Nekdanji podžupan Mestne občine Murska Sobota zapustil stranko SMC.

Boštjan Berlak je na družbenem omrežju Facebook sporočil, da zapušča Stranko modernega centra (SMC). Kot je zapisal, so v današnjem času hitrih sprememb edina stalnica spremembe: 

»Zato je normalno, da se nenehno prilagajamo spremembam. Nekaj povsem običajnega je, da se skoraj nihče ne upokoji na delovnem mestu, kjer je začel svojo poklicno pot. Podobno je na političnem parketu, kjer so spremembe stalnica, katerim se je potrebno prilagajati. Zato je v preteklih mesecih, tednih in dnevih, v meni dozorela odločitev, da zapustim vrste SMC (Stranke modernega centra),« je zapisal Berlak, ki sicer še naprej ostaja mestni svetnik MOMS.

Svoj zapis je sklenil s citatom Alberta Einsteina: »Življenje je kot vožnja s kolesom. Da bi ohranil ravnotežje, se moraš premikati.«

S spleta

Komentarji (53)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
BB - POBEG (nepreverjen)

Ko se ladja začne potapljati, štakori (podgane) prve spizdijo. Naj prestopi k SD oni so zdaj glavni, samo vprašanje kako dolgo. Kaj pa odstop z vseh funkcij - to pa niti slučajno.

šusi (nepreverjen)

in bo brez kančka sramu prestopil k drugi (verjetno k omenjeni) stranki.....in fural bonitete naprej.
Kda bo naš narod prepoznal te politične kameleone z levice in jih vrgo na smetišče? Takrat bo na obzorju Švica, nič prej!

In reply to by BB - POBEG (nepreverjen)

luc-ifer (nepreverjen)

To ma familjarno v genih vse za promocijo in vzpon na funkcije?

In reply to by šusi (nepreverjen)

Ne, prestopiti ne (nepreverjen)

... novo stranko za "velik BALKAN"

In reply to by šusi (nepreverjen)

NoH (nepreverjen)

Politicne kameleone na levici???? Ce so pa najvecji kaputari na desnici. Prvo komunisti, te socialisti, zdaj kao desnicari pa demokrati.... Samo nasoga Stiheca si poglednite, 3 stranke je menjo med svojin zupanovanjon. V bistvi pa SMC niti nigdar neje bila lejva stranka. Tou so navadni opurtunisti pa neoliberalci, tak kak v SD pa pri tomi nouvomo klovni ka ga mamo zdaj za premiera. Pravi levicari so zbrani v SDS, edina stranka v keri so zbrani bivsi komunisti, kera deluje po ustroji komunistcne partije in ma za vodjo bivsoga komunisticnoga funkcionara. Tej loleki kere vij primitivni majmuni oznacujete pri nas za levicare so vecji desnicari kak de sto iz SDS gda koli v zivljenji.

In reply to by šusi (nepreverjen)

DF - BUM (nepreverjen)

Ka pa beltinski mladi župan Virag še nej vön stopo iz SMC, nega več "krüja pri toj stranki, gotovi so.

pale (nepreverjen)

pa ovi policaj v penziji Osterc, predsednik penzičov SMC, je že pri Šarci, tükar več nede piknikov pa potovanj, dečki!?
Pa ova težko zaposliva Flegarova, ka ji je Brgles najšeo zatočišče v stranki, je že odletela v drugo gnezdo....in še in še takšnij!

In reply to by DF - BUM (nepreverjen)

krobikar1

A tako, svetnik bi pa bil,... Ni to povezano, izvoljen je bil tudi s pomočjo in zaradi stranke,... ?!

stusle (nepreverjen)

Za tisto stranko, kamor prestopa politik, to ni dobra novica. To za volivce ni dober znak. Obstaja velika bojazen, da se jim pridruži človek, ki iščejo predvsem svoje koristi.
Če že izstopi, potem vsaj 5 let ne bi smel biti v nobeni stranki in se umakniti iz politike, ne pa po možnosti že včeraj biti član SD ali LMŠ.

Homeini (nepreverjen)

Ljigavec pokvarjeni. Vse za svoje interese. De še vüpo iti na Murino tekmo?

Radvasman (nepreverjen)

Kda pride kaj s soboške lokalne politike mi žutoplavi verniki s svojimi "komentarji" polepšate den. Za vse je masterkard ali bilokakšne volitve in vaše face po volitvah je neprecenljivo!

VRANA (nepreverjen)

Radvasman___majhen poskus komedije, nič drugega. V bistvu pa primitivno razmišljanje rdečkastega vernika. Samo stran je druga, vse drugo enako. Ko bo ljudstvo začelo delati pritisk na skorumpirane lopove (levi in desni SKUPAJ!!), potem bo kaj drugače! Ker lopov je lopov, na katerikoli strani je!!!!! Zdaj pa na veliko kradejo, vsem na očem-primitivci tvojega kova se pa prerekajo, češ da je desni (oz. levi) !!!! Kradejo pa oboji!!!!

Namesto da bi VSI SKUPAJ rekli "mrš, lopov pokvarjeni"!!!! Ampak, od rdečkastega vernika ni druge za pričakovat. Pa tudi ne od "žutoplavega" ali katerekoli druge barve "vernika", ki razmišlja kakor ti, da se razumemo!! Politika identitete se je na žalost že prikradla tudi k nam!!!

In reply to by Radvasman (nepreverjen)

Messerschmit (nepreverjen)

Haha, ka je vrana? Uzaljenoga se pocutis? Tvoji blentavi komentari spadajo med tiste kere onenja Radvasman. In zdaj si cemeren? Ksenki si pa vö meces pa pameten delas, ce pa vsi znamo ka si nej. Veselo glumi dale.... :)

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Messerschmit____ ti uboga debilna para. Od kod pa tebi, da sem užaljen, čemeren?? Jaz se prav fino zabavam, ko vas razmečem kot 5 dag posebne klobase, hihihihi

".....če pa vsi znamo...... " hahahahahahaha, rejden komedijant, hvala, da si me nasmejal :)))))))

In reply to by Messerschmit (nepreverjen)

Mun (nepreverjen)

Delal bo v dobro občanov kot do zdaj, kako ga ni sram da z takim pisanjem ponižuje občane in jih ima za norca. Vsi vemo da mu gre le za položaj v politiki in lastno korist. "politično imigrant"!

Ka pa te (nepreverjen)

Ha , ha , ha , pa ka je to za enoga , prvič čujem .

Belecin fen (nepreverjen)

Stavin ka bo prestopil v LMŠ. Mu bo že svak to zriktal. Svak ima za samo že več prestopov kot mudodorfer. Bo pa zelo lepo gledati bitko na lokalnih volitvah 2012. Kako se bo Lang otresel vseh mrhovinarjev, kateri bodo čakali na svoj kos pogače?
Berlak je komaj sedaj ugotovil, da stranka SMC ne dela v korist občanov (on seveda dela in bo še delal, če bo izvoljen). Ali pa je SMC do sedaj delala dobro, sedaj pa naenkrat več ne?
Pijanec se spreobrne, ko se v jamo zvrne ali pa se pijan odpelje pod ukrajinski tovornjak in mu kolegi rešijo kožo (kirurgi mu jo vso niso mogli).
SMC= stranka modernega centra? Ha, ha, ha,...

Belecin fen (nepreverjen)

Za prestop v drugo stranko ne rabiš pogledati svojim volilcem v oči. Dovolj je le, da si nabaviš novo omaro in vanjo začneš pakirati darila nove stranke. Stare obdržiš, seveda. Za trening juda je dobra tudi trenerka SAB, LDS, DD in ostalih strank. Štrk press

Strijc Džouže (nepreverjen)

Df tvoja stranka propada brez milosti. Hehehe

šarvedij (nepreverjen)

Ka pa Vanek ----- naš ati še je kaj ge aktiven on je tűdi pri SMC ali se motim ?

Vinc (nepreverjen)

Iz obcinskega sveta ne bo odstopil zaradi sejnin. Sigurno je še v kakšnem odboru in komisijah. Vse za sejnine. Za plačilo. Če je iztopil iz levičarske stranke, naj zapusti tudi obcinski svet.

DF - BUM (nepreverjen)

Kak te tou vkup ide: iz stranke de ven stopu iz ostalih funkcij pa nej. To je ravno tak kak če bi eden dal odpoved v firmi, plačo pa še naprej dobival. Da ga ni sram, jebenti pa takšo politiko.

.... (nepreverjen)

dobro ka je ajnštajn nej biu politik, fse bi šlo k vragi.

Opomba (nepreverjen)

Opomba: SMC je nej lejva stranka, nikdar nej bila, nikdar nede.

VRANA (nepreverjen)

Je pa 100% drekomešalna, propadla stranka. Podtaknjena iz leve opcije!!!!

In reply to by Opomba (nepreverjen)

Opozorilo (nepreverjen)

PoDtAknJeNa Iz LeVe OPcije..vüpan ka malo dihas vmes med svojin beson, ti mali neoliberalen-klero-fašistek ti

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Resnica boli, kajne? Hahahahahaha, od kje pa tebi zamisel, da sem jaz besen, hahahaha? Zapisati DEJSTVO pa res ni bes, malo imaš pomešane pojme. Na koncu si pa pozabil še navreči rastlinofob, islamofob, ksenofob, xyzfob..... Ker vse to so tisti, ki govorijo resnico. Seveda za take retarde tvojega kova, ne za normalne ljudi, intelektualce...

In reply to by Opozorilo (nepreverjen)

Opozorilo (nepreverjen)

Bes se vidi preprosto s tvojga načina komentiranja:) Amm moren ti povedati, ka mi je vseeno za slovensko kvazi levičarsko sredino in njihove morebitne igrice, gabijo se mi dejansko...

Takšne mozgansko bauge vojake SDS/NSi kak si ti pa pomilujen..lekar je neka na ton, ka je človek lejko desničar, če je bogat in/ale pa idiot..po načine komenteranja drzi vsaj slednje :S

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Opozorilo, slabo opazuješ, hahaha... Jaz sem vedno na tisti strani, katera pohvali delo, trud, inovacije, napredek,..... Zato, ker sem tudi sam podjetnik in vem koliko truda, znanja in tudi sreče včasih je treba za uspeh. Samo poglej kjerkoli pišem, z lahkoto preveriš. V veliki večini pohvalim, podpiram mlade, zagnane,.... In ti opažaš bes, bruhahahaha?! Ja, opažaš večino, ki pa je resnično ves čas negativna. Vsekakor pa ne pri meni.
Kar se tiče "vojak" katerekoli opcije, zopet "totalan promašaj", hahaha. Uvrščam se v desno sredino, pohvalim/grajam lahko desne/leve... To pa vam večini retardov ne gre v glavo. Res pa je, da redko srečam skrajnega levičarja (ker normalnih več zgleda ni), ki bi sploh kaj pametnega povedal, imel kakšno idejo. Prav tako sem že večkrat izjavil za kar nekaj desnih/levih, da sodijo edinole v zapor, ne na politični oder!!! Tudi to retardi ne morete dojeti-ker se greste politiko identitete. Ker levnuhar ne bo grajal levnuharja, pa če vse propade.
Si pa ugotovil, zakaj me bolj vleče na desno-nočem, da o mojem denarju odločajo taki, ki v življenju niso nikoli nič ustvarili, nimajo pojma od pojma. In ne, ni me sram, da imam denar. Sem se za to moral marsičemu odreči v času študija in še pozneje. Celo pa na začetku vzpostavljanja firme.

Jaz zagovarjam enakost pri priložnostih in ne enakost pri izidu, kot to počnejo levnuharji!!!

In reply to by Opozorilo (nepreverjen)

Opozorilo (nepreverjen)

Če bi ti zagovarjal enakost pri priloznosti, bi bil v danasnjon pomeni besede levičar. S tvojga skrupacala se pa vidi, ka nemas 10% pojma, ka sploj gučiš. Ti si en velki človeški oxymoron:)

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Opozorilo__ tij si en velki človeški moron:)

En komentar višje sem ti ravno napisal, da lahko pohvalim/grajam tako desno kot levo politiko. Jaz gledam dobro in koristnost, nej barvo oz. stran, politični pol. Tako se 100% ne morem strinjati niti z levico niti z desnico!!! In evo ti ga na, moron zopet piše še naprej o levo/desni politiki identitete!! In to te dela skrajnega levičarja-morona. Pa ka se razmimo, tudi skrajni desničarji so moroni !!!

In reply to by Opozorilo (nepreverjen)

Opozorilo (nepreverjen)

"Jaz gledam dobro in koristnost, nej barvo oz. stran, politični pol." --> "levnuhar ne bo grajal levnuharja, pa če vse propade"; "zakaj me bolj vleče na desno-nočem, da o mojem denarju odločajo taki, ki v življenju niso nikoli nič ustvarili, nimajo pojma od pojma"; "..kot to počnejo levnuharji!!!:

Tau je samo iz enoga tvojga posta... fejst se vidi tvoj nevtralen in trezen pogled na politko :)) Ale glej, če sam vrvleš-je nej laž, ale kak že to točno ide :)

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Hahahaha, moron se dela pametnoga. Nikoli nisem napisal, da sem nevtralen. To je tvoja lažna trditev. Še x-tič: nagibam se v desno sredino. Res pa je, da je (domnevno) levica pristala skrajno levo, idiotsko levo! Tako tudi dooooooosti več kritike čez levico kot pa čez skrajno desnico. Ker skrajne desnice je, vsaj tukaj na forumu, izredno malo. Iz glave se spomnim 2 nicka, ki konstantno pišeta skrajno desno. Vse ostalo je skrajna levica, pa še kakšen zmerno desno. Mislim, da se bo levica pojedla samo sebe. Skrajni bodo tako skrajni, da bodo napadali še svoje vrste. Tako, kot se to sedaj dogaja v ZDA, Pelosi proti "the Squad"-pogooglaj !! Sicer pa tudi pri nas Levica proti LMŠ&Co se dogaja nekaj podobnega.

Še vedno pa nemreš iz tvojega pogleda levo/desno. Tak še enkrat napišem, da JJ (!!!!), Jankovič, Cmerar, Bratušek,,...... nimajo kaj iskati v politiki. Tou ti zdaj 3 mesece nede šlo v račun, ka san napiso za JJ-ja (že 10-ič verjetno)... Pa ostani moron...

In reply to by Opozorilo (nepreverjen)

Opozorilo (nepreverjen)

Pa še to:

"In evo ti ga na, moron zopet piše še naprej o levo/desni politiki identitete!! In to te dela (SKRAJNEGA - poudarek od Opozorila*) levičarja-morona"--->"levnuhar ne bo grajal levnuharja, pa če vse propade"; "zakaj me bolj vleče na desno-nočem, da o mojem denarju odločajo taki, ki v življenju niso nikoli nič ustvarili, nimajo pojma od pojma"; "..kot to počnejo levnuharji!!!

Hmm, vidiš zakoj si človeški oxymoron? Lepše ti nemren prikazat :))

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Nije beg cicija (nepreverjen)

Dobar je , dobar je , še Einsteina je naprej privleko , vse v stilu : vidla žaba , da se konj podkiva , pa i sama podržala noge .

Gost MS (nepreverjen)

Edina pravilna odločitev, SMC je preteklost. Naj nadaljuje politično pot po pameti in obdrži racionalnost (kar SD zagotovo ni).

Urugvaj (nepreverjen)

res. najverjetneje k Langu v LMŠ, brez politike tak človek več ne more preživeti...

In reply to by Gost MS (nepreverjen)

krobikar1

Higiena je tu samo ena, izstop iz politike, tudi lokalne,... Mandat "pridobljen" pod zdaj že bivšo stranko je vsaj moralno sporen!

luc-ifer (nepreverjen)

Pa tao je skoro isto kak je Janša iz ZKJ stopo v SDS samo v lokalnoj politiki, ti prestopi so isto kak pri fuzbali što da več in ge maš vekšo korist?

VRANA (nepreverjen)

No, primerjava je čisto mimo. Če si v SFRJ hotel biti politik, si imel veeeeeeeeelikansko izbiro strank, ali kako je bilo ????? To butalci ne razumete. VSI in čisto vsi so morali biti v eni opciji ali pa nikjer. Vladala je prisila, zdaj pa eni retardi to omenjate, kot pripadnost neki idiotski opciji. Če si kaj hotel, si moral imeti knjižico, to je DEJSTVO. Imamo družinske prijatelje, niso smeli v cerkev, krstiti otrok, učiteljica-seveda rdeča knjižica.... Verni so bili, vendar niso smeli biti-uradno! Vidiš, to je pa druga stran!!

Strinjam se pa v tem (za ČISTO VSE POLITIKE!!!): obrnejo se, kdo da več in kje je večja korist!

In reply to by luc-ifer (nepreverjen)

Sprenevedanje (nepreverjen)

Ne seri. V bivši Jugi si imel dve izbiri: ali si bil član edine stranke ali pa si nej bil. In Janša je bil, njega je nihče nej silo on je šou notri iz prepričanja. On je bil politkomisar in takšne so prali možgane drugin. JJ neje bil "navaden član".

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

"VSI in čisto vsi so morali biti v eni opciji ali pa nikjer." -sem zapisal jaz, pred tabo. In v čem ti zdaj meni oporekaš ??? Verjamem, da bi se ti odločil za "nikjer", ker si pač tak, večna žrtev. Vedno znaš povedati, kakšne krivice se ti godijo in kako ti drugi preprečujejo, da bi ti kaj dosegel. Klasičen levičar pač.
Vidim pa tudi, da si jasnovidec in bralec misli. Ali pa si celo bil neposredno zraven, ko je JJ vstopil v politiko, hihihihi.

Še enkrat ti razložim, pa tudi drugim: znam, ka vsi boljše špilate fuzbal kak tistih 22, ki jih je trenutno na igrišči. Razmite se na vse, na podlago, material žoge, vreme, veter, sodniške odločitve, trenerske odločitve, strategije, taktike, pa še kakšnih 50 bolj fuzbalskih izrazov..... Ali ka tou pomaga, če pa ste pičkin dim, niko i ništa-zatou ka ste nej na igrišči !!! Na igro in izid nimate nobenega vpliva... Mogoče ti ta prispodoba kaj razjasni pojme, ali pa tudi nej!?

In reply to by Sprenevedanje (nepreverjen)

redka redkva (nepreverjen)

"Svoj zapis je sklenil s citatom Albera Einstaina"

Lektor(ica) je na dopustu?

gostja 426 (nepreverjen)

Tü ne vejo, ka je lektor. Cejlo leto je tak. Lektor košta, rajši si te pejnes dajo v žep.

In reply to by redka redkva (nepreverjen)

Belecin fen (nepreverjen)

Čestitke Boštjan za pokončno držo. Verjamem, da vas je SMC že leta 2014 prisilila, da ste kandidirali za mestni svet MOMS. prav tako verjamem, da ste morali biti podžupan MOMS v času 2014-2018 in da ste za to funkcijo prejemali plačilo, čeprav ste bili načelno proti. Verjamem, da ste se morali ukloniti pritiskom tudi 2018 in kandidirati na listi SMC. Čestitke, da ste končno zbrali moč in izstopili iz stranke, katera vas je tako grobo "izkoristila", Naj živita poštenost in pogum našega Boštjana.
Prekopirano iz kopirec.com (Zoranka)

čarni vrag (nepreverjen)

Čestitam gospodi Berlaki. Biti v stranki, ki je uspešno nategnila 38% idiotov, ki se jim pravi slovenski volilci, ni kar tako. Zdaj de malo počako, te pa prestopi v stranko novoga klovna, ki do jo lansirali Kučan in njegovi pajdaši. Šarca pa na odpad kot Cerarja. Mi smo svetovni prvaki med ščuknjenimi.

Vipko
Truplo

Ojoj... koliko se razburjate o izstopu nekega politika iz stranke, katera res propada in verjetnem vstopu v drugo, katera trenutno raste... in obe sta, pa pisali kar hočeta, pač levi opciji. Razburjenje bi bilo potrebno, če bi npr. prestopil na desno stran. Če vas spomin ni zapustil, sem napisal marsikatero pikro na račun prestopa Celeca v takratno mislim da SMC in nič, ker je tudi Slavinec menjal stanko in prestopil v sorodni politični pol. Tako je pač moje mnenje.

Seveda pa je problem naslednji: dotični politik je bil pač izvoljen zaradi stranke (dvomim, da zaradi preferenčnih glasov?) in nekako je narobe, da sedaj stranka izgubi v Mestnem svetu svojega predstavnika (čeprav bodo seveda še naprej pihali v isti rog, da se razumemo). Po drugi strani pa, če bi bilo vse vezano strogo na glasove zaradi stranke, kaj pa storiti, če te stranka izključi? Čisto preprosto, tako svetniki, kakor poslanci v Ljubljani na vse troblje pihajo, da so samostojni pri odločanju, vendar vemo, da tako levi, kakor desni, skoraj 100% strogo glasujejo po strankarskih direktivah. In če bi se pojavil kakšen "junak" in glasoval drugače...? Izključitev in izgubi mesto v svetu ali parlamentu? Tega verjetno noben noče, a?

P.s.: Mogoče kdo ve, kako imajo to urejeno v drugih državah? Verjeli ali ne... tudi tam prestopajo. Najbolj znan je verjetno... Donald naše gore listke mož Trump, kateri je bil nekdaj kolikor vem... demokrat!

čarni vrag (nepreverjen)

Vidim, ka slabo spremljaš našo politično cirkuško areno. Gotovo se spomniš, ka je velki krščanski demokrat iz turniškoga varoša Ciril Pucko imenovani Dribler prestopo k Drnovški. Leta 1997. In to mu niti nej škodilo v politični karieri, saj so ga njegovi nategnjeni volilci še enkrat izvolili. Gospod Berlak se pač poskuša obdržati pri kopanji. Če de se njegova nova stranka imenovala Stranka Metke Podržaj ali Franca Fuknjenega je čisto vseeno. Zaigraj si pesem: Za ideale ginu samo budale.

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Iz čega si sedaj ugotovil, da slabo spremljam našo politiko? Seveda se spomnim Pucka, tudi tisti napis na spomeniku mi je še pred očmi. Za nagrado mu je bilo baje obljubljeno mesto predsednika ali direktorja (ti nazivi so se menjavali, kakor se je komu zljubilo) Pomurske banke oz. morda takrat že pripojene k NLB, tega se pa res ne spomnim. Pa je bil velik rom-pom-pom in zaradi odpora tudi širše pomurske javnosti, je moral iti v službo drugam, mislim da nekaj na davčno? Kaj je drugega dobil, če je dobil, bom pa rajši tiho. Govorice so bile, morda je samo ostalo na tem!

Kar se tiče ostalega mojega pisanja... nisem imel namen ravno na veliko imenovati ljudi. Teh prestopov, pa sem in tja, je bilo v naši politiki več in z Berlakom se seveda take zadeve ne bodo končale. Ravno zato sem napisal, čemu se sploh razburjate?

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Pucko je prestopil na začetku mandata. Nato so ga še enkrat izvolili. Tak ka je bil poslaneč še 8 let. Te pa več nej kandidiral in živi bog ne ve ka dela in kje je zdaj. Svojo nalogo je opravo in tovariši so zanj poskrbeli. Tudi za tega Berlaka bodo, če de pameten in de imel srečo. Tisti napis pa je bil delo soboških komunistov-udbašev.

In reply to by Truplo

čarni vrag (nepreverjen)

Ravno zato sem napisal, čemu se sploh razburjate?

Tudi na Titaniki so se nej razburjali.

In reply to by Truplo

Dummi (nepreverjen)

Berlak je nej za politiko in politične cilje. Un je takši mali prisklednik, kama pride, fčasi šalco podržij. V svojon živlenje je nej nika čednoga napravo.

STRPNEŽ (nepreverjen)

Saj je to v Sloveniji normalno menjajo stranke kot spodnje hlace jutri bo že v drugi sramota

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice