Po šestih tekmah, ki jih niso odigrali zaradi bojkota, so nogometaši NK Rome ponovno stopili na zelenico. V Bakovcih so bili domačini sicer boljši z 11 : 2.

Pred dnevi smo poročali, da sodniki edinemu romskemu nogometnemu klubu, ki igra v medobčinski ligi, nočejo več soditi tekem. Razlog za to je bilo verbalno nasilje, ki bi lahko preraslo še v kaj hujšega. 

Kot vse kaže, pa so sprte strani zdaj vendarle našle dogovor in ta konec tedna so nogometaši Rome ponovno stopili na nogometne zelenice. V srečanju desetega kroga so namreč gostovali v Bakovcih. 

Tej odločitvi je botroval tudi sestanek predsednika MNZ Murska Sobota Danila Kacijana, predsednika NZS Radenka Mijatovića, Božidarja Crnkovića iz Medobčinskega društva nogometnih sodnikov Murska Sobota in predsednika Zveze nogometnih sodnikov Slovenije Vlada Šajna.

"Hitro smo se dogovorili in postavili pogoje za naprej. Odkrito povedano, to kar se je dogajalo na prejšnjih tekmah, ni prav. To, kar so počeli Romi, ni prav, ampak poudariti je potrebno, da tudi drugi igralci in klubi počnejo podobne stvari. Dokler ne bo pravne podlage za izključitev ekipe iz  lige, se to ne bo zgodilo," pravi Kacijan.

Kacijan: Od njih je odvisno ali bodo igrali še sto let, ali pa eno samo tekmo

Seveda je jasno, da se incidenti, ki so se dogajali v preteklosti, ne smejo ponoviti. V kolikor se bodo, sledijo sankcije.

"NK Roma lahko igra še sto let ali pa samo eno tekmo. Od njih je odvisno. Dejstvo pa je, da v primeru incidenta, kakršnega koli fizičnega obračuvanja, pa četudi najmanjšega, sledijo sankcije, lahko tudi izključitev. Je pa res, da je potrebno v takšnih situacijah tudi biti nekoliko psiholog. Vsekakor pa tekme ne smejo biti takšne, da se nekdo boji stopiti na igrišče".

Zaradi sodniškega bojkota, bodo morali pri NK Roma nadoknaditi kar nekaj tekem. Kacijan verjame, da bodo uspeli najti termine, da nadoknadijo zamujeno. Glede na zadnji dogovor, bodo tekme Romi vsaj za zdaj sodili sodniki iz ptujskega oziroma lendavskega konca. Ta konec tedna, ko je Roma gostovala v Bakovcih, je pravico delil Marjan Tompa iz Turnišča.

S spleta

Komentarji (4)

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.
niksoon (nepreverjen)

sedaj ce bi bili novinarji sobotainfo resni bi morali biti na vsaki tekmi igre roma zraven in snemati razgrede, ter jih objavljati!
To dejanje nogometne zveze je cisto skrivanje in prelaganje odgovornosti!
Rejsan so prpe ka si oci zakrivajo iz razloga straha pred cigani...

Mb78 (nepreverjen)

V bistvu smo se zadnjic glih pogovarjali o tem.Ciganov se sploh noben ne boji, AMPAK NASE POLICIJE! Ce mas kake probleme z cigani pride eskadron oborozenih policajev in TI OBRNEJo HISO NA GLAVO, DA JA KI NIMAS KAKEGA OROZJA! DA BI SE BRANIL!

In reply to by niksoon (nepreverjen)

Mb78 (nepreverjen)

A lahko se NK Slovenija nekdo odpre.
Da bodo lahko samo pravi slovenci igrali tako kot NK Roma.
Hvala.

krobikar1

MNZ to podpira, na pravi način ne sankcionira, naj nosi tudi odgovornost in posledice! Zdravila tu ni!

Starejše novice