V javnosti je zaokrožil posnetek iz Tehničnega šolskega centra v Mariboru, na katerem dijaki v učilnici kadijo in kričijo na profesorja.

Zaskrbljujoč posnetek, ki prikazuje pravo divjanje dijakov v eni izmed učilnic Tehniškega šolskega centra Maribor, odmeva po vsej Sloveniji. V učilnicah, kjer so nekdaj znanje nabirali zaposleni v bližnjem TAM-u, dijaki očitno kričijo na profesorja, kadijo cigarete, popivajo, pljuvajo in skačejo po mizah. Kako je ukrepala šola?

Ravnatelj tehniškega centra Darko Kukovec je bil sprva o posnetku pripravljen spregovoriti. A po posvetu z odvetnico le čez nekaj minut si je premislil.

»Glejte, dokler zadeva še ni raziskana, ne bi dajal nobenih izjav. Najprej moram ugotoviti, kaj se je zgodilo, kdaj se je zgodilo,« nas je odslovil Kukovec.

A posnetek je bil na šoli danes glavna tema pogovorov, čeprav je bil medtem že umaknjen s spleta, zato ga bo vodstvo šole težko pometlo pod preprogo.

V Srbiji so ob podobnem posnetku, na katerem dijakinji fizično obračunata s svojo vrstnico, zamenjali ravnatelja, ki se ni pravočasno odzval, dijakinjama pa grozi neposredna izključitev iz šole, poročajo novinarski kolegi iz Planet TV, ki so posnetek sinoči objavili v oddaji Planet 18.

S spleta

Komentarji (14)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
lpp (nepreverjen)

Na vsakši srednji šoli je tak (sploj pa v Radencaj)!
Zatau, ka samo nekše pravice majo deca in čeduže bole se tau izkoriščavlejo.
Včasih te je profesor lejko vrezo oz. ti vzgojno dau, pa si dale sedo kak cvek, gnes den pa profesor v iston dnevi leti iz službe, či tau naprave

Gzez222 (nepreverjen)

V celi druzbi je isto, ce se nekaterim daje obcutek da so nedotakljivi, se bojo tak obnasali, vsi ćemo da tan kjer je red je tudi mir. Policija pa mora enostavno imati vecja pooblastila, in sami policisti tudi biti bolj zasciteni !!!

VZGOJE NEGA (nepreverjen)

Vzgoja te dece je v Sloveniji že odpovedala mnogo let nazaj, celi pristop v šolskom sistemi je napačen. In ka san že starejši vam bom povedal kak je to bilo nekda pred leti. Učitelj je bil bokibatina, ka je povedal je bil zakon, moji starši da so odili na sestanek to je bil tak straj, ka da so domov prišli in če je učitelj kaj slaboga povedal o tebi si doma še od staršov fasival. Zdaj pa se je situacija obrnila, tej mladi starši, ki so tudi zrasli brez prave vzgoje, če učitelj kaj slaboga povej za dejte do ga takoj šli tožit ne da bi doma red napravili. Evo takši je naš sistem prvo pravice dolžnosti pa nega nobene in te se ne pitajte zakoj je tak.

VRANA (nepreverjen)

100% se strinjam s tabo. Opažam pa eno drugo zadevo. Da je to v bistvu "fenomen tihe večine." Enih par kretenov in idiotskih staršev je GLASNIH, normalni pa se nočejo prerekati in počasi popuščajo vsem idiotskim idejam. In celotna zadeva zato gre v smer, kot jo upravljajo omenjeni debili.
Še vedno sem optimističen, da je v bistvu vseeno več normalnega naroda.

In reply to by VZGOJE NEGA (nepreverjen)

simon j. (nepreverjen)

..se strinjam 90%...podobno je na volitvah....debili prvi v vrsti tam stojimo...pametni pa grejo na kolo, če je sončen dan.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Dudul (nepreverjen)

Tou je rejsan. Vsi se preveč držimo tistega "Pametnejši popusti." Ampak te pa majo bedaki skozi prav...

In reply to by VRANA (nepreverjen)

ghghgh (nepreverjen)

Ge pa neje tak ? Gnes den pač ma sake telefon pa sake posnema. Vejpa prinas so že v osnovnoj šaule v 8 razrejde v zadnjoj vrste kadijle pa se sako vro drle pa krijčale ka smo po 20 minut nej pouka mele ka so se pomirili.. Nika novoga.

..;;., (nepreverjen)

lepo vidne posledice premisivne vzgoje in samo pravic otrok, brez dolžnosti. Kar ste zagovarjali, to boste pojedli.

školnik (nepreverjen)

Tisti ka so uvajali permisivno vzgojo v šoule so zaj ravnatelji in to deco branijo tak ka nemreš nika napraviti.
Starišon pa paše, samo idnouk do tudi starši doubili po glavi od lasne dece te do pa školniki krivi ka so jih nej vzgojili. Če so že nej doubili.

Landini

In potem se nekdo vpraša zakaj uspešni in dobri odhajajo v tujino. Kdo sploh hoče delati s takimi ljudmi? Saj naredijo več škode kot koristi.

goostt (nepreverjen)

Dijaki v učilnici kadijo in kričijo na profesorja,
še pretepati bi jih morali, ko pa nič ne vedo in dijake sprašujejo !

čarni vrag (nepreverjen)

Ta šola se je nekoč za časa socializma ponašala z ljudskim imenom Indijansko Kavbojska Šola.

administrator (nepreverjen)

mene pa zanima ali imajo tudi spolne odnose med istospolnimi partnerji

stary1 (nepreverjen)

moj prijatelj tovariš tito je take stvari hitro uredil
Kastracija---- in taki se niso več razmnoževali
ker so bili brez jajc so bili dobri za avtomehanike

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice