V Polani bodo v prihodnjih mesecih urejali pločnike in javno razsvetljavo, ob tem pa bomo dobili tudi novo krožišče. To bo stalo kak kilometer stran od točke, ki velja za eno od črnih na pomurskih cestah.

V zadnjih letih smo dobili na območju soboške občine kar nekaj novih krožišč, nekatera od njih so uspešno odpravila "črne točke" v prometu, kjer se je zgodilo nemalo prometnih nesreč, ki so imele manjše ali hujše posledice. 

Novo krožišče pa bodo v prihodnjih tednih oziroma mesecih dobili tudi prebivalci Polane. Na spletni strani Mestne občine Murska Sobota smo namreč zasledili razpis za izvedbo krožišča z ureditvijo pločnika in javne razsvetljave v naselju Polana.

Vrednost del 120 tisočakov

Kot je zapisano v dokumentaciji, bo projekt obravnaval vzdrževalna dela, razširitev vozišča ter ureditev hodnika, bankin in berme, ureditev krožišča ter ureditev ulične razsvetljave. Hitrost vožnje v krožišču bo omejeno na 30 kilometrov na uro.

Razpis za krožišče, ki bo urejeno takoj za Hotelom Štrk, v križišču, ki v eni smeri vodi proti Predanovcem, v drugi pa proti Markišavcem, je odprt do 29. julija do 10. ure.

Skupna vrednost investicije, ki bo potekala v dveh fazah, je ocenjena na 120.714,04 evrov. Ureditev hodnikov je ocenjeno na 65.246,29 evrov, ureditev krožišča pa na 55.467,75 evrov.

Črna točka v neposredni bližini še vedno ostaja

Se pa ob tem poraja vprašanje o smiselnosti krožišča, ki bo stalo nedaleč stran od ene izmed črnih točk na pomurskih cestah, kjer se je v preteklosti zgodilo nemalo prometnih nesreč, nazadnje je počilo pred točno dvema tednoma, natančneje 1. julija.

Govora je seveda o križišču za Polano oziroma Puščo, v bližini gostilne Špirič, kjer je v preteklosti počilo že večkrat. Morda bi veljalo razmisliti tudi o tem, kako odpraviti to črno točko na pomurskih cestah.

S spleta

Komentarji (28)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Ojjoj... (nepreverjen)

Krožišče v Černelavci ko zavijamo za polano, puščo je skoraj nujno ampak tukaj v Polani......
Mijslin ka pa malo pretiravamo, po drugi strani pa imamo odseke cest ka bi se že zdavnaj mogli preplastiti pa ni denarja ampak tukaj se vidi ka denar je samo nej za pametne investicije nadzora za porabo denarja pa itak nega ampak to je druga zgodba.

teta od šerifa (nepreverjen)

bom rekla šerifu
neka ga ne sere
i da odmah naredi rondo u Pušči

0000

Koliko bo Pušča prispevala toliko kot prikanalizaciji NIČ ?

In reply to by teta od šerifa (nepreverjen)

Tablete, tablete (nepreverjen)

Maš težave? Od kda pa ljudje direktno prispevajo za krožišča? Ka tebe konkretno muči? Povej to svojemi doktori. To se gnesden zdravi.

In reply to by 0000

rdeča zvezda (nepreverjen)

ti si bedak

In reply to by Tablete, tablete (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

To krožišče je nepotrebno. Vseeno bi morali imeti neke kriterije, kje se krožišča delajo.

Sobočan123 (nepreverjen)

Tu se vozim vsakdan mimo. Popolnoma nepotrebno krožišče, razen če bo tip prevoznega krožišča z minimalnim posegom v infrastrukturo in seveda potrebnih financ. Drugače gre le za polnjenje žepov določenih oseb. Krožišče je nujno med Černelavci in Puščo kjer prihaja do zelo nevarnih situacij ob veliko večji obremenitvi ceste kot pa v Polani. In kje je že krožišče ob Hoferju, pa ob I. Osnovni šoli, pri Žuti kuči, pri oskrbovanih stanovanjih za ostarele? Veliko več nevarnih točk je kjer je krožišče potrebno kot v Polani.

miicika (nepreverjen)

''''-'''KROŽIŠČE PRI HOFERJU BO nekoč v prihodnosti.....

Projektant (nepreverjen)

Premale radij. Projektant ocitno nevej ka se tu avtobusi obracajo kere deco pelajo iz osnovne šaule.

Risto Kubura (nepreverjen)

In v središču krožišča bo stal kip Sv. Pavlinjek Štefana!!!!!!

Mura je večna (nepreverjen)

Ti bi raje vedel, da bi stal tam kip malega murgeljskega prdeca

In reply to by Risto Kubura (nepreverjen)

Narobe svet (nepreverjen)

Mogoče puklastega Kima.

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

vodka (nepreverjen)

Zaletavost predlagateljev toga krožišča. Kaj bole blesavo san že dugo nej vido. Tisti zapreti pas pri Lidli je lejko še edino slabše.

idenekan (nepreverjen)

Ka si naure kelko bole prometnih pa kritičnih križišč z nesrečami in nesrečami kere še čakajo obstaja v soboške občine in une idejo tau larifari križišče vrejd gemat. Tau te buje rejsan. Dom za ostarele, žuta kuča, pujšča černelavce, cejla cesta od maksimusa pa do gederovec materno.

Katastrofa. Što si je tau pa zrikto

lauraas (nepreverjen)

Raje razširite cesto do Markišavec, kot je do Nemčavec.

Juhuhu (nepreverjen)

SDS ni stranka, SDS je diagnoza!

čarni vrag (nepreverjen)

Diagnozo maš ti. Iz norišnice.

In reply to by Juhuhu (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Juhuhu, opažam, ka ti že lejpi cajt remen doj meče... Janšefrenija se slabša, poišči strokovno pomoč!!

In reply to by Juhuhu (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Ti remna sploj nemaš.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Mörski vuk (nepreverjen)

Tu ni nobene realne potrebe in osnove za krožišče. Promet proti Gorici oz. Markišavcem je zelo redek!

Markod (nepreverjen)

Pavlinjek nùca za svoj center v pùconcaj

In reply to by Mörski vuk (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Vprašanje je, kako mislijo to narediti. Mesta je po mojem premalo, razen če mislijo narediti tako malo krožišče, da bo problem mimo s tovornjakom, avtobusom...? Točno na ovinku na levi strani (smer proti Predanovcem) je na pol zgrajena hiša, katera je tam nedokončana že sigurno dvajset, če ne več let. Naj se tisto odkupi, pač podre in se naredi samo dodatni pas za zavijanje iz smeri Predanovec proti Gorici ali Markišavcem... Verjetno boljša rešitev, vsaj mislim tako!

gost123965254777 (nepreverjen)

S čim ti misliš?

In reply to by Truplo

Vipko
Truplo

Z govejimi možgani kakor ti, sigurno ne!

Na tem forumu ne moreš skoraj ničesar napisati, da se ne bi vmešal kakšen imbicil gornjega tipa... Namesto, da bi izražali neka normalna mnenja, bila za nekoga v redu, za nekoga nasprotno, se vedno najdejo bedaki, kateri izpostavijo svoj IQ s pisanjem... in z vsebino povdarijo, da je ta izpod ledišča.

In reply to by gost123965254777 (nepreverjen)

gost123965254777 (nepreverjen)

Aj aj. Dündek si biu in dündek boš ostao

In reply to by Truplo

AHAM (nepreverjen)

Pavlinjek rabi donacijo?

butalec (nepreverjen)

Tu krožišče - adijo pamet!!!! Na vsaj desetih mestih drugod je bole potrebno.
Pa potem naj še što pravi, da pavlinjek ni vsemogočen!!!

Suzannnnnnn (nepreverjen)

Gdo o Pušči pijše naj obišče takoj zdravniško pomoč .In to zaradi ošpic (Budale kmičke smrdljive malo se mujvlite nej ka po Maxsimusi zavami snago vlečejte 10metrov mater vam skoz Puščo vlačarite po jezikaj .Što vam je kriv ka ste budale ????Sami če cejli čas glavej držijte vgnoj not ....malo se pošnofajte prlej kak kama ve odpravljate skuč...(Nej je namenjeno tistim kateri nemajo nič proti ciganom kak Špirič,Lalovič,Bunto,pa še bi lejko naštejvo....

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice