V Sloveniji je na začetku leta 2018 prebivalo 250 tisoč priseljencev, kar predstavlja 12,1 odstotka celotnega prebivalstva.

S takim deležem priseljencev se Slovenija med državami članicami EU uvršča na 16. mesto, so pred mednarodnim dnevom migrantov sporočili iz Statističnega urada RS (Surs).

Največji delež priseljencev ima Luksemburg, in sicer 46,5 odstotka, najmanjšega pa Poljska, kje je samo 1,8 odstotka prebivalstva priseljenega. Slovenija je tudi ena izmed štirih držav - skupaj s Hrvaško, Švedsko in Nizozemsko - z največjimi deleži priseljencev, ki so tudi državljani teh držav, poroča STA.

Državljanstvo Slovenije ima 55 odstotkov priseljencev, med tistimi, ki so se v Slovenijo priselili pred njeno osamosvojitvijo, pa je takih celo 94 odstotkov. Priselitve iz drugih republik tedanje Jugoslavije so se takrat štele za notranje selitve, zato so številni priseljenci s teh območij ob osamosvojitvi lahko enostavno pridobili državljanstvo Slovenije, so zapisali v državnem statističnem uradu.

V prvih osmih mesecih po osamosvojitvi Slovenije je tako državljanstvo Slovenije pridobilo okrog 170.000 ljudi, v zadnjih desetih letih pa 15.000, od tega 70 odstotkov državljanov držav z območja nekdanje Jugoslavije.

V Slovenijo iz 163 različnih držav

Med novodobnimi priseljenci je šest odstotkov takih, ki so že ob priselitvi v Slovenijo imeli državljanstvo Slovenije, nekaj več kot trije odstotki pa so državljanstvo pridobili po priselitvi.

Novodobni priseljenci v Sloveniji so prišli k nam iz 163 različnih držav sveta: največ iz držav Azije (45), iz 43 držav Afrike ter iz vseh držav članic EU-28. Bosna in Hercegovina je izvorna država 43 odstotkov novodobnih priseljencev v Sloveniji. Sorazmerno najbolj se je povečalo število priseljencev s Kosova, in sicer za dvakrat v primerjavi s številom od tam priseljenih do leta 2007.

Po podatkih Sursa je povprečen novodobni priseljenec, ki je v Slovenijo pripel med letoma 2008 in 2017, moški, star med 30 in 39 let in živi sam. Je tuji državljan s stalnim prebivališčem v Sloveniji in se je v Slovenijo priselil iz Bosne in Hercegovine. Prebiva v eni od mestnih občin, je zaposlen in ima poklicno izobrazbo, so še zapisali pri STA.

Komentarji (47)

Mb78 (ni preverjeno)

Torej kosovarji si sami gradijo neprofitna stonavanja?
Zakaj rabimo toliko novih stanovanj ce se rodnost manjsa in slovenci se izseljujejo?
Zakaj gradnja novih neprofitnih stanovanj CE SE SLOVENSKA POPULACIJA MANJSA????

Biggbrader (ni preverjeno)

Migranti so zokitovi volilci. Tako to gre. Za nagrado bojo nekoč dobili stanovanje v Beli Lj.

In reply to by Mb78 (ni preverjeno)

12 (ni preverjeno)

Jih dobivajo v neprofitnih stan in sluzbe v mestnih firmah..zvesti volilci.zal

In reply to by Biggbrader (ni preverjeno)

ioioi (ni preverjeno)

prištejte vse iće in bo delež 70% :)

brontozaver (ni preverjeno)

Še dobro ka ne mejrijo kelko je v keri državi neumnih lidij, Slovenija bi sigurno bila na prvon mesti...

In reply to by ioioi (ni preverjeno)

jfbsfjmu (ni preverjeno)

Glavno ka smo prvi v Korupciji...

In reply to by brontozaver (ni preverjeno)

Strijc Džouže (ni preverjeno)

Df teliček se prepoznaš?

Vipko
buldog

Selitve prebivalstva so vedno bile in bodo. Človek se šola, se preseli ,dobi službo, se preseli, se poroči, se preseli, gre v dom za starejše, se preseli.... kaj je bolj normalnega? Znana je tudi smer selitev: od manj ugodnih razmer k bolj ugodnim. Obstajata pa dva novejša "izuma": to je nacionalna država s svojimi mejami, ki je stara kakšnih 200 let (ne država, pač pa nacionalna država!). Na pojav te države so vezani nacionalizmi, rasizmi, kulturni šovinizmi in podobne bedastoče, ki jih je vedno izrabljal kapital za svoje potrebe, kakor mu je pač ustrezalo. In drugi "izum" so preproste, neuke množice, ki nasedajo strahovom glede preselitev, ki jim ga vcepljajo različne politične opcije, s pomočjo masmedijev, kakor kateri pač kdaj in kaj ustreza. To je tako naivna igra, da ni res.

jusictip (ni preverjeno)

vse ok, dokler je to legalno in zakonito, s papirji, placilom davka, brez izkoriscanja zivljenja na sociali in zakonitim prehodom cez mejni prehod. Ter da so cepljeni, zdravsteno pregledani in se ne prenasajo bolezni za katere v evropi vec ne vemo. Za vsak uvoz zivali rabis veterinarsko potrdilo in karateno, samo za ilegalne azilante ne.

In reply to by buldog

brontozaver (ni preverjeno)

buldog, to je to.... lepo povedano.... ali ka če večina lidij tou ne razmi in mislijo ka do večno živeli. Nišče ne vej ka de čez 50, 100, 200 lejt.... ali eni pač ščejo potrošiti to eno življenje, tou eno šanso kera nan je dana za življenje na ton planeti, na takšne stvari kak so nacionalizem, šovinizem, fašizem, homofobijo, primitivizem, nebuloze, populizem in ne ven kero še vse nej neumnost.... namesto ka bi uživali življenje, se meli radi, meli radi svoje bližnje in nebližnje.... skratka, koristno porabili to eno in edino šanso kero smo doubili. Ali nej.... eni si pač morejo sami ustvarjati probleme, morejo vrvati lažen kere jin servira pokvarjena in skrumpirana politika, morejo sovražiti lidij na podlagi vere, rase, nacinalnosti, spolne usmerjenosti, načina oblačenja, barve las, glasbenoga okusa.... tak je pač to gda maš prazno glavo in ti jo nešče puni s populizmi in neumnostmi. Grataš na konci neumen...... in čez 100 lejt se teh stvari nišče več niti nede spoumno, niti se z njimi ukvarjo, niti nikoga nedo moutile.... eni si pa zdaj zaradi njih zapravijo življenje.

In reply to by buldog

čarni vrag (ni preverjeno)

Dragi brontozaver! Ali maš doma vhodna vrata stalno odklenjena? Se lejko ges mogoče preselim k tebi? Verjetno nej. Tako je tudi z državami. Mi imamo pravico, da sprejmemo tiste, ki nas spoštujejo in si mislijo služiti kruh z glavo in rokami. Nej pa viseti na sociali. Naše ženske ne upajo meti deco, ker se bojijo za službo, financirali pa bomo horde tuje dece. Kak pa uspeva integracija prišlekov pa lejko vidiš v nemških in švedskih no-go conah.

In reply to by brontozaver (ni preverjeno)

Vipko
buldog

Te švedske pa nemške medije ti servira tvoj ljubljeni vodja... pa to ni pomembno. Ti poante, ki jo je ubral brontozaver enostavno ne razmiš. Ti si pač udeleženec njegovega primera. Dober tek!

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Ljubljeni buldog! Te medije spremljam kar na svojem računalniku. In nobeden ljubljeni vodja mi jih ne servira. Dvomim, da bi namesto mene plačeval internet. Vam pa brez šampona perejo glavo Kučan, Jankovič, Židan in podobni kaviarsocialisti. Sicer pa buldogi niso najbolj pametni.

In reply to by buldog

prekmurje zbudi se (ni preverjeno)

Buldog tij si plačan ali neplačan levičarski propagandist, zamislil se boš mogoče čez deset let , ko svojo hčerko tudi v murski soboti več ne boš upal za vikend pustiti samo oz s kolegicami , da bi zvečer šle na zabavo po mestu zaradi varnosti, kot je že to v nekaterih zahodnoevropskih mestih.
Takrat bo že prepozno!!!!!!!!!!
Zato upam ,da nas bo čimveč drugače mislečih , da bi ta črni scenarij ,ki se ŽE DOGAJA NA NIZOZEMSKEM, FRANCIJI ,BELGIJI , ŠVEDSKEM ...ITD, preprečili pri nas.

Eden pregovor pravi: MODREC VIDI CILJ NA ZAČETKU, PAMETEN ČLOVEK NA SREDINI, BUDALA PA NA KONCU.
Upam ,da bo vsaj večina Slovencev pametnih , če že niso dovolj modri, da bomo ta problem z migrantsko invazijo , ki je vodena in financirana iz svetovnega ozadja ustavili na sredini , kajti na koncu bo že prepozno.

In reply to by buldog

ZAVAJANJE - LAGANJE (ni preverjeno)

Popolnoma se strinjam s tem kar si napisal istočasno pa si ne morem zamišljati mnenje brontozavra, da lahko taki izmečki človeške rase uspevajo v Prekmurju. Da imaš rad svojo državo in njene prebivalce bolj kot tujce to je za njega in njemu podobnim šovinizem, fašizem itd. Res se sprašujem kaj je to za ljudi, mislim, da nimajo družin ker si ne predstavljam da bi tujce imeli rajši kot svoje otroke, partnerje, sorodnike in znance. Kaj smo res v Sloveniji izgubili vsa človeška merila. Sicer pa mednarodna raziskava je pokazala, da je najvišji odstotek tujcev v državi največ 10 % vse kar je več je pogubno za državo. In potem poglejte kako vas zavajajo-nategujejo Luksenburg res ima 46% priseljencev ampak večino iz evropskih držav, ki tam marljivo delajo, v Sloveniji pa so v glavnem delomrzneži, ki niso prišli k nam delat ampak koristit socialo.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

Biggbrader (ni preverjeno)

Prav imš.

In reply to by ZAVAJANJE - LAGANJE (ni preverjeno)

claudia... (ni preverjeno)

Tista nemka je tudi imela rada svojega 8 letnega sina, ki ji je umrl, ko ju je "nesrečen" črnec porinil pod vlak! Imejmo se radi.

In reply to by brontozaver (ni preverjeno)

jfbsfjmu (ni preverjeno)

To vec ni slovenija, to je jankoviceva srbija.

VRANA (ni preverjeno)

Prilepim en zgovoren link:
https://www.bbc.com/news/world-europe-50339977

Ja, lepo in pošteno, celo plemenito je biti radodaren s TUJIM denarjem! Še lepše je, ko ne živiš neposredno s problemom. Sploh ne poznaš problematike, a vendar pametuješ in zaničuješ tiste, ki pod tvojo idiotsko zmoto trpijo!!

brontozaver (ni preverjeno)

Vidin ka se vas je dosta najšlo v mojon pisanji.... nika nej..... čez par lejt vas več nede..... svejt de se pa še dale vrto. Meni doj visi za tou našo državo, za neke namišljene tradicije, za Evropo in ostale nebuloze s kerimi si eni krajšate čas.... meni so najbole pomembni moja žena, moja deca, ostala družina in prijateli (med kerimi fala bougi nega taknih kak ste eni tu gor)..... to je meni edino pomembno.... nej pa nekše države pa nacionalnosti pa ne ven ka še vse nej...... za "mojo" državo san ges samo davčna številka in nika drugoga.... zato je za mene ta "moja" država samo inkasant. Ge se s familijo brez problema lejko preselin kamakoli drugan in tan normalno živin (na to državo me vežeta samo hipotekarni kredit in pa državljanstvo).... tudi za mojo deco upam ka do takši.... vzgajan jih kak svetovljane in nej kak nekše lokalno nacionalne omejence. Svejt je velki pa lejpi.... pa tudi življenje je lejpo, če ga znaš pravilno živeti. Tak ka se vij li dale prepričavlite kak ste pomembni vi, država pa narod, pa živite v nekšon straji pa paranoji, kero van servejrajo lažnivi politiki in lažnivi mediji.... ges mo teh par lejt kere še man lepo uživo in živo življenje brez sovraštva in panike.... tudi za mojo deco vüpan ka do tak živeli v Sloveniji ali pa v Avstriji, Nemčiji, Kanadi. Avstraliji, Nigeriji, Argentini.... nema veze ge, samo ka do srečni pa do meli puno življenje brez kontakta s takšnimi lidmi kak ste eni tu gor. Pa lejpe prihajajoče Božične praznike želen vsen.... tudi tujcon, migranton, beguncon in vsen ostalin...

prekmurje zbudi se (ni preverjeno)

brontozaver vidim KA SI POZITIVEC IN GLEDAŠ POZITIVNO NA LJUDI OKROG SEBE , KAR JE POHVALNO. Če glih se v večini ne strinjam s tvojimi trditvami , ti vseeno želim lepo življenje brez sovraštva za tebe in tvoje otroke , kot sam pišeš.
Da pa te naše bojazni niso iz trte izvite oz. umetno ustvarjene paranoje dokazuje kruta realnost iz nekaterih zahodnih držav , ki se soočajo z množičnim priseljevanjem. Zdaj je aktualni tudi dokončni ISTOP VELIKE BRITANIJE IZ EU, za katerega je GLAVNI VZROK BIL MNOŽIČNO NEKONTROLIRANO PRISELJEVANJE TUJCEV IZ DRUGIH NEKOMPATIBILNIH KULTUR V VELIKO BRITANIJO.
Mi in naši otroci pa bomo v prihodnosti lahko uživali lepo življenje brez sovraštva , če se bomo pravilno odzvali NA ZGODOVINSKE IZZIVE NAŠEGA ČASA. To pa pomeni da moramo biti aktivni in ne čakati pasivno kaj se bo zgodilo, če že nismo modri pa moramo biti vsaj pametni ,da nas čas-zgodovine ne povozi.
Se pa tudi jaz pridružujem in želim vsem lepe praznike!!!!!

In reply to by brontozaver (ni preverjeno)

VRANA (ni preverjeno)

Brontozaver, ti se imaš za svetovljana, hahahaha. Pa si v taki temi, da je joj... To, kar ti pišeš je naravnost butasto. Saj pa VSEM je najpomembnejša družina, deca,.... Državi vsak normalen prispeva čim manj. Ne poznam nikogar, ki rad plačuje lopovski državi. Zakaj to sploh pišeš??? VENDAR pa, ta "tvoja, moja" država je DOLŽNA za naš denar delati v korist NAS. Če pa izkušnje od vsepovsod kažejo veeeeeelikansko zlorabo socialnih transferjev, zloraba statusa begunca, nelegalna prečkanja, nezainteresiranost integracije, kriminal, posilstva, bombni napadi, no-go zone, nobenih papirjev o kriminalni zgodovini, izobrazbi,......, potem začneš premišljevati, ali ne????
Ja, deco imaš rad. Boš pa začel premišljevati, ko bo hčerka (tvoja, moja, njegova) šla ven in bo nadlegovana ali celo posiljena!!!! Takrat se boš zbudil ! Žal prepozno! Mi imamo srečo, veeeelikansko srečo, da nismo tako atraktivni za te migrante! Ker drugače bi že čutili "kulturno obogatitev" !! Takrat bi te videl, kakšen "svetovljan" si. In tukaj nima nobene veze s tem, da bi kdo bil "nacionalni omejenec", kot praviš ti. Skrajno desno je itak idiotsko, še bolj je pa idiotsko skrajno levo!!! Žal si ti na skrajni levi strani, pa ne vidiš tega.
Ko ilegalne prehode ne obsojaš (ko že v osnovi zavestno spregledaš besedo "ILEGALNI"), veš da si skrajni levičar!!!

In reply to by brontozaver (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Želim ti dosta sreče s tem tvojim svetovljanstvom. Samo ne vem zakaj te motimo mi, ki smo nej navdušeni nad temi prišleki, ki recimo ženske obravnavajo kot manjvredne. Po šeriatskem pravu lahko mož ženo ali svojega otroka celo ubije in ne dobi nobene kazni. Ne bi imel nič proti, če bi prihajali ljudje tvojih nazorov, ampak prihajajo ljudje, ki so jim tvoji nazori več kot tuji.

In reply to by brontozaver (ni preverjeno)

bolj (ni preverjeno)

Kera vera pa ženske ne obravnava kak manjvredne? Daj razsvetli nas.

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

V evangeličanski cerkvi so lahko ženske tudi duhovnice.

In reply to by bolj (ni preverjeno)

1122334455 (ni preverjeno)

to je res ampak še vedno ostanejo ženske
ki so na razpolago moškemu

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

claudia... (ni preverjeno)

Brontozaver, kje je večja verjetnost, ("ne daj bože") da ti ubijejo člana belske družine, v Budimpešti, ali v Parizu? Ajd, če upaš odgovoriti.

In reply to by brontozaver (ni preverjeno)

claudia... (ni preverjeno)

Brontozaver, zakaj se ne preseliš napr. v Irak ali Sirijo,...in probaš " imejmo se radi"? Fajon niti na morje ne upa v muslimansko deželo, tu pa zagovarja islam.

BROTOZAVER SELI SE (ni preverjeno)

BROTOZAVER tebi nega pomoči, ti si bolan, nekaj ti bom zdaj iskreno napisal sam sem hodil po Siriji , Iraki in Irani in če se tam nisi držal 100 % njihovih običajev in navad, te drugi dan več ni bilo. Ti pa ka nikoli s svojega dvorišča nisi šel nekaj modruješ na pamet in nas učiš. Če pa ti divjaki pridejo k nam ali Evropo se bodo držali naših običajev in navad NIKOLI in v tem je bistvo problema in propad nekaterih evropskih držav, ki tako radi imajo te nezakonite prebežnike. Zakaj misliš ti begunci ne grejo v Rusijo, Polsko, Češko, Madžarsko itd. Te države bodo obstale ker se zavzemajo za svoje državljane, svoje običaje, navade, za razliko od leve slovenske opcije. To da bi pa kateri levak ali komunist vzel katerega begunca domov tega pa nikoli ne bomo doživeli samo lapajo.

In reply to by claudia... (ni preverjeno)

Totalno mimo (ni preverjeno)

Lapaš ti. Če bi resno nekak "domov vzel" begunca bi takšni kak ti toga napadnole, tudi fizično. In begunci v te države kak jih ti naštejvleš nejdejo, ka je tam srmaštvo. Ka do tan? Iz teh držav se ljudje selijo v razvite države. In ti si nikdar nej bil nikde, največ v veški gostilni.

In reply to by BROTOZAVER SELI SE (ni preverjeno)

claudia... (ni preverjeno)

Totalno mimo, a mogoče napadamo rome, Albance, muslimane,...

In reply to by Totalno mimo (ni preverjeno)

claudia... (ni preverjeno)

Totalno mimo, ko bo pa njih malo več tu, bodo pa oni nas napadali. Lep primer je, kako vsi muslimani skup držijo, pa čeprav so eni iz Maroka, eni iz Nigerije, eni iz Afganistana,..., kot bi bili vsi "brača".

In reply to by Totalno mimo (ni preverjeno)

brontozaver (ni preverjeno)

OK, vredi je.... itak san pričakoval takšen odziv.:)
prekmurje zbudi se, neka šteka ka san ščeo povedati..... ali .... VRANA, čarni vrag pa BROTOZAVER SELI SE..... ka je to za enih lidij? Že po pisanji teh treh se vidi zakoj je gnes den svet takšen kakšen je.... čista nič se ne razlikujete od tistih pred kerimi nas strašite. Najbole primitivno pa je itak razmišljanje toga BROTOZAVER SELI SE.... tan ge se je on kao gibal in se je mogo podrejati njihovin običajon ga tej stvari motijo..... isto pa bi on rad zdaj vsiljavo nekše svoje običaje tistin lidan in jih v primeri ka se jin ne podredijo nebi spustil v našo državo. Po kon se ti že razlikuješ od tistih po tvoje divjakov tan doli? Itak je pa s takšnimi lidmi sploj brezveze razpravlati.... oprana glava je pač oprana glava. Upam samo ka zaradi teh vaših strahov pa sovraštva nede keri od vas doubo rane na želoudci. :)

VRANA (ni preverjeno)

Hahaha, seljačina, svetovljanska seljačina... Veš sploh, kaj pomeni "oprana glava"???? Da verjameš nekomu na besede, na njegovo zmožnost manipulacije,... "Oprane glave" imate tisti, ki še naprej verjamete pravljici "multi kulti" in podobnim levičarskim sranjem. Nekateri pa dosti beremo, potujemo po svetu, se pogovarjamo o KONKRETNIH izkušnjah, vidimo konkretne stvari,.... In vse kaže v eno smer - "multi kulti" ne deluje!! To ni nobeno sovraštvo, niti strah!!! To je opazovanje realnosti. Zgoraj sem prilepil link, od BBC poročanja-pa mi talajo minuse, hahahaha. Zakaj le??? Kaj to pomeni, da ne marajo resnice ali kako si naj razlagam?? Kar se ne sklada s tvojo zmoto, stisneš minus, hahaha?? Ni vsak, ki misli drugače kot ti, avtomatsko primitiven. Si pa primitiven ti, ki tako misliš!! In povrh vsega se imaš še za pametnega, hahahaha... Še dobro, da dlje od Bakovec nisi prišel.

In reply to by brontozaver (ni preverjeno)

TTTTTTTT (ni preverjeno)

Vrana, tudi meni se zdi, da multi kulti sistem v praksi ne deluje, ampak tudi sobivanje s tabo ni prijetno. Tako samovšečno deluješ in vzvišeno deliš negativne sodbe o drugih, da s tem uničiš mit o sebi, ki bi ga rad posredoval. Širina duha pri tebi ne obstaja.

In reply to by VRANA (ni preverjeno)

VRANA (ni preverjeno)

TTTTTTTT.... vau, kak si pa tij pameten, hihihi. Ti maš rejdno širino duha, še enkrat vau, hihihi.
"...mit o sebi, ki bi ga rad posredoval." Hahahaha, če še nisi opazil, jaz dajem "milo za žajfo". Ko me levnuhar ali kdorkoli, brez enega samega argumenta obtoži, da sem xyz-ist, xyz-fob, moralno slab, samo zaradi drugačnega razmišljanja... mu brez problema napišem retard ali idiot. Zakaj? Ker to dejansko tudi je! Ad hominem napad ni debata, ker ni argumentov!! Tudi tebi, dragi TTTTTTTT, ti si navaden retard, ker kontraargumenta nisi napisal nobenega. Milo za žajfo.

In reply to by TTTTTTTT (ni preverjeno)

claudia... (ni preverjeno)

E boga mi, svet je takšen zaradi islama!!!

In reply to by brontozaver (ni preverjeno)

jfbsfjmu (ni preverjeno)

Ni res!
Zaradi denarja...!

In reply to by claudia... (ni preverjeno)

claudia... (ni preverjeno)

Malo berita tudi desne medije, pa bosta videla kaj je islam in kaj islam dela po Evropi in svetu!

In reply to by brontozaver (ni preverjeno)

čarni vrag (ni preverjeno)

Švedom se je življenje jako popestrilo, odkar humanitarno sprejemajo kriminalce z BV in Afrike. Seveda se brontozaver in buldog ne sekirata, saj ni počilo pri njima.

claudia... (ni preverjeno)

Tako je čarni vrag, Švedska je lep primer, kaj se zgodi, če je levica na vladi. Mi pa moramo izkoristiti možnost na volitvah, ker če bi bil SDS na vladi, se zdaj ne bi prepirali o teh banalnih stvareh, korupciji, romih, bajnih podporah, za azilanta 2000 eur,...

In reply to by čarni vrag (ni preverjeno)

claudia... (ni preverjeno)

Levičarji zadrti, malo kliknite na nova24tv in boste videli, kaj vse se godi na Švedskem!

Forint (ni preverjeno)

Forinti čuda delajo.

In reply to by claudia... (ni preverjeno)

claudia... (ni preverjeno)

A si želita teroristični napad v bližini za božič, ker sem kličeta islam?

jfbsfjmu (ni preverjeno)

Nas največi nasprotnik je denar, ja zaradi denarčkov ljudje vec nismo enotni, denar nas je razdelil na siromake in bogataše..., ka pa mislite kateri bogataš bi šel ven na cesto in se boril proti izkoriščanju delavskih pravic itd.
Najrajsi bi doživel ko vsi ti bogati izgubijo svoj status v družbi da bi malce vidli ka je to zivot... To pozabite da bojo kda evropejci enotni, ge si pa vido da bogataši pomagajo siromakom, ste pa sigurno ze nekajkrat videli ko so siromaki pomagali bogatašem... Naj samo pride islam, bogatašom se je trebej bati nej pa sirotinji...!

claudia... (ni preverjeno)

A tudi islamske šejke in prince?

In reply to by jfbsfjmu (ni preverjeno)

otto survival (ni preverjeno)

to gamad alahovsko si nekam vtaknite, to so smrduhi, neolikani, mučitelji živali, žensk, delomrzneži, posiljevalci, garjavci, tuberkulozni, hepatitis vsa abeceda,smrad od smrada, nikoli jih ne bom sprejel, vi pa kakor hočete!

Starejše novice