V zadnjih dneh so se v medijih pojavljali zapisi o tem, da naj bi nekdanja lastnica družbe Hotel Diana Olga Belec del kupnine dobila "na roke". Zdajšnja direktorica Jasna Klepec je zato zoper Belčevo vložila kazensko ovadbo.

V začetku letošnjega leta je Jasna Klepec skupaj s poslovnim partnerjem Željkom Jovanovićem kupila družbo Hotel Diana. Po zapisih v medijih, naj bi kupnina znašala 80 tisoč evrov, pri čemer naj bi Olga Belec, zdaj državna sekretarka v Uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu, kar 50 tisočakov prejela v gotovini. S tem naj bi se želela izogniti plačilu davka. 

Na ovadbo, ki je vložena zoper njo, se je Belčeva odzvala za naš medij.

"Jaz imam čisto vest, vedno sem poslovala transparentno. Odločno in kategorično zanikam vse obtožbe, zato sem tudi pidala ovadbo zoper krivo ovadbo. V naslednjih dneh se bo nekdo ukvarjali s tem in potem bodo šteli dokazi in ne več 'baba čula, baba rekla'. Pripravljamo pa tudi tožbo za blatenje in žaljive obsodbe. Dolgo sem bila tiho, zadnji dogodki pa so sodu izbili dno," je uvodoma povedala Olga Belec.

Dobila samo prvi del kupnine

Ta pravi, da je kupnina znašala 30 tisoč evrov in ne 80 tisoč evrov. Dodaja, da je Klepčeva s tem, ko je kupila družbo, dobila tudi dve blagovni znamki.

"Dobili so dve blagovni znamki, Bogračiado in Festival bujte repe. Obe sta zaščiteni pri Uradu za intelektualno lastnino. Sama sem Bogračiado kupila za 30 tisoč evrov, se pravi, da jo lahko oni za enako ceno prodajo naprej in dobijo nazaj vso kupnino. V slednjo so sicer všteti še vsi računalniki, drobni inventar, ki šteje 10 tisoč krožnikov in prav toliko jedilnega pribora. Ob tem pa so dobili tudi kontakte, 'nadelane posle', trg in tako naprej. Ko sem prodajala podjetje, je bilo to ocenjeno na 300 tisoč evrov. Zato sem dejala, da kupnina znaša deset odstotkov, nenazadnje je Hotel Diana moj otrok, tu sem delala 25 let. Zmenili smo se, da teh 30 tisoč evrov plačajo v treh obrokih. Prvega sem dobila, drugega in tretjega nikoli".

Olga Belec: Dejali so, da bodo takoj kupili tudi nepremičnino

Tudi zato se je marca odločila vložiti izvršbo in kot pravi sama, so posledica tega podtikanja, ki se ji dogajajo v zadnjem času. Belčeva ob tem obžaluje, da so stvari prišle tako daleč.

"Ne vem, kje se je zataknilo. Ko so kupci lansko leto prišli do mene in pokazali interes, da kupijo družbo Hotel Diana, sem jih takoj opozorila na to, da je potrebno kupiti objekt. Ves čas sem govorila, da podjetje prodajam zato, ker je zadaj sklep o izpraznitvi nepremičnine, ko bo prišel kupec. Družba Heta tega sklepa ni uveljavljala, pa je bil pravnomočen že pri meni. Dejali so, da ne bodo praznili prostorov, saj ne morejo prodati polnega hotela, kaj šele praznega. Ob tem so dejali, da bodo sklep uveljavili takrat, ko bo prišel kupec, ki ne bo želel meti nepremičnine obremenjene z najemnikom. Ko je gospa Klepec od mene kupila podjetje, je dejala, da je zanje ta sklep brezpredmeten, saj bodo takoj kupili tudi nepremičnino".

To se naposled vendarle ni zgodilo, usoda hotela Diana pa tako še vedno visi na nitki. Belčeva trdi, da je Klepčevi prodala zdravo in sanirano podjetje. Kot pravi, si je pred leti edina upala prevzeti Hotel Diana.

"Leta 2013 sem imela edina pogum, da sem podjetje odkupila in peljala zgodbo naprej. Takrat je bilo podjetje v desetkrat slabšem stanju. Tudi takrat so bile nadure in zaostali regresi, vendar nisem nikogar ovadila. Zavihala sem rokave, se usedla z delavci in zaradi tega sem bila takrat tudi izbrana za Pomurko leta. Povedala sem, da če sem vsaj za eno leto rešila podjetje, bodo delavci dobili 12 plač več, kot bi jih sicer. Podjetje sem mela šest let in delavci so tako dobili 72 plač več, kot bi jih v primeru, če bi podjetje šlo v stečaj.

Seveda smo takoj pristopili k kriznemu menedžmentu in smo plačevali tekoči regres in enega zaostalega in tako izmenjajoče naprej. Vedno v sodelovanju s sindikatom in delavci. V šestih letih smo podjetje sanirali in podjetje je zdaj zdravo. Gospa Klepec je od mene kupila izredno dobro stoječe podjetje. 

Nadure so koristili kot proste dneve

Belčeva je ob tem pokomentirala še obtožbe glede neizplačanega regresa in nadur.

"Če bi bila jaz tam, bi delavci dobili že vsaj en zaostali regres. Ta regres ni težava, to je natolcevanje. Nadure so vedno bile in vedno bodo. Enkrat jih je več, drugič manj. Pri nas so jih delavci koristili kot proste dneve, ko ni bilo dela. Vemo, kako je v turizmu. Nadure so nastale predvsem decembra, januarja pa februarja so jih lahko koristili kot proste dneve. Če ne prej, pa smo jim te nadure priznali takrat, ko je bil kdo tik pred upokojitvijo ali je zamenjal službo. Iz muhe se dela slona. V kolikor je gospa Klepec želela podjetje brez preteklosti, naj bi ustanovila novega," je zaključila Belčeva.

Kakšen bo epilog te zgodbe, bo bržkone jasno v prihodnjih tednih. Tisti, ki v vsej tej zgodbi še najbolj trpijo, pa so delavci, ki ne vedo, kakšna usoda jih čaka.

S spleta

Komentarji (41)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Medicar3 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ges podpiram olgo. Bila mi je tudi sefica in ni bila baraba. Imela je svoje fore, ampak delala je.

M&M (nepreverjen)

Si ti ta njen dečko

In reply to by Medicar3 (nepreverjen)

Druga plat (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Prav je, ka se je oglasila tudi Belčeva in povedala svojo zgodbo. To, kar počne pomurske lokalne novine je prešlo že vse meje dobrega okusa in korektnega novinarstva. Vupan, ka do se lepo na sodišču zmenili kak in kaj.

Dummi (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Olgico poznamo in ma svoj kup grejov. Predvsem je slabo tržila Diano, je pa rejsan, ka kak bi boukše tržila, bi nešče prišo in cejli biznis doj kujpo, z nepremičnino vred. Tak ka za njou je tau biu mišn imposibl.
Te pa je prišla ta p*čka, vehementno trdila, ka de doj kupila in seveda do njoj uni (Heta) posodili pejnaze za tau. Tu je glavno nerazumevanje problematike. Heta je tu, ka se rasproda in čim več pejnaz dobij nazaj. Uni pejnaz posojali nedo, se ka jih zanima je, kak Diano odati.
In zaj se je ta p*čka nenadoma znajšla srejdi dreka, čepraf je dejansko nej dosta za te drek plačala. Olgica ma praf, samo blagovne znamke bi odali pa bi se pejnaze doubili nazaj.
Tak ka tu je ta p*čka sama sebe zaštrikala in nemre vo.

Jani dragi (nepreverjen)

Olgica je čist vredi ??kak je prišla v parlament?? ?
Za kaj država hira?? ni mogla hotel voditi, državo pa lahko

LOPOVI (nepreverjen)

Raje spremenite cenik kopanja v Diani, ker je oderuški zelo. Cenik ni bil spremenjen že leta in je bil ok, ko so vsi bazeni delovali Veliki in pa dva masažna. Sedaj pa deluje samo Velik in cena je ista. Je to normalno? 6€. Jebo te, raje cene spremen pa ne kradi narod, ali pa propadi!

Rreeett (nepreverjen)

Sladkih rječi lopov!?

100-100 (nepreverjen)

300000,00 tisoč ocenjeno odaš pa za 10%. Mislin ka cena 80000,00 eur bila realna.

bubek (nepreverjen)

Daj,daj Olga,ne bluzi,doma sem v tvoji neposredni bližini,nove sedežne,vse v kuči novo,vse prenovljeno,bela Toyota,kero si odkupila za par evrov,daj ne seri,vse to na račun delavcov

andrejekkk (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

ka si ji fauš?

In reply to by bubek (nepreverjen)

komunajzar (nepreverjen)

Adrijanska povzpetnica !

Boris baris

zanimivo

12 (nepreverjen)

Se dogaja...naj bo epilog hitro.

Julka (nepreverjen)

Tako nekako:srednja medicinska šola,Kinični center Lj.,receptorka v Diani,najvišja glava v wellnes Diana,in..evo direktorice,vmes pa bogračijade itd...polna uspeha hodi po mestu,obožuje g.Alenko in evo...vlada! Ko pa razpiše razpis za nova delovna mesta pa :Ah,hotela sem samo videti kdo si,v bistvu me ne zanimaš!! Tako,verodostojna in poštena oseba je tale naša blond Olgica! Aja,vmes je nekaj svojega znanja nadgradila na nekakšni fakulteti,da ne bo pomote..... pa brez zamere...

don corle (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

sobota info spravi se doj z mreze , ker to kar dovolite blatenje ljudi ni normal ...

Lepavida (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Olga je odlična direktorica bila, vedno je delala transparentno in profesionalno. Je dobra in poštena ženska. Hotel Diano je spravila na nek nivo, ki ga prej ni bilo. Vi, ki pa nimate svojega življenja pa se ne oglašajte in prvo pometite pod svojim pragom. Olga pravica vedno zmaga. Vse dobro!

bubek (nepreverjen)

notri se njoj potegni,očitno jo slabo poznaš,ges san sosed,pa znan,što je ona

In reply to by Lepavida (nepreverjen)

eden smotani (nepreverjen)

lepavida,kak je lejko odlična sposobna ženska, če pa jim regres ni izplačala katero da država in do katere imajo delavci pravico!!!!!!!!

In reply to by Lepavida (nepreverjen)

Ezerme Šter 11123 (nepreverjen)

Ne zagovarjan Olgo, je... se mi za njo. Od gda pa da država pejneze za regres???? Rejsan si eden smotane.

In reply to by eden smotani (nepreverjen)

DIANA - BUM (nepreverjen)

Prosim če mi kdo ve povedati koliko tujih jezikov tekoče obvlada ta Olga Belec, glede na to da je sekretarka na takem ministrstvu, kjer pa je to zares nujno potrebno.

črni vrag (nepreverjen)

se spomnite šivilje in njenega klenkanja v bruselju

In reply to by DIANA - BUM (nepreverjen)

eden smotani (nepreverjen)

njena strankarska šefica-Bratuškova včeraj izjavilsa da podpirajo olgico...ojoj...ljudje, pojma nimate v kakši državi živite!

F (nepreverjen)

nepredvidljive so osebe ki iz neke vasice v coklah pridejo v mesto...na visoke položaje...in nonšalanto v pozlačenih čevljih krojijo usodo delavca....

Oh (nepreverjen)

Bolj narcisoidno osebo težko najdeš. Olga... Vse pride na svoje.

someone1 (nepreverjen)

Kako lahko ena oseba, ki pripelje v stečaj edini večji in znani hotel v MS pride na položaj državne sekretarke? Pa ka smo volilci f.......i ali pa se iz nas nešče načrtno dela norca. Ta gospa mi je tak antipatična po značaji ka je enostavno nemren prenašati to pa zato ka je izkoriščala vse okoli sebe: ljubimce, partnerje, delavce v Diani vse vse vse. kak lejko takšna oseba pride na mesto državne sekretarke je lejko samo škandal.

Jim Beam
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Fuknjeni ste ja in to fejst...

In reply to by someone1 (nepreverjen)

sijo1972 (nepreverjen)

Meni osebno druga najbole antipatična oseba med znanimi v Pomurju, na prvem mestu pa debela rit.

bonge (nepreverjen)

Na konce de dobijla tožbo in še odškodnino za blatenje njenega imena, te vidle. De Alenka to uredila.

Ne na pamet (nepreverjen)

Naša firma je delala z Diano še pred Olgo. Moren povedati, ka je en čas kda je bila Olga šefica bilo neka zaostankov z izplačili ampak je sikdar vse nadoknadila in prišla na čisto. Zadnje leto ali dvej je vse plačuvala sproti. Odkar so te novi najemniki, je vse skup bole bogo. Računov so nam nej plačali, pa tudi do direktorice je nej mogoče priti.

regres (nepreverjen)

Kak se zdaj Belecova gor prosi .Prikazuje se v najlepši luči in najbolj poštena .Zdaj ona tudi grozi z tožbami in kaj še vse bo iz te moke mo videli .

stric vili (nepreverjen)

To je pravi vic. Da bo tožila zaradi blatenja imena. Ufffff, sem se nasmejal. Pa ona si je ime sama oblatila s svojim delom. V normalni demokraciji bi en držani funkcionar v sekundi odstopil in NIKOLI več v politiko. Tudi na kakšno menedžersko mesto več ne. Če bi ga vzeli za košnjo trave bi lahko bil vesel.
Zato smo tam kjer smo, ker imamo take v politiki.

Sumič (nepreverjen)

Mislim,da je bil to moj zadnji klik na Sobotainfo. Niste objektivni....... Zdaj ,ko je Olga vložila tožbo ste o tem začeli pisati,čeprav ostali mediji že štiri dni pišejo o njenih goljufijah.1. ga. Belec LAŽE da je 25 let bila v hotelu diana,kajti kot vsi vemo je bila vmes dokler je nudila "storitve" tudi pri Š.P. v Lovenjaku.2.naj pokaže pogodbo o nakupu vozila Toyota kateri je bil last Diane.......
3.Zanima me zakaj potem takem ni njen "razgrajaški sinko" posla peljal naprej če je bilo vse ok?
4.Sobotainfo bodite v nadaljne demokratičen medij za kakršnega se imete in pišite kpl.zgodbo in ne samo kar vam je naročeno.
...

Adminisrator (nepreverjen)

Zaradi blatenja v veliki vročini zapiramo komentiranje.

čarni vrag (nepreverjen)

Po poročanju Večera so na dan podpisa pogodbe kupci Olgi Belec izročili 50 tisoč evrov gotovine v prostorih hotela, za kar naj bi Klepčeva in odvetnik Dejan Rituper imela tudi trdne dokaze, ki jih bodo predložili preiskovalcem in sodišču.

Ne vem kako ta Klepčeva ne razume, da je v primeru, če se je ta nakup res tako odvijal, tudi sama odgovorna enako kot Klepčeva.

čarni vrag (nepreverjen)

Pardon Belčeva.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

stric vili (nepreverjen)

Kaj ti ni jasno. Ko ti daš obrtniku denar za opravljeno delo je tudi on tisti, ki zaslužek prijavi FURS ali ga ne. Ni to tvoja stvar, ki si denar dal ampak tistega, ki ga je prejel. Težko pa razumem, da obstajajo ljudje, ki zagovarjajo Belečevo in njeno početje. Zato pa tudi vse sorte tiči uspevajo po Sloveniji, ker nimamo ničelne tolerance za take. Celo se dogaja, da bolj, ko je nekdo lopov, bolj se ga ceni in je v družbi cenjen, ker se je znašel in ima veliko vsega. Siromaka, ki gara cele dneve z minimlec se pa prezira, ker nič nima.
Slovenistan !!!!

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

sobarica v diani (nepreverjen)

zanima me delo sobarice v hotelu Diana...

TTX

Smešno ka eni zagovarjate to žensko.

TTX

Zapor takih ne sprejema. Moren 1kg krűja vkradnoti negi pa mo šao ta takoj.

Olgo nazaj (nepreverjen)

Za dir. Mnogo zaposlenih ji stojimo ob strani še vedno!
Klepčeva tudi ne da dopusta, dela se prekomerno, preveč ur, daje minimalno plačo. Ni dala regresa, Diana pa šiba naprej, gostov je polno!

Olga ki vse folga (nepreverjen)

Delavci jo hočemo nazaj, naj tij velejnačani grejo domau!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice