Na zadnje dogodke v soboškem parku so se odzvali tudi v MIKK Murska Sobota, kjer pozivajo pristojne inštitucije, da se še aktivneje vključijo v reševanje problematike nasilja v mestnem parku.

V zadnjih dneh smo večkrat poročali o brutalnem napadu, ki se je pred nekaj manj kot dvema tednoma zgodil v soboškem parku. Žrtev je bil Rene Žunič, ki so mu bile zadane hude poškodbe, zaradi katerih se zdravniki še vedno borijo za njegovo ledvico.

Na dogajanje v mestnem parku pa so se zdaj odzvali tudi v soboškem MIKK-u, ki ima svoj sedeže v gradu, ki se nahaja v mestnem parku.

"MIKK Murska Sobota opaža v zadnjih mesecih povečan obseg nasilja v Soboškem parku, kar tudi močno obžalujemo. Celotna ekipa MIKKa, ki deluje v prostorih soboškega gradu in redno pripravlja kulturne in mladinske programe strogo obsoja kakršnakoli dejanja, ki jih je razumeti bodisi kot fizično bodisi kot verbalno nasilje. 

MIKK Murska Sobota je zdaj že več kot dve desetletji prostor vključevanja, povezovanja, strpnosti in kot tak namerava ostati tudi v prihodnosti. Obsojamo vsakršno razpihovanje nestrpnosti na podlagi rase, narodnosti, političnega prepričanja in spolne usmerjenosti. MIKK Murska Sobota ima ničelno stopnjo stopnjo tolerance do vseh vrst in oblik nasilja. Obenem pozivamo vse pristojne inštitucije, da se še aktivneje vključijo v reševanje vedno večje problematike nasilja v mestnem parku v Murski Soboti," so v MIKK-u zapisali v sporočilu za javnost.

Obenem pa v MIKK-u vabijo na predavanje Nasilje in mladi, ki bo ta petek ob 19. uri v MIKK-ovem klubskem prostoru.

S spleta

Komentarji (24)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
vodka (nepreverjen)

Pristojne institucije trepetajo pred temi ali z njimi sodelujejo ali so pa podkupljene.

Minister (nepreverjen)

Čudno da ni v naši državici še več kriminala.

Če ogrožaš življenja pacientov v bolnišnici med izvajanjem plemenskih spopadov, dobiš kazen zgolj 200eur.

dssnot (nepreverjen)

kdo so te institucije? lahko poimenujete. To je tako kot bi rekel drzav je kriva, ko pa vemo da drzavompredstavljajo ljudje z imeni in priimki. druzbena odgovornost je dediscina socializma.

ka misliš? (nepreverjen)

Policija je inštitucija kera je odgovorna za vzdrževanje javnega reda in miru. Pa žal ne delajo svojega dela.

In reply to by dssnot (nepreverjen)

65487 (nepreverjen)

Ustanoviti de terbelo sobosko vardo....pa te se vclane pa tij red naprave

In reply to by ka misliš? (nepreverjen)

TTX

Eni Soboški dnevi nemajo varnostnikov ali policije tan, nej ka bi te precenjeni Mikk meo.. Dajte malo brodite prle kak takšne izjave davlete, kak či do po parki gor pa doj odli specijalci. Vejpa človeka do spotrli vkuper tan ali pa negi indri. Ta van odijo takši ka nemajo glij mentalitete za strpnost ali mer, vsaj večina nej.

Kroške123

Saj pa je policaje bole straj ite v park kak eno mlado mamico z vozičkon

543210 (nepreverjen)

Ajde ne motaj....pa nejsan policaj ali na kkkk mi idejo taksi junaki kak si tij

In reply to by Kroške123

markow83 (nepreverjen)

Bistveno je ka se storilce hitro najde in kaznuje. Brez toga nega nika.

ParkMS (nepreverjen)

Eh vejpa cedni bojte, sobota sploj ne nuca policajov pa ka sobota, cejla slovenija. To je brez veze, samo se pejnezi ta mecejo :)

nagicigan (nepreverjen)

ja ka do pa policaji hodili po parku saj pa nimajo jajc, oni se bojijo kmice in ciganov in še hašišarov.

IgnoratioIurisNocet (nepreverjen)

Ka te vij pozivali pristojne, sakši bi neka pozijvo,...red napravte pri sebi! Za red v varaši pa se zna što je odgovoren! Sobota je varen varaš, zgodij pa se seposedi. Sakši pa more v prvoj vrsti za svojo varnost, ka dela, ge se gijble, ka uživa,...poskrbeti sam! Nej pa cele dneve manjariti, pa hotel mama, zvečer pa udri brigo, pa ge san zaj glaven, pa je cela Sobota moja! Dosta je takših, te pa jok in stok,...

strki

Mar se res mladi ne morejo pravilno veseliti ali se ne znajo. Minimalec v žepu za kačjo slino se najde, da je družba lahko OK, vendar ni tako. Starejši znanec pove, da se zvečer s svojimi berglami sprehodi skozi park v Murski Soboti in na klopcah opazi, skupino mladih, vidno okajenih ! Pri hoji po asfaltni poti v bližini klopce, stopita dva proti njemu in zahtevata cigarete, sam ni kadilec in pove, da jih nima ! Potem pa daj nekaj penez z močjo svojega glasu in avtoritete, sta popustila zahtevi ... ! Mar je res park v Soboti postal leglo pijancev in revežev, brezposelnih ! Samo še slabše je lahko, se zaveda država in njena oblast, da je spustila bika iz hleva !

šherlok (nepreverjen)

torej je tvoj znanec z berglami olajšal dva okajenca za nekaj evriča?

In reply to by strki

niripsa (nepreverjen)

Danes so policaji gospodje in ne gredo daaleč izven vozila. Na malico pa še kam. V park je že preveč. Kaj pa redarska služba???? A znajo samo kazni pisati, če kdo pozabi parkirno uro v avtu nastaviti???? Pa od 7-15 šiht. Naj kdaj pridejo na šiht popoldan in zvečer in se malo sprehodijo po parku. No, za tak podvig pa je treba imeti jajca!

Lp890 (nepreverjen)

Jaz pa nimam te sreče ka bi me što v parki napadno pa se vsaki den giblen v parke oz. iden skozi njega da gren delat. Pa tou je vgojo ob pol šestih da je zdaj že kmica ali pa da popodnevi delan ob pol 11. Neman te sreče ka bi mi dali tej drogeraši, pijanci ali cigoji tau možnozt ka bi jih zašamaro po zidarsko. Pa sigdar po največji kmici hodin.

niripsa (nepreverjen)

Te ko greš ti zjutraj na šiht so somari še v posteljah in spijo. Ko se ponoči vračaš so pa že tudi tak zadeti, da ležijo.

In reply to by Lp890 (nepreverjen)

feri11 (nepreverjen)

Sakomi policaji je jasno, ka se v Soboti godij... Od nasilja, droge (pa nej trave) pa do tatvin.... Pa ne mrdnejo NIKA! Aja, kar nekaj tej kriminalcof je njuvi ovaduhof, mogouče zatou??????

rop (nepreverjen)

sosedu so vlomili v hišo, prišla policija, pogledala 2min in rekla da nič ne morejo. hahahhaahaha

reetre (nepreverjen)

zato ker lahko že vsako tele gre za policija, večinoma takši ki niso mogli končat šole oziroma komaj in zdaj izživljajo svoje probleme na občanih z radarjem, ker drugo ne vedo uporabljat, KAJ ŠELE DA BI RAZISKOVALI ROP ALI PRETEP

22455677mbbt (nepreverjen)

Ka pa soboški policaji, glavno ka kaserajo plače pa se dol pa gor vozijo, Da pa zoves 113 ka se kaj zgodilo pa pridejo eno voro po dogodku, ka bi leko malo stvari preprečili.drzava bi mogla meti boljši nadzor nad njimi.,ce opravljajo svoja dela kak vse povsod!!!!

1919 (nepreverjen)

Rejd v parke? Gda smo se mij zbejralw pa na vsake kvatre idnauk koncerte mele v grade je nevila bijla?; pa zdaj je pa nevola? Pa te sta 2 policaja prišla v park pa smo fsi trepetale, pa sta včase 2,3 odpelala ove pa natirala, zdaj jih prijde 20, (po pizdarije), pa nikoga ne dobijo. Stručkoje! Dejstvo pa je, ka se je 20 lejt nazaj več lüjde drüjžilo v parke pa okolice, dejstvo je ka smo mej mele telefaunof, pa smo se fse zgučale, pa.smo nikdar nej bilij tak picajtlaste kak smo zdaj.
Sicer pa ka zdaj če je "peder, buzi ,tople, drugačen"? Če ti ne paše ide vkraj, će pa ščejš ka potrejte, pa ide ena/ena! Samo ne ven kak bi se počüjto, če bi te "peder,buzi,topli,drugačen" poslo ta, kama si zdaj tij njega?

Lp890 (nepreverjen)

Soboški policaji so tudi geji.

živo truplo (nepreverjen)

Po mojen so ga migrante napadnole!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice