Slovenija z drugo najmočnejšo zaposlitveno napovedjo v regiji.

Slovenski delodajalci ocenjujejo, da se nam v zadnjem trimesečju obeta ugoden zaposlitveni utrip. Pravzaprav s kar +17 odstotki beležimo eno najbolj optimističnih napovedi v regiji. V raziskavi družbe Manpower so boljših rezultatov bili deležni le še v Grčiji, kjer lahko pričakujejo 18-odstotni porast zaposlovanja.

Pričakovane trende gre pripisati predvsem stanju v panogah rudarstva in kamnin ter javnem sektorju in socialnih storitvah, kjer so po poročanju STA priča najmočnejšim zaposlitvenim napovedim v zadnjih devetih letih. Dobro pa v tem pogledu kaže tudi Pomurcem.

Najboljši obeti na severovzhodu države

Glede na regije najmočnejši zaposlitveni utrip v Sloveniji pričakujemo prav v severovzhodni regiji; neto napoved zaposlovanja naj bi v naših koncih znašala kar +18 odstotkov. Gre za najboljši rezultat od začetka izvajanja raziskave, in to že drugo četrtletje zapored. 

V največji meri sicer nameravajo zaposlovati delodajalci v skupini srednjih podjetij:

Najmočnejše zaposlitvene namere 

Delodajalci srednjih podjetij: +27 odstotkov
Delodajalci malih podjetij: +21 odstotkov 

Najmočnejše zaposlitvene namere so prisotne pri delodajalcih v proizvodni panogi (+22 odstotkov). Prav tako dobro kaže v gradbeništvu (+21 odstotkov), panogi rudarstva in kamnin (+20 odstotkov) ter javnem sektorju in socialnih storitvah (+19 odstotkov).

Manj razveseljive so napovedi v panogah kmetijstva, lova, gozdarstva in ribolova ter gostinstva in hotelirstva, kajti s +13 odstotki naj bi bile deležne najšibkejših možnosti zaposlovanja.

V zaposlovanje tudi Japonci, Španci manj optimistični

Na svetovni ravni o najizrazitejših zaposlitvenih namerah govorijo delodajalci na Japonskem, v Tajvanu, ZDA, Indiji in Grčiji, o najšibkejših pa delodajalci v Španiji, na Češkem, v Argentini, Kostariki in Švici.

S spleta

Komentarji (10)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Olosh (nepreverjen)

Prihaja nova gospodarska kriza (umetna al nej, vseeno je), kera je že zajela zahodno Evropo, vi pa pišete o porasti služb v Prekmurji. Please tell me how? :D

goostt (nepreverjen)

sanja svinja o kokuruzu !!

In reply to by Olosh (nepreverjen)

Gost8 (nepreverjen)

Plača 600 evov. Tou ste pa pozabili napijsati.

sonja pi (nepreverjen)

Joj pa glih bodo tako fejst zaposlovali v severu vzhodu države . Za Lendavo so pisali da bodo Avstrijci v šalati zaposlili 700 delavcev. V Turnišču bodo delali avte tam bodo dosti zaposlili in ,da ne naštevam ,ker me ima sramota .

Niklo (nepreverjen)

Veliko je takih ki bi že danes dobili službo če bi hoteli, pa so rajši doma in vlečejo socialo.

testt (nepreverjen)

pa tudi takih ki delajo pa bi rajši bili doma in vlekli socialo

In reply to by Niklo (nepreverjen)

df (nepreverjen)

Pa nega lepsoga fajn doma biti na kauči pred tv in komentare pijsati po portalu. Ka bi odo delat či pa lejko fajn uzijvles od podpore. Za cike pa pijvo de skaus.

In reply to by Niklo (nepreverjen)

PREK-MÜJRE (nepreverjen)

Kateri bedak lahko pride do takega bednega zaključka, ta definitivno ni zdrav, pitam se do kdaj bodo nas Prekmuce še tako zavajali, lagali. Zadnjih 10 let se je v Prekmurju nej odprlo čisto nič novega, še tisto kar je bilo je vrag vzel.

Mun (nepreverjen)

Kaj je to iz kake knjige pravljic?

ohz51632

To je najboljše delo, ki ga Google zdaj plačuje. Prvi mesec sem prejel 29736 dolarjev za delo 3 ure na dan. Začel sem pred štirimi meseci in takoj domov odnesel vsaj 7835 do 9454 dolarjev na teden.

------- >>>>> www.Trade46.Com

Starejše novice