Tudi ob nedavnem razlitju nevarne kisline so se gasilci na nujni vožnji srečevali s precejšnjimi težavami pri dostopu do kraja nesreče.

Pričakovali bi, da je že vsakomur jasno, kako pomembno je vozilom na nujni vožnji omogočiti prosto pot po cesti. Vendar vsakič znova ugotavljamo, da načelo med vozniki še ni dovolj ozaveščeno oziroma je pomanjkljivo poznavanje cestnoprometnih predpisov. 

V našem mediju smo že velikokrat poročali o intervencijskih vozilih, ki so se le s težavo prebijala skozi gnečo na avtocesti in manevrirala med vozili na parkirišču. Brez težav pa ni šlo niti minuli četrtek, ko so se gasilci PGD Ljutomer odpravili na intervencijo na Cvenu. Tam se je, kot smo poročali, iz predrtih sodov na tovornem vozilu izlilo okoli 70 litrov klorovodikove kisline.

Med nujno vožnjo obtičali sredi mesta

K sreči se je incident končal brez nevarnosti za okoliške prebivalce, saj kislina ni dosegla podtalnice in je poškodovala le asfalt. Zasluga gre prav hitremu odzivu gasilcev PGD Ljutomer in Murska Sobota, ki so zatesnili predrta soda, z apnom posipali izteklo tekočino ter hladili sode z acetonom, ki se je začel pregrevati. 

Toda hitro posredovanje ni tako samoumevno, ko vidimo, s kakšnimi težavami se gasilci srečujejo pri dostopanju do kraja nesreče – tudi med nujno vožnjo.

Kot priča priloženi video posnetek, ki so ga delili na družbenem omrežju Facebook, se jim je tokrat kljub svetlobni in zvočni signalizaciji na poti znašlo več vozil. Ko je na cestišču še kakšna dodatna ovira pa – kot vidimo – lahko tudi povsem obstojijo …

V svoji objavi so ljutomerski gasilci zato znova pozvali voznike, naj vozila na nujni vožnji spustijo mimo in jim omogočijo prosto pot. Ko gre za življenje navsezadnje šteje prav vsaka sekunda.

S spleta

Komentarji (22)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
rdeča zvezda (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

kakšna nujna vožnja neki
nevarna snov je tudi alkohol

niksooon (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

prevec gostiln jin je bilau na pauti in so bili zamauteni.
So ma malo v glavi de gasilec ali policaj

Ghost (nepreverjen)

Glede na tvoj pravopis vidim, da pa ti sploh to ne moreš biti 😄

In reply to by niksooon (nepreverjen)

fikretovč (nepreverjen)

mati je imela dva sina
Eden je bil pameten je postal učitelj
drugi je pa bil gasilec

In reply to by Ghost (nepreverjen)

Ghost (nepreverjen)

Koliko je tu za videt ni šlo za napako voznikov kateri so pripeljali naproti, ker koliko vem je v Ljutomeru na tem mestu polovična zapora zaradi tega pa je promet urejen z semafori, pač so na drugi strani imeli zeleno pa so zapeljali naprej v tistem pa so pripeljali gasilci kateri so šli v rdečo..

čarni vrag (nepreverjen)

Ko so ti pametnjakoviči opazili, da jim nasproti vozi vozilo na nujni vožnji ne bi smeli zapeljati v zaporo, če pa so že bili v zapori pa v rikverc in osvoboditi cesto. Samo za to moraš imeti tudi nekaj v glavi, kar pa izgleda ti vozniki nimajo.

In reply to by Ghost (nepreverjen)

someone1 (nepreverjen)

Ta most v Ljutomeru je katastrofa. Saj neje problem čakati če ideš ednouk mimo v cejlon dnevi. Če se pa moreš službeno pelati mimo 6 x je pa že problem sploj če si nej v državni službi na kakšni upravni enoti ali davčnon uradi. Kda te delo čaka pa siten šef za vraton je resno nej lepo. Čibiš 1.5 najmenje pa tou nišče ne plača. Vrvlen ka nejde načik samo nešče bi mogo misliti, ka se ljudje pač moremo pelati skozi Ljutomer nej vrag, ka nebi mogli napraviti nekje vzporedne ceste prle kak so začali prnavlati most. Samo občinaron se jebe če delavci gubijo čas zavolo njihove občinarske norosti. Še link do videa kak se tou dela v razviton svejti: https://www.youtube.com/watch?v=btOE0rcKDC0

Zvc (nepreverjen)

Hja. Kda si enkrat not v zapore pa se ti nesce za rit stisne nemres nej naprej pa nej nazaj. Pohvalo bi delavca na gradbisce stere je avto pametno mekno. Glede enih na ton forume. Skoda besed. Mogoce te kda nucali gasilce ka do van samo vodo v vlekli s kleti. Te pa jih nede v eni minuti pa te tulili kak pujceki kda so koline.

teta pehta (nepreverjen)

Naslov je tudi zelo nespameten. Gasilci so pa imeli kar precej sreče. Kot prvo so kar šli mimo celotne kolone. Sreča je bila, da je bil ravno takrat semafor ugodno odprt. Če bi pripeljala cela kolona iz nasportne smeri bil bil pa problem. Saj drugi niso vedeli, da prihajajo gasilci. No, osebni avtomobili bi se še nekako ognili in zavili k blokom. Problem bi bil kakšen tovornjak šleper, ki nebi imel kam. Potem se je semafor odprl in sta dva osebna že šla, ker itak nista mogla vedeti, da se nasproti peljejo gasilci. En se je pač umaknil na pločnik in drug na gradbišče. In spet so imeli srečo. Če bi tisti rumeni tovornjak bil ravno ob gradbišču bi morali gasilci nazaj, ker šleper nebi mogel nazaj in še cela kolona je bila za njim. Tak, da je bil semafor še zelo ugoden za gasilce. Če bi pripeljali nekaj sekund kasneje bi vsa tista kolona in rumen tovornjak bili čez in bi nastal zamašek.
Intervencija gor ali dol. Tudi za vozila na nujni vožnji veljajo predpisi in ne gre riniti na silo z glavo skozi zid.
Če bi se zabasali bi minilo še več časa, da bi prišli skozi. Saj se ostali udeleženci, če gre za kolono vozil je še slabše, ne morejo kar v zrak dvigniti.
Pa klasika snemanje s telefonom. Za nekaj eur že dobiš kamere za vozila in ti ni treba držati telefona skozi okno.
Kar se pa tiče obnove mostu in ureditve prometa pa ne bom izgubljal besed. Katastrofa.
Tudi občina je za en drek. Včasih redar pride in stoji s telefonom, če kdo zapelje v rumeno ali rdečo. Čas preklopa ima itak dovolj in še preveč lufta. Več koristi bi naredil, če bi se spravil v rondo in tam urejal promet, da bi bil dovoz in izvoz na zdravstveni dom prost. Seveda je najlepše tam, kjer lahko kasiraš. To je tudi njihov namen. NI namen ureditev prometa ampak kasiranje.

fikretovč (nepreverjen)

kak sem že prej napsal o gasilcih
edenj je bil pameten drugi pa gasilec

In reply to by teta pehta (nepreverjen)

čarni vragč (nepreverjen)

Daj opleto eno, ko de tebi gorelo pod ritjov ali pa boš ne daj bog ukleščeni v autuji, boš o o gasilcaj gučo spoštljivo. Kak si tudi zaslužijo.

In reply to by fikretovč (nepreverjen)

fikretovč (nepreverjen)

za gasilce občine porabijo ogromno ogromno penezi
in to so naše peneze,, in zato gasilci morajo delati
Seveda ,,alkohol ,, to je probljem

In reply to by čarni vragč (nepreverjen)

čarni vragč (nepreverjen)

Ka ti vse ne pišeš. Redar naj bi v rondoji urejal promet. Toga san še nej nikdi vido. Prijavi inovacijo, sigurno dobiš nagrado.

In reply to by teta pehta (nepreverjen)

teta pehta (nepreverjen)

Veš v čem je problem, ker ne poznaš situacije v Ljutomeru sedaj, ko se obnavlja most in je problem z signalizacijo, ki ni ustrezno postavljena in se zaradi tega zabaše rondo in imajo reševalci iz ZD probleme priti na cesto. Zravn tega, ko se zabaše se tudi iz nasprotne strani vse ustavi. Rondo bi moral ostati prazen ampak eni tega ne vedo, eni ne upoštevajo, eni pa ne vidijo, da se ne drugi strani že prižge rdeča luč. Bistvo je, da je vse skupaj narobe narejeno in zato prihaja do zapletov.

In reply to by čarni vragč (nepreverjen)

? (nepreverjen)

teta pehta!
Včasih je bolje biti tiho, če pa je jezik res izven kontrole možganov (vprašanje ali jih sploh imaš), pa malo dihaj, dihaj preden kaj poveš.
-Gasilsko vozilo je imelo vklopljeno sireno, zato se ga je zagotovo slišalo.
-Tisti rumeni tovornjak ni bil šleper ampak tovornjak za prevoz živine, ki se komot umakne po potrebi.
-Sopotnik v gasilskem vozilu zadaj pa res ni imel kaj drugega za početi tisti moment zato je lahko snemal situacijo.

In najbolj pomembno!!! Objava GD Ljutomer ni namenjena šinfanju soudeležencev v prometu ampak je samo razložen potek oziroma razlog intervencije.

Vse ostalo je produkt sobotainfo, ki z lahkoto podžge strasti vas nekaj primitivcev, ki potem klikate in klikate...

In reply to by teta pehta (nepreverjen)

meho iz murgelj (nepreverjen)

kaj pomeni tisti vprašaj s pikico
ali nemreš više vode držati u tvome krivom pimpeku
i ti kapla i curlja
sigurno si ga v mladosti preveč pil
i imaš sedaj že posledice alkihola
Zato jaz vsem lepo govorim
Alkohol škoduje

In reply to by ? (nepreverjen)

teta pehta (nepreverjen)

Ti ? misliš, da se sirena kar tako sliši. Oni so vozili po drugi ulici najprej. Danes so vozila dobro zvočno izolirana in ljudje nimajo več oken spuščenih, kot nekoč. Tudi glasba naredi svoje. In, če je vozilo še v drugi ulici ga sploh ne vidiš in ne slišiš. Lahko pa ga od daleč slišiš in ne veš kje pelje. Če ga ne vidiš pač ne ustavljaš kar tako.
Bistvo je, kot sem zapisal. Gasilci so imeli ful srečo, da ni prišel po enosmerni kak šleper, ker bi morali nazaj. On sigurno nebi mogel, ker bi imel celo kolono vozil za seboj.
Pa še to. Da ne bo pomote. Nimam nič proti gasilcem in jih ničesar ne obtožujem.
PROBLEM je taka nespametna obnova mostu in ureditev prometa, ki nikakor ni ustrezna.

In reply to by ? (nepreverjen)

Sam. Doma (nepreverjen)

Na nujni voznji so imeli cas za snemanje!!

i1275 (nepreverjen)

glede na video je tu samo en avto bil na pote, neven ka zaj za takse galame.

? (nepreverjen)

Primitivci, ki se tukaj ven mečete skriti za računalnikom s temi nepremišljenimi in celo žaljivimi komentarji!!!!
Pazite: karma je kurba.... to si dobro zapomnite.

gela sa sela (nepreverjen)

kaj je to karma

gela sa sela (nepreverjen)

si napisal da je karma kurma
to pomeni da sem jaz karma
ker meni moj ded večkrat reče da sem kurba

In reply to by gela sa sela (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice