Muraši so Black Gringosom ob njihovi 20. obletnici podarili najlepše darilo - zmago nad ljubljansko Olimpijo. Fajić dvakrat v polno.

Mura 05: Olimpija 4:2 (2:1)

Fajić 30., 45., Rep 46., Horvat 49.; Omladič 42., Vršič 55.

Mura 05: Luk, Kous, CIpot, Maruško, Janža, Bohar, Dodlek, Horvat, Rep, Eterović in Fajić.

Olimpija: Šeliga, Jović, Salkić, Škerjanc, Božič, Omladič. Vršič, Radujko, Čadikovski, Lovrečič, Sretenović.

1'. Začetek srečanja na Fazaneriji. Domači so zapretili že v prvem napadu. S kakšnih 25 metrov je poizkusil Dodlek, žoga je zletela mimo desne vratnice Šelige.

5'. V prvih minutah podjetnejša igra Murašev, ki so si ustvarili še eno polpriložnost. Žogo imajo v svojih nogah več gostujoči igralci, Mura preti predvsem iz protinapadov.

8'. Ponovno so zapretili domači. Fajić je dobil žogo na levi strani, prodrl v kazenski prostor, nato pa močno ustrelil mimo desne vratnice gostujočih vrat.

10'. Muraši so ponovno izpeljali hiter protinapad, po podaji Repa, je žoga končala v prvem kotu za črno-bele.

11'. V enajsti minuti beležimo tudi prvi strel na vrata domačih. Z tridesetih metrov se je za strel odločil Vršič, ki je meril po sredini gola, tako da Luk ni imel večjih težav.

18'. Gostje so ponovno nekoliko ogreli dlani Luka. S strelom iz kakšnih 25 metrov je poizkušal Omladič, ki ni resneje ogrozil domačih vrat.

20'. V 20. minuti krajša prekinitev na Fazaneriji. Ob 20. obletnici skupine Black Gringos se je iz tribun zakadil črno-beli dim, ki nakakazuje današnji ljubilej.

26'. Mura je imela lepo priložnost, da bi na Fazaneriji povedla. Žogo je na robu kazenskega prostora dobil Eterović, ki mu je v kazenski prostor sam vtekal Fajić, kateri bi se sam znašel pred Šeligo. Raje se je odločil za podajo do Dodleka, ki žoge ni uspel ujeti in lepa priložnost je splavala po vodi.

30'. GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLL!!!! Eksplozija navdušenja na Fazaneriji. Mura je povedla z 1:0. Prvo mat pozicijo je imel Eterović, ki se je izgonil prepovedanemu položaju in sam potegnil proti Šeligi. Gostujočega vratarja je že premagala, a se je žoga od vratnice odbila nazaj v polje. Do nje je prišel Fajić, ki je žogo poslal med nogama Raujku in Šeligi ter zadel za vodstvo z 1:0.

32'. Nov poizkus Murašev. S tridesetih metrov je poizkušal Eterović, Šelige je z nekaj težavami uspel ubraniti.

34'. Prva menjava pri gostih. Iz igre Davor Škerjanc, v igro Filip Valenčič.

39'. Mura še naprej igra kot prerojena. V igri je opaziti več agresivnosti, volje in borbe. Olimpija je za zdaj povsem nenevarna.

42'. Izenačenje na Fazaneriji. V protinapad je potegnil Sretenović, podal globinsko žogo do Omladiča, ki je prehitel Janžo in z natančnim strelom v desni spodnji kot premagal Luka.

45'. GOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLL!!!!! Mura ponovno vodi, svoj drugi zadetek je dosegel Fajić. Ta je dobil žogo na svoji polovici, v šprintu preigral dva gostujoča branilca, potegnil v kazenski prostor in žogo ponovno poslal Šeligi med nogama za vodstvo z 2:1.

45+2'. Konec prvega polčasa. Na Fazaneriji spremljamo zelo zanimivo nogometno predstavo in predvsem povsem drug obraz Mure 05. Ta se je kljub izenačujočemu zadetku Olimpije hitro pobrala in že tri minute kasneje ponovno prešla v vodstvo. Obeta se nam torej infarkten drugi polčas, v katerem se ob takšni igri lahko nadejamo velike zmage Mure 05.

46'. Začetek drugega polčasa.

46'. GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLL!!!!! Kakšen začetek drugega polčasa, Muraši vodijo s 3:1. Rep je dobil žogo na sredini igrišča in podobno kot Fajić prešprintal oba zadnja Olimpije branilca, nato pa z natančnim strelom premagal Šeligo.

49'. GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLLLLLLL!!!!! Mura je leti po igrišču, domači namreč vodijo kar s 4:1. Horvat je dobil žogo na polovici Ljubljančanov, potegnil proti vratom in z roba kazenskega prostora neubranljivo meril v desni zgornji kot Šeliginih vrat.

51'. Prvič so poizkusili tudi gostje. Z roba kazenskega prostora je meril Omladič, Luk s parado odbija v kot.

52'. Druga menjava pri Olimpiji. Iz igre Dragan Čadikovski, v igro Matic Fink.

55'. Nov zadetek na Fazaneriji. Gostje so uspeli znižati na 4:2. Lovrečič je z leve strani poslal žogo v kazenski prostor, kjer jo je z glavo pričakal Vršič in zadel za znižanje vodstva.

56'. Rumeni karton - Boban Jović (Olimpija)

57'. Prva menjava tudi v domačih vrstah. Iz igre Damjan Bohar, v igro Mitja Lotrič.

58'. Rumeni karton - Sreten Sretenović (Olimpija) in Dalibor Radujko (Olimpija).

62'. Rdeči karton - Blaž Božič (Olimpija). Mura je krenila v protinapad, do žoge je prišel Lotrič, ki ga je Blaž Božič podrl kot zadnji igralec in si prislužil rdeči karton.

65'. Rumeni karton - Leon Horvat (Mura 05)

66'. Do priložnosti so prišli gostje. Vršič je z leve strani izvajal prosti strel, meril proti vratom, kjer je Luk žogo uspel odbiti v polje.

70'. Rumeni karton - Rajko Rep (Mura05) in Nik Omladič (Olimpija)

72'. Domači so ponovno zapretili iz protinapada. Eterović je podal do Fajića, ta podaljšal do Lotriča, ki je v kazenskem prostoru preslabo meril in žoga je zletela mimo Šeliginih vrat.

76'. Menjava pri domačih. Iz igre Žiga Kous, v igro Nino Kouter.

78'. Nov poizkus gostov. Najprej je preko vrat meril Fink, nato še Vršič.

80'. Poizkušajo tudi domači. Dodlek je meril z roba kazenskega prostora, Šeliga  je žogo s težavo odbil nazaj v igrišče.

82'. Nevarna akcija Olimpije. V kazenski prostor je vtekel Vršič, ki je z lobom že premagal Luka, pred golovo črto je razčistil Cipot. Po strelu iz kota ponovno poizkuša Vršič, tokrat z glavo, a žoga leti mimo desne vratnice.

85'. Zadnja menjava v vrstah Olimpije. Iz igre Dalibor Radujko, v igro Đorđe Ivelja.

87'. Muraši so imeli priložnost, da povečajo vodstvo. V kazenski prostor je prodrl Nino Kouter, ki je meril po sredini vrat, Šeliga brez težav brani.

90'. Na Fazaneriji smo vstopili v zadnjo minuto rednega dela. Četrti sodnik je pokazal, da se bo igralo še pet minut.

90+5. Konec srečanja na Fazaneriji!!! Mura je povsem zasluženo s 4:2 premagala ljubljansko Olimpijo, ki danes na Fazaneriji zagotovo ni odigrala svoje najboljše tekme. Šok terapija po tekmi z Mariborom je očitno uspela, saj je Mura v dveh krogih vknjižila štiri točke proti ekipama, ki naj bi se letos borili za naslov prvaka.

VIDEO: Slavje Mure na Fazaneriji (Gregor Grgurič in Matej Korošec)

S spleta

Komentarji (27)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
EksKeks

Tak zgibijo... Mura mislen... ;)

lendavcan

Mura pravkar povedla :)

B3NC4K

Faaaajič!

KavasM

EksKeks, si malo preveč podcenjeval naše? :)

EksKeks

Ne podcenjujem... Moje splošno prepričanje o Muri05 :)

Smiley-SS

Kakšne so bile kaj kvote na bwin in naših stavnicah?

johanž

mura je mela 6kvoto na estave

johanž

mura je mela 6kvoto na estave

sasopitbull16

Bravoooo Muraaaaaaaaaaaa

McLaud

Oja, palik je nešče pokaseral!

mis

Bravo Mura. Vsi, kateri niste bili na tekmi, ste lahko žalostni. Doma pred TV z kozarčkom v roki. Zelo se vidi delo novega trenerja, čestitke vsem, tudi navijačem. To je treba doživeti v živo.

Vipko
Truplo

Delo novega trenerja se verjetno res vidi, bo pa po mojem držalo, da tudi prejšnjega... Ne verjeti, da je nekdo čez noč naenkrat 100% bolj sposoben.

Morda so igralci bolje sprejeli drugačno filozofijo, dva igralca sredine sta tudi nova in baje boljša, kar ni za zanemariti!

EksKeks

@truplo... Podpijšen se pod tvoj post... ;)

Vipko
buldog

Včasih je tudi potrebno upoštevati razmerje na stavnicah .... v Lendavi to zadevo poznajo.... vupan, ka se ta praksa ne seli v MS. Znan, ka te mi nabili minuse, ali denar je sveta vladar.

zmagovalec

eks....malo si se za j...!

gyomber

PREKMURJE REPUBLIKA !!

slavko1958

bravo mura

BAMBINO

truplo - pre Pevnike so delale samo na TEHNIKE!! tu delajo več na TAKTIKE!! tej trener bar zna postavite ekipo,. tu se vijde, ka špila NAPADALNO!!! dva napadalca, te sta tu še Rep pa Bohar,.. toga smo NEJ vidle pre Pevnike-NIKOLE!!! končno se je tude Fajiće odprlo, vupan ka de s takšnin tempon dale šau :) gremo MURA, po nove tri točke v CELJE!! MURA

davidp

To je to, kar je falilo proti raznim naftam, triglavom pa ostalim seljačkim ekipam - realizacija.

S tako realizacijo bi zdaj bili bistveno višje. Bravo čarnobejli, samo tak dale, to se je čakalo prej al slej. Telko boljše ka proti Olimpiji :)

sejre003

čestitke.....v soboto pa fajn v celje !

Spy

Odlična igra (napredek v igri je vsaj 100%) in odlično navijanje! Skratka; brez pripomb.

Vüpan na čim več takših tekem. MURA!

denis...

NAJBOŠA TEKMA DO ZDAJ !

denis...

BRAVO!

1411

ahahha kda san pa tau prešto na facebooki dare dare ko te jebe, fajič bolji je od tebe :D

Cave

Fajn tekma, edino Janža je proti Omladiče čista nebogljene zgledo.

Vipko
čevapčič na ražnje

.. Mura, Mura, Mura .. ole ole ole ole .. gooooooooool .. ;-)

.. ubi ubi ubi žabara, ubi ga žabara .. :-))

pizdun

ne pozabite na Fabija ka odlično odšpilo svojo vlogo

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice