Možje v modrem za poskus umora mariborske sodnice uradno krivijo njenega partnerja, ki so ga tudi kazensko ovadili. A predkazenski postopek še vedno ni zaključen.

Kaj se dogaja s primerom mariborske sodnice Daniele Ružič, ki tudi zaradi njenih besed v javnosti še vedno pušča več odprtih kot odgovorjenih vprašanj, je v zadnjih tednih precej pogosto vprašanje, ki ga prejmemo v uredništvo.

Iz Policijske uprave Maribor so 2. julija v odzivu na sodničnine besede sporočili, da bodo o »vseh novih dejstvih« obveščali Okrožno državno tožilstvo v Mariboru. Tam smo preverili, ali so kriminalisti nadgradili dosedanje ugotovitve, ki bi potrjevale motiv storitve poskusa umora fizične osebe iz zasebnega življenja oškodovane osebe - partnerja sodnice.

Izvedeli smo le, da »policija še ni zaključila z aktivnostmi glede zbiranja obvestil v predmetni zadevi in torej še ni zbrala vseh obvestil, ki izhajajo iz naših usmeritev«.

Na vprašanje, ali žrtev, torej napadena sodnica, sodeluje z Okrožnim državnim tožilstvom v Mariboru, odgovora nismo prejeli. »Ker predkazenski postopek še poteka, vam trenutno ne moremo posredovati nobenih drugih podatkov oziroma izjav,« je zapisal Tilen Ivič, okrožni državni tožilec.

Prav tako ni jasno, kaj pomeni ovadba sodnice zoper neznanega storilca in kako vpliva na postopek kazenske ovadbe zoper sodničinega partnerja, ki jo je podala policija.

Mariborski možje v modrem so za poskus umora mariborske sodnice kazensko ovadili njenega partnerja, a sodnica ga je vzela v bran - upravičeno ali ne bo pokazala kriminalistična preiskava, ki se nadaljuje, saj je mariborsko okrožno tožilstvo od policije zahtevalo dopolnitev kazenske ovadbe.

Spomnimo. Ružičeva je po razkritju mariborskih policistov, da naj bi za poskusom umora stal njen partner, preko hčerke za STA sporočila, da se partnerja ne boji in ne potrebuje odredbe o prepovedi približevanja.

»Edino, kar bom povedala o naši družini, je, da A. H. ni bil nikoli fizično nasilen, bil je sočuten, ljubeč in zelo dober oče. Prav tako nisem nikoli nobeni sodelavki ali prijateljici govorila, da je bil nasilen, to je laž. Če bi samo enkrat položil roko name, bi zvezo z njim takoj prekinila in se odselila, saj nisem tip ženske, ki bi prenašala kakršnokoli nasilje. Če ne bi bilo tako, ga ne bi takoj po napadu poklicala in se nanj obrnila za pomoč,« je sporočila sodnica, ki je brutalni napad utrpela 16. junija ponoči tik pred domom.

Eden prvih, ki je takoj po zverinskem napadu na sodnico namignil, da je vzrok za napad iskati v njenem zasebnem življenju, je Franc Kangler. »Če sodnica pride ob enih zjutraj v soboto domov, kdo ve, kje ona hodi? Kdo? Od tistih, ki bi jo zaradi službe napadli, malokdo,« je dejal bivši mariborski župan Kangler, ki je nekoč tudi sam delal kot mož postave.

Namignil je, da se policija ni odzvala dovolj hitro. »Da so zaprli in zavarovali kraj dejanja šele po nekaj dnevih, pomeni, da so dali nekomu možnost, da je počistil za sabo. Ne vem, zakaj niso območja zaprli tisti večer in naslednji dan vse pregledali. Z ogledom so nadaljevali po petih ali šestih dnevih, se pravi, so nekoga opozorili, naj počisti za sabo,« meni Kangler.

Družinskega nasilja je sicer v Sloveniji še vedno precej. Sprožilca sta ponavadi ljubosumje in materialna korist, pogosto žrtev, pa naj je to ženska ali moški, stopi v bran storilcu.

S spleta

Komentarji (19)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
MILIČAR (nepreverjen)

Glede na sposobnost slovenske policije, ki šele po 7 dneh dela hišno preiskavo se ne more dogajati nič in baje je zaukazano medijem da o primeru ne smejo poročati. To je v istem stilu kod pri umoru Krambergerja ko je mrtvo pijan človek, ki ni videl 10 m pred sabo, zadel Krambergerja na 80 m točno v srce in še je takšnih primerov "pometenih pod preprogo".

Pinta... (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Miličar, nepismen si (ločila, tvorjenje stavkov, kod namesto kot, ipd...)!

In reply to by MILIČAR (nepreverjen)

Klinc (nepreverjen)

Ti se pa pouci o treh pikah, ki so v primeru nastevanja nesticne.

In reply to by Pinta... (nepreverjen)

MILIČAR (nepreverjen)

Pinta - BUDALO to ni ura pravopisa ampak komentarji, ker tebi tu ni mesto prosim SPIZDI.

In reply to by Pinta... (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

No in kaj če je nepismen? Mnogim, ki znamo razmišljati z lastno glavo je umor Krambergerja sumljiv.

In reply to by Pinta... (nepreverjen)

Eden pač (nepreverjen)

DF pameten si kak kakšen ka je doktorat napravo. Bravo vse ved človik si. Takših je jako malo. Tele zabito

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

šmrkel (nepreverjen)

"...baje je zaukazano medijem da o primeru ne smejo poročati."
Baje si ti tudi en reden majmun.

In reply to by MILIČAR (nepreverjen)

V obeh primeri… (nepreverjen)

"milan kucan" mafijci ( ki so v bistvu rusko-sovjetski specijalci) ... ce bi bila Jugoslovanska Policija ( oz. Milicniki ) bi bil red in mir in "ruski mafijci" bi bili v zaporu.

In reply to by MILIČAR (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Vijdi se ka v maribori majo tudi zaflikane ceste.

Njejpravmeniprav (nepreverjen)

Ljudje se naj rajši brigajo za tuja življenja. Vsak naj popuca lastni d..k pa bo v slovenski deželici dosta meje smrdelo. Ženska je partnerja vzela v bran, zdaj upravičeno ali nej in zakaj - to zna ona. Mogoče ona tudi točno zna, kaj in što je v ozadju napada. Pa ji je nej v interesu ka to pride na sodišče. Meni je tak prav, če je njej. Policija pa bo itak našla samo tisto, ka ji je ukazano.

čarni vrag (nepreverjen)

Tvoje mnenje je čudno. kaj če bi se tudi policaji brigali za sebe in nihče ne bi preiskoval poskusa umora. V tem slučaju mnenje napadene sodnice nima nekega pomena, policija mora najti materialne dokaze. Sicer je več kot čudno, da kraja KD niso zavarovali, ampak so preiskavo izvedli šele po šestih dneh. To je dilentantizem in bi nekdo na policiji moral leteti iz službe.

In reply to by Njejpravmeniprav (nepreverjen)

Pille (nepreverjen)

Zopet ukraden članek (pozarreport).
Ali vas na sramotainfo res nič ni sram?

rd (nepreverjen)

nekak lejko zmlati žen(sk)o pa nikomi nika..nekak pa jo malo pocuka pa v zatvor...

Nismo enakopravni (nepreverjen)

Stanje naše pravne države

Njejpravmeniprav (nepreverjen)

Znaš kak pravijo: nega tožnika, nega sodnika. Tou je tou v ton primere.

In reply to by Nismo enakopravni (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Zaradi izredno hudih poškodb se takšni zločini preganjajo po uradni dolžnosti. Tebi je to očitno nej znano. Se pravi tožnik je.

In reply to by Njejpravmeniprav (nepreverjen)

Horgoš (nepreverjen)

Glede na tvoje poznavanje postopkov in oredeliteve KD si eden od njih.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

drejkoh (nepreverjen)

jojjoj...menej bi bilo sran, fejst sran!

Pingvinček (nepreverjen)

Ko ga boli k... ka se dogaja sten primeron.

Vsaki den nesce nekoga zmlati pa se ne dela taksoga cirkusa okaule toga.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice