Policist želel na vsak način od študentov izsiliti priznanje, da se drogirata. Ko tudi v njunem avtu ni ničesar našel, je odpeljal, onadva sta ga prijavila.

Tako kot številni Pomurci, sta se tudi mlada študenta 21-letni M. O. in 19-letna S. V. odločila, da bosta svoj dopust preživela pri naših južnih sosedih.

Zahteval priznanje, da je užival drogo

Kot pravita mlada študenta jima je policist Policijske postaje Crikvenica zagrenil življenje, jima uničil počitnice in ju ponižal za vse življenje. In to že takoj ob njunem prihodu. 

»S prijateljem sva nekaj po drugi uri popoldne prišla v Penzion Burin v Crikvenici. Ko sva parkirala pred vhodom, se je mimo naju zapeljal policijski avtomobil. Policist je vozil zelo počasi in opazoval naju in najin avto, nato pa se kakšnih 40 metrov naprej ustavil in pokazal, naj moj prijatelj pride k njemu. Mislil je, da ni dobro parkiral in mu bo policist povedal kaj v zvezi s tem. Pa ni bilo tako, takoj ga je napadel, češ da je gotovo užival kakšno drogo. Nato je vzel njegovo osebno izkaznico in ga začel maltretirati, da ga bo odpeljal v pripor za 20 dni ter izgnal iz Hrvaške. Čeprav je prijatelj vse obtožbe zanikal, mu je policist vsaj še četrt ure grozil in ga poniževal, da mu bo drogiranje hitro dokazal,« razlaga mlada Prekmurka.

Prebrskal tudi avto

Študenta pravita, da jima je policist temeljito prebrskal avto, a ni ničesar našel, “saj ni bilo ničesar za najti,” pravita in dodajata, da bi preiskava krvi potrdila, da nista zaužila prepovedanih drog, ne zdaj, ne nikoli. »Ko sta se zaslišanje in preiskava avta končala, sva mislila, da je najine nočne more konec, a sva se zmotila. Policist je sedel v svoje vozilo in začel telefonirati, nato pa naju spet pregovarjal, naj priznava, kako sva uživala oziroma da posedujeva drogo. Ker nisva imela česa priznati, sta se nazadnje s sodelavcem odpeljala,« razlagata študenta, ki se jima policist ni niti predstavil, niti jima povedal, zakaj ju sumi, da sta zaužila drogo. 

“Prijatelja je zmerjal ter žalil, češ da ima zaspane oči in da se znoji. To je bilo predvsem zaradi napornega potovanja, ob tem predhodno noč nisva veliko spala. Potenje je normalno ob dejstvu, da je bilo zelo vroče,” pojasnjuje študentka.

Mlada študenta zgrožrena zaradi dogodka so nekoliko pomirili domačini, ki so njima povedali, da nista edina, ki se jima je to zgodilo. Tamkajšnji policisti naj bi namreč s tovrstnimi obtožbami pogosto nadlegovali mlade turiste.

Odgovorni zadevo še preiskujejo

Čeprav sta za dopust na Hrvaškem odštela kar nekaj denarja, sta se mlada prekmurska študenta naslednji dan odpravila domov. Jutro pred odhodom sta na policijski postaji v Crikvenici podala pisno pritožbo oziroma ugovor na nedostojno vedenje njihovega uslužbenca, pa tudi tam nista bila prav dobrodošla.

Kljub temu pričakujeta pisni odgovor od vodstva omenjene policijske postaje ali od Policijske uprave primorsko-goranske, ki ima sedež na Reki, kjer so potrdili, da so prejeli pritožbo dveh slovenskih državljanov. Odgovorni zadevo še preverjajo, so pa zagotovili, da bosta Prekmurca pisno obveščena o ugotovitvah pritožbene preiskave.

Fotografije mladih študentov hranimo v uredništvu.

S spleta

Komentarji (25)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
lolish (nepreverjen)

kaj pa hodite na hrvasko... imate pol sveta za isto ceno

jajaja (nepreverjen)

tocno tak, nevem kaj drugo narod ne ve kak to hrvasko, pa vsaka ves ista, od rovinja do makarske vse en isti kurac. In totalno pretirane cene za to kaj nudijo. Pol te pa se jebejo ka si slovenec.

In reply to by lolish (nepreverjen)

Međimurec (nepreverjen)

če ih je napadel in maltretiral brezveze onda rejsna sramota za takega policista keri Hrvaškoj ne želij nikaj dobroga či je več mislil da so nadrogirani potem ih je moral pelati v bolnišnico dati kri na analizo pa bi se vse dokazalo
a nej samo tak iti nekoga krivit za nekaj kaj ni kriv
nej je vejč niti Hrvaška kaj je nekda bila
v takih člankih večkrat žalim kaj sem sploh del take gnile države

Zsitaric (nepreverjen)

Bravo međimurec, pošteno povedano!

In reply to by Međimurec (nepreverjen)

KÖÜDIŠ (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ne vem zakaj ti Slovenski mediji, predvsem oni ki so zlizani z vlado, širijo namerno tako sovražno propagando do sosede Hrvaške. Kam nas bo pripeljalo to širjenje sovraštva in kako si sploh dovolijo kaj takega. 40 let hodim vsa leta tudi večkrat na leto, na Hrvaško, nikoli nisem doživel niti enega negativnega primera. Dostikrat pa me je bilo kar sram ko sem opazoval nekatere Slovence , kako nesramno, neprimerno se obnašajo na Hrvaškem, mislijo, da si lahko vse dovolijo. Vse to kar je opisano je čista rutina policije tudi pri nas, ne samo na Hrvaškem, spada pač k njihovemu delu je pa zmeraj tak, če nisi nič kriv se nimaš česa bati, če pa si kriv pa te naj pošteno kaznijo.

KLUK (nepreverjen)

Čisto razumljivo, da niste vi doživeli česa podobnega, saj ste, glede na vaš zapis, da hodite na Hrvaško že 40 let, že starejši. Iz lastnih izkušenj lahko povem, da na mladino NEKATERI gledajo drugače, še posebej, če imaš "čudno" frizuro, kakšno tetovažo, piercing. Tudi mene so ustavili na meji in zadržali 1 uro. S ponižujočim izpraševanjem in obsojanjem iskali dokaze, da imam droge, brez da bi dejansko preiskali avtomobil ali mene. Ko sem neštetokrat povedal naj se že prične preiskava, ker res nimam drog, so me spustili naprej. Vse bi se mi zdela normalna rutina, če bi dejansko preiskali, govorili v normalno spoštljivem tonu, naredili vsaj test alkoholiziranosti... To, kar se pa zadnje čase dogaja, pa je svinjarija.

In reply to by KÖÜDIŠ (nepreverjen)

Prekmarskapandurina (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Prekmarska narkomanija odr na hrvasko mourje, zakoj ne idejo na [email protected]?

Grobijan (nepreverjen)

Naj bi tam te mladenič takoj pravo ka idejo takoj na odvzem krvi pa ovidva vec nebi gnjavila.

Hdbdbe (nepreverjen)

Vsak je lejko trener po gotovoj tekme.

V tiston momenti vendar clovek pau nej razmo pa si samo mislo naj njemi mer da

In reply to by Grobijan (nepreverjen)

AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

Hdbdbe - pou nej razmo? Tij si nej cejle. Ka pa če je vse tou laž?

In reply to by Hdbdbe (nepreverjen)

AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

Kaj pa če vse to sploh ni res pa je spet samo nekaj izmišljenega za publiciteto? Kdo bi vedel?

šanji_lendavčan (nepreverjen)

pa potem ne bi dala svojih fotk , ki jo uredniki niso notri dali

In reply to by AJAJAJAJAJAJAJ… (nepreverjen)

stric vili (nepreverjen)

Lokalne oblasti in gostinci so zmenjeni z lokalno policijo, da zagnjavi mladini in jih tako spravi stran, ker od niih ne pričakujejo veliko denarja. Prav tako izvajajo določene akrivnosti nad enodnevnimi turisti oziroma izletniki, ker prinašajo zemlo malo zaslužka. Oni bi imeli samo bogate turiste, ki veliio zapravijo. Se pravi delali bi malo, nudili bi malo in zaslužili veliko.
Ne razumem zakaj eni silijo na Hrvaško. Še posebaj dva mlada, ki sta še brez otrok. Za jurja bi letela iz Avstrije v Španijo oba in imela en teden all inclusive. Ko bi prispela na letališče bi se jima poklonili in mlada dama bi še rožice dobila.

šanji_lendavčan (nepreverjen)

nikoli več k tem hrvatekom....

dopustnikar (nepreverjen)

Tudi mi odimo že več kak 30 let na hrvaško na morje, sakšo leto. Magari samo za čez vikend, ka mamo doli prijatele in jih obiskujemo. Sicer idemo sakšo leto še kama drugan poleti, v kakšno drugo državo, samo kak rečeno hrvaško obiščemo sakšo poletje. Tudi mi do zdaj nejsmo meli nikših slabih izkušenj, niti z domačini, niti z turističnimi delavci, niti s policijo. Letos sta sin in hčerka prvič samiva šla na obisk k našin prijatelon na hrvaško obalo in pazi zdaj, zgodilo se njima je skoraj identično kak tomi pari iz članka. Že prvi dan kak sta prišla doj so se policaji na benzinski črpali piknili v njiva iz istoga razloga kak v teva študenta. Sicer je nej bilo tak hudo, vendar se je zgodba s policijo ponovila čez dva dni pred nakupovalnim centrom. Tan bi naj bilo hujše in bi naj padale tudi žaljivke na račun Slovenije. Na srečo je posredoval moj prijatel, keri je bil te tudi tan po nakupih in se je policija umaknila. Deca so se še isti den pobaral domov in gda sta prišla sta pravla ka jiva na hrvaškon več nedo vidli. San gučo po telefoni te s prijatelon hrvaton in mi je vse potrdil in pravo:"... šta češ, takva ti je naša policija, ista ko i naša država.... totalno pokvarena."

? (nepreverjen)

Tile hrvati sploh niso za EU, še vedno imajo jugo prijeme, za malo ali nič rada puno para, dogovor z njimi itak ne drži.
Nesramni in arogantni, vzvišeni...to ne bo nikoli narod, ki spoštuje evropsko pravo, nimajo etičnih in moralnih vrednot.
Oni čakajo samo turiste iz bogatih dežel, na njihovo žalost pa hodijo tja več ali manj le vzhodni Evropejci, kar pa je nemških in avstrijskih tablic so pa čisto ali pa vsaj delno njihovi ljudje.

Vipko
Truplo

In kdo jih je "naivno" spravil v Evropsko unijo? Kdo je verjel, da če jih podpremo pri vstopu, bodo spoštovali sodno arbitražne komisije? Odgovor: vlada Boruta Pahorja!
Sedaj jim grozimo, da jim onemogočimo vstop v šengen in OVSE! Vse dotlej, dokler ne priznajo razsodbo. Jaz bi dodal, da vse dotlej, dokler ne uredijo mej z VSEMI sosedi, kajti z vsemi so tudi v sporu. Če želimo, da bo zahodni Balkan spet regija prijateljstava, kakor v preteklosti (dobro, bilo je pod prisilo, delovalo pa je vseeno), mora biti sosed sosedu sosed! Hrvati tu izstopajo... v negativi!
No... bomo videli!

In reply to by ? (nepreverjen)

afta he (nepreverjen)

Omladinca res sta se usekala. Če te je začel gnjaviti, bi mu povedal, gremo na strokovni pregled. Drugače pa spizdi. Če bi še težil bi po končanem postopku šel takoj na policijsko postajo in prijavil dogodek preden bi se policist vrnil s terena. Poduk ostalim!!!

Juhica (nepreverjen)

Očitno gre za predsodek do mladih. Ki kao nimajo denarja, drogirajo se in pijejo....dostikrat so boljši gostje od "srarih" slovencev, ki se obnašajo rea skoraj tako,kot da bi jili zdrogirani.

pozorni (nepreverjen)

Somare, pe li nosite pejneze ustašon pa je krmite. Tak van trbej. Ešče pogledno ne be prouti ustašije, če pa že pa samo prejk nišana.

Rino Radaelli (nepreverjen)

Hrvat ciganov brat, gre na božjo pot, krade vsepovsod! Sicer pa, prav jim je! Kaj pa rinejo v Ustašijo. Škoda, da jim niso dali še s pendrekom po puklni.

gostja 426 (nepreverjen)

Problemi s policaji so bili na Hrvaškon že pred 20 pa več lejti. Z bivšin smo bili tan, ka so nas cejlo grupo pajdašov zajeli policaji in odpelali na policijsko postajo. Kumaj tan smo zvedli, zakoj. Moj bivši naj bi vnovčo ponarejeni bankovec. Blagajničarka v menjalnici je opazila ponarejeni bankovec, un je bil en od več lidi, keri je bil tan, ali zapomnila si je samo njega pa njegov avto, zatou so nas hitro najšli. Debelo smo gledali cejlo štorijo, mel je dobro plačo, nigdar nika protizakonitoga naredo, zakoj bi? Dal je vse prihranke preveriti, nič ponarejenoga, tüdi pri sebi je mel same prave bankovce.
Cejli večer so nas zasliševali, ponoči izpüstile, vgojno je že bilou v slovenskih cajtingih. Dalo se ga je prepoznati po začetnicah, pa z maloga kraja je doma. Nič kriv nič dužen je bil v cajtingih kao kriv. Prek sodišča je zahtevo popravek, opravičilo in odškodnino in vse tüdi doubo.
Tüdi tou je turizem po hrvaško. Zmejšane vojne veterane so zaposlili v policiji in zdaj so šerife, mislijo, ka lejko delajo, ka ščejo. Od te san še samo enkrat šla ta, rajši odin drugan, ge je boukše, lidje bole prijazni, včasih je tüdi ceneje.

Pille (nepreverjen)

A z bivšin si bila?
To je pomembno?

In reply to by gostja 426 (nepreverjen)

brekaš (nepreverjen)

Eni moji znanci iz Ljutomera so šli pred lejtami na hrvaško in ker so bole nevsakdanje izgledali (rokeri pa tej zaeve) so isto bili podvrženi pretresi za droge. Eden mi je gučo ka so jin vse avtoje razmetali pa še vsi so mogli iti notri ka so jih do gologa slekli pa pregledali. Gda so nika nej najšli so se piknoli v nekše bele bombone kere je mejla ena diklina in so nej bili v original pakungi ka se joj je vtrgnola. Diklino so prej odpelali v zapor, cukre pa poslali v Zagreb na analizo. Diklino so komaj naslednji den iz zapora spistili. Pa če gli so te ugotovili ka so tou resno cukri, je diklina vseeno dobila po pošti nekšo kazen in dve leti prepovedi vstopa na hrvaško. Tüdi tou je turizem po hrvaško.

axl73102

V prvem mesecu sem prejel 22738 dolarjev, prejšnji mesec pa 29584 dolarjev, od doma sem ravno delal na spletu. Sem reden študent in delam samo 3 do 4 ure na dan. Vsakdo mora poskusiti to delo zdaj samo uporabiti to spletno mesto ...

---->>>> www.WebJob33.Com

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice