Črno-beli se iz gostovanja v Mariboru vračajo sklonjenih glav. Domači so slavili kar s 6:0.

Maribor : Mura 6:0 (3:0)

Volaš 29., 69., Velikonja 35., 53., Ibraimi 37., 60.

Maribor: Handanovič, Milec, Mejač, Ibraimi, Velikonja, Volaš, Cvijanovič, Potokar, Trajkovski, Rajčević in Mertelj.

Mura 05: Draković, Janža, Rogač, Cipot, Kous, Kouter, Horvat, Maruško, Pavel, Sreš in Fajić.

1. Začetek srečanja v Ljudskem vrtu. S sredine igrišča so krenili domači.

3. Obetavna akcija črno-belih. Žogo je na polovici Maribora ukradel Fajić, podal v kazenski prostor do Pavla, domači pa so v zadnjem trenutku žogo odbili v kot. 

5. Prvi strel na vrata Maribora. Iz kakšnih 25 metrov je poizkusil Pavel, Handanović žogo bre težav lovi.

8. Domači so prvič resneje zapretili. Do strela v kazenskem prostoru je prišel Mejač, ki je meril v levi spodnji kot Drakovićevih vrat. Murin vratar je žogo odbil v kot.

11. Do strela so ponovno prišli Muraši. Horvat je dobil žogo na dobrih dvajsetih metrih od domačih vrat in streljal po sredini vrat. Handanović ponovno na mestu. Dodati je potrebno, da črno-beli danes igrajo veliko bolj pogumno kot v začetku nekaterih drugih tekem. Bučno podporo imajo tudi s tribun, saj se je v Mariboru zbralo vsaj 100 Black Gringosov in še veliko drugih navijačev.

17. Do priložnosti so prišli domači. Žogo je v kazenskem prostoru dobil Velikonja, ki je že ustrelil proti vratom, Cipot pa je žogi v zadnjem trenutku podstavil nogo in jo odbil v kot.

22. Mariborčani so bili blizu zadetka. Mejač je poslal lep predložek iz desne strani, žogo je na petih metrih z glavo pričakal Velikonja, ki pa je meril mimo desne vratnice.

28. Domači so ponovno zaprteili. Cvijanović je poslal lep predložek pred vrata črno belih, Draković je žogo odbil.

29. Le minuto kasneje so domači povedli. Žogo je v kazenskem prostoru dobil Ibraimi, preigral Kouterja in žogo poslal na glavo Volaša, ki je bil višji od enega izmed Murinih branilcev.

35. Maribor vodi že z 2:0. Tokrat so domači poslali predložek z desne strani, Cipot je bil prenizek, Velikonja pa je iz bližine zadel za povišanje vodstva.

37. Murina barka se potaplja, Maribor je povedel že z 3:0. Žogo je na levi strani dobil Ibraimi, ki je ostal nepokrit, ustrelil proti golu Mure in zadel desni zgornji kot Drakovićevih vrat.

40. Nova priložnost za domače, ki od prvega zadetka naprej povsem predvladujejo na igrišču. Velikonja je meril iz roba kazenskega prostora, žoga je za las zletela mimo desne vratnice.

42. Do strela so po dolgem času prišli tudi Muraši. Horvat je meril iz kakšnih 30-ih metrov, Handanović je žogo iz desnega spodnjega kota odbil v kot.

44. Nov poizkus Murašev. Ponovno je streljal Horvat, ki je meril skorajda identično kot v prejšnji akciji. Tudi tokrat Handanović odbija.

45. Velikonja je zapravil stoodstotno priložnost za povišanje vodstva. Po lepi podaji je šel sam proti Drakoviću, in ga želel ukaniti z lob strelom, vratar črno-belih je bil tokrat uspešnejši. 

45+1. Konec prvega polčasa v Ljudskem vrtu. Muraši so v prvem delu prvega polčasa prikazali všečno igro in se povsem enakovredno kosali z domačini. Potem, ko so prejeli prvi zadetek, pa se je njihova igra podrla in domači so si priigrali praktično neulovljivo prednost.

46. Začetek drugega polčasa. Robert Pevnik je opravil prvo menjavo, iz igre je odšel Leon Sreš, v igro je vstopil Mitja Botjak.

51. Domači so nevarno zapretili. Ibraimi je poslal zvito podajo pred gostujoča vrata, kjer je bil Drakovič žogo izbil pred Volašem.

53. Mariborčani so povedli s 4:0. Akcijo je na desni strani začel Ibraimi, ki je poslal uporabno žogo v kazenski prostor črno-belih. Tam jo je na enajstih metrih pričakal Velikonja in jo rutinirano poslal v levi spodnji kot Drakovićevih vrat.

55. Poizkušajo tudi črno-beli. Kouter je 30 metrov od gola lepo preigral domačega branilca, močno ustrelil proti vratom, Rajčević pa je v zadnjem hipu uspel odbiti.

57. Druga menjava pri Muri. Iz igre Žiga Kous, v igro Alen Bencak.

60. Maribor vodi že s 5:0. Najprej je Ibraimi nevarno streljal iz prostega strela, Draković je žogo še uspel odbiti v kot. Nato je do žoge ponovno prišel Ibraimi, ki je s strelom iz kakšnih 15 metrov iz desne strani zadel v levi zgornji kot Murinih vrat, žoga se je pri tem od vratnice odbila v mrežo.

62. Rumeni karton - Erik Janža (Mura 05)

63. Prva menjava pri domačih. Iz igre Aleš Mertelj, v igro Željko Filipović.

67. Druga menjava pri Mariboru. Iz igre Agim Ibraimi, v igro Dejan Meza.

68. Nov strel domačih. Z 20 metrov je poizkušal Velikonja, ki je meril preveč po sredini vrat. 

69. Potop Mure se nadaljuje. Maribor vodi že s 6:0. Cvijanović je z desne strani poslal predložek pred Murina vrata, v kazenskem prostoru je bil na 8 metrih od Cipota višji Volaš, ki je z glavo zadel v desni spodnji kot Drakovićevih vrat.

70. Zadnja menjava pri Muri. Iz igre Nusmir Fajić, v igro Mitja Mauko. 

72. Menjajo tudi domači. Iz igre Etien Velikonja, v igro Robert Berič.

74. Do zadetka so skoraj prišli tudi Muraši. Pred golom se je sam znašel Mauko, Rajčević pa je žogo v zadnjem trenutku odbil v kot. 

75. Pohvaliti je potrebno pristaše črno-belih. Kljub visokemu zaostanku Black Gringosi še naprej glasno spodbujajo svoje ljubljence.

82. Muraši se lahko le nenatančnosti Maribora zahvalijo, da je ostalo pri 6:0. Mezga je sam krenil proti Drakoviću, Murin vratar je žogo odbil, nato pa je čez prazen gol ustrelil Berič.

85. Rumeni karton - Nino Kouter (Mura 05)

90. Konec srečanja v Ljudskem vrtu. Maribor je visoko s 6:0 odpravil črno-bele. Muro čaka še veliko dela, v kolikor bodo želeli ostati v Prvi ligi. Cilj je dosegljiv, a le s trdim delom in pravim pristopom.

S spleta

Komentarji (36)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
mis

Dajmo Mura, ne se ustrašit dečki, idemo po izenačenje.

mis

Uh 3:0 v dveh minutah 2 gola...

sasopitbull16

eh mura ga zajebla pa to rejdno bw

Thor

:(

Thor

pa ka si ti nori malo ,začetek dober od tistoga časa pa nan ide vse narobe :S

hilic

Heh Maribor de rekord golov postavo pri Muri05!

Gopod predsednik slabo ste tau cilali s prvo ligo. 4 zaporedna zguba...katastrofa!

hilic

Heh Maribor de rekord glede golov postavo pri Muri05!

Gopod predsednik slabo ste tau cilali s prvo ligo. 4 zaporedna zguba...katastrofa!

hilic

Heh Maribor de rekord glede golov postavo pri Muri05!

Gopod predsednik slabo ste tau cilali s prvo ligo. 4 zaporedna zguba...katastrofa! In v nadalje de verjtno enako

mis

Letos nas še nihče ni pošteno nadigral, zdaj pa... v 2 polčasu upajmo na boljše, ajmo mura, mura.

sasopitbull16

mis ne vrvlen če de kaj is toga samo pustimo se presenetit ;)

presta1

edini v celi zgodbi si zaslužijo pohvalo GRINGOSI, kateri neumorno navijajo. Vse ostalo polomija za murino stroko in UO za tovrstno hazardiranje in nesposobnost delovanja na tem tekmovalnem nivoju.

1411

častni gol maybe?

ofels

in za Celeca je to najlažja tekma...?
A ta človek misli s svojo glavo?

ofels

in za Celeca je to najlažja tekma...?
A ta človek misli s svojo glavo?

hilic

ofels
o tem komentarji od celeca se vsi čudimo?!
katastrofa 6:0!
Smilijo se mi igralci kateri do volau zgubili!

Muro so zapravili in prav zanimle me što de odgovarjo ali to palik vsi odstaupili

potocar

To pa je poraz 6:0 uh škoda za fante

zabranjeno pušenje

par pajdašov ka se zberemo ,bogami ne zgibijmo telko,čiglij smo že malo bole v lejtaj,ali več kak tej šmrklaše sigurno prebižijmo- vej de bougše gelte gospoud pevnik,za takše pejnaze kak vij dobijte bi še ge tude osto v Soboti,ali zagen čas je ka pakivate od tec....

hilic

sobotainfo kaj vam serverji ne delajo kak tak šteka na vašo stran in murino stran? Ali tau zanalašč ka ja nebi pisali o tekmi?

PM ščen prešteti zakoj se je ena bauga duša vtopila pa nemren normalno na vašo stran

Na pomurec lejko ideš tekauče

1411

no evo, še druga tragedija gnes..

rasin

če de šlo tak dale bo "drüjga liga here we come"

BBC

Odgovarjali za kaj?! Za to, da končno igramo v 1. ligi?! Par porazov in kriza je dovolj, da bi dvignili roke od kluba?! Takšnih "picekov" ima vsak klub dovolj. Zdaj se zgodba šele začne. Za Muro se živi! Za Muro se ne pride kazat na tekme.

davidp

Mja, tak je to. Je pa on the other hand takša realnost - vseeno je maribor trenutno par stopenj nad muro in njenim dometom. Sicer san upal ka de maribor naraj glede na evropske kvalifikacije, sam očitno je tomi nej tak bilo :D

Pa dobro je kar je. pač de mura indre iskala svoje točke, nej glij proti štajercem.

Jim Beam

BBC in presta1, ediniva pametniva komentara! vači ste pa eni rejsan debili. vupan ka vas več blujzek fazaneriji nede nikdar! zdaj se itaq pomali zača liga prvakov za vas stručnjake pa managere.

mađar

A boli to ko vidiš da navijaš za najslabše moštvo v ligi?Naša nafta vsaj ni topovska hrana in nikoli nebo.Tak je to če ti podarijo igranje v prvi ligi.Ne moreš iz 4 mesta 2 lige kar takoj v prvo.Lahko vas je sram da ste sploh sprejeli vstop v 1 ligo.Pa vidimo se v Lendavi ko vam bomo tudi mi naklali ene 4-5 komadov.Pa lep pozdrav do takrat :)))))))

BBC

S takimi pacienti se je popolnoma odveč ukvarjati (z obeh strani, da ne bo pomote). Sram, da smo sprejeli vstop v 1. ligo?! Po včerajšnji tekmi imaš 100 in en stvari, da kritiziraš pri Muri, ti pa se spraviš na najbolj glupi razlog, ki ga lahko usta izrečejo in prsti napišejo. Svašta. Se vidimo v Lendavi, tako je. Osebno upam na minimalno zmago Mure ali na vsaj neodločeni rezultat.

only12345

@mađar... zaj ka takše pijšeš si nikaj bole nej pameten kak so bili vsi ostali iz sobote pred tekmo mura : nafta... pač to je del nogometa... sakši je enkrat poražen ... vsi majo dobre in slabe čase... za mene kak prekmurca je edino pomebno ka obej dvej naši ekipi (mura & nafta) ostaneta v prvi ligi in to je to!

bojci19

BBC,malo logično premišljuj!

Mura05 je v 2.ligi zmagovala in tu in tam zgubila. Kljub temu je prišlo do kritik. Finančno stanje je bilo porazno!
Denarja skoraj ni bilo za toplo vodo po tekmi:)

Sedaj je Mura05 prišla iz 2.lige (iz 4 mesta) v 1. ligo. Tisti kateri bi lahko šli v prvo ligo so vedeli, da je 1. liga precej dražja.

Nevem po kateri logiki se je predsednik in vodstvo odločilo za prvo ligo (mogoče zaradi medijske pozornosti in egoja?).
Sedaj se je pač pokazalo, da mladi fanti še niso pripravljeni za prvo ligo.
In kaj temu sledi: slaba motiviranost fantov, bog ve kako bo s financami (koliko sem slišal imajo še kar problemov s tem), odstopi od kluba...

še enkrat BBC nevem kaj blefiraš. 4 zaporedne zgube + 6:0 Maribor Mura (ne 1:0 lali 2:0) in da ne govorim o tem, da je maribor 30% slabše igral kot je zmožen.
Kriza je in zasrali so totalno!

Klub kateri je v 2.ligi lepo napredoval so uničili.

mađar

Mogoče sem malo piker ampak dejstva so da tej muri kot je sedaj ni mesto v prvi ligi!Napad škriplje po vsej dolžini(na 6 tekmah 2 gola)vezna linija ne ve narediti zadnjega pasa oziroma podaje.Posledično zato napadalec tudi ne dobi več uporabnih žog(več uporabnih žog večja možnost zadetka)Edino kar je pri muri kolko tolko je obrambna linija.Pa da se dotaknem še golmana.Nevem zakaj tolko pljujete po Luk-u.Golman lahko brani toliko koliko mu ostala ekipa pomaga.Če je topovska hrana potem bo slej ko prej dobil zadetek
[email protected] žal te moram razočarat.mura lahko zmago proti Nafti samo sanja vsaj z tako ekipo in v takem stanju (mislim pa da bo stanje z naslednjima 2 tekmama samo še slabše in psiha bo na psu)
[email protected] saj vem da nisem nič boljši ampak naj vidijo svojo prepotentnost ki so jo kazali takrat.Mura se pogreza čedalje globlje Nafta pa vseeno drži pokončno glavo in nikomur do sedaj ni bila topovska hrana
Lep pozdrav vsem navijačem mure

svega

@mađar..Če bi bil pravi navijač Nafte se ne bi ukvarjal z Muro 05! Kaj hitro se ti lahko ta tvoja prepotentnost odbije od glave. Še sam si napisal, da so bili navijači Mure 05 pred tekmo z Nafto preoptimistični in kaj je sledilo?? Zato bodi skromen navijaj za Nafto in se ne ukvrajaj z Muro 05, ker se ve kdo je glavni v Prekmurju-> NAFTA.

vader

In zdaj se je najšo en mađar keri de nan solil pamet. Včera pa med violami navijo ubi mađara!!! BTW bi baje naj bilo nekaj gorgonic med Violami, ki so na momente veselo vzklikale ubi mađara! ... Aja pa še to. Igra naših slaba (telko moremo biti pošteni)... Maribor pa je špilo z 70% moči... skartka če bi ščeli bi nas še lejko malo bole navoščili. Takši občutek san daubo.
Pa palik smo gledali... nabij loptu do Fajiča te pa ka???? 20m nega niti enoga od naših ka bi s Fajičon kaj odšpilo... Ka ne guči o igri v obrambi. Fajič lejče kak nimak za ovimi ka špilajo pepčka z njin, ostali naši pa čakajo na polovici!
BG navijanje do 5-0 odlično, do 6-0 dobro, po 6-0 pa zelo zadovoljivo glede na rezultat, pa zadnjih 10 minut tekme opet odlično...

mađar

Glej jaz se ne ukvarjam z muro ampak jim hočem pokazat kruto realnost kero nekateri še sedaj nočejo videt.Jaz pa sem navijač Nafte z srcem in telesom

ges18

mađar,

Poven ti eno dejstvo keroga vij v lendave nemate oz. ga nete me. Mij BG smo navijale do konca tekme tude kda je bilo 6:0, nonstop. Nej pa vij (či se že sam tak poimenuvleš) mađare ka kda gibijte 1:0 že vsi odijdete iz stadiona. Moreš razmite ka nogometno srce mata v SLO samo MURA in MARIBOR, drujgo je vse umetno.

Sicer bi pa povedo ka mo ges dale navijo za MURO pa naj je v 5,4,3,2 lige !
ENKRAT MURA, VEDNO MURA !

rasin

Pojge preseravlete se ge indre nej tü gor.Obračune delajte na tekme pa ton z navijanjon pokažete kelko ste rejsan močne pa za svoj klub navijate.Mejne somo zanijmle ka je z veznof linijof pa z napadon.Pa ge v kurce je ta perspektiva tej igralcof.Pripelamo 2 kao dobriva strelca.Eden prve strelec bosanske lige eden pa hrvaške neven 4 ale kere lige.Teva strelca sta na tej 6 tekmaj nej pokazala niti s od strelca.Ge neven zakoj se non tao sigdar godij.V muro se prepela dobroga igralca te pa somo naenkrat grata povprečen.Pa ka se godij v toj muri tao je bilao v staroj pokojnoj mure pa zdaj pa dale.Ge neven somo po moje more biti nika krijvo z vzdušjon ali pa so močne pritijske z stranij uprave oziroma kluba.Nemre najbaokše strelec naednaok gratate lüftaš.
Žao me je somo san se mogo malo skašlate vö ker me preveč pre srcej stiskavle pre takše rezultataj mene najdrakše mure
Pozdrav vsen gringoson.
P.S.:Pa prosin fse ostale "gledališke" navijače ka fsaj malo pomagajo gringoson pa navijajo.Zatao ka se me fčase vijde kak da so prišle v teater gledat predstavo

dante

Dejstvo je ka gda je mura sla v prvo ligo ste vsi noreli kak je to dobro za Soboto pa za šport...Vsi ka so nači mislili pa so bili norci pa itd..Pozabljate pa na dejstvo ka je mura v drugi ligi komaj prilezla do petoga mesta pa ka v prvoj ligi nema kaj iskati!Ni zrelo moštvo pa niti finance niso za prvo ligo.Drugo leto bo 99.posto druga liga nazaj!Bodimo realni..

BBC

mađar, se strinjam. Trenutno bi vas težko premagali. Računam, da bo do tekme v Lendavi kondicija Mure neprimerno boljša. Z 0:1 za Muro bi bil več kot zadovoljen.

zabranjeno pušenje

pa ka Pevnik de dale trener?vej pa za takšo plačo kak te glupan prejema lejo vodijo muro najmenje trije enakko kvalitetni trenerji.Par pajdašov se nas zbere,pa naj me tresne ka mo bougše špilale,ka ne gučin ka bi vsaj enkrat več prebejžo kak ta omladina-nemajo kondicije,razen za vikend pri glaže,katastrofa,ka ste te sploj dale šli gospoud Topič in Celec,dajte najprlej kondicijo poriktajte,pa te vse ostalo,Pevniki pa dol zavalite,pa čim dale od Sobote...

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice