Ante Šimundža se je po tekmi priklonil igralcem in navijačem Mure ter poudaril velik napredek črno-belih od druge lige do sinočnje tekme, ko so se konkurenčno kosali z Maccabijem Haifo. Odločila je individualna kakovost Izraelcev, je prepričan.

»Definitivno si nismo želeli izpada, ampak naleteli smo na boljšo ekipo. Bili so konkretnejši, tudi malo srečnejši. Z moje strani velik poklon igralcem in navijačem. Pred dvema letoma smo bili v drugi ligi, zdaj pa igrali v Evropi zelo konkurenčno proti Maccabiju Haifi. To je dokaz prave poti, po kateri hodimo. Dejstvo je, da si nismo želeli na tak način dobiti zadetkov, a do izraza je prišla njihova kvaliteta. Ne moremo biti nezadovoljni, prevladala je individualna kvaliteta nogometašev Maccabija Haife,« je po izpadu iz Evrope povedal Ante Šimundža.

»Prikazali smo dobro igro, bili smo konkurenčni, povedli, imeli nekaj priložnosti, nato pa je prišla do izraza njihova kvaliteta. Zabili so dvakrat z lepimi zadetki, mi pa se po tem nismo uspeli pobrati. Poskušali smo z igro, da ne bi izgubili, a nam žal ni uspelo,« pa je dogajanje na zelenici povzel kapetan Alen Kozar, ki je v polčasu zapustil igrišče.

»Kapetan je bil zelo obremenjen zaradi težav, ki jih imamo, zato smo se odločili, da ga v drugem polčasu spočijemo. V nedeljo je na sporedu tisto, kar je naša realnost,« je menjavo kapetana obrazložil Šimundža.

Pridobili ogromno

»Če bi povedli z 2:0 bi bila zgodba malo drugačna. Kako bi se razpletlo, je težko napovedati, saj bi ostalo še 60 minut tekme,« se trener Mure ni želel pretirano zanašati na zamujeno priložnost Tomija Horvata v 27. minuti. V tej akciji je bil v kazenskem prostoru zrušen Amadej Maroša, a se sodnik ni odločil za najstrožjo kazen.

»Dobil sem informacijo, da bi sodnik moral piskati enajstmetrovko. Posnetka si nisem pogledal, ampak kljub temu smo imeli žogo na nogi. Na našo nesrečo glede igrišča se je žoga odbila preko igrišča,« je o sporni situaciji povedal Mariborčan na Murini klopi in poudaril, da so misli že usmerjene proti nedeljski tekmi z Bravom.

Mura je v zadnjih letih zelo napredovala in že po prvi sezoni v prvoligaškem tekmovanju igrala v evropskem tekmovanju. Te izkušnje bodo črno-belim zelo koristile za nadaljnji napredek, je prepričan Šimundža.

»Pridobili smo ogromno izkušenj v organizaciji, tekmovalnosti in o tem, kako in kaj je treba funkcionirati na evropskem nivoju. Ne moremo pa biti zadovoljni, ker nismo napredovali. Iz minusov in iz plusov se bomo naučili in naredili korak naprej,« je še dejal. S tem se je strinjal tudi Kozar. »Videli smo, kakšna je kvaliteta v Evropi in kako se igra na tem nivoju. Zdaj se nam začne prvenstvo, novo poglavje, kjer želimo doseči, da lahko naslednje leto znova igramo v Evropi.«

S spleta

Komentarji (40)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
huso in haso d.o.o (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

boš ti ja drugo leto igral v Evropi
Mogoče boš igral karte Črnega Petra v Lentiju
To je za tebe Evropa

rd (nepreverjen)

se vijdi ka neka nej vrejdi stebof-huso pa haso ne obstaja, samo mujo pa haso..s tem ka si ti mujo.

In reply to by huso in haso d.o.o (nepreverjen)

nema veze (nepreverjen)

on je nej mujo, on je budala

In reply to by rd (nepreverjen)

administrator (nepreverjen)

Iščem enega pametnog

DF-BUM (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Pred dvema letoma v 2 ligi in za 1 leto spet v 2 ligi ali pa razpad sistema - stečaj.

Zvesti muraš (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

S tako igro kot je bila včeraj nam letos res grozi izpad iz prve lige. To NI PRAVA POT!!!

In reply to by DF-BUM (nepreverjen)

poiuz (nepreverjen)

zvesti muri, pa ne razmiš ka je špilati s tako igro nači proti vrhunskim evrop ekipam kot proti aluminiju,nafti,rudaru,gorici...eni delate bedake iz analize murine igre

In reply to by Zvesti muraš (nepreverjen)

rd (nepreverjen)

tak je. bar eden čeden, ka zapre usta šinfaron!

In reply to by poiuz (nepreverjen)

rd (nepreverjen)

ja razpad je tudi v tvoji glavi..bog ti poomagaj.

In reply to by DF-BUM (nepreverjen)

administrator (nepreverjen)

ovaj ga res sere

administrator (nepreverjen)

za vse je kriv selektor
jebeš fizikalce koji špilaju
oni su črnci i delajo po selektorjevi komandi

Gost333 (nepreverjen)

za vse je kriv reflektor, ne selektor!

In reply to by administrator (nepreverjen)

mures (nepreverjen)

Pred dvema letoma v drugi ligi in čez dve leti bodo v....???

administrator (nepreverjen)

opet v drugi ligi

In reply to by mures (nepreverjen)

Mikec (nepreverjen)

Na šteri tekmi pa je bil Šimundža ka je vido dobro pa konkurenčno igro Mure?

Gbjjj (nepreverjen)

Te ka zdaj prodavlejo tau meglo majo nekaj od toga. Daj novinari napisite kelko pare dobi trener?! Baje se fajn masti...
Kakorkoli zalostno je viditi ka se v ms vrti vse okaulik fusballa, v keroga seljaki se zaden cent zapravijo.
Brez skrbi, kelko vidin nede dugo te pravljice.

Gost333 (nepreverjen)

Ali boga, v životi san šče nej vido ka bi što mel novinarsko konferenco v šotori, sramota 100 na uro.

Rambos (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Tipična slovenska miselnost: "je že zadosti ka smo sploh do sem prišli, več nej trbej".

radovedneš (nepreverjen)

Šinfaše pa kauč majstri ale pa elitaše samo palamudite gezike vrtijte drujgo pa nevejte. Sran vas je lejko ka ste.

EnoIsto (nepreverjen)

Zoper ena ista pesem, 10 komentarjev enega zafrustriranca, ki mu v življenju ni uspelo in ga moti vsaka pozitivna zgodba v Prekmurju. Gospod, dokler te Mura tolaži de ti dobro. Pozornosti ti ne posveča nihče v življenju, tij pa onaniraš na vsak prispevek na Sobotainfo in prirejaš kvazi mnenje javnosti.

Dečki si zaslužijo poklon. Vsi šinfači naj šinfajo, vsi znamo ka je Mura na izjemni poti. Še nedolgo nazaj smo hodili po vsaki njivi za Muro, zdaj smo dosenjali Evropo. To je Evropski nivo. Hajduk troši vsaj 15-krat več kak Mura pa je izpadel proti amateron iz Malte.

Komaj čakam nedelo, tekma z Bravom! Končno de prafi luft na Fazaneriji, kda zadišij po pravon domačon fuzbali! Tu de se vidlo kdo je Muraš in kdo je derbi navijač. Komaj čakam, dečki se naj regenererajo in z navijanjem ZVESTIH navijačev pridejo do zmage! MURA!

Mikec (nepreverjen)

Pa zakaj se primerjaš s Hajdukom? Primerjaj se rajši z Maltežani. Oni so pokazali srce in željo. Kljub temu ka nemajo kvalitete ali so vse nadoknadili s srco. Mura na žalost očitno nema niti kvalitete niti srca.

In reply to by EnoIsto (nepreverjen)

murašiii (nepreverjen)

kakšo kvaliteto pa ti maš, da si gučo ka de se Mura borila za obstanek ko je prišla v 1.ligo?!
malo trbej pameti vklopiti

In reply to by Mikec (nepreverjen)

Ne laži (nepreverjen)

EnoIsto Tou ka si napijso je realnost bravo neman kaj dodati, samo tou ka se vidimo v nedelo na Fazaneriji.

In reply to by EnoIsto (nepreverjen)

A79 (nepreverjen)

Podpis! Ravnokar kupil vstopnice. Dečki ponosni smo na vas, glave gor, v nedeljo pa napolnimo mrežo Bravotu.

In reply to by EnoIsto (nepreverjen)

papa hajduk (nepreverjen)

v hrv medijih piše ka je trener haduka kalkuliro in pustil najboukše na klopi...evo..ka je nogomet

In reply to by EnoIsto (nepreverjen)

Muras124 (nepreverjen)

Negativci, neprivoscljivci, sinfasi itd.
Glasni ste zato tak ker vas boli! Boli vas ker je mura lani dokazala to ka ste si vi najemnje zeleli. T.j. Obstanek v 1 ligi in nakonci se vec - spilanje v evropi. Dokazala je mura ka lejko tudi proda igralce in s ten neka zasluzi. Dokazala je tudi ka lejko igralce dobi brez odskodnine. Dokazala je tudi ka napredujejo s sponzorami in nogometno solo! Itd itd itd. SINFASI posluh!! Ka pa ste vi dokazali???? Ka ste mlatili celi cas prazno slamo! Lp!

MüjraReka (nepreverjen)

Maroša, Kozar pa Šušnjara nemajo kaj iskati v prvi postavi. Dejstvo. Pa tudi Šporn je tu tu...Pa ge bi defintivno isko alternativo Šturmi...dečko je špilo lani prve pol sezone vrhunsko, ali zdaj se je pa zgubo in je nendrik v sivon popvprečji. Pa tudi Pucko neje material za prvo postavo, zmejs ma prebliske.
Je pa sigurno bodoča zvezda Tomi Horvat. Dečko ma vse ka nuca Mura, medten ka Bobičanec? Nafudnjeni preserator, keromi se je že 2x zaporedoma posro gol ali na igrišči pa 90% netočnih podaj in predložkov.

Ne laži (nepreverjen)

MüjraReka Nemaš pojma o nogometi, no komentejraš pa lejko.

In reply to by MüjraReka (nepreverjen)

dugi (nepreverjen)

zdaj se vidi kak Šimundža vozi svoje igralce.

Mörski vuk (nepreverjen)

Velik poklon velikemu gospodu! Povedano je realno, brez jokcanja, iskanja krivcev drugje,... Po moško!

M.S. (nepreverjen)

Prava pot pa lepa gesta bi bila ka bi Macabijove navijace dali na sever ,pa Gringose v kletko,nej ka se ovi ka jih enkrat vec kak gringosov tan stiskavle....isto kak da bi ges obiske doubo iz tujine pa bi gostje na tleh spali,ge pa raskoš dale....

dugi (nepreverjen)

dečki kak koli gučimo MURA je klub ki ssi zasluži svoje navijače ampak poglednimo si v oči kateri klub lahko dobro dela če ima trener vse v svojih rokah o ni šinfanje ampak resnica ki se dogaja v fazaneriji.

čarni vrag (nepreverjen)

Dejstvo je, da si nismo želeli na tak način dobiti zadetkov, a do izraza je prišla njihova kvaliteta. Ne moremo biti nezadovoljni, prevladala je individualna kvaliteta nogometašev Maccabija Haife,« je po izpadu iz Evrope povedal Ante Šimundža.

Tudi jaz sem precej let igral nogomet, sicer na amaterski ravni. Ne razumem pa gospoda Šimundžo. Jaz nisem želel, da bi nam nasprotnik na kakršenkoli način dal gol. Rajši sem razmišljal kako bi jim mi dali gol.
Naj vam napišem, kako je trener malteških amaterjev motiviral svoje igralce, ki so pred 18.000 navijači sredi Splita premagali Hajduka. V slačilnici je nalepil članek iz hrvaških časopisov, kjer je pisalo, da je večja verjetnost, da srečaš Marsovca, kot pa da bodo izgubili od maltežanov. In bilo je 3 : 1.

Ne laži (nepreverjen)

čarni vrag Si mogoče pomislo ka je Hajduk dalečdaleč od nekdanje kvalitete, ge se dogaja marsikaj ka se ne bi smelo, Šimundža je napravo z Muro tou ka nišče na svejti ne bi, tou si zapoumni de se tou pa pokazalo v prvenstvi. Brez zamere, moreš pa se širše poglednoti kak se je Mura zdigavala da je prišo Šimundža pa seveda uprava kera dela fantastično. Vzponi pa padci, oziroma dobre igre pa slabe pa ma sakša ekipa.

čarni vrag (nepreverjen)

En Hajdukov igralec je na Transfermarkti vreden telko kak cela malteška ekipa. Ti si seveda pa nej razmo smisel mojoga komentara. To pa je, da lahko tudi objektivno slabše moštvo premaga boljšega, z visoko motivacijo. Mura toga očitno ni imela saj so dvakrat par minut po prvem golu prejeli še drugega, kar pomeni da so psihološko slabo pripravljeni. Ka se tiče Mure bojmo z malim zadovoljni.

In reply to by Ne laži (nepreverjen)

čarnobejli (nepreverjen)

na transfermarkt ima makabi koeficient 1470, a mura 460!!!
to pomeni ka bi makabi mogo doma zmagati 6:0 in v MS 3:0
a zaj razmite zokoj je bila MURA"konkurenčna"!

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Konkurenčen si če si na igrišču približno enakovreden nasprotniku. Vse drugo je lari-fari.

In reply to by čarnobejli (nepreverjen)

mura iz murske (nepreverjen)

to pomeni ka do sinfarji prej vidli marsovce kak pa propad Mure

Znebimo se polžev (nepreverjen)

Konkurenčni Macabiju , halo Mars , tukaj Zemlja , kakšna nesamokritičnost, tipični izgovori luzerjev .

ja tak je (nepreverjen)

2 gola so dali, penal nej fučko in ka je naj važno: na transfermarkt ima makabi koeficient 1470, a mura 460!!!
to pomen i ka bi makabi mogo doma zmagati 6:0 in v MS 3:0
a zaj razmite zokoj je bila MURA"konkurenčna"!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice