Končana je več mesecev trajajoča kriminalistična preiskava, kjer so policisti spremljali hudodelske družbe vpete v organizirano preprodajo prepovedanih drog.

Spomnimo, pred kratkim smo poročali o aktivnostih Policijske uprave Murska Sobota, ki je v sodelovanju s Policijsko upravo Maribor, Celje in Ljubljana opravljala hišne preiskave na območju teh štirih policijskih uprav v povezavi s storitvijo več kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po 186. členu KZ-1. 

Drogo so preprodajali tudi v srednješolskih centrih

Vodja Oddelka za organizirano kriminaliteto Policijske uprave Murska Sobota Roman Medik je danes na tiskovni konferenci predstavil ugotovitve kriminalistične preiskave.

"Policija je več mesecev spremljala skupino posameznikov, organiziranih v tri hudodelske družbe, od tega sta bili dve med sabo povezani, ki so osumljeni storitve 74  kaznivih dejanj na področju neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Kazniva dejanja so se delala dolgoročno in kontinuirano, ustvarjena je bila tudi mreža prekupčevalcev. Policija je na območju štirih policijskih uprav opravila 10 hišnih preiskav, v katerih je zasegla 759 gramov heroina, 35 gramov kokaina, 220 gramov konopljine smole in 5,3 kilograma konoplje. Vrednost zaseženega znaša v preprodaji 60 tisoč evrov. V Pomurju pride 1 gram kokaina od 70 do 100 evrov. Skupaj je osumljenih 21 slovenskih državljanov, osmim osebam je bila odvzeta prostost. Vsi so bili že v preteklosti obravnavani. Preprodaja prepovedanih drog se je vršila v urbanih naseljih, v srednješolskih centrih, na avtobusnih in železniških postajah. Zoper vseh osem je sodnik odredil pripor, grozi jim zaporna kazen od 1-10 let."

V predkazenskem postopku so osmim osebam, ki jim je bila odvzeta prostost, uspeli dokazati prodajo vsaj stotih gramov kokaina in več kot kilogram heroina.

S spleta

Komentarji (33)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
10let (nepreverjen)

10 let zapora brez moznosti pogojne! Kelko familij pa dece je vnicila ta gamat... Slabsih lidi kak preprodajalcov nega.

feri11 (nepreverjen)

Politiki, pedofili, zavarovalničari... Tej so nekak vglij z dilerami... Sicer pa vupan, ka so inouk že rejsan prave kriminalce najšli, pa ka ji že inouk v zapor spravijo....

In reply to by 10let (nepreverjen)

viničar. (nepreverjen)

Pozabo si napisati ove ka vino delajo pa šnops žgejo. Kelko družin so li še tej vničili.

In reply to by feri11 (nepreverjen)

...... (nepreverjen)

Hvala za prehod za pešce pri knjižnici.

In reply to by 10let (nepreverjen)

Sibirija (nepreverjen)

Zapor je nej rešitev, tan do meli še več posla kak vöni. Škoda, ka ne obstajajo kakši sibirski gulagi. Si predstavlan, ka bi njin 10 lejt prisilnoga dela ob kruji in vodi brez zaporniškoga luksuza dalo misliti.

In reply to by 10let (nepreverjen)

Rikardo (nepreverjen)

Preprodajalec neje drogeraši kriv ka nuca šus, drogeraš se je san začo drogejrati nej njemi je ovi pravo ka se more. To je zaj kak če bi šou v trafiko pa bi se na prodajalca zdero ka z čikami ka jih odavle lidij vničavle.

In reply to by 10let (nepreverjen)

kadelajovne (nepreverjen)

Vsi so znani policiji? Ka sploj delajo vne? zakoj so nej v zatvori? zdaj pa dobijo pol leta zatvora te pa pridejo v pa do pa druzbo vnicavali

MirVduši (nepreverjen)

Tij znaš kak dugo lejko policija zaprej?Največ za 48 vör! Zaj znaš!

In reply to by kadelajovne (nepreverjen)

12 (nepreverjen)

Cestitke

llpp (nepreverjen)

Nej samo ka trbej njih zapreti, se njihove starse trbej glede na to ka so naredili iz njih najvecne izmecke druzbe.

MirVduši (nepreverjen)

Maximalno kazen za tiste keri dejanje ponovi, tou bi bijla šoula,... Eni celi život odavlejo, jih policija dobi, par mesecof odsidiij pa ponovno po staron! Zavolo menej si naj pol kile na inouk potejgne, samo deci odavati,... Grrrr!

gam (nepreverjen)

tocno tak... deci odavati pa jih obsoditi na celi zivot sranja, zalosti, problemov... kak nekome heroin odas ga obsodis na celi zivot muk pa celotno familijo. iz toga se nisce cistak za resan ne spuca. taksne stvari bi se mogle kaznovati z dosmrtno jeco brez pogojnoga. Ce je pripravleni za 100€ nekoga obsoditi na pekel si drugo kak zapor ne zasluze. pa ka ga tan ubajo saki den

In reply to by MirVduši (nepreverjen)

Matjaž Gomboc (nepreverjen)

Što je po tvoje bole kriv, tej ka küjpi ali of ka oda? Brez povpraševanja tüdi ponudbe nega.

In reply to by gam (nepreverjen)

stoli (nepreverjen)

te ka oda brez dvoma glede na to ka to odavlejo +30 letni konji osnovnosolski deci pa dijakon

In reply to by Matjaž Gomboc (nepreverjen)

smetar (nepreverjen)

llpp, zakoj so pa te zdaj starši krijvi. Ges san vido dosta staršov, ka so se matrali, samo so deca rajši šli z slabo drujžbo, kak pa poslujšali. Ove so njin lepše znali gučate, pa še za šenke so njin davali, ka so isti zadetke gratali. San sam meu nekaj sošolcov, pa znan kak je tau

lipp (nepreverjen)

vse je v vzgoji pa kaksne omejitve majo deca ze v otrostvi.

In reply to by smetar (nepreverjen)

Gost2 (nepreverjen)

Lipp, mas deco ka? Ce nemas te nemres pravite ka je vse v vzgoje. Ok, je rejsan ka dosta dece zaide v slabo druzbo zaradi druzinskih problemov ( alkohol, locitve, droga,...) ali Dosta krat je pa tak, ka starsi napravijo vse oz. se vec samo jin pa deco zajebe drujzba. V oš dejte odlicnjak pa priden, kak prijde v srednjo solo ga pa spere, ali pa srednja sola odlicnjak, zlati maturant pa ide studejrat in gotovo. Ce de dejte scelo de slejkoprej to sprobalo pa lajko se staris na glavo postave.

In reply to by lipp (nepreverjen)

smetar (nepreverjen)

Ah llpp. daj henjaj, če so ten dali omejitve, so pa bejžali od dauma. Pa kradnole, pa starše bili. Ka lejko takšome, ka stareša vdare drugo narejdeš, kak se ga odpovejš. Nakajene, pa zadete so močne. Pa mladoletne majo pravic več kak tij mijsleš. Baukše, ka se stareš takšome zadetke odpovej, štere nema nikšoga spoštovanja do njega

lipp (nepreverjen)

za to so popravni domi. samo to bi te vsi vidli pa znali

In reply to by smetar (nepreverjen)

smetar (nepreverjen)

Ja popravni dom, san čui za ene par, so prišli še ujši iz njega. Pa mati pa oča sta bila krijva, ka je šau ta, nej un, seveda. Pa san poslujšo, kak je sošolec v osnovnoj pravo, kak je dau toj prasici, materi počko, kak jo je zmlato, pa so še trije pravli, kak ma prav. Pa še zdaj živij v njenon stanovanji. Je tebi llpp tau normalno, ka si nekdo punoleten, keri je nej srejnje šole končo pasej na žujlaj staršov, kere je biu, pa še ka je v stanovanje je razmlato. Ahh daj, metek, tej si kaj več ne zaslujže, ali pa zdravljenje, če je pripravleni

In reply to by lipp (nepreverjen)

MMS (nepreverjen)

Kda te pa naše znane "gostilničare" malo pod drobnogled zeli?
Tan nete najšli samo par gramov koke za preprodajo :)

micikaaa (nepreverjen)

sodilo se bo po kitajskem zakonu AMEN

kokainas (nepreverjen)

vej droge pa taksne stvari najdete tao pa ka se kolejo po parkaj pa nika ne najdete gamat policajsko

Gost2 (nepreverjen)

Ne mejsaj zaj pa drujge stvarij. Drogo so najsle pa svoje delo dobro napravile, ali ka, po tvojen bi jih naj pujstile pa kraj poglednole?! Ka skos neka serjete, vej je pa druga tuj problem. Kole pa droga tuj lidij ce si se slucajno nej znau.

In reply to by kokainas (nepreverjen)

Brat đouže (nepreverjen)

Bravo pandure samo tak dale...ste ranč za zlato kolajno
Ge mo pa zdaj štap cuker šnofo pa orejovo lišče moto.
Luzere pandurske lovte rajše tiste bande ka slüžejo(kradnejo)miljone evrov nej pa 21 lüde sirotinje ka se morejo še to malo od 60 gezero talate.

7653 (nepreverjen)

Luzer si tij, ce ti je taksa sila ka bos mogo cuker snofare

In reply to by Brat đouže (nepreverjen)

Bilopil (nepreverjen)

Šteti pa so bili, njih pa ne dajo naprej, kak to?

.... (nepreverjen)

Kda do prišli nazaj, ko tožbe padejo zaradi postopka, da nebojo kazni plačevali za širjenje laži.

In reply to by Bilopil (nepreverjen)

vodka (nepreverjen)

Pelajte jih v Singapur na sojenje, ker pri nas nede nika s toga.

1900 (nepreverjen)

Eni zagovarjajo liberalnejši pristop k problematiki, ka se tiče zlorabe prepovedanih drog, drugi pa bole represivnoga. Oboje zagovornike razmin, s ten ka se moramo zavedati ka številke v raziskavaj (starejših in novejših) nejso naklonjene glih k represivnomi pristopi. Se pravi, či zememo banalni poenostavleni primer - zato ka na Kitajskon/Singapuri strelajo prekupčevalce z mamili, ne pomeni ka tan ne obstaja ta problematika. Razlog pa je enostavno tej, ka se z umikon samoga "produkta" ( če se recimo dela samo to) iz ulic ne naslovi pravi vzrok problema.
V to se nemo spiščavo, ali ka bi rad povedo je naslednje.
Dostakrat se spitavlemo ka je šlo narobe, ka je oseba "x" začala recimo gemati heroin. Nepravilna vzgoja? Slaba družba? Depresija? Vse to skuper?
Znan za lidi keri so meli dobro vzgojo, preskrbljeni, "dobro" familijo, na poti v bleščečo kariero pa so začali s heroinon. Znan za par takših primerov. In ka jin je skupno? Radovednost...
Spomin se ka so nan kazali v OŠ & SŠ v povezavi s heroinon igle pa takše in ovakše "shock" slike shiranih đankijof, ali dejstvo je ka se ne zača tak. Ne zača se z vbrizgavanjon. Ponavadi ide tak, ka pride v že nekšo stalno družbo nova oseba, kera se zača družiti s folkon in prnese "nove stvari", če je zadosta zanimiva in prepričljiva, proba tej nove zadeve najprle eden iz družbe, te drugi in tak dale... In na takši način gratajo te takša mini "gnezda" kak jih vidite ponavadi (namreč džankijof je ponavadi več skup). Lejko bi še dugovezo pa dosta o ton napiso ali, či što od mladih tej post čita bi rad mogoče ka njemi ostane v glavi to, ka pri heroini nega probavanja. Nega tu, mo probo samo vejpa itak je samo snifanje. Nej. 75%+ takših poskusov se konča z zasvojenostjo. S heroinon se ne zajebavle. Či što to zača delati na partiji, pa znaš ka se ide za to, ideš domov. Pika.Gotovo.Ne splača se.

Si ja...!? (nepreverjen)

Ci be mele samo travo bi se razmo.. Ale heroin pa te stvari.. Tau zaprejte za 30let!!

lauraas (nepreverjen)

Saj pa tale nova sintetična ( laboratorijska ) trava je že močnejša in hujša od opija in koke.

MrJoint (nepreverjen)

Ja kak praves. Vsako leto se stevilo smrtnih zrtev zarade skune poveca za 0

In reply to by lauraas (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice