Policija je minuli petek v skladišču policijske opreme na Vodovodni ulici v Ljubljani prevzela nove zaščitne telovnike.

Prevzeli so prvih petsto telovnikov, skupno so jih naročili pet tisoč. Nove temno modre telovnike bodo prejeli vsi policisti, ki na terenu izvajajo policijska pooblastila, kar bo še dodatno prispevalo k izboljšanju njihove varnosti pri opravljanju policijskih nalog.

»Gre za nosilce balistične zaščite, ki so namenjene zaščiti policistov. To pomeni, da se bodo vanj lahko vstavili obstoječi mehki zaščitni vložki iz majic z balistično zaščito ter delno zaščito pred vrezi in vbodi, ki so jih policisti že prejeli in so že v uporabi. Prav tako bo v telovnik mogoče vstaviti trde zaščitne balistične plošče iz zaščitnih jopičev, ki jih v enotah prav tako že imajo. Za razliko od majic z balistično zaščito, ki se nosijo prikrito, pod uniformo oziroms oblačilom, se bo opisani telovnik nosil preko uniforme,« so zapisali na spletni strani policije.

Nosilec balistične zaščite je sicer sestavljen iz treh posamičnih delov, ki se jih s pomočjo zapenjanja z ježki, zadrgo in regulacijskimi trakovi sestavi v celoto. Dodatno se ga z elastičnim pasom učvrsti k telesu.

Prav tako po nastavljivem sistemu s številnimi nosilci omogoča pritrjevanje dodatne policijske opreme, kot je zveza, kamera, svetilka, prisilna sredstva in druge stvari.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
teta pehta (nepreverjen)

Ne rabiš varovanja pred vbodi. Če ti lopov pride na 3m se ga ustreli. V Ameriki policaj najprej strelja in potem vpraša. Pri nas bi pa lopove ujčkali.

sociala (nepreverjen)

za delo z radarji tega ne rabijo...Drugje jih pa tako ni zraven...

Starejše novice