Razkrivamo kako so se odrezali pomurski dijaki na jesenskem roku splošne mature

Kot poroča STA, je bilo na jesenskem roku splošne mature na državni ravni prijavljenih 1959 dijakov, kar je 32 manj kot lani. Opravljali so izpite iz 38 predmetov, letošnji jesenski rok pa je trajal šest dni. Na pomurskih šolah je na jesenskem roku splošne mature k opravljanju pristopilo skupno deset dijakov.

Gimnazija Murska Sobota

Na Gimnaziji Murska Sobota je prvič pristopilo v tem roku pet kandidatov. Maturo so opravili trije, kar pomeni, da je bila uspešnost 60-odstotna. Omenjajo pa še, da je po pritožbi na doseženo število točk, postala zlata maturantka Nina Krpič in so tako na Gimnaziji Murska Sobota imeli v tem letu skupno tri zlate maturante. 

Dvojezična srednja šola Lendava

Na Dvojezični srednji šoli v Lendavi so nam sporočili, da so v jesenskem roku splošne mature imeli prijavljenega samo enega kandidat, ki je maturo tudi uspešno prestavil in je tako uspešnost 100-odstotna
 

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer

Oba kandidata, ki nista bila uspešna na spomladanski maturi, sta bila v jesenskem roku uspešna, so sporočili iz Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer. Uspešnost mature je tako sedaj tako na splošni kot na poklicni maturi 100-odstotna. S ponosom sporočajo tudi, da so dobili še enega zlatega maturanta. Zlati maturanti splošne mature 2019 so tako:
 

  • Niko Farič, Murska Sobota
  • Luka Lukač, Murska Sobota
  • Nuša Hozjan, Lendava
  • Rok Lajnščak, Moravske Toplice

Ekonomska gimnazija Murska Sobota

Od dveh kandidatov, ki sta pristopila k opravljanju splošne mature v jesenskem roku, je eden maturo opravil, eden pa ne. Tako je uspešnost polovična oziroma 50-odstotna, so nam sporočili iz Ekonomske gimnazije Murska Sobota.

Tisti, ki so maturo opravili se lahko še vpišejo na študij v tretjem prijavnem roku, ampak le na fakultete, kjer so še ostala prosta mesta.

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kriptoniche (nepreverjen)

To da vsaki Maturo naredi, me malo bega... Ali so vsi tak pametni ali pa je matura samo še papir?

Babnica (nepreverjen)

Maturo naredi večina ker je v primerjavi z učnim načrtom zelo lahka. Namreč ocenjevanja so dosti težja namerno, da je potem maturo zlahka narediti. Tezko je opraviti 4 letnike gimnazije, ti ki pa te niso opravili pa jih tako ni na splošni maturi.

In reply to by Kriptoniche (nepreverjen)

geisde (nepreverjen)

solski in visokosolski sistem je v totalnem dnu oz. k...... Ko imas v podjetju opravka s temi novodobnimi maturanti, diplomanti, magistri whatever, jih vecina ne yna logicno razmisljat, sestevat ena plus ena, se manj razmisljat s svojo glavo. So izjeme ,ki pa jih moras dolgo iskati. socialni mediji jih poneumljajo.

In reply to by Babnica (nepreverjen)

df (nepreverjen)

DF nišče ti je nej kriv ka maš samo osem razredov končanih no či jih sploj maš je pa velko pijtanje.

In reply to by Kriptoniche (nepreverjen)

matuantko (nepreverjen)

na k mi ide ka Lotmerk sigdar najbuljši. Pa to nemre biti resen. Kuhna.

bossmann (nepreverjen)

V Lotmerki je že tak naštimano, ka morejo biti najboukši. Deco kera ne vejo niti ne pistijo na maturo. Samopromotori takšni, ka ti je slabo.

luc-ifer (nepreverjen)

Zdaj me zanima zahtevnostna naloga obeh skupin je ista ali je različna npr.študij matematike in študij socialni delavec ali se to da primerjati prav tako se verjetno gimnazija inpoklicna matura ne data primerjati tu pa govorite o zlatih maturantih tako povprek?

Starejše novice