Kot kaže se bodo dela v Radmožancih nadaljevala. Dunja Lešnik nam je v telefonskem pogovoru povedala, da so se z Judit Vido Bukovec dogovorili, da skupaj nadaljujejo s projektom.

Žalostna zgodba 11-letne Zale in njene mame Judit iz Radmožancev, ki sta živeli v nevzdržnih razmerah, se je v začetku tedna zasukala v neželjeno smer. Zaradi spora in domnevne nehvaležnosti, so se prostovoljci umaknili, vodja projekta Dunja Lešnik je bila povsem razočarana. 

Kot vse kaže, pa je zgodba dobila nov preobrat. Sprti strani sta očitno zgladili spore, kar nam je v telefonskem pogovoru zaupala tudi Lešnikova. Dela v Radmožancih se nadaljujejo predvsem zaradi 11-letne Zale.

"Z možem sva se po dolgem razmisleku, glede na to, kaj se je dogajalo v zadnjih dneh, odločila, da nadaljujemo z deli. Odločila sva se ukrepati v prid otroku. Po dolgem razmisleku in dokončni odločitvi, sem nato poklicala gospod Judit in ji dejala, da bova midva s Simonom vse, kar se je dogajalo, požrla in nadaljevala z delom. Poudarila sem, da to ne počneva zaradi nje ali njenega partnerja, ampak zaradi Zale. Želiva ji omogočiti dostojno življenje".

S partnerjem sta postavila samo en pogoj.

"Gospa Judit se je s tem strinjala, najin pogoj pa je bil, da se javno opraviči vsem donatorjem. Nama se ni potrebno opravičevati, donatorjem pa. Včasih se očitno morajo zgoditi takšne stvari, da se ljudje potem zavejo, da enostavno brez vodje projekta tudi ne gre in lahko stvari obstanejo".

Njen partner se je vrnil v Radmožance

Ker so nesoglasja razrešili, se je partner Dunje Lešnik že danes vrnil v Radmožance, kjer nadaljujejo z deli. Z Judit sta se že pogovorila in se en drugemu opravičila.

"Moj mož je že od danes zjutraj v Radmožancih. Z gospo Judit sta se pogovorila in se opravičila en drugemu. Moj mož se je opravičil zaradi keramike, oziroma zaradi tega, kako je bila položena na določenih mesith. Je pa res, da se keramika ni polagala na izravnalno maso, saj so želeli, da se čimprej položi".

Z deli želijo zaključiti v naslednjih desetih dneh, saj so Zali obljubili, da bo v novo šolsko leto krenila iz nove, prenovljene hiše.

"Res je, imamo še nekaj manj kot deset dni časa, da Zalo iz novega doma pospremimo v šolo. Tudi glede pohištva, ki čaka v Murski Soboti, se zdaj gospa strinja. Največjo težavo je predstavljala kuhinja, ker si je izbrala kuhinjo v obliki črke L. Sama sem nato v Lesnini videla, da je ta kuhinja brez kuhinjskih aparatov. Zato sva z možem sklepala, da je bolje, če vzamemo blok kuhinjo, kjer so zraven tudi vsi gospodinjski aparati".

Za komentar smo poklicali tudi Judit Vido Bukovec, ki pa se na naš klic za zdaj še ni odzvala. Kot vse kaže, se bo zgodba v Radmožancih vendarle končala s srečnim koncem.

S spleta

Komentarji (35)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Sonce se smeje (nepreverjen)

San vesela za malo ce jin uspe dokra pripelati projekt. Dejte nuca to. Mami pa sam en nasvet pamet v roke. Otrok je na prvem mestu....

df (nepreverjen)

Mati se naj spravi delat nej ka luft bremza pa drek mejša.

In reply to by Sonce se smeje (nepreverjen)

kanžor

Sonce se smeje............. Dejte nűca to je istina .Se pijtaš v kakšnih razmerah to dejte živij kje je alko na dnevnem redu ? Baba bi lahko delala vsaj javna dela nej pa da domaležij in z podarjenim ni zadovoljana. Čűdno da zdaj omenja majstre ki so šinfali keramiko za kaj te ti majstri niso priskočili na pomoč ?

In reply to by Sonce se smeje (nepreverjen)

Sonce se smeje (nepreverjen)

Taksij otrok je puno. Zato, ce je keri ka ma prevec alko rad, naj poisce pomoc, alko ne resuje tezav kvecjemi potencira. Hvala. Ce mas rad otroka se bos potrudo... eni pa itaq sami sebe nemajo radi. Jes je ne poznan osebno, zato se ne mijslen na te nivo pujscati. Zelim pa ka bi za malo blo priskrbljeno. Otrok je nej nikaj kriv.

In reply to by kanžor

KÖÜDIŠ (nepreverjen)

BEDAKI VSI KOMPLET !

faran (nepreverjen)

Verjetno še nej mignola s prston v življenji ka je tak pametna pa hvaležna. Ni primerne besede ki bi opisal takšnega človeka.

fps (nepreverjen)

Bi se ji posro pa dol vtrgno vse ka je do zdaj bilo prenovljeno, nehvaležnica.

Mura14 (nepreverjen)

Vzeti ji dejte pa najti otroki normalno zivljensko okolje, njo pa terati v tri p...... Pa naj zive v pesnivi pa pol podrti hisi

nevenkabipravo (nepreverjen)

Zdaj san začo še v tej izvajalce dvomite...ge glavno več nebe mrdno z kurcom pri tej babe

Olosh (nepreverjen)

Naivni ste vsi odprvoga do zadnjoga ??? dan se kladiti ka so tej izvajalci hujsi od prosilca za pomoc.

Sicer pa, ce se ti kunja ne vidi se ti ne vidi, bi se revezi moglo vidit vse al ka? Vsak ma svoj okus in ovce kak ste tu eni ipak nasedete vsakome sranje :) fact!

kanžor

Olosh............. Povej ka si ima taki izbirati ,ki dobi zastonj?

In reply to by Olosh (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Mislim, da je dobila denar "zastonj"? Torej, zakaj si za predvidno vsoto za kuhinjo te ne bi izbrala sama?

In reply to by kanžor

Olosh (nepreverjen)

No in ti meni povej zakoj nej? Torej po tvoje, če ti nešče neka šenki da in je to nej ok, boš pač mogo sprejeti, ker je to zašenki in ker pač prosiš nekoga za pomoč? Nej. Tudi revni ljudje, keri prosijo za pomoč majo okus in možnost izbire in če ima možnost ka za ta denar izbere neka ka se ji bolj vidi, zakoj pa nej? Ka je s ten narobe? Zgolj preferenca lidij in nič drugoga, mene ne moti, tudi tebe in marsikoga drugoga nebi smelo, ker to se tiče samo vpletenih v zgodbo. In če že neka dobiš iz dobre volje lidij, je naj to tak narejeno kak se šika, nej pa neka vamo tamo, po načeli ''dobro je za koga je''. To je isto, kak če nekomi daš raztrgane cote, ker jih pač nuca. Daj no....vsaka zgodba ima dvej plati in ta Dunja se je fejst fejst nizko pistila, ka se je sploj šla javno izpostavlat in javno blatit, zdaj de pa dale delala? Bitch please.

Takše stvari se rejšijo med štirimi stenami in nej prek medijov in družbenih omrežij. Pika.

In reply to by kanžor

kanžor

Olosch.......... Ne mejšaj vse vkűp.Pišeš o raztrganih copatih .Kuhinja ni potrošena bila kuhinja je nova .Jaz in še verjetno kdo drug ,če bi dobil bi bil vesel nove kuhinje ker si nove ne morem kupiti .Jaz dobim 5% popusta .Končno pa baba naj ide delat vsaj sezonsko .

In reply to by Olosh (nepreverjen)

gostja 426 (nepreverjen)

Rejsna je, tüdi revni lidje naj majo možnost izbire, ali v članke lepou piše, ka si je glede na obliko künje izbrala napačno, pa takšno brez aparatov, zatou so ji izbrali takšno, kera paše v njeno künjo, pa z aparati. Ta Judit pač ne vej, ka je za njou dobro. Nemre se primerjati raztrganih copat in nove künje.
Saj je v bistve dobro, ka so šli rešavat stvari prejk družbenih omrežij. Pobotali so se samo zatou, ka so vidli odzive, ovak se ne bi.

In reply to by Olosh (nepreverjen)

Dajnomir (nepreverjen)

naj ove pozovejo ka v petih dneh končajo

kuna (nepreverjen)

Ne bom se spuščal na nivo babjega ravsa.
Se pa v mojih očeh prostovoljstvo konča takrat,ko se je ravs pričel.
Dvomim, da je realno jabolko spora slabo položena keramika. Je pa dober razlog, da se spor prične.
Nekaj spornih m2 keramike namreč ni nenadomestljivih.
Bolj vidim problem, da si je nekdo zaželel neodvisnega razpolaganja z doniranimi €€.€€€., ne pa tudi z "materiali-tudi sponzorskimi", ki jih je bilo moč dobiti v okviru pomoči.
Zgodbe sicer ne poznam detaljno, ampak, kot že rečeno, prostovoljstvo se konča ob prvem ravsu.
Prostovoljcem, se bo namreč sedaj, po vrnitvi, šele začelo "DOGAJATI".

sanja xyz (nepreverjen)

Podpišem....Meni smrdi-in to z strani prostovoljcev....2 sta..mož in žena...delata 2 meseca...kaj ne vesta ,se tam učita..vse sama..upam,da tudi elektrike in radiatorjev ne bosta sama......vsak,ki je doniral je z namenom,da bo pravilno narejeno...potem to dogajanje z fb??? haloooo.......tu z tem dejanjem je pa bilo vse pokazano......samo me zanima,zakaj so sedaj nazaj potegnili in bodo delali naprej??mogoče ni vse tak čisto..če bi nadaljeval kdo drug,bi videl,kam in koliko so šla sredstva,ki so bila donirana za to mamo in njeno hčero,ki pa bo v tej zgodbi najbolj ožigosana....to je samo moje mnenje-mogoče se motim....

In reply to by kuna (nepreverjen)

Yeap (nepreverjen)

Tudi če pošlješ denar se hiša verjetno ne bo sama napravila.Torej je potreben nekdo ki bo vso delo opravil,če to delo traja 3-4 dni je OK,če pa traja 2 meseca pa se boš vsaj načeloma strinjala da bo to nekdo moral plačat.Pošlihtat tako bajto-organizirat delo,prevoze materiala,tempirat delo-ni kar tako in zahteva vsaj neko izkušenost in dobre živce.Torej kolko-koli sta ta dva prostovoljca vzela za to opravljeno delo je vsekakor upravičeno.Lahko bi rekli da imamo win -win situacijo,gospe bo opravljeno delo,gospod pa si bo tudi zaslužil svoj denar namesta da je na plečih države.V kolikor bi pa pozvali podjetnika z registr. sp-jem bi v dveh mesecih pobral 20 ali pa 30 jurjev.Upam da vidiš razliko. pa Lp

In reply to by sanja xyz (nepreverjen)

100 (nepreverjen)

Kupin drva

.v (nepreverjen)

Keramiko naj položi kakšen majster ne šušmar, ka de melo formo.

Vas ime (nepreverjen)

Zelo zalostno kaj se dogaja naj ide partner pa ona delati eni moramo delati ka lahko kaj napravimo oni pa vse zastonj dobijo in to tudi nepaše nih

Purdi (nepreverjen)

Samo neka. Baba se vijde ka je manjica. Ampak vijde se pa tuj ka so te Lesniki crvijvi.. ?

In reply to by Vas ime (nepreverjen)

niksooon (nepreverjen)

KJE SPLOH DELATA TA LESNIKA OZ. OD CESA ZIVITA?
MENI VSE SKUPAJ SMRDI

feri11 (nepreverjen)

Dobro pijtanje.... Tudi ge bi se šou dobrodelneža, pa san se že tudi šou, samo od ke mi pa te sredstva za živlejnje?????

In reply to by niksooon (nepreverjen)

Gostić (nepreverjen)

To je v poduk vsem, ka je vloga dobrodelneža zelo nahvaležna. Sploh pa, ka si morejo pomoči potrebni najprej sami pomagati (pri ton so izvzeti otroci, keri so dejansko pomoči potrebni). Ges san že pred čason opusto skoraj vsako najmanjšo voljo pomagati "pomoči potrebnim".

gostja 426 (nepreverjen)

Edina smiselna pomouč "pomoči potrebnin" je, ka se jin ponidi delo. Tüdi če samo za par vör, bolje išta nego ništa. Te si sami slüžijo za obnovo hiše itd., tak se tüdi nafčijo cejniti stvari. Če pa neščejo delati, pa je fse brezzveze. Škoda samo, ka socialna püšča deco pri takšnih lidaj, namesto ka bi jih dala v rejništvo ali v posvojitve, v normalne razmere.

Gostić (nepreverjen)

E, točno tak. To je edini pravilni pristop.

Tinka13 (nepreverjen)

No in spet kot se je vsem smilila zaradi otroka, ji bodo popustili zaradi otroka. Nevem, če je to prav,saj bo ženska tako le dobila potrditev, da z njenim obnašanjem ni nič narobe.
Me pa zanima kako dolgo bo nova hiša in oprema izgledala kot treba. Glede na prejšnje stanje v hiši in delovne navade gospe se bojim, da ne preveč dolgo!

Lendavski (nepreverjen)

Ta Dunja je arogantana kot njen prijatelj,in ne si mislit,da oni vsi to delajo iz dobronamerno,pa še kako korist imajo vsi od tega,zakaj potem ta Dunja ni najela pravega keramičarja,sem 100 % en,da bi se našli prostovoljci,ki bi to keramiko položil zastonj.Ampak ona je želela,da končni obračun ostane v "familiji",da bodo imeli tudi Lešniki nekaj od tega.
Zadeva močno smrdi,ker se ne bi družla z arogantneži kot je ta na linku spodaj.Upam,da bo policija prišla do konca in bo končno ta "dobrotnica" razkrinkana,da ima ona od vsega še večjo korist kot pomoči potrebni katerim jo nudi.

https://www.pesmojprijatelj.si/clanek/simon-mihoric-zaradi-inspektorjev…

Lendavski (nepreverjen)

Ha ha ha,pojdite na Dunjino stran na Facebook in poslušajte njeno nakladanje in opravičevanje,za kozlat tiste njene posiljene solze.

https://www.facebook.com/simon.valencic.1/videos/2381066511976055/?epa=…

https://www.facebook.com/simon.valencic.1/videos/2381050398644333/?epa=…

? (nepreverjen)

Kakorkoli že, ampak te ploščice so pa res mimo...
Vsi imamo doma položene ploščice in ko pogledaš svoje in tiste je vsakemu laiku jasno, da ta človek ploščic polagati ne bi smel.

kanžor

?.............. Ploščice se pa ja dajo zamenjati .Poznam dosti takih ki se hvalijo kakšni keramičari so ampak niso nič kaj boljši od tega amaterja .

In reply to by ? (nepreverjen)

berta11 (nepreverjen)

te bar nema firme kak ,amater socic

In reply to by kanžor

Lendavski (nepreverjen)

To sen pobral z neta,zanimivo kak se pretvarja,samo re kot je eden tan napial,zakaj bi se plačevali delavci iz donatorskih sredstev,če pa so baje delali prostovoljno.
Meni to smrdi do neba vse skupaj.

https://streamja.com/VEzq?fbclid=IwAR3Eq0g6iiPkzbvsKNyTsGr1JcUEhxpI2rbP…

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice