V zadnjem času ste se bralke in bralci na nas obrnili z vprašanji in negodovanjem glede označb goriva na bencinskih servisih OMV. Tam očitke, da gre za zavajanje potrošnikov, odločno zanikajo.

Če tudi sami gorivo točite na bencinskih servisih OMV, ste tam lahko opazili več točilnih postaj za dizelsko gorivo. Gre za "običajno" dizelsko gorivo in "boljše" dizelsko gorivo, ki bolj blagodejno deluje na vaš motor in je posledično tudi dražje.

Kot ste nam sporočili sami, se vam je v zadnjem času večkrat zgodilo, da ste nehote in nevede natočilo dražje dizelsko gorivo. Posledično je bil račun višji. Tudi zato smo se z vprašanji obrnili na odgovorne pri OMV Slovenija, kjer pravijo, da lahko njihovi uporabniki cene preverijo že pred prihodom na bencinski servis.

"Na slovenskem trgu ponujamo dve različici dizelskega goriva le na petnajstih bencinskih servisih. Tam je poleg goriva OMV Sprint Diesel na voljo tudi dizelsko gorivo višje kakovosti OMV MaxxMotion Performance Diesel. Gostje lahko ponudbo in cene goriv, ki jim je na voljo na posameznem bencinskem servisu, preverijo že pred prihodom na servis, tako v mobilni aplikaciji kakor tudi na spletu. Prav tako je pred uvozom v servis postavljen totem, kjer je poleg imena goriva navedena tudi njegova cena. Poleg tega se pred pričetkom samega točenja na agregatu izpiše cena, in sicer takoj, ko gost dvigne točilno ročko," so nam sporočili iz OMV Slovenija.

Potrošnikov ne želijo zavajati

Glede očitkov, da naj bi šlo za zavajanje potrošnikov, so v OMV odločni, da temu nikakor ni tako. Tudi zaradi zgoraj navedenih možnosti za preverjanje cene goriv.

"V OMV Slovenija v nobenem primeru ali pogledu ne želimo v ničemer zavajati svojih gostov. V povezavi z označbami posameznih goriv doslej nismo vajeni tovrstnih izkušenj, saj smo v preteklih dveh letih, kolikor v Sloveniji ponujamo dve dizelski gorivi, prejeli le par vprašanj glede označevanja goriv na bencinskih servisih. V letu 2019 na omenjeno temo še nismo prejeli sporočila. Naj še dodamo, da so označbe goriv, ki jih uporabljamo v Sloveniji enake vsem ostalim državam kjer je OMV prisoten," so še sporočili.

V prihodnje bo torej potrebno biti na omenjenih bencinskih servisih nekoliko bolj pozoren. Smo se pa v zvezi s tem obrnili tudi na Zvezo potrošnikov Slovenije, na njihov odgovor pa še čakamo.

S spleta

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Joško. (nepreverjen)

Najboljše iti tja kjer ne zavajajo.

Gledalecc (nepreverjen)

CLANEK IZ KATEREGA NE DOBIS POPOLNOMA 0 INFORMACIJ.
SAMO, DA SE NEKAJ PISE...NEVEM KAKSEN DEBIL MORAS BITI, DA TAKSNO BLEDARIJO OBJAVIS

Ne laži (nepreverjen)

Či si pismeni te nemaji kaj zvajati, se pijše.

12 (nepreverjen)

Sam sem tud enkrat falil....posledicno natankal manj i nikdar vec ne grem na omv..izkusnja

rumpelštilski, (nepreverjen)

Če si tumbasti pač več plačaš. Ka ti je zdaj omv kriv ka si tij lolek? Vej so ti pa nej oni v rokou potisnoli napačno ročko, san si jo zeo. Lepou vse gor piše ali eni pač....

In reply to by 12 (nepreverjen)

AA43 (nepreverjen)

Eno najboljsih goriv(posebno Performance diesel),na Omw!!! Res da se ga ne da vsepovsod dobiti-razlog je,da se v mestih ne sme razlikovati oz.dvigovati cen,zato je na zalost dosegljivo le na AC.....(ker se gorivo izdeluje izkljucno v Avstriji,je veliko boljse in tudi nekoliko drazje),ampak ob rednem tankanju tega,vam bo diesel motor zelo hvalezen!!!! Pa ne bo problema z sajavostjo in ne z šobami in nic.

Hahaha (nepreverjen)

Hahahahahahahahahahahahaha.. Dobro ka so vsi teste pokazali ka je isti kurac...

Daj rajsi notri cistilec (za celi motor, einspritz pumpe itd) extra pa te za 70L tank kosta 11€ pa drzi konkretno cez par tisoc kilometrov..

In reply to by AA43 (nepreverjen)

df (nepreverjen)

DF itak nede šau tankat ka un je socialni problem.

Stef123 (nepreverjen)

Poraz od clanka.... Resno.
Pac vzemes tisti rocko v roke kero nucas... No ce si malo vsaj pismeni.

Starejše novice