V Odrancih je zadišalo po kuhani ajdovi kaši. Odbor za družbene dejavnosti občine Odranci in Nogometni klub Odranci sta namreč v Športnem parku v Odrancih pripravila deveto tekmovanje v kuhanju ajdove kaše.

Istočasno je v Odrancih potekala že 25. Ajdova noč, saj je kraj znan po pridelovanju ajdove in prosene kaše. V kuhanju ajdove kaše se je pomerilo trinajst društev. 

Sodelovalo je Čebelarsko društvo Črenšovci, Športno ribiško društvo Odranci, Društvo šoštarsko kovaški ceh Odranci, Društvo za kulturo šport in turizem Neuničljivo upanje Odranci, Prostovoljno gasilsko društvo Odranci, Društvo žena Odranci, Klub mladih Odranci, Društvo gojiteljev pasemskih malih živali Odranci, Pajdaši, Tehnični pregledi Avto Krka, Društvo vinogradnikov in sadjarjev Odranci, Športno Klub malega nogometa Odranci in Društvo upokojencev Odranci.

Posebnost tokratnega ocenjevanja je bila v tem, da so si ekipe same med seboj ocenjevale vzorce. Na tekmovanju je sodelovalo tudi Društvo žena Odranci, ki je vodilno na kuhanju ajdove kaše, in pri ohranjanju zdrave jedi. 

Tokrat je slavilo Društvo za kulturo, šport in turizem Neuničljivo upanje Odranci, drugi so bili člani ekipe Društvo šoštarski-kovaški ceh Odranci, tretje mesto pa je osvojilo Gasilsko društvo Odranci. 

J.Ž.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tuncika

ČESTITKE...……….Že po samih slikah izgleda tako lepo, da bi pojedel to kašo. So pa zanimivi ljudje ki so kuhali in ocenjevali, pravi indašnji……...to...

hajdinjak (nepreverjen)

Budalo kak lahko po slikaj sodiš,da je kaša dobra ? Samo ne seri naveke z nekšnimi svojimi nebulozami ,ka v rijti nemajo mesta

In reply to by tuncika

DF (nepreverjen)

najboljša je bila kaša
ki jo je skuhala mati naša
vse ostale kaše so bile zanič
ji ni hotel pojesti niti hudič

In reply to by hajdinjak (nepreverjen)

gela sa sela (nepreverjen)

kakšno ocenjevanje pa je to če lahko sam sebi oceniš izdelek

In reply to by DF (nepreverjen)

hajdinjak (nepreverjen)

Budalo kak lahko po slikaj sodiš,da je kaša dobra ? Samo ne seri naveke z nekšnimi svojimi nebulozami ,ka v rijti nemajo mesta

In reply to by tuncika

Starejše novice