sta na odmor odšli z neodločenim izidom.

V drugi polčas so Lendavčani krenili še bolj ofenzivno, toda podobno kot na prejšnjih dveh tekmah, so tudi tokrat po lastni neumnosti prejeli zadetek. Velenjčani so razčistili nevarnost v svojem kazenskem prostoru, že nekaj trenutkov kasneje pa so na nasprotni strani po hitrem protinapadu in napaki domačega vratarja povedli z 2:1. Ponovno je bil strelec Majcen. Zgolj dve minuti po vodilnem zadetku pa so Velenjčani ostali z igralcem manj. Zaradi grobega prekrška si je predčasno pot pod tuš prislužil Rajko Rotman. Domači so nato pritisnili proti vratom gostov, a si resnejših priložnosti niso uspeli priigrati. Zadnjo, najlepšo je štiri minute pred koncem zapravil Rok Vori, ki iz ugodnega položaja ni uspel zadeti žoge in zabiti. Nafta je tako klonila še tretjič zapored.

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Vipko
Truplo

Nafta po mojem ni tako slaba, kakor kaže stanje na lestvici. Zaskrbljujoče mogoče je, če so spet vzroki pri denarju...? Pa se je liga komaj začela!

mis

Istina, pa še 2 dobra igralca Lesjak in Vinko sta odšla. Sem velik navijač Mure, vendar jim želim, da prebrodijo krizo čimprej, no po tekmi z Muro..

wethesebeborci

bravo Nafta !!! samo tak dale !!

Starejše novice