Na Goričkem natančneje v Vučji Gomili poteka snemanje resničnostnega šova Kmetija, ki pa očitno ni vsem po godu.

Če številni Slovenci z nestrpnostjo spremljajo šov, pa nekateri domačini komaj čakajo, da se zadeva zaključi in da „snemalne ekipe in nastopajočih ne vidijo več v svoji bližini“. 34-letni Boštjan Žitnik je za Slovenske novice spregovoril o težavah, ki jih njemu in še šestim članom njegove družine povzroča snemanje šova.

Vedno ti nekdo visi nad glavo

Ker se mu ni uspelo dogovoriti z odgovornimi v družbi Pro plus, bo sedaj kot kaže vse skupaj končalo na sodišču. Še pred tem je Žitnik odločil preko pravnega zastopnika, odvetnika Igorja Weindorferja iz Murske Sobote, doseči izvensodno poravnavo. Če do tega ne bo prišlo, potem bo o odškodninskem zahtevku odločalo sodišče.

Žitnik trdi, da ne bo zlepa odnehal. „Ustvarjalci šova Kmetija in sploh oni v Ljubljani mislijo, da smo na Goričkem zarukani in neumni kmetje, a se motijo. Naj se kdo drugi postavi v mojo kožo, ko tri osrednje mesece v letu, avgusta, septembra in oktobra ne moreš nič narediti na kmetiji in sploh okrog hiše, ko ti vedno nekdo visi nad glavo. Celo so nam prepovedali obiske, kamere so vedno prižgane za mojo hišo in če kaj delam ali pa grem iz hiše v naravo na majhno potrebo, je to nemogoče, saj te snemajo, razlaga Žitnik za Slovenske novice.

Motijo mojo posest in družino

Pravi, da so mu povedali, da mu bodo za proti uslugo uredili notranjost moje hiše, vendar dodaja, da to ni potrebno, saj si jo je že sam, ko mu je babica podarila starejšo hišo, tako mu je ostala le še streha in zunanja fasada. 

“Povedal sem jim, da naj mi plačajo odškodnino vsaj dva tisočaka, a tudi tako ni šlo. Zato ne gre drugače, kot da gremo na sodišče, naj sodniki povedo, ali ti lahko na dvorišču nekdo lahko dela kar si želi, ne da bi se o tem dogovorili. Nikakor si ne morem dovoilti, da bi se to dogajalo meni in družini še dve naslednji leti, saj so 'svojo kmetijo' delali za tri leta. Sploh nimajo kaj motiti pojo posest in našo družino“, odločno pove Žitnik, ki dodaja, da je vse skupaj od njegove hiše oddaljeno največ 100 metrov, njihovi kontejnerji pa še manj.

Ne smem po drva v gozd

Žitnik trdi, da je snemalna ekipa v začetku meseca avgusta začela s snemanjem oddaje Kmetija, ko so brez kakršnegakoli soglasja z njegove strani zgradili objekte, kjer se odvija Kmetija. „Prav tako brez dovoljenja z moje strani in kljub mojim večkratnim opozorilom, tako snemalna ekipa kot tekmovalci, hodijo in se vozijo s prevoznimi sredstvi po mojem zemljišču. Snemalna ekipa pa ima še čez moje zemljišče speljano napeljavo za vodo do svojih kontejnerjev, kjer ima spravljeno snemalno opremo“, pravi Žitnik, ki ga še posebej moti, da so mu postavljene različne prepovedi in pogoji.

Pravi, da od avgusta 2019 dalje ne sme v gozd po drva, ima urnik, kdaj lahko obdeluje svoja zemljišča. Na svojem zemljišču menda ne sme žagati drv, če pa je kosil travo, je to moral prekiniti, in nadaljeval je lahko šele po koncu snemanja.

Zahteva odškodnino

Zaradi postavljene razsvetljave, ki sveti direktno v okna stanovanjske hiše in zaradi nenehnega hrupa družina s štirimi mladoletnimi otroci ponoči ne more spati. Žitnik tako preko odvetnika Weindorferja zahteva odškodnino. 

„Glede na vse, predvsem upoštevaje dejstvo, da tako Boštjan Žitnik kot njegovi člani družine, zaradi ravnanj vaših delavcev trpijo duševne bolečine, imenovani pa svoje lastnine zaradi motilnih dejanj, za katere ste odgovorni vi, ne more uporabljati v celotnem obsegu, zahtevam plačilo odškodnine v višini 10.000 evrov. Naprošam vas, da navedeni znesek in stroške predmetnega predpravdnega zahtevka v višini 335,98 evra, skupaj 10.335,98 evra v roku 8 dni nakažete na moj fiduciarni račun. V kolikor temu boste sledili, bom zoper vas na pristojno sodišče primoran vložiti tožbo, prav tako pa bom sprožil ustrezne upravne postopke zaradi kršitve zakonodaje z vaše strani“, je kot pišejo Slovenske novice, družbi Pro plus, med poročil odvetnik Igor Weindorfer.

Iz družbe Pro Plus so sporočili, da je pri vseh snemalnih projektih razumevanje in plodno sodelovanje z lokalno skupnostjo za njih izjemnega pomena. Srečanjem s prebivalci posvetijo veliko pozornosti in jih seznanijo s projekti. Trudijo se, da čim manj motijo njihov običajen vsakdan, o posebnostih pa jih pravočasno obvestijo. Za snemanje resničnostnega šova Kmetija imajo vsa dovoljenja in tudi dogovor z lastnico parcele, na kateri se šov snema.

S spleta

Komentarji (19)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
denisglavac
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

To si pisali 6letni otroci? Sam bog, se komaj razume iz prebranega. Pol pismeni ?

Hahaha (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Pa idi na wc v kuci kak normalne clovek jebote budala.

bizniči... (nepreverjen)

šow je že posnet, tako da mu več ne povzroča težav.

Prekmurec z Vu… (nepreverjen)

Šov se še snema !

In reply to by bizniči... (nepreverjen)

solz.sd. (nepreverjen)

mogoce finale, ker pletja je ze konec.

In reply to by Prekmurec z Vu… (nepreverjen)

gost33 (nepreverjen)

Sekirco pa gasa po ceveh in kablih ki so na njegovi parceli.

kakašvhlače (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

vij tan v vučaline ste glih tak zabite kak tej na toj " kmetije" tak ka glih skup pašete.

host (nepreverjen)

Kak si pa še tij zabite. To verjetno san nevejš.

In reply to by kakašvhlače (nepreverjen)

Bakovčar (nepreverjen)

Tudi v Bakovcaj je prava žajfanca ala Kmetija. Čakamo samo, da bomo videli, koliko zaslužiš, če prestopiš. Služba? Dotacija društvu? Neetično društvo mastnih ocvirkov.

Gasilec Samo (nepreverjen)

1 par klobas bo poravnal stroške .

Prekmurec z Kmetije (nepreverjen)

To da je letos resničnostni šov Kmetija spet v Prekmurju natančneje (Vučji Gomili) je dokaz , da produkcijska hiša Pro Plus in ekipa Videostroj želita zabavati gledalce in gledalke pred televizijskimi zasloni! Letošnja lokacija je vrhunska prečudovito lepa in v objemu narave jim dajem prav , da nas želijo nasmejati + imeti zaslužek. Najbolj pa dajem prav domačinu Žitniku , da ekipa moti njegovo osebno življensko prebivališče. Ni pošteno ,da ne sme opravljati gospod tistega dela katerega si zamisli in od tem kaj bo delal in kje se gibal ! Zakaj bi od tem kdaj bo šel v gozd po drva , se gibal po svojem posestvu in kaj bo delal .... odločala ekipa Pro Plus + Videostroj ! Upam da bo gospod Žitnik nakoncu vseeno zmagal in da dobi odškodnino!.Lp

uu (nepreverjen)

Ma koga un ma za norca, što njemi pa lejko prepovej ka ide v svojo šumo, ali pa ka de drva žago ,pijtanje je ka je un podpijso pred snemanjon.

revival (nepreverjen)

Tij pa že znaš, "genij"....

In reply to by uu (nepreverjen)

niripsa (nepreverjen)

Televizijci sso eno veliko sranje. Pridejo iz neke Ljubljane polni samega sebe in mislijo, da jim bodo kmatje ploskali in še klobase nosili, če snemajo v njihovi vasi. Malo morgen!!!!!! S temi bedastimi šov oddajami služijo mastne denarje, ker so ljudje, ki to gledajo še večji norci in vse to plačajo. Če že hočejo snemat in imeti mir naj še nekaj drobtinic od svoje velike pogače dajo tam, kjer snemajo. Če mu ne bodo plačali jih naj pa toži. Potem bo številka še večja. Pa saj je 10 jurjev za televizijo drobiž.

uu (nepreverjen)

niripsa Ka pa motaš, ka misliš ka tou ka j enapijso G. Žitnik držij, ge njemi lejko što prepovej iti v njegovo šumo pa tak dale, si naiven. Stržo bi rad nekaj ka njemi ne pripada. Či je mislo kaj dobiti bi mogo pred ten kak se je sploj začalo snemati, seveda lejko dobij samo tou ka bi njemi lejko pripadalo, nej pa lari fari.

buster (nepreverjen)

Tisti ka smo bar 2 minuti gledali tou bebasto Kmetijo si tudi zaslužimo odškodnino za duševne bolečine.
Tej Žitnik pa naj rajši pokaže pogodbo kero je podpiso pred začetkon snemanja. Ka tej misli ka smo mi resno tak naivni ka vrvlemo ten njegovin zgodbican?

feri11 (nepreverjen)

Za slovenca smo dobri samo da se njemi se šenki k rijti prnesej!!!! Ne vej pa niti fala lejpa povedati.

Júlia_Goncalv

Google plača 90 USD na uro, moj zadnji plačani ček je bil 8000 USD 100 ur spletnega časa. Ne morem verjeti, kako preprosto je bilo, ko sem gaa enkrat poskusil tukaj

...... >>>>>>>>> w­w­w­.­C­a­s­h­F­l­o­w­7­7­.­C­o­m

Júlia_Goncalv

Google plača 90 USD na uro, moj zadnji plačani ček je bil 8000 USD 100 ur spletnega časa. Ne morem verjeti, kako preprosto je bilo, ko sem gaa enkrat poskusil tukaj

...... >>>>>>>>> w­w­w­.­C­a­s­h­F­l­o­w­7­7­.­C­o­m

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice