Očitki na račun društva Maus, ki zbira denar za malega Gala, so bili, kot kaže, upravičeni. Predsednica društva Maus Nataša Švikart je danes Galovi mami priznala, da si je 'izposodila' 29.000 evrov.

Galova mama Nataša Vrbnjak Šteflič je že prekinila sodelovanje z društvom Maus in predsednico Natašo Švikart ustno ovadila ovadila policiji.

»Sama mi je priznala, da je vzela trideset tisočakov iz računa, da si je kupila hišo,« razkriva Galova mama in nadaljuje: »S pojasnilom, da se je z možem ločila in mora moža izplačati, da je bila hiša ugodna in je to morala narediti.«

Za Mariborinfo je Galova mama razkrila pisno izjavo, ki jo je predsednica društva Maus podpisala danes, v njej pa piše, da si je »izposodila od društva Maus znesek 29.000 evrov«, ki da ga bo »v najkrajšem možnem času nakazala na njihov transakcijski račun.« Koliko denarja je sploh zbranega za malega Gala, starši ne vedo, saj niso prejeli celotnega izpiska iz transakcijskega računa, kamor so pritekala zbrana sredstva.

»Dobila sem razpredelnico nekaterih prilivov, ne vseh, končni znesek, ki je zdaj gor je nekaj čez 18.000 evrov,« je obupana mama, ki meni, da bi – po vseh informacijah, ki jih je ta čas uspela zbrati – na računu moralo biti nekaj čez 61.000 evrov.

Natančneje. Po izpisku iz transakcijskega računa društva Maus, odprtem pri Delavski hranilnici, je bilo 2. oktobra na računu za Gala zgolj 18.477 evrov. Po podatkih, ki jih je Galovi mami sproti razkrivala Švikartova, pa je bilo na računu že 17. septembra 2019 natanko 40.978 evrov, dodatno naj bi dobri ljudje do 3. oktobra nakazali še 20.223 evrov. Skupno bi torej na računu za malega Gala moralo biti zbranih vsaj 61.201 evrov. A tega denarja ni. 

Švikartova v pisni izjavi Galovi mami priznava, da si je 'izposodila' 29.000 evrov. Ob tem so 8.964 evrov že plačali (potrdilo o nakazilu denarja smo videli) akontacije za operacije v ZDA. Na računu bi torej moralo biti vsaj nekaj čez 23.000 evrov. A podatki kažejo, da je na računu zgolj 18.477 evrov. Kam je izginil ostali denar, ni jasno. 

»To je nedopustno, kar je naredila,« v solzah dodaja mama in pravi: »Ne vem več, kam se naj obrnem. Ljudje nas obtožujejo, a ne poznajo ozadja, ne poznajo resnice.«

Predsednico društva Maus Natašo Švikart smo za odziv poskušali priklicati, a se na telefonske klice ne oglaša.

Spomnimo, dobri ljudje iz vse Slovenije so zbirali sredstva za šestletnega Gala Štefliča iz Dupleka z redko boleznijo rok na računu humanitarnega društva Maus. S tem so mu želeli omogočili operacijo rok, po kateri bo lahko deček prvič v življenju sam jedel in pisal.

Operacija na Floridi stane okoli 100.000 evrov. Temu je treba prišteti še vsaj trimesečno rehabilitacijo, letalske karte in tako dalje. Skupen strošek naj bi tako znašal okoli 120.000 evrov.

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Urugvaj (nepreverjen)

In neki genialci zbirajo za to denar

754 (nepreverjen)

Na koncu bo pri krisu isto.
Le da bo tam "izginilo" 2 milijona

In reply to by Urugvaj (nepreverjen)

joško. (nepreverjen)

Slovenci so najbole pokvarjeni narod ka jih je. Ka so tudi v stožicah delali, svinjarija, najhujše je pa to, da bojo kaznili tiste ki so naredili malo napako, keri so miljone pokradli in zajebali veliko ljudi pa jim bojo pomagali da bojo še naprej kradli. (ker verjetno imajo koristi od njih).

marlyegh (nepreverjen)

hahaha ova čička čačka dosta povej o njej xD

Putin (nepreverjen)

ZLOVENIJA TI POKVARJENA KURBA!
V TEJ DRZAVI JE RES NEKAJ FEJST NAROBE... TU V TEJ DRZAVI NE KRADEJO REVEZI, SIROMAKI, TUKAJ NA VELKO KRADEJO TISTI BOGATASI A-LA JANKOVICI, POLITIKI, RAZNI DRZAVNI PODJETNIKI, JAVNI SEKTOR, ITD.

rbd (nepreverjen)

Nemaš praf tej ne kradnejo tej srmakon zemejo še življenje in dostojanstvo in brez sramu gučijo ka komi kraj zemejo vse si je san kriv in je lenuh in naj dela za 300 eur celi den in noč pa jim še itak nej zadosti, politiki in javni sektor nebi mogo kradnoti če njeme privatniki nebi davali keš ali oni si tuj zemejo dvakrat kolo sreče pa ide naprej pa vsi smo enaki pred zakonom samo ne povejo pred šterim?

In reply to by Putin (nepreverjen)

lendaučan (nepreverjen)

pa kaj se čudite...vedno so se nekateri okoriščali s humanitarnimi zneski..in v 90-ih razne denarne igre -vlaganja piramide, amway...ker smo sočutno-naivni!

en (nepreverjen)

Nikoli nisem in niti nikoli nebom dal enega centa v takšna zbiranja denarja. Sama lopovščina. Se spomnim par let nazaj ko se je zbiral denar za operacijo v Ameriki za enega mladega moškega, mislim da je bil nekje iz okolice G. Radgone in je bil DJ po lokalih in diskotekah v Pomurju. Denar se je zbral, človek je potem žal umrl preden so ga lahko operirali, denar pa je izginil! Še do danes ni bilo nikoli pojasnjeno kam je šel tisti denar. Sama lopovščina!!!

rbd (nepreverjen)

Zdaj mi pa naj nekdo pove kako je z zbiranjem denarja ko se nosijo pred novim letom koledarji ali pa ko zbirajo razna društva za nakup opreme? Tam v zvezek zapišejo znesek in to je to denar pa kdo ve kam

Zloraba "dobro… (nepreverjen)

zdravniske mafije ki bolezni in stiske izkorisca

Júlia_Goncalv

Google plača 90 USD na uro, moj zadnji plačani ček je bil 8000 USD 100 ur spletnega časa. Ne morem verjeti, kako preprosto je bil0, ko sem ga enkrat poskusil tukaj

...... >>>>>>>>> w­w­w­.­C­a­s­h­F­l­o­w­7­7­.­C­o­m

Starejše novice