Zagato društva Palčica pomagalčica, ki bi moralo finančni upravi odvesti velik del zbranega denarja, bo očitno pomagala rešiti Zveza prijateljev mladine Slovenije.

Kot smo že poročali, v društvu iščejo rešitve, kako se izogniti obdavčitvi denarja za malega Krisa. Na Facebook profilu Palčica Pomagalčica in dobrodelni škratki so danes objavili, da se bo društvo dogovarjalo z Zvezo prijateljev mladine.

Spomnimo. Društvo Palčica Pomagalčica je za Krisa zbralo dobrih 3,8 milijona evrov. A zato, ker društvo nima statusa humanitarne organizacije, to pomeni, da Krisevim staršem grozi obdavčitev. Strogo po predpisih bi namreč moralo v tem primeru društvo obračunati 25 odstotkov akontacije dohodnine, kar torej znaša dobrih 950.000 evrov, preostanek davka – dobrih 940.000 evrov, pa bi moral plačati zavezanec po prijavi dohodnine, poroča časnik Delo.

Društvo Palčica Pomagalčica nima statusa humanitarne organizacije, to pa pomeni, da so prejemniki pomoči, zbrane prek njih, obdavčeni. Država bi torej od zbranih prispevkov lahko vzela slabih 1,9 milijona evrov.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Učo (nepreverjen)

tako se dela
če hočeš kaj skriti
na tak način zamešaš sledi
Mar ne bi bilo bolje
da bi vsi pošiljali direktno
osebi, ki je pomoči potrebna

Gost66 (nepreverjen)

Mučke

drevedo. (nepreverjen)

In zdaj de pa en kup blesavih komentarov lidij, keri ne razmijo o kon se ide.

smrkci (nepreverjen)

Sem kritičen do politike in njihove stricev iz ozadja,ker bi morali oni financirati take primere in podobne.Vsem politikom in njihovim stricem iz ozadja jim želim da se njim nekaj takega zgodi ali še pa hujše pa da je vidi kako bodo gledali na take prizore in podobno.

Gost72 (nepreverjen)

če so zbrali 4mio
bi zdaj komot plačali davke
kot vsi mi navadni državlani

Starejše novice