FOTO: Jan Vitez
S Soboškim poletjem v Murski Soboti tokrat večer slovenske popevke in drugih zimzelenih melodij.

Jesen se morda že bliža, toda glasbeni večeri v središču mesta zanesljivo ohranjajo pristno poletno vzdušje. Oder na Trgu kulture je v okviru Soboškega poletja sinoči zavzel Take Nine Orchestra. Obiskovalci so tako lahko prisluhnili slovenskim popevkam in drugim zimzelenim popevkam v izvedbi Tjaše Lesjak (glas), Franka Radoliča (altsaksofon), Gregorja Rousa (tenorsaksofon), Milana Klemenčiča (baritonsaksofon), Zdenka Bilyja (trobenta/priredba skladb), Jerneja Kolbla (trobenta), Jurija Ivanuše (trobenta), Alena Kranjca (bobni), Luke Škrilca (basovska kitara), Dejana Berdena (klaviature) in Staša Sukiča (kitara).

Enajstčlanska zasedba s poudarkom na pihalni sekciji ob spremljavi ritmične osnove ima svoje začetke v letu 1997, ko je bila ustanovljena komorna skupina saksofonistov Gornja Radgona. Ta je preigravala uspešnice velikanov jazzovske scene minulega tisočletja, na ustvarjalni poti pa so se prvotni zasedbi čez čas pridružili še glasbeniki pomurske glasbene scene, ki so glasbi dali unikaten pečat. Njihov repertoar obsega številne legendarne skladbe različnih žanrov in obdobij, kot so jazz, swing, dixieland in latinojazz. Ob pridružitvi nadarjene vokalistke Tjaše Lesjak pa je skupina dobila tudi pravi big bandovski prizvok. Za njihove aranžmaje sicer skrbi mojster pomurske jazzovske scene, trobentač Zdenek Bily.

Nadarjeni glasbeniki so pred navdušeno publiko sinoči spletli venec nepozabnih zimzelenih melodij. Nekaj utrinkov vam ponujamo v fotogaleriji in video posnetku.

FOTO: Jan Vitez

S spleta

Komentarji (23)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Milannn (nepreverjen)

Bravo gostinski lokali kateri so nej prispevali bole služijo kak tiste katere so izmeknoli iz žepa ....Vijdin tudi ka pomaranđa si ne zaslujži meti otprto (Vedno ko se človek vsejdne ob 20:00uri ti nezaželjeno strejžejo pijačo z kolegon sva bil na pijači ova ritasta bjonda je gobe stolcev že spakejrala ob 20:00 uri obnašanje kelnerc ?mal štjajerka je zakon ....ove so za K.

nikaaaalo (nepreverjen)

SOBOTAINFO,
ZAKAJ NE OBJAVITE PRISPEVEK:
_https://www.24ur.com/novice/slovenija/dobrodelni-projekt-ki-se-je-sfizi…

delali ste jim reklamo za pobiranje denarja, delali ste reklamo tej dotični ''dobrodelni organizaciji'', dovolili javno blatenje familije...RAZPLET TE ZGODBE PA NE OBJAVITE!!!!!

TA DUNJA VAS JE VSE LEPO NATEGNILA PREKO FBJA IN TAKIH SOICALNIH PORTALOV KOT JE SOBOTAINFO!
Ko sem vprašal na FBju pod njenim portalom kje delata, so me vsi napadli kaj se vtikam v življenje drugih-se grozili so mi s sporočili!
Če delaš v neprofitnem društvu in si brez službe...od česa pa sam živiš?!!! AJA DELAŠ KOT DOBRODELNEŽ IN KRADEŠ:)

MARŠ V PM!

kocljeva (nepreverjen)

To kar se dogaja je višek .Človek se ne more spočiti na koncu tedna ko vsak dan pride domov iz dela .Delam po 9 ur dnevno po tem pa še ponoči ni miru . Vrag bil ,če ne bomo dosegli ,da se to neha ,če ne prej pa drugo leto .Poklicali in pritožili se bomo na republiško inšpekcijo,da se to stokanje in tuljenje odseliiz trga tako kotse je moralo drsališče .

Dead three (nepreverjen)

Drugo leto tak ali tak tega več ne bo na tem trgu, seli se drugam zaradi nesodelovanja gostincev.

In reply to by kocljeva (nepreverjen)

Defo (nepreverjen)

Takši kak ti, bi se mogli preseliti. S prvin vlakon.

In reply to by kocljeva (nepreverjen)

kocljeva (nepreverjen)

Defo............. Smo prej tu stanovali kot si se ti rodil in prej ,kot je bil ta posrani trg .Že se ureja dokumentacija o prijavi in selitvi tej galame verjemi .

In reply to by Defo (nepreverjen)

Defo (nepreverjen)

Vrvli, ka te se vi prle selili. In zak je vredi. Takši stalni nergači ste večja nadloga za mesto, kak pa koncerti. Vrvli mi.

In reply to by kocljeva (nepreverjen)

Šampon123 (nepreverjen)

Bedaki soboške ne paše van či se nič ne dogaja, kda se pa dogaja se pa bunite norce

soldata (nepreverjen)

Šampon123.......... In to je za tebe dogajanje ? To dogajanje jaz doj poserjem ti si pa vtekni v rit .To brenčanje in lajnanje ne sodi v strnjeni del mesta .To naj napravijo tam na betonski ploščadi ali pa pred gradom .

In reply to by Šampon123 (nepreverjen)

Defo (nepreverjen)

Izvoli srat izven Sobote. Spakejraj se. Takoj.

In reply to by soldata (nepreverjen)

kocljeva (nepreverjen)

Defo ........... Srali mo tebi v čobe pa potem zunaj .čondraš

In reply to by Defo (nepreverjen)

Defo (nepreverjen)

Saj se še posrati ne vejš, kak trbej.

In reply to by kocljeva (nepreverjen)

Brankoo (nepreverjen)

Kocljeva, brezupen primer, če nimaš pojma o glasbi, raje ne komentiraj, se samo blamiraš, imaš pa možnost se izseliti kam v gozd, tam te bo pa spet motil veter in brnenje motork. Prepričaj se, mogoče nisi niti zadovoljen sam s sabo. Izhod - zemen štrik, pa iden gor.

kocljeva (nepreverjen)

Brankoo......... Ka mijsliš ,kak se tij in ostali razmite na glasbo sami izučeni . Napisal sem ,da smo prej tu stanovali kot je bil ta trg .Pišete in se slinite takšni ,ki sta se v peskovnikih igrali in sedaj se vi razumete v glasbo .Pazi ne napinjaj se ka se ne ščešeš v hlače te boš pa posrani odo po varaši .Fuj .Verjemi ,da je dokumentacija pripravljena in podpisi so zbrani .Tako ,da se bomo rešili tega brenkanja kot smo se drsališča .

In reply to by Brankoo (nepreverjen)

Defo (nepreverjen)

Tipičen primer tistih, ki nete nigdar razmili, ka za sebof potegne življenje v centru mesta. V Jazbinškovon časi ste verjetni prišli do poceni stanovanja, zaj pa mislite, ka lejko delegejrate po mili volji. Center mesta pač more živeti, če šče živeti mesto. Če center mesta ne živi, je mesto mrtvo. In takši kak si ti, z njim. In tou ti itak nede nigdar jasno.

In reply to by kocljeva (nepreverjen)

kocljeva (nepreverjen)

Defo .............. Tij pa nisi bil finančno sposoben ,da bi si sploh po Jazbinškovem zakonu kupil . Jaz ga nisem ,če ga je kdo vsaka mu čast .Sobota je že dolgo dolg mesto duhov in še bolj bo poleg takih kot so župan in ritlava ter še nekaj ki vse bremzajo

In reply to by Defo (nepreverjen)

Vipko
Truplo

In drsališče... z mnoštvom otrok vam je bilo neizmerno v napoto? Komu? Tista glasba je bila "slaba", da je nekoga tako hudo motila, zdaj še tale. Pa Skrito dvorišče? Enkrat na teden? Kaj bi porekli "iz Kocljeve" če bi jim vsako jutri pel "jutranjo serenado" ob štirih, petih petelin, kateri se na vse pretege dere po Stari ulici? Čisto zares... verjeli ali ne, en stanovalec ima v stanovanju "kokouta"... da pa seveda po naturi!
A res vse "kocljevce" moti tale glasba? Ali samo take, katere motijo tisti delci v zraku in tisti dan niti iz stanovanja ne stopijo?
Verjetno bo tale lokacija kot prizorišče odstranjena (v mlahavost župana ne dvomim, torej da mu komandira peščica dam in ...), bo pa nova izgledala kot nova glede drsališča... Oboje neposrečeno!

In reply to by kocljeva (nepreverjen)

mineas (nepreverjen)

Truplo @@@ Ti ,ki si tako vse stranski in vse vedež z vsem na tekočem ,kaj pa ti sploh mlatiš z svojim gezikom po koprivaj ? Tu se ne razpravlja o živalih še najmanj o tvojih kokoutih. Tebe ne moti nič,ker nisi tam ,kjer mi .Če se ti vidi ta đumbos si napravi pri bloku ,kjer živiš za to ne opleči in ne seri vse povsod .Idi pa slikaj naravo raje

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Tvoj komentar je žaljiv! Jaz tega nisem delal? Hočem samo povedati, da pa vsega ne moremo, smemo spraviti iz mesta. Saj ti igraji enkrat na teden? Eni ste bili proti drsališču, sedaj proti glasbi, potem so tu sejmi, tudi novoletno praznovanje vas bo motilo? Je tega res toliko preveč?
Sam sem res doma vsaj tristo metrov stran! Pa tudi na te prireditve ne hodim. Pa vseeno, moramo res biti mesto duhov?
Tisti petelin... je pa itak zgodba zase...

In reply to by mineas (nepreverjen)

Brankoo (nepreverjen)

Kocljeva, maš prav, smo se igrali v peskovniki pred 60 in nekaj leti, se pa vidi iz tvojega izrazoslovja in tipkanja tvoj IQ.

Milannn (nepreverjen)

Na kocljevi do pornič snemali ....???za tou se nede bunili (si kerin ne paše muzika 100%betežni

otokar (nepreverjen)

Milannn................. Nisi napisal ,da bo v glavni vlogi negdo od tvojih bližnjih .Ho,hoooooooooooooo

In reply to by Milannn (nepreverjen)

blagovnica (nepreverjen)

Kocljeva ---------- Tudi mi smo stopili skupaj in bomo zbirali podpise ,da se to jamranje odstrani iz trga ,ker to je nevzdržno . Eni si želimo vsaj ponoči imeti mir ,da se odpočijemo . Skupaj bomo dosegli preselitev tega cirkusa .Tudi drsališče je šlo .

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice