Lokacija soboškega drsališča ostaja nespremenjena, ob Trgu zmage si bomo drsalke lahko nadeli predvidoma šestega decembra.

Jesen nam je konec septembra resda namenila nekaj toplejših, skorajda poletnih dni, toda ohladitev nas je v minulih dneh opomnila, da se zimski čas nezadržno bliža. 

Stekle so že tudi priprave na sezono drsanja. Mestna občina Murska Sobota je namreč minuli četrtek objavila obvestilo o naročilu male vrednosti za najem drsališča v sezoni 2019/2020.

Drsališče tudi letos v Drevoredu Martina Luthra

Kot je razvidno iz dokumentacije, objavljene na uradni spletni strani soboške občine, bo drsališče tudi letos prostor našlo v mestnem središču, natančneje v Drevoredu Martina Luthra. Ledena površina naj bi obsegala od 550 do 600 kvadratnih metrov ali več. 

Izvajalec bo med drugim moral zagotoviti brezplačno drsanje občanom Mestne občine Murska Sobota in nepridobitnim institucijam s sedežem v Mestni občini Murska Sobota ter gostinski objekt za potrebe uporabnikov drsališča.

»Ponudnik mora ponuditi sodobno drsališče, da bo obratovalo z najmanjšimi možnimi stroški (elektrika, voda,…) z majhno porabo električne energije max 45.000 kWh in vode max 120 m3 za vse obratovalne mesece skupaj. Ponudnik mora prevzeti vse obveznosti in zagotoviti celotno opremo, ki je potrebna za postavitev drsališča, z vso spremljevalno infrastrukturo, skupaj z gostinsko ponudbo, ter upravljanje in vzdrževanje,« je med drugim zapisano v razpisu soboške občine.

Odprtje ob Mikloševem senju?

Odprtje samega drsališča, kot kaže, tudi letos lahko pričakujemo ob Mikloševem senju, začetek obratovanja je namreč predviden 6. decembra, konec obratovanja pa 30. januarja prihodnje leto.

Dnevni čas obratovanja bo od 10. ure do 22. ure oziroma v dovoljenem obratovalnem času vse dni v tednu, tudi med prazniki in dela prostimi dnevi.

Ponudbe sprejemajo do 17. oktobra

Razpis za drsališče je sicer odprt do 17. 10. 2019 do 10. ure. Ponudniki morajo ponudbe predložiti v informacijski sistem e-JN na spletnem naslovu https://ejn.gov.si/eJN2, kjer bo 17. oktobra potekalo tudi odpiranje ponudb.

S spleta

Komentarji (22)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
SerecD (nepreverjen)

Včeraj je bilo poletje! Kama to ide!

VRANA (nepreverjen)

Jesen, šokantno, neverjetno !!!!!

Drugače pa, super, tole drsališče tukaj...

In reply to by SerecD (nepreverjen)

kocljeva (nepreverjen)

Rešili smo se tega larmanja lepo

Katebriga1 (nepreverjen)

Premalo je to vse skuper...majo v parke dosta vec mesta ka be lejko napravele ..

karel44 (nepreverjen)

Vgojno za Mikloševo odprejo, zvečer pa na Mikloševo lejko že zaprejo itak nede pa drsalcev celo zimsko sezono!

Ge No1 (nepreverjen)

In ge do lejko obiskovalci parkejrale?

sefrdfghjkhg (nepreverjen)

To se hecaš, ali?

In reply to by Ge No1 (nepreverjen)

joško. (nepreverjen)

Končno bo mesto spet zaživelo.

joskitijs. (nepreverjen)

sploh nisem vedel, da je umrlo, to mesto?

In reply to by joško. (nepreverjen)

kocljeva (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Drsališče in tisto dretje poleti na trgu kulture vse odseliti tja na BTC ali pa k OBIJ i

brekaš (nepreverjen)

Tejbe seljaka pa odseliti v najbole zabačeni del Goričkoga pa te tan lejko uživaš v tišini. Te pa se sprašuvlemo zakoj je center Sobote prazen pa nigi nikoga nega. Če pa takši zarukanci živijo tan po blokaj, keri mislijo ka so sami na svejti in ka do oni komandejrali cejloj Soboti ge pa ka de se dogajalo. Ges bi vas na županovon mesti nej upoštevo pejt posto. Ka pa si te vij mislite koji kur*c ???!!!

In reply to by kocljeva (nepreverjen)

Joco99 (nepreverjen)

Edino pravilno napisano. Živijo v mestu in se bunijo za vsako zadevo, ki se dogaja ... Tak jih moti sovoško poletje one pri zvezdi pa muzika ali pa razsvetljava ...

In reply to by brekaš (nepreverjen)

Joco99 (nepreverjen)

Edino pravilno napisano. Živijo v mestu in se bunijo za vsako zadevo, ki se dogaja ... Tak jih moti sovoško poletje one pri zvezdi pa muzika ali pa razsvetljava ...

In reply to by brekaš (nepreverjen)

kocljeva (nepreverjen)

brekaš ........... Alo seronja čondrav prej smo bili v blokih,kot pa je prišlo drsališče in breka poleti .Vij lahko živite v štali zaradi mene saj tja spadate.Župani ite pa njemi potegnite

In reply to by brekaš (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Alo, kmetavzar... Muzika pa različne prireditve spadajo med kulturo, razvedrilo,... Zafrustrerancem pa to ne paše.... Zdaj, če tam trem ljudem neka ne paše, zdaj vsi ne bodo delali več nič????

In reply to by kocljeva (nepreverjen)

kocljeva (nepreverjen)

VRANA .............. Dosegli smo selitev drsališča in dosegli bomo selitev breke poleti iz trga kulture .Mi eni delamo in želimo ponoči imeti mir .Tam pri zapornicah na Ledavi je prejk preveč mesta .

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Hahahaha, in trg kulture bo postal trg spanja.... Kako bo pa mesto malo oživelo?? Zato je pa tak, kak je, mrtvilo, dosada.... Joj, vi eni delate, vsi ostali pa zabušavamo, vauuu... Ti pa oviva dva delate, in zdaj se ne sme niti za vikend nič dogajati, kakšna muzika,... Drsališče pa je odprto do kdaj, desete???? In zdaj vi trije niste mogli več živeti???

In reply to by kocljeva (nepreverjen)

kanžor

VRANA .............. V Soboti je mrtvilo od kar ste izvolili Jevšeka to si pozabil napisati .

In reply to by VRANA (nepreverjen)

NE SOBOČANEC (nepreverjen)

Za občane Sobote brezplačno, kaj pa za vse nas ki nismo iz Sobote ? Mi pa naj drago plačujemo ? Kam pela to rdeča občina Sobote, zakonitost tega bom dal preveriti na Ustavnem sodišču. Če bomo tako nadaljevali potem lahko tudi ostale občine občanom Sobote, da se boste peljali skozi po cesti računamo davek, ali pa ko boste hodili po travi druge občine. Pa to ne moreš verjeti ? Dokazal vam bom, da so take mokre sanje soboških komunistov protizakonite.

Podjetnik (nepreverjen)

Zbudi se iz mokrih sanj ker je treba v cerkev nesti denar. Pa ne sanjaj o Soboti... Ostani doma kjer si pa se tan drsaj po svoji vasi

In reply to by NE SOBOČANEC (nepreverjen)

partijs. (nepreverjen)

kako romanticno med starimi bloki?

kanžor

Za drsanje morajo starši dati denar .A denarja res nimajo družine v izobiljo .

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice