Kot vse kaže naj bi mednarodno združenje športnih stavnic pod drobnogled vzelo eno od tekem v letošnji Prvi ligi Telekom Slovenije. Razlog? Sum prirejanja tekme.

Športne stave so v današnjem času ogromen "biznis", tako v Sloveniji, kot pravzaprav povsod po svetu. Včeraj pa je kot strela z jasnega prišla informacija o tem, da naj bi bilo pod drobnogledom, zaradi suma prirejanja tekem, eno od srečanj letošnje Prve lige Telekom Slovenije.

Kot so zapisali pri športnem časniku Ekipa, naj bi po njihovih zanesljivih informacijah mednarodno združenje športnih stavnic preiskovala dogajanje na tekmi 8. kroga PLTS, v kateri sta si nasproti stali ekipi Celja in Rudarja, ravno Knapi pa bodo tudi naslednji nasprotnik Mure to nedeljo. Tekma, ki je bila odigrana 1. septembra, se je končala z zmago Grofov s 3 : 0.

Stavniške hiše imajo namreč vedno na voljo monitoring, s katerim spremljajo praktično vse, kar se dogaja na vseh tekmah, ki se znajdejo v ponudbi stavniških hiš po vsem svetu. Tekme slovenske prve in druge lige seveda niso nobena izjema, saj jih lahko najdete na različnih stavnicah. 

Po poročanju Ekipe naj bi mednarodno združenje športnih stavnic tako pod drobnogled vzelo srečanje med Celjem in Rudarjem, saj so v tujini zaznali nenavadno visoka vplačila na omenjeno tekmo, in sicer na tri ločene "dogodke" oziroma ponudbe.
 

Zmaga Celja, vsaj trije zadetki in točen izid 3 : 0

Visoka vplačila so bila na to, da bodo Celjani slavili na domačem terenu (tip 1), da bodo na srečanju padli vsaj trije zadetki (več kot 2,5 gola) in da se bo srečanje končalo z zmago Celja s 3 : 0. 

Seveda bi bilo prehitro sklepati in delati kakršnekoli zaključke, saj zmaga Celja ni bila nekaj presenetljivega, prav tako pa na tekmah Grofov letos velikokrat pade večje število zadetkov. Tudi na omenjenem srečanju bi bil rezultat lahko še višji, tudi zato, ker so imeli Celjani pri rezultatu 3 : 0 najstrožjo kazen, ki pa jo je Dario Vizinger zastreljal. Seveda ni prvi in ne zadnji, ki se mu je to zgodilo. Je pa res, da naj bi ravno vplačila na točen izid vzbujala največ pozornosti.

Kako točno potekajo preiskave tovrstnih zadev ni znano, so pa bili po vsej verjetnosti o morebitni preiskavi bržkone obveščeni tako pri Športni loteriji, ki ima glede športnih stav monopol v Sloveniji in tudi pri Nogometni zvezi Slovenije.

Predsednik Celja Miloš Rovšnik je za Ekipo dejal, da prvič sliši za za kaj takšnega in da se v zvezi s tem nanje ni obrnil nihče. Upamo lahko le, da se v slovenski nogometni ligi ni dogajalo nič sumljivega, saj bi to zagotovo vrglo črno senco na tekmovanje med slovensko nogometno elito.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
administrator (nepreverjen)

jaz sem Gay

df (nepreverjen)

DF pa tij si tak ali ovak obična pederčina

In reply to by administrator (nepreverjen)

Mura je večna (nepreverjen)

jaz sem tudi bil vcasih Gay pa sem se ozdravil
tak da zdaj nisem več tak onaj Gay

In reply to by administrator (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

To je pa vse pohvale vredno

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

gorane (nepreverjen)

če bodo igrali momci ko zadnjič, se nam nič dobrega ne piše

Hmmmmm (nepreverjen)

Na drugi strani: če de Rudar špilo tak kak proti Olimpiji, te se nan piše puno dobroga... Čeprav je igra v zadnjon časi, predvsen na tekmaj, štere nejso proti Olimpiji ali Maribori, relativno slaba, sedanji Rudar nebi smel biti problem. Kakovostno so boukši kak Rudar, špilajo doma...

In reply to by gorane (nepreverjen)

krefo (nepreverjen)

Zadnjič smo tuj *doma* špilali, proti *slabši* ekipi, kero smo že *premagali*.

In glej ga zlomka. Komaj smo uspeli iztržiti remi.

In reply to by Hmmmmm (nepreverjen)

Keeway (nepreverjen)

Mura bi rabila enega Sikimiča. Ne vem zakaj ne morejo najti prave okrepitve!

Keeway (nepreverjen)

Mura bi rabila enega Sikimiča. Ne vem zakaj ne morejo najti prave okrepitve!

Starejše novice