Danes je postalo jasno, da bo črno-bele v novi sezoni vodil Robert Pevnik. O odhodih in prihodih na Fazaneriji za zdaj še ne govorijo. Zadovoljivo tudi dejstvo, da se izboljšuje finančno stanje v klubu.

Na današnji tiskovni konferenci je bila obravnavana pravkar končana sezona v 2. SNL, glavni akterji pa so se dokatnili tudi dela mladinskega pogona, predstavljene so bile nekatere spremembe v klubu ter podrobnosti v zvezi z licenciranjem. Predsednik je predstavil še finančno stanje kluba ter načrte in usmeritve za prihodnjo sezono v vseh selekcijah.

Igor Celec v vlogi športnega direktorja

Miroslav Topič se je uvodoma dotaknil obdobja, ko je prišel v klub. Leto dni, ki ga je preživel na čelu soboškega drugoligaša je ocenil kot pozitivno in meni da se je splačalo vztrajati kljub težki poti. "V klub so prišli ljudje, ki so bili pripravljeni pomagati in začeli smo praktično na novo formirati klub, ki ima sedaj neko novo podobo". Igor Celec, sicer član upravnega odbora, bo opravljal še funkcijo športnega direktorja.

Predsednik se je nato dotaknil še dveh odhodov iz kluba. Muro sta namreč zapustila Bojan Petrijan in Stanko Maučec, ki se po besedah Topiča nista strinjala oziroma nista videla svoje vloge v novi usmeritvi in delu črno-belih.

 

Dolg zmanjšan na 60 tisoč evrov

Naslednja točka današnje tiskovne konference je bilo licenciranje. "Licenco smo uspešno pridobili tudi na podlagi pomoči sponzorskih sredstev in določenih projektov, ki smo jih peljali v klubu," pravi Topič, ki dodaja, da je bil potreben vložek 25 do 30 tisoč evrov za poravnavo določenih dolgov. Brez tega licence verjetno na prvi stopnji ne bi bilo. Trenutno finančno stanje v klubu se po besedah predsednika izboljšuje, skupni dolg pa naj bi znašal okrog 60 tisoč evrov. Tukaj gre predvsem za neporavnane obveznosti do določenih kadrov in grehov iz preteklosti.

Vedno več mladih nogometašev

Stanje pa se prav tako izboljšuje v mladinskem pogonu, ki je pred prihodom Borisa Štivana štela nekaj več kot 100 nogometašev. Le-teh je po dobrem delu naraslo na okoli 150. Dobro delo z mladimi se je Murašem še kako obrestovalo, saj so bili igralci selekcije U-8 državni prvaki v akciji "Rad igram nogomet", medtem ko so mladinci prejšnji teden postali pokalni prvaki Slovenije. "Pohvalno je tudi to, da bosta tako kadetska, kot mladinska ekipa prihodnjo sezono ponovno sodelovali v prvi ligi. Zadovoljen sem tudi z vse večjim številom mladih nogometašev, ki se vpisujejo v našo nogometno šolo," je povedal Štivan, sicer vodja Murine mladinske šole.

Pevnik obljubla Prvo ligo

Predstavljeno je bilo tudi novo ime na Fazaneriji. To je Robert Pevnik, ki bo vlogo trenerja, v kolikor bo šlo vse po načrtih, opravljal najmanj naslednji dve sezoni. Pogovori o možnem sodelovanju so stekli pred slabim mesecem dni in naposled je prišlo do dogovora. "Zelo sem vesel, da sem tukaj. Takoj mi je postalo jasno, da je Mura klub z vizijo in visokimi cilji. Obljubim lahko trdo delo, z igralci bomo poizkusili narediti vse, da Muro vrnemo na pota stare slave. Sam želim sodelovati z vsemi trenerji, od najmlajših do najstarejših selekcij, saj vsakdo lahko pripomore k boljšemu rezultatu. Upam, da bomo delovali kot ena velika družina," je svoj uvoden govor na Fazaneriji pričel Pevnik, ki verjame, da se bo Mura maja prihodnje leto veselila uvrstitve v Prvo ligo.

Novopečeni trener soboškega drugoligaša, ki je pred tem vodil tudi Domžale, Olimpijo in Rudar, se je nato dotaknil še igralskega kadra, za katerega si želi, da bi več ali manj ostal enak. "Najraje bi videl, da vsi ti obetajoči fantje še naprej ostanejo v Muri. Prav tako je moja želja ta, da bomo imeli čim več igralcev iz domačega okolja, saj verjamem, da je v Pomurju velik potencial".

O imenih še ne govorijo

Da v Murski Soboti drastičnih kadrovskih sprememb ne bo, je potrdil tudi športni direktor, ki o imenih danes ni želel govoriti. "Zasedba s katero bomo krenili v naslednjo sezono bo znana 21. junija, ko bodo nogometaši pričeli s pripravami na novo tekmovalno sezono. Vsekakor želimo zadržati vse najboljše. Povem lahko le to, da toliko, koliko bo odhodov, bo tudi novih igralcev".

Do prve lige na igrišču, ne za zeleno mizo

Na koncu je beseda nanesla še na aktualno zadevo, ki je povezana z Prvo ligo. Interblock se namreč še ni odločil, ali bo prihodnjo sezono dejansko zaigral med elito. V kolikor to ne bi storili in bi se nastopu odpovedali tudi pri tretjeuvrščeni Dravinji, bi bili Muraši tisti, ki bi dobili vstopnico za višji rang tekmovanja. "V kolikor bi prišlo do takšne ponudbe, bi se o tem odločal celotni upravni odbor, je pa o tem težko govoriti. Prav tako se mi zdi, da se bomo bolje počutili, če si bomo prvo ligo priigrali na zelenici in ne za zeleno mizo".

S spleta

Komentarji (22)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
janči27

g. Topič, zakaj raje ne poveste po resnici, da ste sprejemali odločitve mimo nekaterih članov upravnega odbora, zato je g. Petrijan odstopil. Če nekdo vleče poteze za hrbtom drugih, potem UO sploh ne potrebujete.

Ne zdaj prodajati megle, da se Petrijan ni strinjal pri novih usmeritvah. Upam, da se bo oglasil tudi g. Petrijan in povedal resnico zakaj je odstopil.

Že vidim kam se pelje spet Mura 05. Zgodilo se bo popolnoma enako kot pod Gliho. Nakupi, nakupi, potem pa še večji minus. Domači igralci pa zato odhajajo. Imate zelo nadarjen rod. Zadržati jih s pogodbami in o prodaji razmišljati za par let, ne zdaj, ko so fantje še na začetku kariere in boste bolj malo zaslužili.

bojci19

Vse lipau in prav! Samo zanimle me kak de se toj ekipi uspelo obdržati.
Dug se je recimo zmanjšo po drugoj strani de se pa zvišo, kda de trbelo plačati novega trenerja, igralce, ter druge osebe in stvari katere nedo živele in uspevale od zraka.
Po drugi strani me zanimle če so vsem poplačali za nazaj?
Pomojem nemajo zadosti močnih sponzorjev keri do jih krmili. Občina pa tudi nede ščela vložiti neven kelko v njih.

Bojin se ka ta nauva struktura nede obdržala ekipe skuper (najprej do začeli zapuščati boljši igralci potem pa še ostali).

Upajmo na najboljše!

vader

Že palik se šinfa prle kak se sploj vse vkuper začalo... oz. se je komaj končalo! Odhodi so bili, ja pa ka te zaj! Se Petrijan pač neje strinjo z vodstvon. Neje nej prvi pa nej zadnji na ton svejti ka je odišo iz kluba. Püstimo časi čas pa mo vidli! Poleg toga zaj za nazaj vlačiti te odhode je brez smisla! Igalci pa logično, ka če je dober ka de šau ta ge de daubo primerno plačilo za svoje delo (realno pač Mura trenutno nemre finančno konkurerati nekaterin klubon v 1. ligi) ... bole, de me motilo če do palik odhodi v smisli 4. avtrijske lige ali "a la Grad" pa podobne štorije!

skandi

P..do ste eni ....... : Pred 1 letom ste ga srali što je te Topič,pa ka je isti kak drugi ,ka samo za sebe gleda? Zdaj pa ka se nekaj začalo dogajati v smeri prve lige pa že zakoj trener,zakoj to pa tisto,pa dolgovi?Mislim da je velika razlika med 1 in 2 ligo.Če vam ni do tega da bi bila Mura v 1.ligi,ite gor na goričko gledat Grad oni tudi imajo črno-bele drese pa tem uživajte!
Pa pustite človeka naj dela kar si je zadal in povejte te za cca.3-5 let če je pokradno kak drugi ali je uspel.
Pa še nekaj:Če njemi zaupajo vodenje takšne firme kak je RL pri teh letih in zaenkrat uspešno vodi firmo in tudi ND Muro05.

Popaj

Skandi, tak kak ti zdaj, se je gučalo 5 let nazaj. Vmes pa je prišlo sefelej majstrov, šteri so v glavnon napravili dug.

Kakšna firma pa te je RL ka jo tak čislaš? Za MURO 05 ne da niti ficka...

Ka falic Cifri, ka trbej novoga (nej poceni) trenera? Tej pejneze rajši dati nogometašem.

hilic

Popaj,
Kelko se meni zdi cifer nema licence in zatau nemre biti glvni (popravite me če se motim) in verjetno tudi premalo znanja ka bi zrihto kakšne igralce;)
Drugače je človik enostaven in okey:)

skandi,
Takšni kak ti so še pred kratkim šinfali in pisali kak je tau samo iluzija ka de mura šla v prvo ligo in da je bv kaj o ton trenutno še gučati.
Zdaj ka so določeni odlišli, začas braniti in zagovarjati Topiča, keri zača sanjati o prvi ligi. Meni se tau zdi precej smešno in čudno:) Eni spreminjate mnenja iz dneva v den.
Bomo vidli kak se bo Mura spoprijela v nauvi sezoni:)

skandi

hilic tan idi nazaj nazaj na forum kda je Topič prišo k Muri pa ka san tan napiso!!!
Nej san registrerani BG ali san pa ogromno murinih tekem pogledno tudi med drugim v CE finale pa druga gostovanja pa,še pa še...
Z druge strani sploj ne zagovarjan Topiča ,pravim samo dajte njemi šanso,nej ka prle šinfate pa obtožujete kak sploj što kaj naredi!!!!
Mure osebno nej san nikoli šinfo san pa šinfo vodstvo od Möreca,Voürija,,,,,Beleca.
Pa ka ste tak pametni povejte mi kak je lejko naprimer Topič dolg zmenšo ostali so pa nej mogli?? Ka če je občina plačala dolge???? Mogoče se pa motim!

hilic

skandi,
''pravim samo dajte njemi šanso,nej ka prle šinfate pa obtožujete kak sploj što kaj naredi!!!!''
-Te si tudi tak napiso, kda so prišle te osebe v klub kere so zdaj odišle? Ali pa včasih s težkimi besedami na njih?

-Pomojem dolg keri se je zmenšo de se bistveno povečjo:) Zanima me tudi če so trenutno vsi aktivni v klubi bili poplačani? (pomojem ne)
Če pa je tak kak si omejno (''Ka če je občina plačala dolge''), de se občina v prihodnosti izogibala finančni podpori kluba.

S tem pa ka pišem ne mislim direkt tebe ampak za vse tiste keri so bili pred čason pametni z ostrimi besedami.

vader

Vsebina komentarja

vader
BG-MS

Že pa ste si pametne! Če nemate drugoga dela ka se prek foruma prepucavate se izmenjajte številke pa se nege doubte, ale se pa z gringosami izmenjajte številke pa van mij vse razložimo! Če pa mate telko proute MURE pa ne štite teh člankov kere vas ne zanimajo! Če že kritizerate dajte bar konstruktivno kritiko! Kritizera lejko sakše drek!!!

presta1

Se globoko opravičujem ampak današnje poteze Topiča so sila slab poskus pozitivnoga PIAR-a. Če kdo razmišlja, da lahko Mura, s to ekipo postane stabilen prvoligaš, se zelo zelo moti.
Zakaj
Ker v tej ekipi UO, strokovni štab, logistična podpora, vodja NŠ, ni človeka z referencami, ki bi bil v stanju združiti tisto malo interesa v gospodarstvu, ki bi imel odprta vrata pri večjih slo podjetjih, ki bi obvladal osnove športnega marketinga, še manj pa veščine za trženje na rastočem nogomenem trgu. Topič si je nagrmadil ekipo nekih kolegov -skladiščnike, predsednike vaških klubov malega nogometa, sedaj je dodal trenerja brez referenc in če je to pot v prvo ligo, bo verjetno tudi slovenija na SP 2014 svetovni prvak.
Škoda da vodja NŠ ni govoril o tem, kako mladi igralci nimajo niti vode, kako vaški klubi svojim naraščajnikom po tekmi privoščijo pice, Murini pa nimajo niti za.... .
Vsemu navkljub - obilo sreče

hilic

topic ide po istoj pouti kak belec pred lejti UO mure pa je rejsan mesto za igralce maloga nogometa celec sportni direktor - znas sploj pijsati pa uspesne mladinski pogon ge vidin ka mladine gibij po sedem osem golov u 14 po deset nula gibij pa za naprej nafta je dobijla licenco zatou ka ma pogoje za prvo ligo mura nema pogojov za prvo ligo čudno ka je topic telko pejnez zrihtau pa vidin ka je skoz in skoz 6o.ooo eur zgube naj igralci pa cifer povejo kelko so jin duzni

švabo

nej čudo ka smo ge smo, če ste pa same drekece v ton prekmurje, keri samo vse spošinfate, pa neka sodite na pamet!!

liči

Me praf veseli, kda to šten, vidim, ka je Murina soboška opozicija zdignila glavo, to je dober znak, očitno ide v klube resan na bokše in njim je fejst v nose. Hja pa občina to ka davle,... znate vij, ka telko kak da Mure dobijo tudi tej ka mečejo pikado, glede na to kelko decej ode na fazanerijo ka bi mogoče drugače končala na cesti je to sramotno. Ne daj se Topič samo tak dale, smer je prava, pot mo se pa že najšle!

ronaldo7

janči 27-------------petrijan je tisti,keri je Muri napravo dug.Pamet v roke,pa guči realno.Buda.........

c0rleone

poštovanje topiči keri se trudi ka je kak je ! 3 drugi pred njin so odstopili, pa še vsaki normalen človik bi, kda ti vsaki šinfa vse po spiske kda ma 5 min časa... bojte enkrat pošteni pa dajte makar 5EUR za vstopnino pa te že malo pripomogli...1. liga je pa rejsan še daleč..sicer pa ma vodstvo celotno podporo lidi kerih nuca !!!

janči27

ronaldo7

daj ne motaj če ne poznaš situacije. Petrijan nikoli ni bil predsednik kluba, ki odloča o financah. Dolg je naredil Belec. Petrijan je zadeve saniral, da ni prišlo do kolapsa in se pogajal z upniki, da ni prišlo do blokade klubskega računa.

M4LiCk4

Več kot zadovoljna z menjavo trenerja.
Dečke more voditi človek na nivoji, s trezno pametjo.

bojci19

M4LiCk4
Kdo po tvojem je trenutno ekipo zgradil...novi trener:)
Nevem po čem sklepaš da bo zaradi menjave boljše. Mura05 je imela čez sezono dobro ekipo. Zdaj ko sta ta dva asa odšla me prav zanima kako bo.

Vprašljivo je če bodo igralci ostali. Po drugi strani kdo bo financiral nove igralce. Pomojem občina ne:)

Da bi pa dalj časa bili v prvi ligi pa ni-šans:) Mura05 nima reflektorjev (pogoj)!

M4LiCk4, občutek imam ,da bo mura zgubila še ostale ase. Na koncu bo še igral sam gospod Topič:) (malo heca)

LP

Pilot

Neven zakoj ene neka na pamet pišete, ali pojma pa nemate. Bil san na tiskovni pa Topič je povedo, ka se klubi obetajo boljši časi, ker sodelujejo oz. bodo sodelovali v enon projekte, keri de prineso finance v klub. Upamo ka je/de vse res, ka je bilo na konferenci povedanoga. Mura mi je v srcu, pa če de tou še 5 let 2. liga ali nej, ge vrvlen v tou ekipo.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice