Vir: Dnevnik/Jaka Gasar
Predsednik vlade Marjan Šarec je včeraj, po tradicionalnem izboru družbe Dnevnik, podjetju Virs iz Lendave predal nagrado Zlata Gazela 2019.

Projekt izbire gazel poteka že od leta 1991, od leta 2001 pa je nadgrajen s šestimi regijskimi in nacionalnim izborom.

Lanski prejemnik zlate gazele je bilo podjetje Mebor iz Železnikov, srebrno je prejelo podjetje Intra Lighting iz Mirna, bronasto pa Roletarstvo Medle iz Novega mesta. 

Povečujejo prihodke in izplačujejo nadpovprečne plače

Podjetje Virs, ki je letošnja gazela, je svojo dejavnost začelo opravljati pred petnajstimi leti. Danes so specializirani na ozko tržno nišo avtomatizacije in robotizacije na področju varjenja in rezanja, kar jim je uspelo z akumulacijo in vlaganji v znanje in tehnologijo ter s sposobnostjo preobrazbe, so v predstavitvi povedali na Dnevniku.

Svoje prihodke konstantno povečujejo in v zadnjih petih letih so jih povečali za skoraj štirikrat. Lani so zabeležili 8,2 milijona evrov prihodkov. Obenem pa se lahko pohvalijo še z nadpovprečno dodano vrednostjo, ki je lani znašala 67.945 evrov na zaposlenega. Podjetje ima registrirano tudi raziskovalno dejavnost, posluje pa z bonitetno odličnostjo AAA. Zelo zadovoljni pa so lahko tudi zaposleni, saj jim Virs izplačuje nadpovprečne plače.

Poleg inoviranja se lahko pohvalijo še z razumevanjem marketinga in znamčenjem ter tako še dodatno zvišujejo dodano vrednost. Njihov potencial rasti je prepoznaven in s svojimi rešitvami podpirajo in omogočajo razvoj proizvodnih podjetij v Sloveniji. S svojimi izdelki po meri ter s sposobnostjo integracije in obvladovanja verige vrednosti pa so konkurenčni tudi na zunanjih trgih.

Predsednik vlade poudaril pomen gospodarstva

Šarec je na prireditvi poudaril pomembnost gazel za slovensko podjetništvo in izpostavil, da je uspešno gospodarstvo ključnega pomena za vse ostalo.

Obenem je še povedal, da bi si želel še več podobnih ukrepov, kot je razbremenitev regresa, ampak je mnenja v politiki težko uskladiti, kar je po njegovih besedah včasih tudi gazelam težko razumljivo.

Srebrno gazelo je prejela družba Alpod iz Cerknice, bronasto pa družba MI Elektronika iz Brezovice pri Ljubljani.

Preostali trije regijski zmagovalci izmed 18 nominirancev so postali Agromehanika v gorenjski regiji, Dafra kontakt tehnologija iz savinjsko-zasavske regije in Podgorje iz dolenjsko-posavske regije.
 

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
sd Samo Denar (nepreverjen)

san bil 100 % ka pomgrad ;-)

Kapate (nepreverjen)

Pomgrad bo dobo Plantavo gazelo. :)

In reply to by sd Samo Denar (nepreverjen)

gospod Ford (nepreverjen)

Gazele so hitre, ampak ranljive, Pomgrad pa velik, močan in stabilen. Nosorog, lev ... ?

In reply to by Kapate (nepreverjen)

sd Samo Denar (nepreverjen)

Vejpa vse posle v M.Soboti in okolici dobijo oni :-) zakaj le ? :-)

Gorane (nepreverjen)

Me zanima koliku je ta "nadpovrečna plača".? Vse iznad minimalca je dandanes nadpovprečno v slovenii

Storm (nepreverjen)

kvazi projektant

gospod Ford (nepreverjen)

Čestitke Virsu, lepo je v Pomurju videt čimveč uspešnih podjetij, ki si upajo in znajo.

bravo Virs (nepreverjen)

Čestitke podjetju, vsaka čast
komentarji zgoraj pa boste bolani še od zavisti ki vas daje, dihajte samo vse bo ok :):):)

bravissimo. (nepreverjen)

Bravo za takšna podjetja. Ostali nevoščljivci pa se te naslednjič palik navdušujte gda do van objavljali tuje investitore keri hodijo k nan nabirat suženjsko delovno silo, ki jim dela za minimalca ali pa še to nej.

Starejše novice