Pogovarjali smo se z napadenim Renejem Žuničem, ki je enajst dni po napadu še vedno v UKC Maribor. Zdravniki se še vedno borijo za njegovo ledvico.

Pred dnevi smo poročali o brutalnem napadu na moškega, ki se je zgodil v soboškem parku. Kot se je izkazalo kasneje, je bil žrtev dejanja Rene Žunič, sicer LGBT aktivist. Razlog za nasilje naj bi bila homofobija. Reneja smo obiskali v bolnišnici, kjer nam je opisal dogodke tistega sobotnega večera.

"Z Nejcem sva bila povabljena na večerjo k moji sestri. Za tem sva se s prijateljem odločila, da greva v Mladinski in kulturni klub v Murski Soboti, kjer je bil večer glasbe devetdesetih let. Cel večer je bilo vse tako, kot mora biti. Pravzaprav sem tam domač, vsi me poznajo," je uvodoma povedal Rene.

Zadnja stvar, ki se je spomni, je to, da je šel do natakarice in jo vprašal, ali bi se mu pridružila ob cigareti. Zaradi dela je vabilo odklonila, nato pa se je začelo.

"Jaz sem nato pograbil jakno in šel po stopnicah ven, se obrnil na desno in od zadaj je priletel udarec. Poleg tega pa še besede peder, gej, feget. Od takrat naprej se ne spomnim nič več. Te besede je govorila samo ena oseba, toda slišal sem več glasov. Naslednje, kar se spomnim, je to, da so me dajali v rešilca."

S policijo govoril pod vplivom protibolečinskih substanc

Sobotnega večera se spominja tudi njegov partner Nejc:

"Pred hišo sva z Renejevo sestro slišala dretje in šla pogledat, kaj se dogaja. Ko sva prišla ven, sva našla Reneja v solzah. Takoj sva poklicala rešilca, to je bilo okoli 4. ure zjutraj," pravi Nejc, medtem ko Rene dodaja: "Ne spomnim se, kako sem prišel do stanovanja oziroma do dvorišča."

Nedolgo za tem, ko je bil pripeljan v soboško bolnišnico, so ga obiskali policisti. Kot pravi, je bil zapisnik zaključen ob 6.30 zjutraj.

"Policista sta prišla k meni na oddelek, toda takrat sem bil pod vplivom velikega števila substanc proti bolečinam. Zato se niti ne spomnim, kaj vse smo se pogovarjali. To se mi nekako ne zdi najbolj dobro. Za njima je prišel še kriminalist in dejal, da je vse skupaj zelo sumljivo, ker nihče ni videl ali slišal ničesar."

Policija v iskanje sledi šele več dni po napadu

Zanimivo je sicer tudi, da so policisti šele po objavi novice v našem mediju poklicali Renejevo sestro s pozivom, naj jim prinese oblačila, ki jih je napadeni nosil tisti večer. Sledi na njegovih oblačilih je policija torej začela iskati vsaj pet dni po samem pretepu.

Kontakt uredništva, ki pozna delo policije, ocenjuje, da gre pri tem za izredno nenavadno prakso, saj je sledi menda treba zbrati čim prej in ne šele pet ali šest dni po dogodku.

Z vprašanjem, zakaj sestre niso kontaktirali že prej, smo se zato obrnili neposredno na Policijsko upravo Murska Sobota. V odgovor pa smo prejeli naslednji zapis: 

»Glede dogodka, o katerem sprašujete, policisti Policijske postaje Murska Sobota zbirajo obvestila. Po končanih aktivnostih bomo o ugotovitvah obvestili javnost.«

Mislil je, da nima sovražnikov

"Jaz nimam sovražnikov, vsaj do sedaj sem mislil, da jih nimam. Ljudje so šokirani. Vsi, ki me poznajo, pravijo, da sem duša od duše. Prej bi dal obe roki v ogenj za nekoga drugega. Pomembno je, da se o takšnih napadih piše v medijih in se zadeve ne pometejo pod predpražnik. Vsi smo ljudje. Naju z Nejcem podpira vse več ljudi, zato sva tudi ustvarila Facebook stran Rainbow Kings. Zakaj lahko moj otrok to sprejema, drugi ljudje pa ne? Ni mi jasno," pravi Rene. 

In posledice? Zlomljena rebra, za ledvico se zdravniki še borijo, vsakodnevno ima preiskave. Kot pravi, se počuti labilno, njegovo razpoloženje pa zaradi psihe tudi nekoliko niha. Žal mu je, da je prišlo do tega, a ne misli biti tiho. Dodaja namreč, da lahko s svojo bolečino morda pomaga komu v prihodnje, pa čeprav bo sam do konca življenja imel težave z zdravjem.

S spleta

Komentarji (55)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
g33 (nepreverjen)

Po prebranon, ka je policiji "sumljivo" ka nišče nej nič vido, mislin ka je glavni osumljenec on sam, ka se je sam pretepel, si zlomil rebra, se knockoutal.

BRAVO SOBOŠKA POLICIJSKA UPRAVA.
mafija.

ParkMS (nepreverjen)

Mislen ka so nej pravile ka se je san premlato. Mogoce so ga pa ge indre premlatile....ne sklepaj prehitro

In reply to by g33 (nepreverjen)

Odgovor: PP M… (nepreverjen)

PP Murska Sobota je dejansko res...V Ižakovcih se držijo vstran, ko pa jih pokličejo njihovi znanci in prijatelji pišejo plač. naloge na osnovi kršenja JRM. Franc Kolar me prijavil, da sem mu v pozdrav na cesti rekla; posranec. Bilo pa tako, da sva se srečala, ko je šel od svoje dobre prijateljice in v obraz, ker me predirno gledal rekla, da so se spet v parlamentu (kot jim sam pravi) gor napeljevali. In še da je njihov poslanec. Na meni služi in dobiva nagrade za uspešno delo vsa policija. Pred kratkim sta bila dva in mi zabrusila, da sem preveč občutljiva, da bi morala to prenesti. Kar bi naj pomenilo, da sem nekaj kriva? Nikogar ne izzivam, ne mučim nikogar, njihove mačke vozim na Vecerum, to pa zato, ker se zatekla k nam na teraso, ne pa da bi bila heroj! Ko sem vložila 2 zas. tožbi, 2 in ne 6. Policist je mislil, da sem pač bila kurva, če me tako nazivajo, zato rekel v to smer naj vse mirno prenesem. Kaj pa tatvine pri sosedih? Prokleti narod! Kdo vas ne pozna; mladina ne, ostali pa vedo, da kradete drug drugemo že od vekomaj! Moja babica je imela od svoje francoske pokojnine le toliko kot je dala v usta, vse ji je bilo odtujeno, še z vratu so ji kradli. Vse pa bil kriv Janči- Janez Duh. Za tega ste se veselili in navijali, da bo dedoval Kodilov grunt, njemu bi še lažje zarubili kot meni. Tega ne boste mogli storiti, pa naj imate še toliko privržencev! Saj ste že rubili, trije sosedje, dokumente vam povečam in pripnem na hišo. Vse vaše instance sodelujejo, kar sem slišala direktno od vaših dogovorov. Vse posneto mi zbrisal vaš rajonski.

In reply to by g33 (nepreverjen)

ajkAJAS (nepreverjen)

preveč dela za policijo. nevejo uporabljat pameti. samo radar znajo držati

Samo radare? (nepreverjen)

Seveda samo radare, zato, ker so lenuhi, niso pa neumni, kot krožijo vici od njih že od vekomaj. Kar imejte posla z njimi, nič ne bodo rešili, iz pogovorov pa boste videli, da so prokleto pametni. Za sebe, seveda. Niso v službi naroda, kot imajo v ustavi.

In reply to by ajkAJAS (nepreverjen)

goostt (nepreverjen)

Inda je bilo tak, če sta šla po cesti miličnik in pes je bil vsaj eden šolani ! Zdaj pa ??

In reply to by ajkAJAS (nepreverjen)

Olosh (nepreverjen)

You have my full support! Drži se!

kje smo zaostali (nepreverjen)

ja eni še itak živijo v srednejm veku..obsojajo po svoji nori pameti s kero so vzgajani..takše bi trebelo na prevzgojo..ali slej ko prej bo "karma" z njimi obrčunala

cico veštica (nepreverjen)

A joj kelko pianja .Naj tudi povej kako je prišlo ,do tega .Nekaj je moralo biti ,da je nekdo postal tak besen .Lejko je naleto in se sijlo komu ki ni njegovega mišljenja .Ne ve nišče točno .Tu ni policija kriva saj ne morejo biti v celotnem parku in v vseh lokalih .

Olosh (nepreverjen)

Zakoj bi mogo što besen biti? Poznaš izraz homofobija?

In reply to by cico veštica (nepreverjen)

cico veštica (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Daj samo ne mlatite prazne slame.Mater kakšni podporniki drugačnij se oglašate ne morem verjeti .
Ti mi ne piši o homofobiji .Naleto in gnjavo je verjetno napačnega nič drugo

In reply to by Olosh (nepreverjen)

Opozorilo (nepreverjen)

Verjetno, ja, cico veštica..verjetno si ti majmun v živalskon vrti z dostopon do neta...

In reply to by cico veštica (nepreverjen)

Lubrikantis (nepreverjen)

Naleto in gnjavo je verjetno napacnoga?
Koga napacnoga? Ce je tebi normalno ka se nekoga tak premlati, te Ti zivis v napacnon svejte. Lejko te poven ka scen in nemas nikse pravice vdarite ali premlatite. Ok ce z mozgane ne vejs delate, pa ne najdes pravoga odgovora ka bi se verbalno brano, te naslednjic kda bos gluposti piso, se prlej redno rukni v stejno z glavo. in loci nasilje od komunikacije. Nasilje je nasilje.

In reply to by cico veštica (nepreverjen)

Bindi (nepreverjen)

Fajn bi bilou, ka bi policija sploh ge bila, predvsem peski, nej pa ka inouk na dva tedna vidin eno marico se pelati.

In reply to by cico veštica (nepreverjen)

en (nepreverjen)

Ja in ka ga zaj tak priviligejrate pa telko vlačite tu po sobotainfo? Pred par lejtami je en moj kolega bil napadeni v Maribore, tak ka je mesec dni bil v bolnici, pa se je nej nigi pisalo o ton. Pa lani so tude enga znanca v Portorože napadli tak ka je 3 kedne bil tan v bolnici, pa se je nej nigi pisalo o ton. Poleti se na skoraj vsaki veselici zbijejo, tak ka vsaj eden stalno v bolnici konča, pa se nigi ne piše o ton. Ka koji kurac zaj toga človeka telko priviligejrate pa nonstop pišete o njen?

VRANA (nepreverjen)

Tomi se pravi LGBT propaganda.... in pridih politike identitete, po vzoru Amerike... Buzek je gor doubo, pa se piše kot o napadu na celotno "skupnost". Z namigom, kak se to dogaja vsak dan, vsepovsod... V Ameriki se velkomi deli lidij mejša, prihaja tou tüdi k nam???
Menej takšni NE MOTIJO, nikoli in nikdar mu ne bi škodil !!! Me pa moti konstantna propaganda, stalno posiljevanje z "normalnostjo" takih odnosov, zahtevanjem vedno večjih DODATNIH pravic,...

Sami se naj sprijaznijo s sabo in bo vse OK. Jaz sem hetero in nikoli ne razlagam nikomur o svoji spolnosti. Niti me ne zanima tvoja/njegova spolnost!!!
Kar se tiče "zaničevanja". Da, to se dogaja. Verjetno vsakemu, vsaj meni se tudi. Dosti ljudi je pred mano lepih, za hrbtom pa sem nepravično "prebogat", "prereven" za nekoga drugega (nimam za burek baje), "neuspešen" za nekoga, za drugega "preveč uspešen" zaradi sreče, nikakor zaradi znanja,..... Imam krive zobe, imam preveč popolne zobe zaradi lepotne operacije, ma vse sorte...

Ampak to ni moj problem, to je problem praznih glav...

In reply to by en (nepreverjen)

Olosh (nepreverjen)

Ti si betežen v glavi. Sori. Fala K ka obstaja propaganda, brez toga bi stanje bilo še hujše kak je...Mater ste eni šutnjeni.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Olosh, ti nestrpnež eden. Zaničuješ nas, psihično betežne, heteroseksualne osebe. Zaničuješ nas, ki pišemo z levo roko, kratkolase, z Einsteinovimi brki, rdečimi kavbojkami, ..... skratka velik gnoj si !!!!!

Razumeš poanto iz te replike (sicer izmišljeni opis "identitete") ????

In reply to by Olosh (nepreverjen)

đokoslav (nepreverjen)

Pa se pameten za brezveze delaš?

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Olosh (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Še enkrat si moj koment prešti koleger :)

In reply to by VRANA (nepreverjen)

varžej (nepreverjen)

Olosh ............ Enega študenta so premlatili na Štajarskem in zdaj ni bilo v Soboškem parki in ni bil drugačen . Na BTC imajo neretvanske mandarine ne boš kupo in šol na obisk ovemu v MB

In reply to by Olosh (nepreverjen)

Pipi89 (nepreverjen)

Sutnjeni si ti, Ka samo sebi da les praf, vsaki mA pravico do svojoga mnenja, in če tebi to Nej praf, ne pomeni ka je nesce Sutnjeni.

In reply to by Olosh (nepreverjen)

ff (nepreverjen)

Nemaš pravij kolegof...

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Brez skrbi, nejso moji kolegi, niti ne bodo, niti ne pogrešam fige v žepu. Napiso san "dosti ljudi", nej dosti kolegov...

In reply to by ff (nepreverjen)

Vrabec (nepreverjen)

Ka si ti zafustrerani debil, jesoš jesoš..

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Bindi (nepreverjen)

Kakšnih dodatnih pravic, vej pa scejo samo tou, ka majo fsi.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Olosh (nepreverjen)

Zato ker je bil hudo tepen samo zaradi toga ker je gej. Opaziš razliko med pretepom na veselici zaradi prenizkoga IQja udeležencof in ten pretepom? Zgleda nej.

In reply to by en (nepreverjen)

Nemren vrvati (nepreverjen)

Pa van se resno zdi sprejemljivo, ka nekoga premlatijo kak žival samo zato, ker je drugače orientirani? Sram me je, ka živen v takšnon mesti.

VRANA (nepreverjen)

Nasilje ni sprejemljivo, valjda ka nej. Ne vidim, ka bi kdorkoli vzpodbujal to dejanje tukaj. Česa te je sram? Si lopov, kradljivec, posiljevalec, pedofil,....? Nekaj od tega mora biti, da te je sram.

In reply to by Nemren vrvati (nepreverjen)

Olosh (nepreverjen)

Sran ga je ka živi med takšnimi kak si ti :) Evo ti to je tisti nekaj :)

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Sram ga je toga, ka sprejemam in prijateljujem tudi s sosedom, ki je mimogrede buzek? Boli menej đoka, če je buzek. Nepomembno za menej !!!! Glavno ka je OK človek...

In reply to by Olosh (nepreverjen)

Olosh (nepreverjen)

Že to je žalostno ka ga naslavljaš z buzek...Gučiš to tudi vpričo njega? :) Ne meči se vö ok? Pa ne bluzi, ker nakladaš.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Znaš, ka je žalostno? Ka tij ne razmiš dobrega prijateljstva. Pravemu prijatelju lahko rečeš karkoli, pa ne zameri. Nisi še nikoli slišal npr.: "Tij kurva/prasec/mrlina, brez mene si začel piti pivo, sploh me nisi počakal/povabil zraven, hahaha" ??? Jaz čujem to večkrat, seveda med najboljšimi prijatelji.

Ne bodi užaljen namesto drugih. Si kot navaden retardiran SJW...

In reply to by Olosh (nepreverjen)

đokoslav (nepreverjen)

"Tij kurva/prasec/mrlina, brez mene si začel piti pivo, sploh me nisi počakal/povabil zraven, hahaha" ??? Jaz čujem to večkrat.....
Če si pa škrtlaš pa neščeš plačati pijače. Što li tejbe ma za prijatela?

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Troll (nepreverjen)

Vsaka ti čast za vse kar si napiso že pred. Ne razmin pljuvanja po tebi ka si dobo od nekaterih komentarjev. Oziroma pač si zasovražen ka govoriš resnico od drugih keri živijo v laži in verjamejo temu.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

marjanca (nepreverjen)

Nemren ............. Pa se odseli iz mesta ,če te sramota najlažje

In reply to by Nemren vrvati (nepreverjen)

Fakatiiii (nepreverjen)

Jubezen nima meja .

www (nepreverjen)

Premisa je takša. Či si pipadnik LBGTJHUKNČILVOIRL&FG$$#DGZJXYZ skupnosti dobiš medijsko pozornost, či te namlatijo.
Či si pa nej, te pa pač nemaš medijske izpostavlenosti. Kelko lidij je dobilo batine v soboškon parki, pa se je nindri nej pisalo?
Tej majstri pa vsakšo priložnost izkorsitijo za promocijo svoje religije.

Arrogant Bastard (nepreverjen)

A bi tudi telko pisali o tem, če bi premlatili aktivista za zaščito živali? Tak kak tudi ovo sodnico... Pač zgodo se je malo težji fight s posledicami, kak sakši vikend. Seveda, to se 100% ne sme dogajati, obsojan to. Ampak zaj delati s toga exkluzivo je pa tudi preveč.

Indigo1 (nepreverjen)

Če dobro razmin je pod vplivom substanc bil.. Vse droge so protibolečinsko substance.

Gašper B. (nepreverjen)

Bolj ko berem komentarje bolj mi je slabo zaradi nekaterih. Zanimivo pa je najbolj da se skrivate za svojimi nadimki. Plehki ljudje. Pisite z polnimi imeni in priimki pa da vidim kasneje kaksna so "vasa mnenja". Sram naj vas bo.

askjldfhlasjd (nepreverjen)

Gašper B. (ki si lahko tudi Jože F. ali kdor koli pač), preden se zgražaš nad drugimi, porihtaj pri sebi in se podpiši z imenom in priimkom, če se ti zdi to pomembno. Kar se pa plehkosti tiče, pa ti dam prav.

slovencelj (nepreverjen)

Mogoče se ga je tako napil, da je padel v ribnik in so ga race napadle. Večina pedrov je pijancev!

Lujzekkkk (nepreverjen)

On ni gej on je običen pederčin??????

niripsa (nepreverjen)

Tukaj so vsaj nekaj dni po napadu uspeli začeti zbirati dokazni material. V nekaterih primerih ga komaj po dveh mesecih ali nikoli. Glej to https://www.24ur.com/novice/crna-kronika/policisti-najprej-prepricani-d…
Nekaj se bo moralo premakniti. Samo radarje bi nastavljali in pase preverjali. Ja, ja država nuca dnar.

lenart (nepreverjen)

Ko berem tukaj komentare se mi ,dozdeva ,da jih je tu nekaj veliko število tistih,ki so drugače usmerjeni .Bogme samo podpirajo eden drugega .Dajmo se spraševati ,kam gre tale svet .Pred trgovinami in v trgovinah vegetarjanci v lokalih drugače usmerjeni ne vem ,kaj bo .

Prekmurje123 (nepreverjen)

Moralni propad ljudi.
Vse kar je bilo včasih narobe, se zdaj smatra za normalno in bognedaj ka bi što kaj proti pravo, ker si te zaostali in živiš v sredjon veki.
Še nej dugo nazaj so meli na policijskih šolah predmet socialna patologija, kjer so se včili kak prepoznati kdo je zakrivil določeno krivično delo..in ravno tan so v isto skupino dajali prostitutke, narkomane in homoseksualce, ker je njihovo obnašanje zelo podobno..naprimer običajni umori se zgodijo ko nekdo nekoga zabode 2,3...medten ka pa pri tej skupini ljudi to zna biti po 30+ vbodov. To je posebna patologija, tudi če poglednete vodilne serijske morilce v ameriki...večina so homoseksualci...ampak o ton se ne guči ker neje popularno...ka o SPB ne gučimo...

In reply to by lenart (nepreverjen)

niripsa (nepreverjen)

Lenart nisem drugače usmerjen in nisem vegetarijanec. Ampak tudi taki me ne motijo dokler me ne ogrožajo. Spoštujem VSE LJUDI. OSTRO pa OBSOJAM tudi vsako nasilje nad komerkoli. Nobeno nasilje ni sprejemljivo. Zato se morajo organi, ki so plačani za to maksimalno potruditi, da privedejo storilce pred roko pravice in se jih kaznuje. Če se to tolerira bo drugič na vrsti nekdo drug, ki nekomu ne bo všeč. Če se huliganom ne stopi na prste bodo naslednjič nekoga pretepli za zabavo, ker se tudi to dogaja.

In reply to by lenart (nepreverjen)

Putin (nepreverjen)

Za moje pojme so pravi fegethi tisti kateri napadejo enega samega ali mladoletne kateri so fizicno sibkejsi itd.
Tiste kvazi-pedre kateri v parku cakajo sibkejsoga mimoidocega in se pol na vlko hvalijo kak so ga razbili, so najvecje pickice tega parka.
Decki, pickice na kvadrat ste, kateri se spravlja na enoga in sibkejsoga..!
Da ponovim: GDE STE SOBOSKE PIČKICE!?

Babalu111 (nepreverjen)

Nemate niksoga dela??? ?????

Gnus (nepreverjen)

Zakaj so ti, ki so narobe priklopljeni v priviligiranem položaju?

Luzerrrrr (nepreverjen)

Dajmo njim še deco ?????bravo ????????????

flashka (nepreverjen)

če ne vejš kaj čednoga povedate, rajše tju boj pa spat ide

In reply to by Luzerrrrr (nepreverjen)

TheDevilGuard (nepreverjen)

Če bi bil samo peder, feget, izrodek, napaka evolucije ali ritopik, se ti to ne bi zgodilo. Ker pa si aktivist in nadlegovalec otrok, je pa to čisto prav kae se je zgodilo. Le da nisi nič pametnega odnesel od tega, kar se je zgodilo... vsaj po izjavah sodeč. Kot zgleda so ti premalo pretresli oni pisker ko ga imaš na ramah....

administrator (nepreverjen)

to je moj prijatelj

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice