Mura bo zaprosila za prvoligaško licenco! Tako se je danes odločil upravni odbor kluba, potem ko so popoldan prejeli uradno vabilo s strani NZS-ja.

Dvomov ni več, Mura želi v Prvo ligo. Na podlagi dopisa Nogometne zveze Slovenije, ki so ga v klubu prejeli danes popoldan, se je danes sestal upravni odbor kluba na čelu s predsednikom Topičem. Odločitev je padla, črno-beli bodo oddali dokumentacijo za prvoligaško licenco. To nam je potrdil tudi Topič sam: "Odločili smo se, da bomo oddali vse potrebno za pridobitev licence. V četrtek bomo tako na NZS poslali vlogo z vso potrebno dokumentacijo. Med sestankom smo se povezali tudi z županom Mestne občine Murska Sobota Antonom Štihcem, ki nas je podprl v naših prizadevanjih".

Kar se tiče finančne konstrukcije nam je predsednik zagotovil, da sredstva bodo in da ne rinejo z glavo skozi zid. Kot vse kaže se bodo sanje ljubiteljev nogometa v Pomurju uresničile in črno-beli bodo, če ne bo kakšnih drastičnih sprememb, naslednje leto ponovno zaigrali med elito. Seveda je na potezi še NZS, ki mora prošnjo odobriti, kar pa glede na trenutno situacijo najverjetneje ne bi smelo biti vprašljivo.

Spomnimo...

Danes popoldan smo poročali, da je Mura s strani NZS-ja prejela vabilo za nastopanje v Prvi ligi. Črno-beli morajo tako do četrtka, 9. junija na NZS posredovati pisno vlogo za pridobitev prvoligaške licence za prihodnjo sezono.

S spleta

Komentarji (91)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
janči27

Še za drugo ligo niso uspeli zbrati denarja, kje ga bodo zdaj za prvo. Čista utopija.

SI povsem predstavljam kako bo folk zdaj navdušen, ne razmišlja s trezno glavo, realno. Posledica tega bo za eno leto kakšen milijon minusa, kot je pri Nafti.

Mura ni občinski klub, imamo odbojko, košarko, rokoborbo itd. kjer so tudi uspešni, pa ne zahtevajo niti 5% denarja, kot ga nogometaši. Ni samo nogomet v občini.

Skratka: sem proti. Oz. drugače povedano: vodstvo kluba naj samo osebno odgovarja za vse posledice in finančni minus, ki bo nastal. Da se ne bo ponovila zgodba stare MURE, ko si vsi spizdili, ko je zmanjkalo denarja. Kar se bo zanesljivo zgodilo.

maxxx

+1

Vipko
Truplo

Čeprav bi vsi radi gledali NK Muro (jebi tale 05) v prvi ligi, je Janči27 zadel žebelj točno na glavico.

Kdo bo odgovarjal za morebitne posledice?

kazares

Vsekakor upam, da bi vodstvo uspelo zagotoviti dovolj denarja, da bi po dolgem času gledali Prvo ligo v MS.

theused

Kot prvo ima Mura potencial, solidno mladino, ki potrebuje ob Ošlaju in Luku, še kakšne okrepitve.Mladi domačini pa pač ne morejo pričakovat, da bodo sedaj čez noč imeli 2000 € plače, niti si je toliko ne zaslužijo trenutno, ker se morejo še dokazat.Tako, da same plače igralcev ne bi smele biti prevelik zalogaj, pa treba je računat, da se bosta kakšna dva prodala v tujino v roku enega leta in se bo še nekaj denarja pridobilo.Kot drugo pa ima Mura za seboj veliko navijačev, kjer je veliko ljudi, se pojavijo tudi sponzorji, konec koncev bi že z vstopnin imel klub denarja za pokriti tekoče stroške, sodnike, ogrevanje, el.voda itd.
Da omenjaš odbojko, košarko, rokoborbo?Vse lepo in prav, čestitke omenjenim za uspehe, ki jih pač imajo, samo ne pa omenjenih primerjat z nogometom, ker za omenjene športe v Prekmurju pač ni interesa, tudi sedaj , ko je Mura pač v krizi zadnja leta in je padel obisk tekem, se niso zgodile množične selitve gledalcev na omenjene športe.Kolikor jaz vem odbojkarji in košarkarji v povprečju nimajo več, kot 150 gledalcev, torej je tudi neracionalno vlagat v neke malodane družinske športe, ki ne pritegnejo širše množice, ne sponzorjev.
Mura ima enkratno priložnost, da se vrne v velikem slogu, ampak le z racionalnostjo, z zmernimi cilji, počasi se daleč pride.Pa ne pozabit, da je Mura magnet tudi za gledalce drugje, pomislite samo na derbi z Nafto, pa MB jem in tudi v Ljubljani, Gorici vedo ceniti Muro.V glavnem Murin nastop v prvi ligi, bi veliko dobrega pomenil za naš klubski nogomet.
lp

dekor

Što pa nebi ščeu gledati Muro v prvi ligi,samo mijslin ka je boukše špilati v 2.ligi kak pa na polovici izstopiti iz 1 lige.
Sramota za NZS,nišče nešče iti v prvo ligo še malo pa do Odrance zvali!

BG-MS

Za nas navijače je to idealna priožnost! Saj to pomeni skoraj vsako tekmo gostujoče navijače in vsako drugo tekmo derbi. Čas je, da se vrnemo v prvo ligo, ampak ne z glavo skozi zid. Če uprava ne bo mogla zagotoviti zadosti sredstev je selitev v prvo ligo brez veze! Saj brez sredstev pomeni že 3. propad Mure, kar si pa nihče ne želi! Če se zagotovijo sredstva sem takoj za prvo ligo! Upam, da upravi uspe! SAMO NAŠA MURA IZ MURSKE!!!

quovadis

Don’t do it. You’re not ready, not yet.

švabo

Mislen ka zdajšnje vodstvo neje tak noro, ka bi Muro popelalo v 1. ligo, če ne bi meli pogojev. Zdaj je rejsan velka šansa, tudi sponzore so že bole zainteresarani, ka o navijačeh sploj nemo zgublo besed!!
Če obstaja realna šansa, ka se lejko naslednje leto obdržimo (predvsem finančno)te nega kaj za premišlavate. Prva liga obvezno daa:)

igica

Vse lepo in praf. Tudi moja želja bi bila glejdati Muro v kakšon derbiji z MB, Nafto ali LJ. Za začejtek nucamo optimistični pristop je pa potrejbno pomisliti, kak de če bomo (vse) tekme zgublali in bilij daleč zadaj od prvouvrščenih. Kakšen ponos de tou??? Te do pa pravli "eh ta Mura...igrat nea vejo, pa še fsralo se jin je, ka so prišli v prvo ligo".

vragtevzeme

kar se tiče okrepitev bi naj prišla maruško pa cipot nazai pa še 2 špice kerih imena so še neznan pa en igralec srdine, mislen ka z takšno ekipo ma mura fest solidno ekipo...

vragtevzeme

aja pa pavel bi nai prišo nazai :)

sejre003

či so ambicije v naslednji sezone za prvo ligo te rajši naj zaj idejo.......http://www.youtube.com/watch?v=MQsujONd3E8&feature=related).

hilic

idemo v prvo ligo predlagan tisti steri ste na sociali date tausent eur za muro ostali normalni pa po pet tausenz eur za muro noro pa nesramno je pricakovati ka bi tou davali polanicovi zidari steri nedo nikaj krijvi ka mura ide v prvpo ligo sto sce prvo ligo naj da pejneze iti v prvo ligo kak cetrto uvrsceni v drugoj ligi pa je somarija

mile82

Lejko bina sobotainfo napravli anketo v stili: Podpirate vstop Mure05 v prvo ligo?..da..ne...me ne zanima :D

kazares

"Na podlagi dopisa Nogometne zveze Slovenije, se je danes interventno sestal upravni odbor kluba, kjer so se člani pogovorili o nadaljnjih korakih. Predsednik Topič: V četrtek bomo na NZS poslali vlogo za pridobitev prvoligaške licence, ki jo bomo opremili z vso potrebno dokumentacijo. Med sestankom smo se povezali tudi z županom Mestne občine Murska Sobota Antonom Štihcem, ki nas je podprl v naših prizadevanjih.

Dvomov torej ni več. Mura bo zaprosila za prvoligaško licenco. Pristaše kluba nekoliko skrbi finančna plat celotne zgodbe, saj je znano, da je za Prvo ligo potrebnih več sredstev. Finančno konstrukcijo za tekmovanje v Prvi ligi bomo ustrezno pripravili, kot zahtevajo pogoji NZS. Do pridobivanja sredstev smo že pristopili pred dobrima dvema tednoma, ko še nismo vedeli za Prvo ligo. Vabilo NZS nam je dejansko vse skupaj le olajšalo, saj dobivamo veliko klicev potencialnih sponzorjev, ki so pripravljeni podpreti klub v prvoligaški konkurenci. Vsekakor pa bo ustrezno finančno konstrukcijo od nas zahtevala tudi zveza.

Mura bo torej oddala dokumentacijo. Na potezi bo spet NZS."

M4LiCk4

Vsekakor si vsak od nas želi, ka bi Mura uspela!
Ampak gospodarstvo je v krizi ...
In rejdko što še kaj da (šenki), če ne dobi nekaj nazaj. Ge se fejst bojin, ka s finančnega vidika ne bo šlo skoz.

Ge osebno bi verjetno še kakšo leto počakala. Pa man te včasi v glavi tisti stavek: ˝te čas nan gli vsi kvalitetni igralci odidejo ...˝.
Ampak, če spet realno poglednen ... Dečki se naj dokazujejo in izkažejo, dokeč so še mladi, pa brez resnih poškodb. Težko je zdaj to pravti, ampak kjer koli že pač to je.

Konec koncev mora vsak znati gledati na sebe in na to, kje si bo služil kruh.

Srečno Mura!

Vipko
Truplo

Mater, kak ste me naštemplale minuse... Izglejda, ka mate si dosta pejnez, ka te tou se plačüvale z imejnon Prva liga?

popi

Zdaj mo še ges šau kakšno "legendarno" tekmo gledat :)

Vipko
buldog

Moj konkreten predlog: skrajšati Soboške dneve, na račun bednih estradnih zvejzd prišparati nekaj desettisoč evrov in z njimi podprejti Muro!

Popaj

moj predlog: buldog odjebi

Nejso vsi samo za fuzbal.

Naj napravijo tombolo, kak so jo včasih, pa de več pejnez

matt

Saj zdaj se vidi kakšno je stanje prve lige v Sloveniji, ka še mura leko v njo pride... Katastrofa od fuzbala... Kurac od lige ;)

1411

vsi neka pozablate kere pišete ka de nastal miljonski minus, kak pri nafti.
mura ma velko prednost gledalcov keri do odli na tekme. realno gledano de na tekmo povprečno prišlo 2500-3000 lidi. če de vstopnina dale 5 € je tau 12 500€ na tekmo. s ten de že pokritih večina stroškov te pa še + sponzore kerih de zaj gvušno dosta več, in mamo prvoligaški klub.
še samo kupiti trbej par starejših izkušenejših igralcov, ka mo lejko tude fuzbal špilali in nej samo pejneze obračali in je tau tau. zavupajte no malo upravi.

BG-MS

Mijslen ka ste prote samo mađare! Ka se nas bogijte? :D

Cave

No zanimivo.
Kaj več od finančnoga plana bi bilo dobro zvesti.

drotmantraš

ka zaj? da do začači postavlate reflektore-razen če do v lendave špilale?

pacer

@1411: 2500 krat 5€ (karta) je resan 12.500€ kar je nekši penez. Problem pa je tu ka 2500 gledalcov še zdaleč ne pomeni 2500 prodanih kart za 5€. Će odšteš ženske pa deco (pa še tiste s sezonskimi) si takoj pri dosta menši cifri kak je ta preprosta matematika.
Plus toga zanašati se na to ka do gledalci z obiskom tekem kaj dosta pomagali pri financah kluba je kratkomalo neresno. Trbej se zavedati ka pridejo tuj slabši rezultati, slabše vreme (dež, mraz) in meni nede nišče pravo ka de te v soboti 3000 gledalcov, če de prišo špilat en Rudar ali pa Gorica.
Mislin ka je zmerni skepticizem glede projekta "prva liga" na mesti, tak vsaj previjo pretekle izkušnje v Muri, saj so raznorazni rešitelji Mure bili vedno le (slabi) gasilci.
To ka pa eni pišete ka bi mogla občina dati ne ven kelko penez v Muro je pa nej na mesti. So v občini še drugi športi, keri k razvoji mladih prinesejo dosti več pa tudi, če nega na tekmah 3000 lujdi. Cilj občine je po moje na mesti, da podpira čimveč športov, saj se lahko mladi odločijo kaj bodo izbrali. Namen udejstvovanja mladih v športu ni samo to, da postaneš profesionalec (če ti rata telko bokše)ter da bo klub najboljši v Evropi.

2304

Tipično slovensko, Mura v PRVO LIGO, BMW na lizing, hladilnik pa prazen.

Katastrofa!

Vipko
buldog

Popaj, kontrapredlog: glede na to, da si izpričan ljubitelj estradnih zvezd, ti valjda ne bo težko odšteti 10 evrov vstopnine za Soboške dneve (kak jih naprimer navijači Mure za 2 tekmi). S tem bi Soboški dnevi postali v vsem enaki Polanskim dnevom, ki so tudi komercialna veselica; samo tam severinoljubcem in drugim - ljubcem zaračunajo vstopnino. Kak je normalno.

Vipko
tinka78

Škoda denarja. Spet se bo ves denar tukaj lokalno kanaliziral v fuzbal, ostali športi bodo pa ostali brez.

Vipko
Truplo

Kako to, da lahko klikam samo na minuse, pluse pa mi ne vzame?

Cenzura?

liči

To je neverjetno kelko negativizma vidiš na toj strani, pa kak je Murina opozicija močna in bi naredila vse samo ka Topiči ne bi uspelo. Moglo bi vas biti sram, ste pravi čistokrvni nevoščljivi slovenclji.
Drugi športi nedo nič prikrajšani, ker imajo na občini program, kateri njim izračuna, ka je prva nogometna liga z člansko ekipo in 200 dicej isto kak prva pikado liga.

liči

Ja pa rejsan zanimivo, ka lejko samo minuse štejpaš, plusof pa nej :-).

Vipko
Truplo

Lekar je nej istena... ges man trenutno plus dva? Nekak je lekar tresno po pluse?

geek

spet ene in edine, navoščljive mađarske gorgone!!!!!!!!!!!! vidimo se v prvi ligii mađaaariiiiiiiiii

jonie

Sicer nejsan glij kakđi velki fan Mure, bo pa lepo če pa pridejo v erste ligo :D Dosta gledalcov te dobili samo z markovske strani, jes si že kupin sezonsko karto tak ka enkrat mura vedno mura!

zeiss

Zakoj davlete minuse tistin keri van istino gučijo?? sami sebe samo slepite.. Neje samo vse v fuzbale!! gejo tu tude druge športe za kere nažalost nigdar nej bilau pejnez pa zdaj še telko bole nede!

BuLsHiT

ah jebiga pac omejenost v razmislanji...

Vipko
Truplo

Malo sem se pozanimal: "baje" imajo v rokavu močnega sponzorja. Za zdaj se noče odkriti imena...? Da ne bo to vrabec na vrhu visokega in ozkega dimnika, ne na strehi... kje je pa rejen golob?

Poslušal sem tudi izjavo župana na radiju in med drugim je povedal tudi to, da občina želi imeti popolni vpogled v poslovanje, če že da denar. Se strinjam!

maxxx

Občinski in privatni denar ne gresta skupaj, ker se bo spet šlo za prevlado interesov v klubu. ;(

liči

Zdaj pa se še dajte malo pozanimati, kelko pejnez da občina za Muro 05, san bi pravo ka smešno cifro glede na razmere, lejko van pa poven, ka je približno 15x menši znesek kak v Lendavi, telko samo v razmislek pa vašo debato.

Vipko
buldog

Imeti prvoligaša je vedno stvar konsenza; ali bolje rečeno "javno - privatnega partnerstva". V Sloveniji se lahko samofinancira le en klub; t.j. Maribor, pa še tam je vprašanje. Tudi velika večina svetovnih klubov se nemre financirata sama.
Če bomo čakali, da bo v MS zadosti pejnez, potem - nikoli prva liga! In potem odidejo najboljši igralci.... in je prva liga še bolj oddaljena. Kot kura in jajce... Potrebno bo več denarja od občine, več od sponzorjev, več od vstopnin....
Potrebno pa je popolnoma transparentno voditi finančno, kadrovsko in še kakšno politiko.... vse na realnih izračunih. Meni osebno jasno je, da vstopnica za prvo ligo nemre več biti 5 evrov; če npr. Rogaševci, ki so v 2. medobčinski ligi kaserajo 3 evre...

KLIPAN

Dobro, eno leto bomo gledali prvo ligo, potem pa deset let tretjo.

igica

Heeejjjj. Bon pravo kak Semolič pravi "umirite se". Za začejtek je eno in edino, kar VSI nucamo JE POZITIVEN PRISTOP in PODPORA, če so se dečki tak odločili in če pravijo, ka boujo pejnezi. Če pejnez nede, do si pa sami krivi. Dale mo pa vidli.

dante

Jebeš ti prvo ligo v štero si nej prišo z igro liki zato ka so si drugi vo spizdili...

Vipko
Truplo

Tudi Dante ima prav in še kako. Primer iz košarke: ker je pred začetkom sezone ugasnil klub iz Zagorja, je KZS ponudila Rogaški Crystal, da igra prvo ligo. So odklonili, ker so hoteli priti v Prvo ligo Telemach v košarki po tekmovalni poti. In uspeli so, dosegli so prvo mesto v t. i. 1. B ligi in s tem neposredno uvrstitev na višji nivo tekmovanja.

Saj nisem ne jaz, pa velika večina tule proti prvi ligi... na pivo k Damirju bomo seveda tudi v tem primeru šli... Jaz se samo bojim, da bo v teh težkih ekonomskih trenutkih spet vse po starem: obljubljen denar od nekoga, ki ga potem ne bo oz. ne v takem obsegu. In začelo bi se neplačevanje igralcev, škripalo bi tu in tam, potem razni štrajki in ne vem še kaj. Gledalci pa kot gledalci, ena četrtina je itak trčenih na kubik, poleg sodnika bi preklinjali trenerja, upravo, potem mladca, ki bi zgrešil gol z petih metrov in podobno. Pa nam to treba?

Vipko
Truplo

Oups... mišljen je seveda Davor! Oprosti!

vukod7ak

Gledamo naprej z optimizmom - Samo naša Mura iz Murske....

BAMBINO

ma nejmogoče ste ej,.. vedno prvo mislite samo na najslabše,.. da bi bar inok brodile v pozitivno smer,.. mah, škoda guča..

komentator

Dosti lažje bo obstati v prvi ligi kot pa iz nižje lige priti v višjo.

saasho

Baje ka je Red Bull te novi sponzor,nwn tak so mi pravle.:D

Popaj

nej Red Bull ampak Microsoft, Apple in British Petrollium. Indirektno pa še vlade ZDA, Rusije, Azerbajdžana in Združeni narodi.

dante

he he popaj ne pozabi se na daimler-benz:-)ne vem zakaj bi zdaj vsi iskali pomoc pri obcini?obcani naj denar razdeli med vse sporte po veljavnih kriterijih!ce pa ima mura premalo denarja za prvo ligo pa naj pac vsi veliki ljubitelji nogometa placajo npr. 15 evrov za ogled tekme..ce mate tak radi ta sport van to verjetno nede tak zmetno ali?verjetno pa ne pricakujete ka de van obcina placuvala infrastrukturo pa se poleg dodatno keserala vsi ostali sporti pa naj se sami znajdejo oziroma po domace jebe.....?

makavelithedon

@saasho

ge san tude čiu ka de prej red-bull (pa se lejko wannabe sarkastički izmečki pogete v).

kakole LUBIM MURO NEJSAN KRIF, LUBO JO MO DO KDA SAN ŽIF!

Podpora Muri in igralcon. Vupan ka mo nesle pokal nasledno sezono, 100% podpora Gringosov!!

Sobochanec

Zakoj pa nej ???
Pa naj se izkoristi šansa za probanje, kelko je zrejla momčad za prvo ligo. Iluzije so dovoljene, kakše so pa možnosti za solidni plasma mo pa vidili.

POZOR !!!
Nadzorni mehanizmi morejo pravočasno alarmejrati, kak se prvi "menađeri" prikažejo, pa prve ideje pojavijo za delanje pufa, ka znouva ne bankrotejramo, pa odletijmo v najnižji rang.

Morebitni izpad v drüjgo ligo je pa nej nikša katastrofa - večkrat spadneš, bole se nafčijš na nogaj ostati (ali pa praf spadnoti).

BadBeater

Janči, ti si resan cele Janči... ma neščen, pa ti moren povedate ka si budala... ge si zdaj najšo nekšo "pokakakno" rokoborbo itd. hjoaaa, ti živeš prinas al samo neka bluzeš, sicer že viden ka nemaš o športe pojma, ali prekmurje žive za fuzbal ,BEDAK EN ! me praf zanima na kelkih tekmaj si biu v druge ligi ka si tak ekstremno pameten za klub ka je dobro pa ka nej in ka nej v prvo ligo... mdaj glupan en, če nemaš nič pametnoga povedat raje nič ne piši.. tak da... aj aj

BuLsHiT

majkemi ka si edini glupan zaj tij v spadno tu v

BadBeater

Mdaj klosar eden, ka bos tij pa tebe podobno gucale ka je dobro za klub..ka nemate pojma... me zanima na kelkej tekmaj si biu, ce si takse zveste navijac mure-->pa si jo zelis v 2 lige? pa te nekaj filozoferate finance, pa ove tan ka so za tou tan poriktajo pa te ste vi pametnjakovice ka je mura nej zrela za prvo ligo..ce si pa nej navijac mure pa imas da sutis, pa ne palamudis ka je dobro pa slabo za klub.. MURA MORE v 1.LIGO !

just_a_cook

Včasih se velikost človeka pokaže v tem, da si prizna, da je v resnici majhen. Enim pa očitno želje zamegljujejo realen razum.

BuLsHiT

pa ge v pizdo si vido mene ka san kaj piso ka scen za klub. jebote se ne vtikan se v to ka me ne zanima telko. san pa odo 10 let na tekme tak ka mi nes tu srau neka. navci se citati pa te se oglasaj dale rtrard eden

dante

badbeater tvoj nivo komuniciranja kaze samo na to da si en navaden bedasti najstnik ali pa zaslepljen navijac ki ne vidi dlje od fazanerije!ni hce ni proti prvi ligi!igrajte v evropski ce ste sposobni...samo ce ste taki ljubitelji nogometa ga podprite pa placajte za derbije nekoliko vec pa bo denar.ne samo na obcino cakat.zadosti dobite napram drugim sportom...glede pokakane rokoborbe je pa tako;primerjas kolektivni in invidualni sport!locis ti kekec razliko?sam spremljan pomurske borilne sporte ze dolgo in zadeva je sledeca:ti decki v sloveniji ze zdavnaj nimajo konkurence...zato se dokazujejo v mednarodni.v kateri ligi ste ze vi?a senkani prvi!super!seveda pa je najlazje sedeti doma v naslonjacu in z cipson in pivo bozati svoj zelodec pa odlocati keri sport je posran in keri nej!?bi rad tebe vido v keron sporti si uspel?verjetno v gobcanji iz naslonjaca...tu si nesporno prvoligas....in se nekaj pomurje ne diha za nogomet...diha vas okoli 4000 in fala bogi!vsem ostalin doj visi!zato ne spotari drugih sportov ce jih ne razmis!to se ne pomeni ka so pokakani ali slabi!dalec od toga!ti si pac omejeni v svoji majhnosti....

švabo

Hehe dante, zaj si me pa nasmejoo:)Pomurje ne diha za nogomet? Diha nas okoli 4000??, mislen, ka pa tak neumnega stavka še nejsan zaslediu v naši preljube Sloveniji, pa san jih že dosta glupih prešto. Če bi poznal situacijo v Pomurju, bi lahko vedel, da je številka 1,2,3, 4,5 = nogomet, in daleč zadaj vsi ostali športi. To pa ne pomeni, da ostali športi niso ok, še zdaleč ne. Imajo vrhunske dosežke. V Pomurji imamo okoli 2500 registriranih nogometašev (vseh selekcij), mislen, ka san še premalo pravo. Ko pa našteješ vse tiste, ki na različne načine pomagajo klubom in ki dihajo za nogomet, se pa ta številka še 4x, 5x poveča:)

dante

glej ce si podpornik kluba pa zivis z njin ga podpiras nej? ce se vas na tekmi zbere 4000 do 5000 gezero ste navijaci in podporniki?!omenjas stiri do petkrat vecjo stevilko;torej okoli 20000 nej? ge pa te ste ce si tak dihate za klub?glej tudi ge san dolgo nazaj da je se scancar mali biu glaven bg navijac....ze te je bilo guca ka nas ge 2000-3000.da pa je trbelo iti v koper na tekmo nas je pa blo 30...tak je kak san ti pravo...ce bi cejlo pomurje za to dihalo bi stadion biu premali...no lejko ste pa podporniki iz naslonjaca.te pa vas je verjetno 50 milijonov po cejlon sveti:-)

dante

p.s glede uspesnosti sportov pa ne bi.ce so olimpijske igre tisti zivljenski sportni dosezek v kolektivnon ali invidualnon sporti so kajakasi,atleti,judoisti,smucarji svoje ze dokazali!da do fuzbaleri meli svetovno ali olimpijsko ali magari evropsko medaljo kapo doj!pa nej mi zaj pa o mnozicnosti pa razvitosti ker mate kot si san povedo najboukse pogoje v sloveniji pa infrastrukturo..

dbohar

Vsepovsod je nogomet 1,2,3,4,5 ne samo v pomurju in je čisto logično da se mora tak financejrate. Te pa šče en klub s 10imi člani isto pejnez kak en z 200 tu nega logike! In čista normalno je da je nastop na sp in medalja v ostalih športih pomembna ali vrhunec je slovenska uvrstitev na SP v fuzbale. in ti fuzbalere gor rastejo v naših malih klubih, ka so za vas ene nepomembni saj tak nemrejo špilati proti reali pa barci ali je dejstvo kak je že predhodnik napiso ka je tao šport št. 1,2,3,4 in 5 pa brez zamere za ostale športnike pa športnice keri vlagajo tudi velki trud v vse svoje aktivnosti ali če si uspešen v fuzbali je tao globalno najpomembnejše... In ob vseh onejaj če že kruha nega so naj že igre, ljudje v prekmurji smo toga lačni in občina in podjetja do napravla narodi velko zadovoljstvo, če do tao omogočila.. Pa nej biti samo črnogled, malo optimizma ne škodi in de lipao iti v nedelo proti MB na tekmo in pozabiti na sranje v kakšon je gnešnji svejt! Tinki pa poven samo tao, ona bi za te pejneze rajši kuft na pošti popravila! Jesoš marija kakše probleme majo eni gnes den...

theused

dante, pa kaj je s teboj?Pa ti pa tvoje Olimpijekse igre, olimpijske igre so komercialni dogodek, ki živijo samo na račun tradicije in komercialnosti.Ti glej posamezne športe kategorično in skozi dnevno dogajanje.Pri nas se pripravi atletski miting enkrat letno, rečimo in je obisk cca.2000 ljudi, toliko se jih vsaki drugi teden lahko zbere na državnem prvestvu v Mb, v Murski in še kje, top je porazna cifra za atletiko.Pa ti pod nos mečeš, da naši nogometaši nimajo kolajne z olimpijskih iger, pa ti se zavedaš kakšna je konkurenca v nogometu v primerjavi z judom ali lokostrelstvom?Pa z nogometom se ukvarja šestina svetovnega prebivalstva, kakšne primerjave eni dajete z nogometom?Z nogometom se nič ne more primerjat, tudi s finančnega vidika ne, oz.zgolj legalna in ilegalna preprodaja orožja in drog.
Hudo mešaš pojme, Kozmus in Brigita Bukovec sta aktualan lahko le dvakrat na 4 leta, nogomet je aktualen vsak dan.
Pa , ko tako malikuješ individualne športe, je jih nekaj cenjenih, smao v njih, razen občasno v smučanju,deloma plavanju, mi nismo uspešni.Tenis, golf sta elitna individualna športa, ki sta cenjena, pa morda dirke formule 1, to je to, ne pa judo, sabljanje, pikado in ne vem kaj še vse ne boš z nogometom pomešal.Pa olimpijska kolajna gor ali dol, kot sem pravil, ni je tak problem doseči v športu s katerim se ukvarja 10.000, v primerjavi s športom katerega konkurenca se giblje okoli miliarde ljudi.Ne ga biskat no, pa ne kazat te nepotrebne favšije do naših fuzbalerjev;).
lp

theused

Svetovno prvenstvo v noegometu ima večjo gledanost od OI, kljub temu, da le te združujejo skoraj vse športe tega Sveta, vsi skupaj ne spravijo na enem dogodku toliko zanimivega, kot ga sam nogomet.

theused

Jaz sem bil vedno iskren, lepo, da je Kozmus dosegel kolajno na OI, ampak glejmo realno, koga to sploh zanima, če je ne bi dosegel vas večina tako ne bi vedela, da ta met koplja sploh obstaja, koga to zanima, kaj hodite vsak teden na tekme meta koplja?Veste kaj povedati o tem športu?Bodimo iskreni, pri nas bi, ker smo pač majhni, častitli tudi olimpijskega prvaka v frckanju frnikul, ampak Svet tega ne bo opajočega in opazil, frckanje frnikul ali met koplja, s tem se globalno noben ne ubada, to ni nobena promocija države, tu je zgolj individualno zadovoljstvo nastopajočega in njegovih sorodnikov in prijateljev.To so hobi športi, zaradi tega pa niti ne more Kozmus živet na račun tega športa.To, da se je slovenska nogometna reprezentanca uvrstila na Sp in EP v nogometu je pa vzpodbudilo zanimanje širnih množic širom Sveta.Verjemi mi, da v Italiji vedo kdo je Samir handanović, na Portugalskem vedo kdo je Zlatko zahović, v Nemčiji vedo kdo je Milivoje Novaković, bore malo pa jih ve kdo je Primož Kozmus, z zlazo kolajno okoli vratu z OI.

dante

theused nihce ni faus....veliko srece v prvi ligi!se cujemo ko konec sezone...lahko vam jo spet podarijo....

BuLsHiT

enaj se drogerat

hupkaš

Lejko ste vsi Murini navijači in navijate za to ka de mura šla v prvo ligo, samo poštenio premislite što iz ekipe je sposoben igrati v ligi 1.?je to celo moštvo ali par posameznikov? Kakšne želje pa niti zdaj nemajo uspehov ka bi lejko z sigurnostjov trener pravo, ja resan smo za prvo ligo.Sredstva? Neporavnani dolgovi, kje vzeti sredstva? De se rejsan večinoma financeralo z obiskov?Vejsmo pa nej ena Barcelona ka bi obisk zagotavljo telko sredstev.Postavite se na realne razmere in si nej želeti dokler nedo igralci in vodstvo zadosta resni in sami pri sebi povedali -ekipa še ni sposobna za v 1 ligo. In dejansko je nej , niti finančno niti strokovno.
Naj se kalijo v 2 ligi tak dugo dokler nedo zopet ekipa ki do igrali z srcem in za to dobili primerno plačilo, takrat si naj želijo 1 lige in postavijo svoje pogoje do takrat ko jim to postavljajo in nameščajo drugi de jesenski del leta 2012 pomenil povratek v, ostalo nadaljevanje itak poznamo. ALI KAJ FALI ?

divjejabolko

Jaz iskreno čestitam Muri.

Sicer nogometa kaj dosti ne spemljam, a je vedno lepo brati novico, ko se nekaj pozitivnega dogaja v najbolj zaostali regiji (ki še ne obstaja) v Sloveniji.

dante

hupkas eni to nedo nigdar razmili!zato pa theused tira kak je fuzbal oh in ah..ja v sveti!eti v prekmurji je pa na zalost drugaligaski sport in to je to!ce ne bi nzs ponudila korencka bi z nafto vred spilali lepo v drugi ligi!primerjati olimpijske sporte pa pikado pa itak pove vse..o mnozicnosti pa cifri 10.000 pa bi bilo zanimivo poglednoti lestvico priljubljenosti sportov na sveti..hm nesterni so med prvimi desetimi zanimivo..sicer pa so eni tu zanimivi;v enoj temi pisejo ka do cigani pomali meli svojo drzavo,v toj temi pa nastevajo bosance keri so kao svetovno znani..cigoji nas motijo šiptari pa nej a:)
sicer pa da vidis od kec je sto je se jasno..

BadBeater

Dante-->da maš praf, nej je blo praf ka san tak napiso in se opravičuvlen zarad toga..ampak človek prvo kak prvo če je što kekec si ti kekec..mene pišeš če ločen razliko med ind. pa kole. športon te pa ideš primerjat što ge tekmuvle...hjoa ti si pa tak pameten ka ti vse škode..tak za inf. tou je neprimerljivo-->različni način tekmovanja, drugačna konkurenca itd. , tak da o uspešnosti(pa ka je za tebe uspešnost, ka se lejko z športon preživiš, al ka samo nekše medalje dobivaš pa nemaš prebite pare, al ka sploj ti smatraš pod uspeh?) je težko govoriti(šenkana prva liga)smeško si nega kaj...ka se pa tiče želodca pa pive če seveda vzemen vse skupaj dobesedno pa neven ker bleka san nikoli nei meu, trenero san kar nekaj let v mladosti,ka je uspeh za koga je relativno san pa skoraj 100% ka man več uspehov iz obdobja kda san še trenero kak TI če si sploj kaj trenero kda.. zdaj je pa že en čas šport moja stroka, tak da o športe se z takšin LAIKOM kak si ti neda pogučavate ker znaš občutno premalo za kakšo konstruktivno debato..če pa prekmurje ne diha za nogomet ka se včasih v nekše 1 mnl zbere na tekme 1k gledalcov , te pa resan neven ge se v Sloveniji "diha" za nogomet ,će nej prinas, po tvojen očitno nigde.. ja še enkrat pa se opravičuvlen tistin kere san užalo z "pokakano", ker je tou rejsan nei blo primerno.. ampak ka fuzbalere preveč prosijo , pa ka mamo itaq že zadosta športov kak so rokoborba (kere skoro nič ne prosijo kao) je pa lari fari..pa ka nekaj razglabljaš o olimpijskih igrah..eh čisti laik si, dejansko misliš ka nekaj znaš, v resnici pa neveš nič ;)

Spy

theused, od kejc ti informacija ka Kozmus meče kopje?? Ge san do zdaj vedno mislo ka meče kladivo...

dante, od kda so bosanci šiptari?

Ma dajte, henjajte se štukati. Mura ide v prvo ligo - to je dejstvo. Zaželite ji srečo, stojte ji ob strani, nej pa ka jo šejte spodkopati že v štarti.
Zaj če eni ne spremljate fusbala in Mure, to še ne pomeni ka mate pravico srati po njej!

MURA!!!

dante

he he bedbeater glej glede sporta..svoj prvo drzavno medaljo san osvojo se v jugoslaviji!po osamosvojitvi je se prislo kar nekaj naslovov!drzavnih da ne bo pomote...pa z eyofa in tako naprej:-)seveda bos zdaj rekel da nakladam itd...zato te vabim da mi na sporocilo posljes svoj gsm pa se dobiva na eni pijaci pa ti castim in prinesem z sabo te medalje in priznanja itd.. da bos sam videl da ne blebetam pa spijeva eno pivo pa vrezeva konstruktivno debato a:-)ps pred petimi leti sem dobil uradno priznanje za 25 let dela v sportu tako da mislim da sem kar nekaj dal skozi...si za?

dante

spy sarkazem on!

BadBeater

O.K.! Kapo dol za takše dosežke!

dante

badbeater ni problem:)ti pa dan popolnoma prav ka se z invidualnim sportom ne da ziveti...se pac na medaljh nabira prah..Je pa glavno v sakson sporti se vedno osebno zadovoljstvo!nej samo kes!no bar meni..no lejko bi golf spilo pa bi blo boukse!:)kak pravi spy ge se vec nemo krego.van pa rejsan zelin ka van ta prva liga uspe!ze zavolo mojih pajdasov ka se zbirajo na igrisci v goli al ka je ze(pri skorjanci)..
decki drzte se!
lp

theused

Spy, a zdaj pa je je metanje kladiva , šport?;)

zen

Vsi pametnjakoviči.. bi lejko dali šanso igralcon ka se dokažejo? nič drujgo nej trbej, smao šanso njin dati! Hvala!

zmagovalec

@dante-vsaka ti čast za doseženo ali zakoj si pa te tak proti?Pusti času čas,ne sekiraj se za fuzbal,uživaj v drugih športih (svoji panogi)pa bou.
Konkretno za Muro pa srečno naprej,pa nej važno na kakšen način napreduje!
LP

veverca

theused, ti se malo nouri delaš, geli?
Keri kreten si je li tou vö zmislo, ka je metanje kladiva, krugle, pa diska tüj šport!

veverca

Vsebina komentarja

veverca

Ups, neje šport - atletska disciplina je.

1411

dante, vidin ka ti je še itak nej jasno. pa ti napišen na najležje možen način:
Nogomet > Olimpijski "športi"

dbohar

V nogometi na vesi najbaokši biti je tak kak če bi svetovni prvak bil v keron drugon športi!!

popi

Praf ma dante... nogomet je precenjen pa 100x preplačan šport (zato slo liga nede nikdar napredovala), ka bi še bilo sprejemljivo, če polek nebi drugi športi zaradi toga trpeli. Primer z sobote: zaradi fuzbala se neje nikdar igrišče za hokej na travi naredlo, ker je vse šibalo v muro... pri rokometi so se pred lejti kadeti pa mladinci ZAŠLUŽENO uvrstili v prvo ligo pa neje šlo zaradi financ ka fuzbal vse pobral, boug zna kak močna generacija bi zaj tau bilja... ka ne gučin o kreativi pa odbojki itd... pa nakonce so te muro itq zafurali pa neje haska bilo. Se van zdi fer ka nogometaš na sv. prvenstvi dobi 40k €, košarkaš pa za isto uvrstitev 5k €... še enkrat fuzbal je precenjen pa močno preplačan šport, pa bolj si kmečki bolj ga podpiraš pa na tau cilajo ovi z vrha...pare pare -no fun

1411

@popi lejko je fuzbal precenjeni 1000x zaradi menej, samo zakoj?
zatau ka ga lidjej glejdajo, nej pa tvoj hokej na travi.

jolanka1337

S ten ka de mura v prvi ligi de se stoposto povecalo stevilo gledalcev taksnoga tipa kak san ges..(vec pejnez na racun vstopnine) zaj san biu sakso leto mogoce na 3-4 tekmaj da san meu volo pa cas, ges san ziher ka mo probo sakso tekmo zgrabite pa se je udelezite v 2011/12, ker do me bole napete tekme pa bole napeti nasprotniki še bole pritejgnoli.

dante

dbohar saj se hecas ali?

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice