Razlagova ulica je danes končno dobila novo asfaltno površino. Cesta, ki vodi do blokov in naprej do Fazanerije je tako dobila novo podobo.

Že nekaj časa se je napovedovala temeljita prenova Razlagove ulice, saj so tamkajšnji prebivalci opozarjali na nered in dotrajanost prometnih površin. Težava je bilo predvsem uničeno vozišče, ki pa je z današnjim delom dobilo novo podobo.

Pot do Razlagove ulice bo odslej bolj mirna in manj tresoča, saj je cestišče dobilo novo asfaltno prevleko, katere bodo veseli tako stanovalci, kot navijači Mure.

Spomnimo, da je manjšo posodobitev območje dočakalo lani, ko je občina zamenjala dotrajane svetilke in postavila manjkajočo javno razsvetljavo od Razlagove ulice do mestnega stadiona Fazanarija. V prihodnje pa naj bi bili dograjeni tudi manjkajoči pločniki.

Izgradnja novega vodovoda

Manjkajoči pločniki predstavljajo veliko nevarnost, saj vozniki tam, kjer jih ni, pogosto niti ne upoštevajo omejitve hitrosti 30 kilometrov na uro. Problematično pa je tudi načeto, luknjasto parkirišče ob stanovanjskih blokih, ki se ob deževju spremeni v veliko mlako.

Ureditev Razlagove ulice z zamenjavo starega, dotrajanega vodovoda in preplastitvijo cestišča je bila, kot so dejali na občini, prioritetna investicija.

Po ocenah izpred nekaj mesecev je investicija ocenjena na 65.500 evrov. V to investicijo pa spada tudi izgradnja novega vodovoda.

S spleta

Komentarji (19)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
magnumio (nepreverjen)

kdor caka, docaka, pravijo stari ljudje.

Gost8 (nepreverjen)

Nouvi asfalt so napravili na strašnoj dolžini 42 metra. Velki podvig občinarof, skoron kak drüjgi tir. Strašna novica, za naslovnice.

In reply to by magnumio (nepreverjen)

Oldgringos (nepreverjen)

Zdaj mo se po nouvon asfalti pelo na tekmo. Bravo Župan !

Razlagovec (nepreverjen)

Nebi šou rajši peški? Tou je šče nikomi nej škoudilo. Eni bi se pa šče na tribuno radi pripelali.

In reply to by Oldgringos (nepreverjen)

Karl Marx (nepreverjen)

Ka pa Lendavska, Cankarjeva, Mikoša Kuzmič, Koroška, Industrijska, Štefana Kovača, Slomškova.... V bistvi je cejla Sobota ena sama asfaltna lüjknja, pa krpa na krpi.

Sobočan123 (nepreverjen)

Da ne pozabimo na polovično obnovo Tomšičeve. Obnovijo pločnike, vodovod, kanalizacijo. Cesta pa je spet zakrpana le povprek.

In reply to by Karl Marx (nepreverjen)

Čengiz (nepreverjen)

Je pa vsaj zdaj dosti boljša kot je bila prej.

In reply to by Sobočan123 (nepreverjen)

žnj (nepreverjen)

Vej pa zaj si je Jevšek potegno še friški asfalt... do tan ge on zavinej za Kajuhovo. Ostali se pa lejko slikajo.

In reply to by Sobočan123 (nepreverjen)

bridki (nepreverjen)

Svaka čast župan.

sd Samo Denar (nepreverjen)

ha ha če bi se njega pitalo nebi nika bilo asvalterano ;-) za te ceste ka se asvalterajo so se eni drugi trgali za njih,mestni svet pa je to dal v proračun ;-) pa še to TAK MALO PEJNEZ KAK GA NAŠA OBČINA NAMENI ZA OBNOVO CEST NE DA NITI ENA.Poglente si kelko košta letno drvarnica in kelko je bilo namenjeno za obnovo cest.

In reply to by bridki (nepreverjen)

..... (nepreverjen)

Pohvalno !

kanžor

Kaj pa pločnik na Lendavski ?

sd Samo Denar (nepreverjen)

Pred volitvami ;-) isto kak te pred bauto tan ka so na brzino popravili :-) ovak pa ste dobili odgovor ka tisto tan od stanovalcev in si naj sami asvalterajo ;-)

In reply to by kanžor

plavalec (nepreverjen)

Vupan ka de policija pa mestno redarstvo znalo preventivno delovati ker so hitrosti že zdaj bile prehitre, zdaj se mi pa zdi ka do še bole letali. Se mi zdi ka kda šibajo po deco na treninge pri Muri ka so starši čista zbešnjeni...

Audi S6 (nepreverjen)

Kapa kvaliteta asfalta!Za mejsec dni de že poko asfalt.

Audi S6 (nepreverjen)

Glavno ka nešče pa skasejro.Pijtati se trbej kak kvalitetno je napravleno za te pejneze.

Razlagovec (nepreverjen)

Potrejbno je že bilou, tak, kak bi bilou potrejbno napraviti s skoro vsejmi cestami, pločnikami in kolesarskimi v Soboti. Asfaltejrali pa so samo del Razlagove ulice, nej cejlo. In tou nej zavolo nas, šteri tan živijmo, ampak zavolo fusbala. In što je že do zdaj najbole dirko po staroj, razmetanoj Razlagovoj, na šteroj je omejitev 30 km/h: tisti, ka so šli na fusbal trening, sploj pa tisti, ka majo sponzorske Forde od Avto Rajh. Gas klačiti je ležej, kak na tekmi bejžati. Mij, šteri smo tü doma, smo se že zdaj, pa mo se šče dale, pomali vozili. In zavolo fusbala ščejo podrejti del Fazanerije med Razlagovov in Kopališkov. Fazanerija je naša, nej županova in nej od NK Mura. Podedovali smo jo od svoji staršov in takšno (bole vzdrževano) moremo svojoj deci zapistiti. Pa tudi ges za Muro navijan.

afta he (nepreverjen)

Naša Fazanerija bo čez par let čistina. Koliko dreves se je v enem letu podrlo. Posadilo pa nobene. Kar samo vzklije, Bezeg. Dovoz do stadiona po tej cesti je čisto v redu. Ne rabimo nobene novega vhoda. Upam da bodo sedaj stanovalci te ulici lažje spali.

Vipko
Truplo

Fazanarijo je potrebno seveda obvarovati. Škoda, kakor pišeš, da ne zasajajo novih dreves? Po mojem se neke sečnje ni potrebno bati, kajti zeleni (pa tudi mi ostali) bi skočili do lune, če bi se zaradi potreb nogometa začelo čistiti določen del gozda.
Za sedaj vlada nogometna euforija... kako dolgo bo? Če bo še naprej, je že sama lega stadiona verjetno napačna? Na severu vse omejuje Ledava in rodovitna zemlja, vzhodno kopališče, zahodno in južno pa verjetno zaščiten gozd. Kaj storiti, tudi dostop do stadiona je verjetno kapacitetno premajhen? Pa valjda bodo učene glave, katere so se šolale za te namene nekako prostorsko že umestile nekje v bližini eno, dve pomožni igrišči? Kaj pa kakšno dodatno parkirišče?
Po svoje pa me moti, ker imajo tam zunaj dve pomožni igrišči (se še uporabjajo?), vendar so si igralci od stadiona do teh igrišč skozi gozd naredili svoje potke...? Neki red bi moral veljati tudi za nogometni klub!

In reply to by afta he (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice