Pozanimali smo se, do katere ure in kam si lahko pico naročite od picerij in restavracij v Murski Soboti.

Pica ni jed, ki bi si jo privoščili vsak dan (no, obstajajo izjeme), večinoma si jo zaželimo zvečer v dobri družbi ali poleg filma in tudi takrat, med učenjem ali morda,ko sem nam preprosto ne ljubi pripravljati večerje in si jo kar privoščimo. A kaj, ko se nam ne ljubi iz stanovanja? 

Soboška ponudba dostave 

Se je tudi vam zgodilo, da ste konec tedna dobili nepovabljene goste ali ste si hoteli privoščiti umirjen večer na kavču pred televizorjem ter imenitno pico, ki vam jo prijazen dostavljavec prinese pred prag? Koga ste klicali v Murski Soboti? Verjetno se bili razočarani, saj ste izvedeli, da dostave bodisi ni ob želeni uri ali željenem dnevu. 

Na podobno težavo smo pred dnevi doleteli tudi sami in zato smo se odločili, da preverimo, koga lahko v Murski Soboti pokličemo, v kolikor si zaželimo pice v bolj "večernem" terminu. Najdlje vam bodo na voljo v Bistro Tanja, kjer pice razvažajo do 20. ure in v piceriji Kratochwill, kjer dostava traja še pol ure dlje. 
 

Največ prometa med malicami 

Tako kot je to navada, je bila dostava na dom aktualna, ko je bila še novost, a takrat so bile tudi tarife gostincev nekolike visoke. Nekateri so računali dostavo celo na kilometer, a tega danes več ni

Dejstvo je, da imajo gostinci, predvsem tisti, katerih ponudba vključuje tudi malice, največ prometa ravno v času malic in kosil med tednom in delovnim časom. 

Po 16. uri pa je zanimanje za dostavo znatno manjše, na kar so nas opozorili tisti, s katerimi smo se pogovarjali. Zanimanja namreč ni veliko, za nudenje dostave do 22. ali 23. ure pa bi potrebovali vsaj še enega zaposlenega. Zaradi manjšega povpraševanja pa se jim "ekonomska računica" nato enostavno ne izide.

Ob tem dodajajo, da se velikokrat zgodi, da ljudje v večernih urah pokličejo, a ne z namenom, da bi jim pico pripeljali na dom, ampak da pridejo ponjo kar sami. 
 

Komentarji (31)

SretniLuka4 (ni preverjeno)

teorija, ka pa v praksi??

Za kratochwil znan ka so nan nej sceli dostaviti 5 pic ob 19:30

Probajte

butalec (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Lukec, ti je bilo prežmetno zdigniti rit pa se zapelati po 5 pic (po eno jasno ne bi šel), ali 5 pic, kda ti jih že napravijo, je te transport tak žmeten??
Pa kak te vij živeli - samo "bože mane", ka do van same v kljune kapale te doj požerali?

In reply to by SretniLuka4 (ni preverjeno)

Kretenček (ni preverjeno)

Zakoj bi če majo v ponudbe prevoz? Plačaš pa mer! TI se pa komout zapelaj nekan inan.

In reply to by butalec (ni preverjeno)

Alexander (ni preverjeno)

Ziher v kratochwile delaš, ka te je tak pikno. Najbokše, ka še liter vina pa 10 € tringelta pisti, ka ste njemi bili pripravleni v delovnon časi pico spečti gelibar? Če se moren pelati po pico, mo šou ta ge je dejansko dobra, nej pa v kratochwil. Ovak pa ja, zakoj li folk zovej ka pride po pico večer? Ker se gostincon ne da voziti. sami genialci majkemi. Seveda ka nega interesa za dostavo, če nišče ne dostavla, pa to že 5 let nej. Ka mo zvau, če se jin slučajno obrnolo v glavej? Najbojša je pa tista kda ti kasejra škatlo, ka ti da pizo domov, kero si prišo sam iskat. Vse za stranko, nega kaj.

In reply to by butalec (ni preverjeno)

narod je čuda (ni preverjeno)

Man še boukšo! San pice naročo malo po 19h, pa so pravli ka de dugo trajalo ka majo redno gužvo, san pravo, ok nega problema, priden iskat, za 10 min san tan, notri tri stranke, zaposleni pa se presedavlejo, san pito ge je te zdaj gužva, pa so pravli ka so gli odišle, ja pa ja, ko vas jebe, nikdar več tan ne naročin.

Razmin ka je kdaj gužva pa nejde hitro, ale je malo zaposlenih, ale pa so že na razvozi ger, samo tak se pa norca delati je pa višek.

In reply to by SretniLuka4 (ni preverjeno)

truplo-ass (ni preverjeno)

vrejdi tak, nesmiš gesti tak kesno ...

Tennisss (ni preverjeno)

Žalostno
Ponudba bi morala biti večja glede dostave

blekota (ni preverjeno)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Manjacke..... razrejžejo, zgrizejo pa požrejo van jo naj tudi? Na konci pa še vö poserejo?

anonymous (ni preverjeno)

v kratochwile glavno ka se pije, stanke so vedno na tretjon mesti bile..

čarni vrag (ni preverjeno)

Po novom do tudi pamet vozili okoli po naročili.

Landini
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

Ker ob 9ih zvečer res rabiš pico. WTF????

BranderBurg (ni preverjeno)

Se vidi da večina komentatorjev ni živela v večjih mestih. Mi smo na Dunaju in Ljubljani stalno naročali hrano z dostavo, ko sem študiral in ko sem tam delal eno leto. Tudi ob 10. zvečer.

In reply to by Landini

Tišinčar (ni preverjeno)

Se strinjan.....na deli sicer prek meje, fsaki den ob 03.30 pripelajo ka si što naroče...pa je nej problem če je eno ali pa več naročil, pripelajo zato ka se njin ide za biznis

In reply to by BranderBurg (ni preverjeno)

Landini

Dragi branderburg. Sam trenutno žovim v Lj, kjer sem zaposlen kot raziskovalec. Vsako leto gostujem v večjih mestih (London, NY, Madrid, naslednje leto Singapur) ponavadi dlje kot 1 mesec. In še vedno ne vidim razloga zakaj človek rabi tako bombo ob 9ih zvečer. Mogoče si pa ti tisti seljak, ki gre iz sela a selo nikada iz tebe.

In reply to by BranderBurg (ni preverjeno)

gostja 426 (ni preverjeno)

BranderBurg, se strinjan. Dostava mora biti tüdi v kesnejših vörah, v LJ je bila pred lejti tan do 11h večer, mogouče gnes dela što še duže.
Komentatore ne razmijo, kak je s tou dostavo. Delaš kesno večer, pa znaš, ka še par vör ne boš šou spat, ali pa maš večer žurko. Ne ven, ka je tak težko za razmite. Marsigda se vidi komentatoron malo mesto v glavi, ka niti pričakovanj nega, ka bi lejko bile storitve boukše, kak so.

In reply to by BranderBurg (ni preverjeno)

ABalazic7 (ni preverjeno)

MOŽE SELJAK SA SELA A SELO SA SELJAKA NIKAD

In reply to by Landini

grinch (ni preverjeno)

Mene tudi včasih malo zmoti, ker ni vedno dostave. Ampak, vsak gostinec si naredi računico in je čisto njegova stvar ali bo ponujal dostavo ali ne. Koga moti, naj odpre gostilno, ali pa samo dostavo hrane, ne rabi gostilne, samo kuhinjo in razvoz.

Ne moremo pa primerjati Dunaja, Ljubljane in ene vaške Murske Sobote. Mogoče pa je to dobra tržna niša, za komentatorje, ki bi radi imeli pico ali pa kaj drugega ob 10 zvečer.

To da se nekaj dribla privat podjetja, kako imajo to in kako ono, je čisto njihova stvar in sobota.info nima kaj pametovat. Podjetnik bo že poskrbel, da bo preživel, če ne pa pač ne bo. Ampak bo si sam kriv.

Dribla se lahko ustanove, ki jih plačujemo mi kot državljani oz. meščani. Zakaj ljudje dandanes, ko bi radi trgovine celo noč in vse dni, hrano pripeljano domov, tako toleriramo javnim ustanovam, ki še sedaj imajo uradne ure in to ne vsak dan in to ne cel dan. Vse si moraš prilagoditi, da obiščeš takšno ustanovo.
Ne to je, ok problem je, da v murski soboto ne dobiš hran pripeljano domov ob polnoči.

gostja 426 (ni preverjeno)

Seveda ni problem samo v hrani, ampak videti je, da "novinarčki" Sobotainfo lahko vse opravke v javnih institucijah opravijo med delovnim časom, zato jih to ne moti. Seveda pa bi bilo prav, da bi se spustili tudi v to.
Strinjam se tudi s tem, da bi morale ustanove prilagoditi svoj delovni čas. Pa smo spet pri pričakovanjih ljudi, ki so zelo nizka. Če v LJ upravna enota lahko dela včasih tudi do polnoči, potem bi tudi soboška vsaj en dan v tednu lahko delala npr. do 18. ali 19. ure, da bi lahko kaj uredili tudi tisti, ki so v službah, ne da bi za to jemali dopust.
Mogoče res ne moreš primerjati Dunaja in vaške Sobote, vendar pa - zakaj bi bile storitve v gostinstvu nujno slabe, zakaj bi se morali sprijazniti s tem in ne pričakovati česa več? Ljudje se kar pokorijo gostincu in lazijo sami po pice - več prometa, več zapravljanja časa. Saj je tudi dostava kot takšna nastala samo zaradi pričakovanj ljudi, ne zaradi dobre volje gostinca. Če so ljudje zadovoljni z vsem, potem ni niti nobenega napredka - kar vidimo tudi v MS.

In reply to by grinch (ni preverjeno)

alkimist

Haha, luzerji patetični ste se pa zbudili. Storitev za kero plačaš se zovej dostava hrane na dom. Zakoj točno vas moti, če nešče to koristi? To je isto kak, če bi se buno, ker folk koristi gradbince pri postavljanji kuče. Manjak, san si jo postavi, a?
Če si po službi ob filmi zaželin pico, plačan hrano in dan tringelt dostavljalci, san napravo več kak zadosta. Konec koncev je dostava hrane služba. v Ljubljani bi brez toga bilo par 100 lidi na cesti.
Najte si život lidje.

grinch (ni preverjeno)

Se strinjam, da če plačaš dostavo jo pač želiš imeti, vse lepo in prav. Ampak očitno v MS ni to tako tržno zanimivo , da bi se gostinci na polni vrgli v to.
Dostava hrane je služba, ja ampak a je dovolj strank, da preživiš s takšno službo. Probaj....
Jaz te bom sigurno parkat na mesec poklica, če boš dostavljal in imel dobro in cenovno primerno (ni treba najcenejšo) ponudbo.

In reply to by alkimist

alkimist

Ne razmiš, sicer neven zakoj, ampak nej je to predmet debate.
Nekaj jih poleg standarda ponuja še dostavo, večina že več let. Očitno je zanimivo, ker bi drugače ukinili to storitev. Ali po tvojon delajo z minuson?
Ge san dal primer LJ, tan jih več preživi s to službo, v bistvi nej samo preživi, ampak živi dobro življenje. V MS mata Laguna in Nathalie dostavljalca - verjetno preživi, no vsaj enoga poznan osebno in njemi nika ne fali.
Lejko me zovejš, ampak ne delan v gostinstvi, tak ka boš doubo isti odgovor kak vsi ostali ka tratijo moj čas z anketami in raznoraznimi brezveznimi informacijami.

In reply to by grinch (ni preverjeno)

grinch (ni preverjeno)

Pa saj majo dostavo, Zvezda, Royal, ampak so nekako ugtovili, ali pa se njin ne ljubi, da vozijo samo do določene ure.
Verjetno imajo računico, ki njim zaenkrat ustreza, kot pa da bi šli v rizik in mogoče (po moje tudi sigurno) uspeli, če bi ponujali dostavo receimo tako dolgo kot dela kuhinja. Ne pa npr. kot Royal da v nedeljo nima dostave, potem pa prideš sam iskat hrano in tam ni žive duše.

Jaz jih ne zagovarjam, zagovarjam jih toliko, da je to njihova odločitev in ko njim bo to odžiralo stranke se bodo premaklnili, prej žal ne, ker se njim bolj splača, da prideš ti po pico in ti pove, da takoj bo in te vpraša če boš kaj pil, in tako poleg svojega bencina, pijače in seveda embalaže plačaš pico. Če pa oni dostavijo, pa ti zaračuna samo embalažai in ti nič ne spiješ in še gostinec svoj bencin troši.

In reply to by alkimist

BranderBurg (ni preverjeno)

Dostava hrane je storitev vseh normalnih mest. Neresnost murskosoboških gostincev je pč dokaz ka smo glede teh stvari še vedno malo večja vas.

Ne gre se za lenobo, ampak komoditeto.

Res pa je, da v tujini dostavo delajo dostavne službe, ne le gostilne same. MS je mogoče premala za to, zato smo obsojeni na dobro voljo picopekov. Pa ne gre se samo za pice, tu so še kosila, tajska, japonska, vietnamska hrana. Karkoli.

A (ni preverjeno)

Ne jamraj. Pošlji taksista po pico, pa ti jo pripela :)

dežurni (ni preverjeno)

Ka pa mi, ka delamo nočne smene? Včasih zapaše kaj toploga pogesti, samo v MS nemaš koga pozvati, ka bi ti prpelo kaj za gesti. Žalostno.

vodka (ni preverjeno)

Katastrofa ka tak kesno ne vozijo pico okoli. Ka pa je te enoga picopeka plačati ka de tan od pete pa do pol noči čaka, če se što zmisli kakšo pico naročiti.

VRANA (ni preverjeno)

vodka____ treba prebrati, potem pametovati...
"Zaradi manjšega povpraševanja pa se jim "ekonomska računica" nato enostavno ne izide." JE DEJSTVO !!!
Ti si tak spreten biznismen, ka bi za 7 ur (kar je "tvojih" od pete do polnoči !!!!) plačeval in ČAKAL, delal z izgubo??

To ni javni sektor!!!! In plačevanje "pripravljenosti" učiteljev v nočnih urah !!!!! Saj veš kako je: učitelju se lahko pripeti, nenapovedano seveda(!!!), izpit ob 23.30. Za to je pa seveda treba biti plačan, ker on je "pripravljen"!!!!

In reply to by vodka (ni preverjeno)

afta he (ni preverjeno)

Zovite v pekarno, tam delajo celo noč njim ne bo težko dostaviti pic.

car (ni preverjeno)

Vejpa ste nej pri pravoj pameti zvečer tako pozno gejte.Rajši si vzemite ženske ali žene v roke pa neboste kot čmrlji hodili okrog po MS.

Danijeljelenka (ni preverjeno)

Naročim POKLIČEM TAXI BUBA kateri seveda vozi na črno ///no saj doga pomali inšpektori zahaklali kajti dilere ,narkiče distributejra zelenca vsak dan >no nesmim pozabit PUŠČO zdaj vozi ka nema Taxi meter prej jih je nej vozo baje so njemi cejli avto zasmrdeli (JELENA,ČAKI,CINTOR ,TAČKA dobesedno ciganski smrduhi socialaši kateri se neščejo stabilizejrati kajti brez takšnih bi CSD propadno .Na CSD seveda z božičnimi zvezdicami odi Jelena smrdeča (po Fb pa piše baje da je Sergej peder ????daj no vemo v mi v Dokležovji kaj je istina pred banko mi je sama ovadila .Na veliko pa si pejneze sposojavke na obresi tu sociala CSD nede napravilo konec temu cirkusu ....no ka ne pozabim ka mi je že pica spečena pozovem bubo TAXI ob 21:30 pa mi v elvis za dodatnih5€doplačila dostavi na dom ...Tak ka dokležovja je nej daleč ka me prosi 5€ (Lepo nej???Eh nej san zdokležovja pa gej san tudi nej....

Lepec (ni preverjeno)

V Kratochwil nikoli več. Ogromnoooooo slabih izkušenj!!!!

Starejše novice