Na National Geographicu se je začela štirimesečna promocija Slovenije kot dežele zdravih voda, snemanje je potekalo tudi v Moravskih Toplicah.

Predstavitveni video o Sloveniji se bo v obdobju štirih mesecev vrtel na televizijskih kanalih National Geographica v Veliki Britaniji, Franciji, Nemčiji in Italiji. Kampanja pa bo potekala tudi na spletu, kjer se bo nagovarjala goste iz ZDA

Slovenija: zelena in trajnostna destinacija

Ekipa National Geographica je Slovenijo obiskala julija ter ustvarilo video in foto vsebine, ki predstavljajo vodno bogastvo rek, morij, pitne vode, termalnih in mineralnih voda Slovenije. Snemalo se je pa poleg Moravskih Toplic tudi v Rogaški Slatini, Strunjanu, Sečoveljskih solinah in v Ljubljani. Direktorica STO Maja Pak pravi, da želijo okrepiti zavedanje o Sloveniji kot zeleni, trajnostni destinaciji in nagovoriti zahtevnejše goste, ki iščejo edinstvena doživetja. 

Predstavitveni video objavljamo v nadaljevanju (predstavitev Moravskih Toplic se začne pri 3:10).

V Moravskih Toplicah se kopajo v črnem zlatu

V posnetku Tanja Rauter Pungartnik, vodja zdravstva in wellnessa v družbi Sava, predstavlja naravne termalne vrelce. Pungartnikova pravi, da ima vsako zdravilišče edinstven izvir termalno-mineralne vode s svojimi posebnimi lastnostmi.

"V Radencih ima voda najvišjo koncentracijo CO2 v Evropi, kar lahko pomaga ublažiti zdravstvene težave, kot je slaba prekrvavitev. V Moravskih Toplicah pa je voda zaradi izrazite temne obarvanosti imenovana "črno zlato". Izvir te vode je od 967 do 1467 metrov pod zemljo, ta voda je naravno ogrevana in polna mineralov, ki naj bi izboljšali obtok, zmanjšali otekanje v sklepih in okrepili imunski sistem," na spletni strani National Geographica razlaga Pungartnikova.

S spleta

Komentarji (15)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gledalecc (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

A nemate nic drugoga poraucati razen jeb***** turizma???

uu (nepreverjen)

Gledalecc Ma da si pameten ka naj poroučajo o industriji kere v Prekmurji skoraj nega, Butec eden.

In reply to by Gledalecc (nepreverjen)

gostja 426 (nepreverjen)

Ta Pungartnikova očitno ne vej, ka je "črno zlatou" dobilo zeleni odtenek. V črnoj vodej je bilou ogromno benzena, keri je rakotvoren, zatou so po odločbi inšpekcije morali namestiti dodatne filtre in je voda zdaj bole zelena kak črna. Seveda toga turiston nedo gučale. "Zahtevnejši gostje" pa v Moravcih nemajo ka delati - nemajo iti kama pejnes zapravlate. Tisti z menje vrednimi karticami pa nemajo ge pejnes zdignote - samo dva bankomata, en pri Cari - v sončnon vrejmene čista neuporaben - pa en skrit v hoteli. Tou te buje. Tou, ka liden ponüjaš samo vodo, pa biciklejranje po Goričkon, je premalo.
Nenazadnje pa bi morali razvijati še kaj drügoga kak samo turizem.

Landini

Se pridružujem komentarju. Razen umazane vode, notranjih bazenov, kjer bolj piha kot zunaj (pozimi) in nekih malenkosti v Moravskih Toplicah ni. Ni ne možnosti zabave, ne nekih kvalitetnih restavracij. Skratka nič od nič.

In reply to by gostja 426 (nepreverjen)

ZA Landini (nepreverjen)

Popolnoma se strinjam kar si napisal, edino pozabil si napisati, da za vso to svinjarijo v M. Toplicah imajo astronomske cene. Poleti nisem mogel verjeti, da pri tako visoki vstopnini ceni so začeli posebej zaračunavati ležalnike, da o ceni pijače in jedače sploh ne govorim, po drugi strani pa so vsi zaposleni tako slabo plačani, da bolj slabo ne morejo biti. Vse skupaj pa gre "dol po klancu" od takrat ko je prišla Sava, ki se gre politiko naj plača kdor je nor.

In reply to by Landini

Učo (nepreverjen)

meni voda v radencih ne paše,,,zelo pa mi ustreza voda u Banovcih
res pa je da prekmurske vode na splošno ne veljajo nič

..... (nepreverjen)

Vsepofsod je samo klor nafilajo k fekalijam.

In reply to by Učo (nepreverjen)

someone1 (nepreverjen)

OMG !!! Če se ideš malo turista špilat po Sloveniji je še vedno katastrofa. V Prekmurji nemreš v javni ustanovi dobiti tujejezičnega voditelja za svetovni jezik za manjšo skupino ljudi. Čeprav bi plačal. V Ponedeljek pa je vse zaprto.

V nekem drugem zelo turističnem kraju ti lokal (samopostrežno restavracijo) zaprejo ob 15:00. Mi smo tja prišli par minut prej pa so pred našimi očmi vso preostalo hrano zmetali v pomije, namesto, da bi nam postregli s to hrano. obrok je bil v rangu 15 eur za porcijo. V glavnem katastrofa ...... Še dobro da običajno nimam časa za obisk turističnih destinacij.....

gostja 426 (nepreverjen)

Istina. Ka ne pišen o ton, kak so eni kraji slabo označeni. Ali pa prideš v kakšno vas - ne čakaš rdečoga tepiha pa plej bande, ali tou, kak domačini sumničavo gledajo, kak da si nezaželeni, je pa tüj nej na mesti. Turistični informacijski centri, če že so, so v nedelo in po 16. vöri zaprejti ... Iti na vlak - katastrofa. Če se kaj zatekne, zamüde itd., se sprevodniki sprehajajo, tujcon pa ges moren razlagati, za ka se ide. Smeti, nemarnost, neurejenost krajev, neprijaznost lidi ... So izjeme, ali jih je premalo. Ja, dugo mo se še pri nas fčili, kak se trbej iti turizem ...

In reply to by someone1 (nepreverjen)

alkimist

Recimo ka se Prekmurje turistično prebuja. Verjetno ne čakaš od lidi ka so v enon in iston kraji/regiji od rojstva ka do se brigali za sebe, brez ka poluknejo na zanimivo strukturo lidi ka se sprehaja mimo njihovoga doma. Sumničavi pogledi so del razvoja in v bistvi en dober občutek kda kak turist odkrivaš neka novoga/ še nej pokvarjenoga s strani turizma.
Mislin, naštete stvari so del potovanj, "ideal" dobiš na redkih destinacijaj. Kda prideš do roga, pa se pijtaš ka je sploj smisel? Original se zgibi, meja med pristnostjo in umetno ustvarjenin se zbriše. Čakanje na bus/trajekt, vožnja 200 km po 10 vr, čudni pogledi so za pravoga turista/popotnika neka normalnoga. Če toga neščeš, ideš pač v Švico, Francijo, Japonsko.., nej pa v Prekmurje.

In reply to by gostja 426 (nepreverjen)

Hfv (nepreverjen)

Ostante doma. Tan van je itak najlepše. Pa vsi vas poznajo, pa vi vse poznate. Skratka, sila razburljivo.

Gost66 (nepreverjen)

Boukše ka nebi kazali toga zakrpanoga bazena v Moravcaj. V to gnojšnico pa samo ite če ščete kaj steknoti, pomnite malo nazaj novico...

Đako (nepreverjen)

Največja napaka prodaja Panonskih Term Savi. Dejansko bi panonske morale kupiti Savo.

zz987 (nepreverjen)

National Pornogphica to rabimo

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice