Marjan Maček (na desni)
Danes je na Okrožnem sodišču v Murski Soboti potekal predobravnavni narok, kjer Marjanu Mačku očitajo zlorabo položaja.

Marjan Maček, ki je zaposlen na Splošni bolnišnici Murska Sobota kot pomočnik direktorja, se je danes znašel na sodišču na predobravnavnem naroku. Mačku tožilstvo očita kaznivo dejanje zlorabe položaja ali uradnih pravic.

Maček naj bi oškodoval ZZZS za več kot 327 tisoč evrov

Marjan Maček naj bi bil konec leta 2011 in v začetku leta 2012 odgovoren za oškodovanje Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije v višini 327.509,41 evra sredstev, in sicer zaradi napačnega beleženja in zaračunavanja zdravstvenih storitev in izdanih materialov. 

Nadzorni zdravniki ZZZS so namreč ugotovili napačno beleženje in zaračunavanje s strani Splošne bolnišnice Murska Sobota, za kar je Splošna bolnišnica Murska Sobota izdala dobropis za le del primerov, za 227 primerov pa tega ni storila in je tako prišlo do oškodovanja javnega zavoda. 

Marjan Maček, ki naj bi si po obtožnici Okrožnega državnega tožilstva kot javni uslužbenec Splošni bolnišnici Murska Sobota pridobil veliko protipravno premoženjsko korist, krivde ne priznava in trdi, da bolnišnica sredstev ni zadržala.

Predlagali združitev zadev

Zagovornica Mačka je vložila zahtevo oziroma predlog za združitev zadev, ki se vodijo ločeno, saj gre po njenem mnenju za povezana kazniva dejanja, ki se očitajo njeni stranki. Sodnica Natalija Goldinskij Husar je povedala, da bo sodišče predlog proučilo in se glede združitve izreklo v kratkem. Ravno tako bo sodišče proučilo ali gre za nadaljevano kaznivo dejanje, ampak meni da bi bila združitev smiselna in ekonomična.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost1 (nepreverjen)

Za svoje zdravljenje mi sploh niso izdali obračuna. Zakaj ne?

pikuš (nepreverjen)

Mačekovo odvetnico verjetno plača bolnica oziroma davkoplačevalci . Iz te tožbe proti Mačeku ne bo nič tako kot do sedaj .

AA43 (nepreverjen)

Odkar je macek v bolnici,je to vsakoletna ustaljena praksa na upravi v bolnici. Enostavno malo priredis papirje...tau pa ze tak cejlo Prekmurje zna,pa tudi jih vsi poznajo.

luc-ifer (nepreverjen)

Saj o se to v Termah MT navčili direktor, finančnik in direktor nabave sošolci pa papir vse gor zeme žepke pune za dve pokolenji rodbina na krinalistiki pa karavana ide dale oni se pa z punimi žepkami lepo smigejo tak je tao v novoj Švici?

In reply to by AA43 (nepreverjen)

vodilni (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Te moment je bila dana prijava na uradne institucije pa bomo videli kdo bo se zadnji smejal.

bukslin (nepreverjen)

Idi v kout pa se đouči....

In reply to by vodilni (nepreverjen)

luc-ifer (nepreverjen)

Saj pa uradne institucije že obravnavajo sum kaznivega dejanja tožilstvo je podalo obtožnico sodišče bo razsodilo tako, da se ne trudi preveč kdo se bo pa na koncu smejal bomo pa videli?

In reply to by vodilni (nepreverjen)

Xyzkra (nepreverjen)

Ka pa ovi ka se s kolesom vozi z Ljubljane delat v soboško bolnico?

bralka (nepreverjen)

Hvala sobotainfo, ka ste zbrisali moj komentar.Resnica bolij,nej!

čarni vrag (nepreverjen)

Urška Čepin vas pozdravlja.

Starejše novice